Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2005355 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1950 Dátum: 2016. Szeptember 26. 09:48 »
Ennyi méhcsalád gondozása mellett......
Azért az "elnökjelöltnek?)" vannak jó meglátásai.
Szerintem ez is azok közé tartozik, amit még a gőzölgőben írt:
"Megmondom mi lenne ha én lennék az OMME-ban a kerál.
Rend.
A repülések után.
Akik kiérdemelték,húznának mint a vadlibák.
Nem is kellene véres kezű Nérót játszani,csak a "nép"elé tárni a
"hőstetteket".A népharag erős tud lenni."
Sokan várjuk már ennek a megoldási javaslatnak a gyakorlati kivitelezését.
Mivel itt a béke érdekében,nem tudjuk megbeszélni az egyesületünk belső feszítő problémáit, a rendrakás más módját kell választani.
Az óvodában is sarokba állítják a rossz gyerekeket, hogy lássák a többiek mi fog következni, ha ilyent csinálnak.
Nagyernyei Attila

Attila. Te is tudod, hogy ha valakiket el nem üt a villamos, ez nem fog megvalósulni.
Állóvíz, patthelyzet, ebben kell gondolkodni a ciklus végéig. Ez van, el kell fogadni, és ebben valahogy elevickélni mindenkinek.
De, ha nem történik semmi, még azt is megkockáztatom, hogy a tagság úgy 95%-a, észre se veszi.

« Válasz #1951 Dátum: 2016. Szeptember 26. 13:56 »
Szerintem meg mi méhészek húznánk el valamennyien mint a vadlibák, ha nem lenne a támogatások feltétele az OMME tagság. Mert ez már nem a mi OMMEnk. A pénzért és hatalomért a lelküket is eladják és eladták, de a vezetőinknek és érdekképviselőnknek mondják magukat szinte kivétel nélkül.
A repülést meg elfelejthetnéd Attila, mert az ilyen elszólásaid miatt alapot adsz a további viták és veszekedések szításához, holott ennek ellenkezőjét prédikálod. Elhúztak, majd visszajöttek, mert könnyebb a méhészből élni nekik, mint a méhekből. A te megbízóidnak is fel kellene erre figyelni. Szerencsére sokan eszüknél vannak, ismerik a múltat és nem hagyták vágóhídra vinni a méztermelőket most sem mint méhész zrt idején. ??? Aki meg azzal is szövetkezik, magasztalja méltatja, aki meglopta, az maga is hasonlóan gondolkozik, vagy cselekszik...szolga.
Csak a tagság repíthet, amíg van küldöttgyűlés. Más ne is próbálkozzon vele, mert repülni fog. Próbáljanak már a méhészekért is tenni valamit vezéreid, ne csak a mutyiért. A kereskedők markából ki kellene szabadulni, nem tőlük kapja ismét a bérét. Azokért dolgozzanak, akik tagdíjából élnek! Te azt hiszed mindenki hülye?

Jenő, Jenő!

Hogy mondhatsz ilyeneket?

Nem mondtam még, hogy megbékélés, kampánycsend és hasznos munka van?

Egyébként is itt a józan észre aránylag kicsiny a kereslet, no, meg érdemes figyelembe venni, hogy a józan ész talán nem is ajándék...

« Válasz #1952 Dátum: 2016. Szeptember 26. 20:10 »
Figyelmetekbe ajánlom a mostani  méhészújságban a Mészáros József cikkét . Sokat tanultam/főleg okultam/belőle.

ám....-Nem tudtam meg a lényeget... merre van az előre ?
ám....-Nem tudtam meg.... mitől erős az OMME szervezete ?

