Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743538 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1935 Dátum: 2016. Szeptember 22. 21:34 »
No, most még mielőtt rám fognátok, hogy én és Lui, vagy Loi, vagy Lou stb. Lajos, /hogy lehet ilyen hülye nevet választani?/ alias Tomi Papa rendszeres közös taggyűlésekre, avagy misékre járnánk, saját lakó helyünk között középen, mondjuk Esztergomban vagy Szobon, az nagyon téved. Mivel, mint két egy más körül keringő bolygónak, soha nem sikerül találkoznunk egymással.
 Amaz vélemény összecsengés ami fentebb látható, csupán a Tomi Papa szorosabb ügy ismerete, és az én élet tapasztalatomon és emberismeretemen alapul.
Nyilván egyesek a pokolba kívánnak mindkettőnket, ám én még is felhívnám a tisztelt olvasók, és az elszabadult hajóágyúk /Csuja, Baldavári/ figyelmét arra, hogy objektívan megítélni élethelyzeteket csak távolabbról rálátással lehet. Ami ugyebár Tomi Papánál azért valósulhat meg, mivel ő nem lévén méhész, nálam meg a béka feneke alatt a mocsárban létezvén, én kellő távolságban, minden befolyás nélkül, mondok véleményt.
Ahhoz azonban, hogy az ember jósolni tudjon nem kell sem iskola, sem nagy jóstehetség. Csak kicsi tapasztalása az emberi viselkedésnek. Néha az ember már utálja állandóan azt emlegetni, hogy megint igaza lett. / Mint ahogy előre megmondtam, hogy Bross és az emberei nem tudnak semmit kezdeni azzal a helyzettel amikor a volt elnök a vezetőségben foglal helyet./
 Most is meg kísérlem  megjósolni előre, hogy az idő előre haladtával sem fog egy jottányit sem javulni a helyzet, ha nem csak még jobban elmérgesedik. A mélyben. Míg a felszínen, lehet azt mutatni, hogy nincsen nagyobb baj. Megy minden a maga útján. Ugyan is vagy egy nehézkedési erő, ami az Omme vezetőségtől független, és az gyanútlan, egyszerű Omme tagban azt a képzetet kelti, hogy minden rendben, megy minden tovább a maga útján.
 Az látszik bekövetkezni, hogy létre jön egy status quo, amikor a helyzet megmerevedik, olyannyira, hogy előbb utóbb mind két fél belenyugszik az adott helyzetbe. Az, hogy ez pontosan annak a legrosszabb, ami miatt az egész létezik, vagy is a tagság, talán fel sem tűnik senkinek, míg valami baj be nem üt.
 Viszont ez ellen pontosan a két elszabadult hajóágyú tesz a legtöbbet, azzal, hogy időnként bedob valami nagy követ az állóvízbe, mivel nem képesek belátni, hogy a vágyaik egyáltalán nem teljesülnek, és nem lehet csak úgy kiutálni a vezetőség nagyobbik részét. Ezáltal felingerel, néhány még ingerlékenyebb, közírót, akik aztán helyre teszik őket.
 A legjobb esetben, de ez valóban a legjobb eset, a háttérben már ott lehet valaki, aki meglátja a helyzet tarthatatlanságát, és egy lavinát indít meg. Azt, hogy ilyen még nincs, az nem természetes, hiszen az elnöki fizetés már akkora, hogy azért érdemes harcba szállni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 22. 21:56 írta Vivaldi »

« Válasz #1936 Dátum: 2016. Szeptember 22. 22:11 »

Kiskakas írást töröltem.
Kérek mindenkit, hogy a hangnemen változtassunk.
Amennyiben nem sikerül, ezt menüpontot is bezárom!

Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1937 Dátum: 2016. Szeptember 22. 22:19 »
Álljon meg a lakodalmas menet!

