Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2006090 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1890 Dátum: 2016. Július 25. 12:25 »
Egy se, pofátlanság a divat, itt mindent lehet...
Újra sem kellett volna jelöltetni magukat.
Ez politika (hatalom) és pénz.
Szégyellje mind magát, aki nem a méhészek és a méhek érdekeit helyezi előtérbe, hanem a fentiek iránti vágy hajtja, de szép szavak mögé bújik (persze csúnya szavak mögé is, csak azok nem nyilvánosak).
Gyomorforgató.

« Válasz #1891 Dátum: 2016. Július 26. 07:51 »
A Kft. átvilágítása gőzerővel zajlik.
Miért ilyen lassú?
Egyetlen oka van, a precíz tényfeltáráshoz idő kell.
Mészáros puncsolt, falazott, sumákolt, ködösített, színezett, kozmetikázott.
Most pedig a tények lesznek feketén-fehéren.
Én már tudok "apró részleteket", mert fúrja a kíváncsiság az oldalam.
Ti új elnökségi tagokon gondolkozzatok.
Nagyernyei Attla

« Válasz #1892 Dátum: 2016. Július 26. 09:53 »
Aztán az urak az otthonukba távoznának, vagy más helyre?  :o

Hány főben kell gondolkozni?  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1893 Dátum: 2016. Július 26. 09:59 »
Kedves Attila!

Netán már befejeződött volna a Kft. tevékenységének átvilágítása?

Rendkívül magabiztos megnyilatkozásaid alapján csak erre tudok következtetni. Ellenkező esetben viszont csak arra tudok gondolni, hogy Bross sugalmazásai alapján hergelitek itt egymást néhányan, illetve prejudikáltok. Amennyiben Brossnak kész vizsgálati eredményei lennének, azokat az Elnökség és nem a "Megváltók" elé kellenék tárnia, ha mégsem ezt tenné, etikai vizsgálatot kell ellene kezdeményezni, hiszen ez a kiszivárogtató módszer kizárólag arra alkalmas, hogy az Elnökség munkáját bármilyen eszközzel igyekezzék ellehetetleníteni.

Érthető és szemmel látható az Elnök úr szándéka, de a minden áron végrehajtott "Mészáros-mészárlás", elnökségi tagok-"kipiszkálása"   kétélű fegyver, egyrészt jól demonstrálja a személyes bosszúvágyat, s a hegemóniára való törekvést, másrészt visszafelé is elsülhet, esetleg néhányan találhatnak az asztalfiában más személlyel kapcsolatos vizsgálati anyagokat, jegyzőkönyveket is... van még néhány csontváz a szekrényekben...

Az "új elnökségi tagokban" pedig nem a Klubod, hanem a Küldöttgyűlés tagjainak kell majd elgondolkodnia, amennyiben a jelen Elnökség általuk megbízott tagjai közül valaki vagy valakik le találnálak mondani az Elnök úr elszánt tisztogató akcióinak eredményeképpen. A küldöttek a Kontroll Csapatból senkit nem kívántak az Elnökségben látni, következésképp nem neked, nektek szükséges agyalni, amennyiben az Elnökség működőképes marad a lemondás(ok) után is, akkor kisebb létszámmal működik a következő Küldöttgyűlésig, amennyiben viszont a lemondások következményeképp az Elnökség határozatképtelenné válik, új választásokat kell kiírni.

Ha ez az Elnök úr és a "Megváltó Kontroll Csoport" szándéka, akkor szelet vetettetek, de ennek következményeképp  akár vihart is arathattok... Nem tudom ui., hogy a régi/új Elnök a következő választáson újra el tudja-e adni a küldötteknek a szívhezszóló "mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni a jó cél érdekében" kampányszöveget. Ha netán nem, akkor meg lőttek a "paradigmaváltásnak"...

