Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743508 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1905 Dátum: 2016. Július 29. 23:24 »
"Más részt, ha valaki tagadja, hogy létezik lobby tevékenység az hazudik. No már most, azt is tudni kell a mezőgazdasági lobby jóval erősebb, mint a méhész lobby volt Mészáros idejében. És Mészáros, ha finoman akarok fogalmazni, hatványozottan jobban szót értett, a mostani mezőgazdasági minisztériummal , mint Bross."

Vivaldi, egyértelmű, hogy a mezőgazdasági lobby erősebb volt mindig is mint a méhészlobby, hiszen a méhészet csak egy kis ágazata az agráriumnak, ezért az urak szerintem mindig is a "helyén" kezelték amitől azért többet érdemelne. Ennek ellenére mégis azt lehet és lehetett hallani minden felől, hogy "méhész leszek mert azt támogatják".
Azért mondhatnál egy két példát is a felvetésedre, de a hungarikumot meg az akáckoalíciót ne vedd bele mert egyik sem OMME kezdeményezés tudtommal.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1906 Dátum: 2016. Július 31. 22:52 »
Ha a méhészek választott tisztségviselői nem sajnálnak dolgozni az érdekképviseletben, akkor nem is olyan gyenge a méhészeti ágazat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1907 Dátum: 2016. Augusztus 01. 09:54 »
Jani Bátya, te értelmes ember vagy ezért tudod, hogy a méhészeti támogatás nem ágazati érdekeket szolgál, hanem politikait. A támogatást gyurcsány alatt kezdték ugyan olyan eszetlenül mint mindent. Ez főleg szavazat szerzés miatt volt fontos nekik, és semmilyen más körülményt nem vizsgáltak meg.
 A mostani kormány próbált ezen korrigálni valamit. A támogatás már magában méhészetre nem adható. Más kérdés, hogy ez kijátszható.
 De az is igaz már késő. Ezen hatások egyik, de nem elhanyagolható hatása a mézárak drasztikus lecsökkenése, ami csak a nagyon nagyoknak kedvez. A nagyoknak pedig méhlegelő kell, ami magával hozza a kisebbek kiszorítását. Hogy most ezek közül akik felvették a tízmilliókat melyik tud megmaradni ez kérdés, de szerintem még a 10%-uk sem. A többi méhészet hobby méretűre csökken. Ezért a támogatások kiosztása végül kontraproduktívvá válik A több milliárd forintból elérik majd, talán nem is oly nagyon sokára, az ágazat össze omlását.

« Válasz #1908 Dátum: 2016. Augusztus 01. 20:22 »
Vivaldi!
Tévedésben vagy amikor ezt írod:
"A támogatást gyurcsány alatt kezdték ugyan olyan eszetlenül mint mindent."
Torgyán Józsibá idejében normatív támogatást kaptunk, 1.500 Ft/méhcsalád összegben.
Ezt a mondatodat sem értem:
"Ezen hatások egyik, de nem elhanyagolható hatása a mézárak drasztikus lecsökkenése, ami csak a nagyon nagyoknak kedvez."
Mégsem Bross Péter miatt zuhant az ár?
Folyton ezt szajkóztad.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1909 Dátum: 2016. Augusztus 01. 21:08 »
"A támogatásokat  gyurcsány alatt kezdték,"

Idáig jó, de a valóságban az úgy folytatódott, hogy akkor kezdték megnyírbálni a normatív 
támogatást. Biztos van más is aki emlékszik ezekre az időkre, évenként variálták, volt hogy csak az állomány bizonyos százalákára járt a támogatás, talán a felére. Ekkor igényeltem utoljára bármiféle támogatást. De lényeg az hogy évről évre csökkentették, a sajtó meg harsogott, hogy soha ennyi támogatást nem kapott még az agrárium. Persze lett is 2006.  Az nagyon kedvezett a tömegsportnak, jelesebb ünnepeken. Azóta se futott annyit a magyar, mint akkoriban.  :)
Volt ott támogatás már a Gyuszi idejében is, akkor voltam kezdő méhész. Senki nem akart méheket eladni, mindenki szaporított. 