Ami nagyon tetszett " hallgassuk meg egymás szavát,és azon gondolatokat ,amelyek konstruktív jellegűek,....."
Tapsikolnék is ha nem tudnám , hogy M. Józsi  másik szekeret tolt. (ez volt a látszat)

Továbbá azt írja..."konszenzus alapján történő megállapodásra van szükség,...." Egyetértek!
Szép szavak,nemes gondolat. Nézzünk mögé, mi ennek a gyakorlata hogyan működik/működhet? 
Mindenekelőtt a párbeszéde gondolok; mely gondolat/ötlet megfogalmazása után jöhet létre.
Kis mementó:Az előző vezetésnél szóba se jöhetett más vélemény,ötlet,nemhogy párbeszéd !
Ennek meg kell teremteni a törvényes kereteit,a szervezetnek a többségi méhészek érdekét kell szolgálnia!
Nem vállalkozom az OMME jövőképét fölvázolni ,ahhoz ismerni kell a jelen helyzetet.  És tudtommal erről nincs hiteles önképe a szervezetnek. Ebben viszont sokat tudna segíteni M. József !
Bízom benne,hogy a jelen vezetés a igényt tart a méhészek véleményére ,felismeri a változás/változtatás szükségességét, az emberi tényező fontosságát. S teszi mindezt a konstruktív együttgondolkodás/közös ügyünk érdekében! 
A központi  iroda pedig továbbra is színvonalasan ellátja  feladatát. Erre hivatott ! - Az OMME adóssága/restanciája feléje nem megkerülhető: meg kell teremtenie a munkájukhoz szükséges törvényi hátteret,mely kezdődik az alapszabállyal, folytatódik az szmsz-szel, és a jogharmonizált összes többi dokumentummal. (Van jó-néhány !)
Ha mindez megtörténik, akkor remélhetőleg ezután a küldöttgyűlési jogosultságok is a helyükön lesznek !   

üdv. E. János

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1953 Dátum: 2016. Szeptember 29. 22:15 »
QUQURIQ !!!

Hallott valaki, hogy mi volt ma az elnökségi ülésen??? :o 8) ??? ::) :-[ :-X
Engem a szakbizottságok késlekedése aggaszt! :o

Kiskakas

« Válasz #1954 Dátum: 2016. Október 01. 20:06 »
Engem zavar ezen
felűl :
 - az időtényező,
- a látens-ség,
- több vezető tisztségviselő megnyilvánulása a jövőt illetően,
- a fogalmi tisztázatlanságok,
- az intézményesült nonprofit forma jelenlegi állapota,
- ecctr.. nem folytatom....
- viszont ötletelem egy ún. : igazlátó nap megszervezését.

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1955 Dátum: 2016. Október 02. 08:48 »
Be lenne akkor b@szva nektek is , ha lenne ilyen nap.

« Válasz #1956 Dátum: 2016. Október 02. 18:45 »
Nekem jobban tetszene az OMME kft. "Üvegzseb" napja.
Valójában az EB szerepe sem tisztázott Kft. ügyileg.
Ha pedig nincs fék, akkor bizony ide jutunk.
A Kft. egyáltalán nem méhészbarát szemléletű.
Az üveg árát is azért emelték fel, hogy a Kft. funkcionáriusainak bérét kitermelje.
Nem az volt a cél, hogy a méhészek minél olcsóbban kapják?
A Kft. által kínált cukor pedig a méhészek kigúnyolása.
Azt kéne végre eldönteni, hogy kiért van a Kft?
A méhészekért, vagy a szokásos önérdek tükröződik benne.
Hogy ebből semmi haszna nincs az OMME-nak, és a méhészeknek azt mindenki látja.
Egy gőgös, kicsinyeskedő társaság agyament ötlete volt, egy soha gazdasági társaságot nem irányító ügyvezetővel, aki úszómesternek jobb lett volna.
Még mindig azon gondolkodnak ennyi idő után, hogy mit kéne a Kft.-nek csinálnia, hogy nyereséget termeljen.
Azt már tudja az elnökség, hogy veszteséges, de a tálalás nagyon nehézkes.
Tudjuk nagy mellénnyel bejelentették, hogy 8 millió a Kft.nyeresége.
Ehhez képest.....

Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1957 Dátum: 2016. Október 02. 19:11 »
QUQURIQ !!!