Ha netán továbbra is erőltetnétek a "még néhányat kipiszkálunk, aztán rend lesz" programot, az egyértelműen azt bizonyítja, hogy nem a régi "kiskirályokkal" volt gond, hanem azzal, hogy a régi/új királyotok abszolút hatalma már semmiképpen nem állítható vissza, a küldöttek bölcsen döntöttek, amikor ezen központi elnöki hatalom kontrollálására olyan Elnökséget állítottak fel, mely képes az "abszolút monarchiának" megálljt parancsolni. Egy új választáson reményeim szerint Cserényi dr. is újra szerepet kaphat, Ő pedig ismeri a módszert, amivel kordában tartható a régi/új elnök, nem beszélve arról a lehetőségről, hogy esetleg olyan elnökjelölt is képbe kerülhet, aki képes a saját egyéni ambíciói dédelgetése helyett a valódi csapatmunkára, az "önérdekképviselet" helyett a kollektív érdekképviseleti tevékenység folytatására.

Azt nem tudom, kitől tudsz már "apró részleteket", de ha tudsz is, vagy virítsd ki azokat, vagy dugulj el. Nem a te kompetenciád a konzekvenciák levonása, nem a te kompetenciád a "királycsinálás" és a "királykicsinálás" sem. Küldöttgyűlési hatáskör mindkettő! 

A vastagon szedetteket javítottam, mert biztosan így szeretted volna te is írni!!
Üdv: atya
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 26. 21:44 írta atya »

« Válasz #1894 Dátum: 2016. Július 26. 12:04 »

Szerényen jegyzem meg :

A leírtakban olyan prejudikáció, ill. hamis,illuzórikus következtetések vannak, amelyek nem jellemzőek a Kontrollcsoportra!
Ugyanis a csoport letette -méghozzá- időben javaslatait ! Ezen nem változtattunk !
Tehát az itt megfogalmazott jelző terhelje továbbra a fogalmazót !

üdv . E. János

« Válasz #1895 Dátum: 2016. Július 26. 13:19 »
A küldöttek azon része akiknek nem "tűnt fel" a Kft pénznyelő mivolta szavazta be az erről tudó de ezt nem reklámozó előző elnökségben is szereplőket.
Az ezt nem reklámozót, másként is fogalmazhattam volna, de nem kívánok a lelkükbe lépni.
Nem hinném, hogy ilyen emberek kellenének akik a saját tagjaiknak, folyamatosan, mosolyogva a képes felükbe h..nak.

Már az is eredmény lenne ha választások nélkül, de tőlük el tudna köszönni az egyesület.

A takarításnak meg híve vagyok. Derüljön ki minden és legyen vége a zsarolásnak.
Szabó György

« Válasz #1896 Dátum: 2016. Július 26. 21:37 »
Lousicide!
Mi az, megbízóid majréznak?
Nem kell pánikolniuk.
A küldöttgyűlésen a felelősök is meg lesznek nevezve.
Ha jól emlékszem "Mészi" által megrendelt "Független könnyvizsgálói jelentésre" abban az áll, hogy XY pénzügy-számviteli törvényt sértett.
Most a számok fognak beszélni, azt már tudjuk ki, vagy kik vétettek.
Ezt a mondatodat fejts ki részletesen:
"A küldöttek a Kon-Troll Csapatból senkit nem kívántak az Elnökségben látni,.."
Mivel velem társalogsz, ezt a részét a dolognak magamra is értettem.
Többször kinyilatkoztam, hogy nem kívánok indulni (szerintem jobb is) mert én nem "Laca-pacáztam" volna a vétkesekkel.
Sokkal keményebb vonalat képviselek, és a hazug emberekkel azonnal leszámoltam volna.
Ismét a pánik jelei mutatkoznak írásodon:
"Azt nem tudom, kitől tudsz már "apró részleteket", de ha tudsz is, vagy virítsd ki azokat, vagy dugulj el. Nem a te kompetenciád a konzekvenciák levonása,.."
Nem dugulok el, mert küldöttként, OV tagként igen is követelem a vétkesek elmarasztalását!
A méhészek vagyonának elherdálóit ki kell penderíteni a sorainkból!
Az nem felmentés számukra, hogy nem értettek a Kft. működéséhez.
Itt a Méhészklubon visszakereshető, hogy szinte tiltakoztam amikor a méhészeket arra kérték, adjanak tippeket mivel foglalkozzon a Kft.
Erre én azt kifogásoltam, hogy nem volt hatástanulmány, piackutatás.
A Kft.-t a méhészek tartják életben!
A Kft.-nek pedig az lenne a feladata, hogy az OMME-t tartsa életben.
Tudom a nagy fülledtségben már nem a fóliasátradban elmélkedsz, de a nap is káros.
A nyugalom nagyon fontos, még 3 és fél évig kénytelenek vagytok elszenvedni a változást, hogy vége a sumákolásnak, harácsolásnak, és a méhészek vagyonának megnyirbálásának.
Ugyan is a Kft. veszteségét a méhészek a saját zsebükből fizették.
Ne aggódj nem dugulok el.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1897 Dátum: 2016. Július 26. 22:38 »
QUQURIQ !!!