A szaktanácsadó egy szaktanácsadói értekezleten nem választott tisztségviselő, hanem szaktanácsadó.
Ugye ebben egyetértünk?
Következésképpen nem döntéshozó és nem parancs kiadó, hanem feladatot teljesítő végrehajtó személy, aki legfeljebb kérdezhet a feladat végrehajtásának mikéntjéről, javaslatot is tehet a hogyant illetően, de nem kérdőjelezheti meg a feladat létjogosultságát, úgy, ahogy Tóth Péter tette a legutóbbi szaktanácsadói értekezleten!

Már bocsánat kedves Tóth Péter, de te ott és akkor nem elnökségi tag vagy és nem is a monitoring vezetője, hanem utasításokat váró és végrehajtó személy. Ehhez illene tartanod magad! Egy szaktanácsadói értekezleten nem illik kilépni a beosztotti helyzetből és nem illik elszabadult hajóágyú módjára viselkednie egy szaktanácsadónak, akkor sem, ha egyébként elnökségi tag vagy és monitoringért felelős projekt vezető.

Ha az OMME szakmai elnökhelyettese azt kéri, hogy az országos atkahelyzetet fel kell térképezni, mert nagyon rossz hírek érkeznek és látnia kell az OMME vezetésének az országos helyzetet, akkor nincs joga még Tóth Péternek se arra, hogy ezt a kérést bármilyen formában megkérdőjelezze.

Ha egy ilyen információ kijut a szaktanácsadói értekezletről, az természetes és nem az árokásás miatt jut ki, hanem azért, mert ez az információ bizony minden OMME tagra tartozik.

Vivaldi kérdezte, hogy milyen eredményeket produkált Bross? Válasz, hogy produkáljon ilyen munkatársi hozzáállás mellett eredményeket?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1938 Dátum: 2016. Szeptember 22. 22:33 »
QUQURIQ !!!

Szánom - bánom, bűneimet...

A néma kiskacsa, ja nem is , Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1939 Dátum: 2016. Szeptember 23. 08:13 »
Baldavári méhésztárs. Én nagyon jól tudom, és megértem, hogy ami kikívánkozik az emberből, ki kell azt engedni.
 Hogy ne okozzon neked egészségügyi gondokat, engedd ki magadból, írd meg nekem privátban, a törölt hozzászólásodat. De, előtte ha lehet, vegyél nagy levegőt. Esetleg sétálj egyet az őszi erdőben.

Látszik azonban az is, hogy Ki az egyetlen barátja Csujának. /Aki nem tudná, őt már mindenki kitagadta./ Árva gyermekként, mint egyetlen barátjától, tőlem tanul, és veszi át saját szóhasználatába, például, az "elszabadult hajóágyú" kifejezést.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 23. 08:51 írta Vivaldi »

« Válasz #1940 Dátum: 2016. Szeptember 24. 00:43 »
Én nem tagadtam ki Csuját!

Nem értek mindenben egyet vele.
De miért is kellene?
Becsülöm az őszinteségét,nyílt véleményét,emberségét.

Csányi Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1941 Dátum: 2016. Szeptember 24. 11:54 »
De te nem számítasz, legalább is egyenlőre nem láttam, hogy bejelentkeztél volna elnöknek.
Aki számít az Mészáros és Bross. Vagy fordítva.

/Netalántán, ez nem valami Freudi elszólás? Csak nem a legközelebbi elnököt tisztelhetjük benned?/
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 24. 11:58 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1942 Dátum: 2016. Szeptember 25. 19:41 »
O, ó! Kérdést tettem fel, és választ nem kapván azt hittem a Csányi úr elment valahová. De látom, hogy a gőzölgő rovatban, hogy Szeptember 25.-én, 0 óra 32. perckor beírása van. Következésképpen olvasni kellett a fenti megjegyzésemet, de nem válaszolt rá.
 Ebből csak arra lehet következtetni, hogy véletlenül megint fejen találtam az igazságot, amire nem kevéssé a Freudi elszólás vezetett.
 No lám,  Csányi úr csak ugyan az elnökségre tör.

« Válasz #1943 Dátum: 2016. Szeptember 25. 20:46 »
Vivaldi!