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1910 Dátum: 2016. Augusztus 02. 13:16 »
Vivaldi!
Tévedésben vagy amikor ezt írod:
"A támogatást gyurcsány alatt kezdték ugyan olyan eszetlenül mint mindent."
Torgyán Józsibá idejében normatív támogatást kaptunk, 1.500 Ft/méhcsalád összegben.
Ezt a mondatodat sem értem:
"Ezen hatások egyik, de nem elhanyagolható hatása a mézárak drasztikus lecsökkenése, ami csak a nagyon nagyoknak kedvez."
Mégsem Bross Péter miatt zuhant az ár?
Folyton ezt szajkóztad.
Nagyernyei Attila

Nézd Attila én már öreg vagyok. Általában mindig ott voltam Gödöllőn. Ez az én megfigyelésem. Én személy szerint egy entitás vagyok, tehát ez egy vélemény. Lehet vele vitatkozni, de én akkor is azt figyeltem meg.
 Jött a Gödöllői gyűlés, Bross felszólalt. Általában ezeket mondta: röviden összefoglalva. "nagyon sok méz termett a világban, a Magyar mézre nincs kereslet". Ezt szinte minden évben elmondta. Én soha nem hallottam tőle, hogy kevés a méz, főleg azt nem, hogy drágább lesz. No most a kérdés az, hogy ez kb. 6 szor vagy még többször hangzott e el, de tény , hogy ezután mindig lement a méz ára, véletlen e vagy nem. mert lehet véletlen is egyszer kétszer, de ennyiszer?

Amúgy meg nem arról beszélsz amiről mi. Mert mi nem az 1500ft-os támogatásokat nehezményezzük, mert azért nem sokan kezdenek el méhészkedni, hanem a több 10 milliókat.
 Azért már jobb ha oda figyelsz mert te is kezdesz maszatolni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1911 Dátum: 2016. Szeptember 19. 20:25 »
QUQURIQ !!!

Felteszek, egy kérdést a F-F klub tagoknak.
Szerintetek, azok a szaktanácsadók akik egyben elnökök is és az elnökségben ülnek, szavazhatnak-e a közgyűlésen?
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy a szaktanácsadók ülhetnek-e az elnökségben, mint fizetett EU alkalmazottak?
További kérdésem, hogy az EU -tól kapott fizetésükért kiket képviselnek a szaktanácsadók?
EU -t vagy a magyar méhészeket?
(hová, mikor, és miért emelik fel a kezüket a szavazáskor)??? :o
Számoljunk egy kicsit...
Vannak OMME tagok akik befizetik a tagdíjukat.
Vannak OMME vezetők akik felveszik az EU -tól a fizetésüket, + felveszik a befizetett tagdíjunkból a havi 50 000 ft fizujukat.
Szerintetek hová fognak szavazni, amikor az érdekeik ezt-azt diktálják?
Az OMME-s fizujuk felé ami 50 000Ft/hó vagy az 500 000 Ft/hó fizujukért ? ::) :-[ :-X
Nagyon szeretné a Kiskakas, hogy a leiktatott levelet a közgyűlésen hozza nyilvánosságra a vezetés, amit a felsőbb szerv egyértelműen leírt az összeférhetetlenségről! :o 8) ::) :-[
Mit gondoltok miért dugdossák?
"A fenébe, már megint kapirgálnom kellett"!

Kiskakas a baromfi udvarból, sk.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1912 Dátum: 2016. Szeptember 19. 21:14 »
Szerintem mindenkit el kell zavarni. Az elnökségben csak Bross, te, és Csuja mint külsős maradjon.
Az, pedig hogy ha azt vesszük, hogy ezt iróniának szántam, de minden iróniának a fele igaz. Akkor ebben az esetben az az igazság, hogy teljesen mindegy, hogy hányan és kik vannak ott, mert az Omme csupán egy sóhivatal, képtelen bármit is elintézni. Egy kibaszott fillérrel se több a méz ára, kevesebb a mérgezés, jobb az egészségügyi helyzet, és jobb a helyzet a méhlegelőkkel kapcsolatban , mint ha nem lenne.
 Csak egyetlen dolgot mondjon már valaki amit Bross elintézett megválasztása óta a méhészek érdekében.
 Ha meg nem tudtok, akkor meg ne verd a nyálad ba@meg, mert mindegy, hogy ki mire szórja szét a méhészek pénzét. Vagy esetleg azt így nem lehet úgy nyíltan, azért zavarnak a többiek?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 19. 21:21 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1913 Dátum: 2016. Szeptember 19. 21:26 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi ezt írja!
 "mert az Omme csupán egy sóhivatal, képtelen bármit is elintézni."

...arra azért jó volt az OMME, hogy a lányodból mézkirálynőt csináljon!
Szégyelld magad, hogy ennyi tiszteletet nem érdemel a Lányod...