"Tudjuk nagy mellénnyel bejelentették, hogy 8 millió a Kft.nyeresége.
Ehhez képest".....
Miért? Mert mennyi a KFT nyeresége?
Ki tudja  ennyi idő elteltével, hogy mennyi a KFT nyeresége??? :o  :o  :o

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1958 Dátum: 2016. Október 03. 12:33 »
Először rendbe kellene hozni a könyvelést aztán lehet tisztán látni. Erre  kellene, hogy az OMME ellenőrző bizottság felszólítsa a kft ügyvezetőjét.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 03. 12:37 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1959 Dátum: 2016. Október 03. 19:04 »
El kéne zavarni mindenkit, veletek eggyütt.....

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1960 Dátum: 2016. Október 03. 19:56 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi mindenkit el akar zavarni...
Talán üldözési mániája van? :o

Kiskakas

« Válasz #1961 Dátum: 2016. Október 03. 22:14 »
Vivaldi szerint azokat kell elzavarni akik fel mernek lépni a szabálytalanságok, a pénzügyi stiklik ellen.
Szépen állunk.
Akkor inkább zavarjanak el, de nem fogok asszisztálni a méhészek átvágásához.
Az egyik elnökségi tagnak úgyis az volt a javaslata, hogy ne feszegessük a múltat, zárjuk le ezt az ügyet.
A küldötteknek meg nem szabad odaadni a jelentést!
Szerintem meg az ilyen felelőtlen kijelentést tevő elnökségi tagnak kéne megmagyarázni, hogy nem ezért választották oda.
Az OMME-nak nincs "BELSŐ ÜGYE" a küldöttek előtt!!!
Ébresztő méhészek!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1962 Dátum: 2016. Október 04. 14:11 »
Attila. Már vagy 78-szor elmondtam. Itt akármelyik csoportosulás győz, béke nem lesz. Ezért akármelyik matematikust felkérnéd a világban, hogy oldja meg a feladatot, csak azt tudná javasolni, hogy ezeket a változókat, ki kell venni az egyenletből.
 Nyilván, nyilván nagyon jól tudom, nem lehet elzavarni senkit.
Az egyik Moldova könyvben mindkét börtön válogatottnak azt ígérték, hogy ha nem kapnak ki, szabadságot kapnak. Ezért mindkét csapat leállt a 16-oson, és 90 percig néztek szembe egymással úgy, hogy senki nem mert bemenni a kezdő körbe és elrúgni a labdát.
 Van köztetek még pár nyugtalan, és a süketsége miatt a helyzetbe bele nem törődött rab. /Én kettőről konkrétan tudok./
 Javallanám, hogy jól rúgjátok tökön mind a kettőt, hogy nyugodjanak le.
 Hidd el, úgy lesz a legjobb mindenkinek.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1963 Dátum: 2016. Október 04. 14:31 »
Idézet
Van köztetek még pár nyugtalan, és a süketsége miatt a helyzetbe bele nem törődött rab.
Tomipapa és Vivaldi
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1964 Dátum: 2016. Október 04. 18:17 »
Tomi papa védje meg magát. De én azt se tudom merre van az Omme központ.
 Ellenben te és Baldavári, mintha valami kurva nagy szükség lenne rátok állandóan oda szaladgáltok, holott, az egészhez annyi közötök van mint nekem.
 Te leginkább tudod, aki már minden második embert feljelentettél lassan az Omme-ban, hogy az a bűnös akit a bíróság elitél. És ilyenről én nem tudok. Azt meg talán megbocsájtod nekem, hogy neked és a haverodnak, Baldavárinak, nem mindig hiszem el amit elkotyogtok bárkiről, mindenféle bizonyíték nélkül. Ez az ami túllépi az ingerenciámat, és kizökkent a mindennapos nyugalmamból és válaszolásra kényszerít.
 Lássátok már be, hogy sem rád, sem Baldavárira, sem a Magyar méhészeti ágazatnak, sem a méhészeknek, sem az Omme tagoknak, de még azt is megkockáztatom, Bross-nak sincs semmi szüksége.
Legjobbat teszitek, ha otthon maradtok, és békén hagyjátok ezt a szerencsétlen egyesületet.