Most nagyon mellé lőttél .
Egy csepp ambícióm sincs ez irányban.
Azt meg végképp nem értem miből gondoltad,
hogy elnök szeretnék lenni.
Tényleg milyen következtetések után jutottál
el idáig?

Csányi Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1944 Dátum: 2016. Szeptember 25. 22:01 »
Ej, ej. A pszichológia nem hazudik. Fel jön a mélyből a tudatalatti.
 De egyébként miért lenne ördögtől való, hogy ha valaki elnök szeretne lenni?

« Válasz #1945 Dátum: 2016. Szeptember 25. 22:13 »
Vivaldi!

Egye fene!
A Te kedvedért még az elnöki székért
is ringbe szállok.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 25. 22:35 írta Csányi Antal »

« Válasz #1946 Dátum: 2016. Szeptember 26. 07:30 »
Ennyi méhcsalád gondozása mellett......
Azért az "elnökjelöltnek?)" vannak jó meglátásai.
Szerintem ez is azok közé tartozik, amit még a gőzölgőben írt:
"Megmondom mi lenne ha én lennék az OMME-ban a kerál.
Rend.
A repülések után.
Akik kiérdemelték,húznának mint a vadlibák.
Nem is kellene véres kezű Nérót játszani,csak a "nép"elé tárni a
"hőstetteket".A népharag erős tud lenni."
Sokan várjuk már ennek a megoldási javaslatnak a gyakorlati kivitelezését.
Mivel itt a béke érdekében,nem tudjuk megbeszélni az egyesületünk belső feszítő problémáit, a rendrakás más módját kell választani.
Az óvodában is sarokba állítják a rossz gyerekeket, hogy lássák a többiek mi fog következni, ha ilyent csinálnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1947 Dátum: 2016. Szeptember 26. 08:06 »
Szerintem meg mi méhészek húznánk el valamennyien mint a vadlibák, ha nem lenne a támogatások feltétele az OMME tagság. Mert ez már nem a mi OMMEnk. A pénzért és hatalomért a lelküket is eladják és eladták, de a vezetőinknek és érdekképviselőnknek mondják magukat szinte kivétel nélkül.
A repülést meg elfelejthetnéd Attila, mert az ilyen elszólásaid miatt alapot adsz a további viták és veszekedések szításához, holott ennek ellenkezőjét prédikálod. Elhúztak, majd visszajöttek, mert könnyebb a méhészből élni nekik, mint a méhekből. A te megbízóidnak is fel kellene erre figyelni. Szerencsére sokan eszüknél vannak, ismerik a múltat és nem hagyták vágóhídra vinni a méztermelőket most sem mint méhész zrt idején. ??? Aki meg azzal is szövetkezik, magasztalja méltatja, aki meglopta, az maga is hasonlóan gondolkozik, vagy cselekszik...szolga.
Csak a tagság repíthet, amíg van küldöttgyűlés. Más ne is próbálkozzon vele, mert repülni fog. Próbáljanak már a méhészekért is tenni valamit vezéreid, ne csak a mutyiért. A kereskedők markából ki kellene szabadulni, nem tőlük kapja ismét a bérét. Azokért dolgozzanak, akik tagdíjából élnek! Te azt hiszed mindenki hülye?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1948 Dátum: 2016. Szeptember 26. 08:54 »
Idézet
Szerintem meg mi méhészek húznánk el valamennyien mint a vadlibák, ha nem lenne a támogatások feltétele az OMME tagság.
Volt OMME az MMNP előtt is, sőt a szocializmusban is. Mindig van olyan feladat, amit magányos méhész nem tud megoldani, tehát amihez kell a közösség ereje. Legfeljebb a taglétszám csökkenne le a felére.

Idézet
Mert ez már nem a mi OMMEnk.
Ilyet még Nikovitz Antal és Stork Sándor se mond, pedig nekik lenne rá okuk. Hiszen azok, akik őket sárba tiporták, akik velük méltatlanul bántak, még most is itt regnálnak (kivéve a halottakat) és nem tanultak semmit, sőt most is meg vannak arról győződve, hogy ugyanazokat a módszereket kell alkalmazniuk, amit akkor is alkalmaztak. 