Kikérem az OMME méhészek nevében, ahogy a szakmai szervezetünkről írsz!
Nem kötelező a "sóhivatalhoz tartozni"... :-[
Inkább ezekre a kérdésekre válaszoljál, ha már "ennyi az eszed"... :o

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1914 Dátum: 2016. Szeptember 19. 21:30 »
Hát nézd, miért nem indultál te, vagy valami női rokonod? Biztos nyertetek volna olyan szépek vagytok...
 Ne a lányommal gyere, hanem azzal, hogy mi történt azóta mióta Bross az elnök. Elmondom én, semmi. Akkor meg barátom hallgass, és lapulj mint a sz@r a fűben.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1915 Dátum: 2016. Szeptember 19. 21:38 »
QUQURIQ !!!

sz@r a fűben....a szádban...
Puszillak!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1916 Dátum: 2016. Szeptember 19. 21:56 »
Még mindig nem válaszoltatok a kérdésemre.
 A mi a f@szt csináltatok, azóta, hogy hatalmon vagytok? Te, és Bross, meg a nagy híres kontroll csoport.
 Segítek, ha nem tudnátok hol kezdeni.
1./.............
2./.............
3./.............
Stb.
 Ha meg nem csináltatok semmit, akkor ne akarjál te senkit elzavarni , akit a tagság oda választott.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1917 Dátum: 2016. Szeptember 19. 22:00 »
QUQURIQ !!!

Pajtás ez volt a kérdés...a kérdés...? nehéz felfogni??? :o

QUQURIQ !!!

Felteszek, egy kérdést a F-F klub tagoknak.
Szerintetek, azok a szaktanácsadók akik egyben elnökök is és az elnökségben ülnek, szavazhatnak-e a közgyűlésen?
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy a szaktanácsadók ülhetnek-e az elnökségben, mint fizetett EU alkalmazottak?
További kérdésem, hogy az EU -tól kapott fizetésükért kiket képviselnek a szaktanácsadók?
EU -t vagy a magyar méhészeket?
(hová, mikor, és miért emelik fel a kezüket a szavazáskor)??? :o
Számoljunk egy kicsit...
Vannak OMME tagok akik befizetik a tagdíjukat.
Vannak OMME vezetők akik felveszik az EU -tól a fizetésüket, + felveszik a befizetett tagdíjunkból a havi 50 000 ft fizujukat.
Szerintetek hová fognak szavazni, amikor az érdekeik ezt-azt diktálják?
Az OMME-s fizujuk felé ami 50 000Ft/hó vagy az 500 000 Ft/hó fizujukért ? ::) :-[ :-X
Nagyon szeretné a Kiskakas, hogy a leiktatott levelet a közgyűlésen hozza nyilvánosságra a vezetés, amit a felsőbb szerv egyértelműen leírt az összeférhetetlenségről! :o 8) ::) :-[
Mit gondoltok miért dugdossák?
"A fenébe, már megint kapirgálnom kellett"!

Kiskakas a baromfi udvarból, sk.

« Válasz #1918 Dátum: 2016. Szeptember 19. 22:10 »
Vivaldi!
Olvasgatom írásaidat, és folyton arra döbbenek rá, hogy mennyire tájékozatlan vagy.
A vezetőséget nem a tagság választja!
Ha a tagság választotta volna, a régiekből senki nem marad!
A küldöttek választották, akik közül sokan akkor voltak ott először küldöttként.
Szerinted ennek mi az oka?
Ne haragudj, de nagyon mellette vagy a méhészeti közéletnek.
Nagyon nehezen tűröm, hogy nem írhatok a napi történésekről,mert ettől várják sokan a közeledést.
A választási előkészület, és annak módja az agymosás magasiskolája.
Teljesen lemásolták a napi politikát, csak itt nem október, hanem április 2-áról volt szó.
A módszer ugyan az.
Ekkora ellenszélben, ilyen hozzáállású emberekkel szemben óriási siker ami történt.
Remélem a folytatás is hasonló lesz, és akkor mindenki megnyugodhat.
Nem csinál semmit Bross?
Gyere el az OV-ra és az OMME Küldöttgyűlésére és ott tedd fel neki ezt a kérdést.
Azért a keretfogód állítólag nagyon klassz.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1919 Dátum: 2016. Szeptember 19. 22:16 »
Attila. ha megfigyeled, én mindig arra hegyezem ki a kérdést, hogy mi történik a tagok érdekében. Vagy is, mit profitál az egyszerű tag az Omme-ból? Az, hogy mit kínlódtok ti ott oda fenn a kutyát sem érdekli. A tagság semmi nem nyer azzal, ha naponta 24-szer üléseztek. Mint a fociban csak az eredmény számít. és ez most itt idelent 0.
Tudom van eredmény, kifizetik az uniós támogatásokat. /Bár az idei nekem még nem jött meg./
De ehhez nem kell omme, meg elnök meg mindenféle küldött. Három gyakorlott hölgy is képes rá.
Amire viszont felkaptam a fejem, hogy még mindig ott tartotok, hogy kit hogyan lehetne kitúrni, kinek van joga szavazgatni.
Én erre azt mondom, akit a tagság oda választott, legyen az szaktanácsadó, vagy kaptárpakoló segéd, annak joga van szavazni.