Idézet
A pénzért és hatalomért a lelküket is eladják és eladták, de a vezetőinknek és érdekképviselőnknek mondják magukat szinte kivétel nélkül.
Így van. Gondolok itt arra a két tisztségviselőre, akik a Földművelési Minisztérium felé kijelentették, hogy a neonikkotinoidok nem okoznak problémát a magyar méhészet számára. A Vetőmagszövetség máig erre az állásfoglalásra hivatkozik és érvel a neonikotinoidok használata mellet és kapta meg másodszor is a derogációs kérelemre a neonikotinoid használati engedélyt. Hány méhésznek okoznak most kárt a vetőmagosok? Jegyzők szólítják fel a méhészeket, hogy a neonikotinoidos repce 3 km-es sugarú köréből költözzenek el.

Mond Jenő! Te aki már átéltél komoly neonikotinoidos mérgezést, Te mit tennél a 600 méhcsaládos állóméhészeteddel, ha megkapnád a jegyzői felszólítást? Hogyan kívánnád pokolba Cserényi doktort és Tóth Pétert, akinek a szavaira hivatkoznak máig a neonikotinoidos lobbi emberei? Ébresztő Jenő!

Jenő! Ugye ezt írtad?
Idézet
Szerencsére sokan eszüknél vannak, ismerik a múltat és nem hagyták vágóhídra vinni a méztermelőket most sem mint méhész zrt idején. ??? Aki meg azzal is szövetkezik, magasztalja méltatja, aki meglopta, az maga is hasonlóan gondolkozik, vagy cselekszik...szolga.
Hát igen. A zrt meg se alakult, viszont élt és működött a Mellifera Kft és most is létezik egy olyan kft. ami nagyon hasonló vezérlés alatt áll, mint állt a Mellifera. A Mellifera történetét és személyi döntések hátterét már kiveséztük és láttuk abban Cserényi, Vicze, Fáskerti és Fekete Józsi (sorolhatok még neveket) szerepét. Érdekes módon szinte ugyanaz a kör (illetve mostani tanítványaik) stájgerolta és műti a mostani kft-t is. Akkor a mézünk volt a tét, most a tagdíjunk. Hogy is áll a mostani történet? Ezek után beszélgessünk el a vágóhídi hasonlatodról. Vagy most már nincs hozzá kedved?

Idézet
Próbáljanak már a méhészekért is tenni valamit vezéreid, ne csak a mutyiért.
Egyetértek ezzel a mondatoddal.
Vajon a HATOK is egyetértenek ezzel a gondolatoddal? És ha igen, akkor vajon mire gondolnak és mire nem?

Idézet
A kereskedők markából ki kellene szabadulni, nem tőlük kapja ismét a bérét.
Én is gondolkodtam már rajta, hogy vajon a Bayer és Syngenta termékek hazai kereskedői közvetve nem fizet valamit az OMME tisztségviselőinek és holdudvaruknak? Csak remélem, hogy nem. De önként és dalolva hogy a jó fenébe képesek ekkora kockázatnak kitenni az 1,1 millió méhcsaládot?
Ja. Egy másik is eszembe jutott. Ott van a magyart polcokon ugyanaz a kínai gagyival dúsított méznek nevezett portéka, amit ígéret szerint egyszer már levettek a polcokról a kereskedők és nincs semmi tiltakozás az OMME HATOK és holdudvara részéről.  Mikor szervezi az újabb buszt Brüsszelbe Fekete Józsi?

Idézet
Azokért dolgozzanak, akik tagdíjából élnek! Te azt hiszed mindenki hülye?
Egyetértek!
Azokért dolgozzanak, akik tagdíjából élnek! Te azt hiszed mindenki hülye?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1949 Dátum: 2016. Szeptember 26. 09:44 »
Vivaldi!

Egye fene!
A Te kedvedért még az elnöki székért
is ringbe szállok.

Csányi Antal

No, no. Nekem Csuját is támogatnom kell, mert én maradtam az egyetlen barátja.
 Még el kell döntenem, kiből csinálok elnököt.