Lousicide!-tól idézet...

"Ha ez az Elnök úr"
"Ha netán továbbra is erőltetnétek"
Ha az öreganyámnak fa....lett volna, öregapám lenne!...
Sok a bizonytalanság a sok ha-ban....
Konkrétan csak arról van szó, minden törvénytelen dologra fényt kell deríteni, főleg, ha a méhészek zsebéből húzzák ki a rávalót! :o
Nem a személyekkel van a bajunk, hanem a törvényeket megkerülő intézkedésükkel, szakmai alkalmatlanságukkal!
Nem nagy az igénye a Kontroll Csoportnak!
..csak az, hogy a méhészek vagyonát, a leg optimálisabban használják fel, (ne éljék fel)!
A tagdíjakat nem azért adjuk össze, hogy egy piciny méhész réteg dőzsöljön belőle.
Ezek a választott tisztségviselők a küldöttek bizalmát élvezték, közülük senkinek nincsen joga ezzel visszaélni!
Lousicide!
Bármennyire is lenézed a Kontroll Csoport tagjait, szinte mind régi megbecsült méhész, akik egyben küldöttek is!
Az akkori 113 egyesületből amikor összehívtam megbeszélésre a "másképp gondolkodókat" az elnökök több mint egyharmada megjelent.
A mostani választáson a bekerültek egy részét is mi javasoltuk.
Hatalmas csúsztatásokról beszélsz!
Írhatsz olyan formában amilyenben akarsz, a tények tények maradtak és maradnak.
Lásd az elnök és a szakmai alelnök eredményeit!
Ezt a küldötti akaratot magyarázgathatod...
Úgy viselkedsz mint a gyilkos anyja...
Tudja, hogy bűnös a gyereke, de gatyarepedésig védi...
Szép ez a gatyamosás, csak 13000 méhész keservesen megkeresett pénze forog kockán... :o ??? ::) :-[ :(

A kicsit dühös Kiskakas!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 26. 22:42 írta kiskakas »

« Válasz #1898 Dátum: 2016. Július 27. 13:37 »
Javaslatom: a további vita gerjesztése helyett, ...hogy
a mostani újságunkban olvasható az elnökség felhívása a bizottságokban való munkálkodásról.
Ott célszerű megmutatni ,ki milyen elképzeléssel bír! Ki miben tudja segíteni a méhésztársakat!,az OMME-t !
Most itt a lehetősége az igazi szakmai vitának !

üdv. E. János

« Válasz #1899 Dátum: 2016. Július 27. 14:18 »
Lousicide tegnapi írása annyira provokatív, hogy folytatom a válaszadást.
Annyit szeretnék üzenni Neked és minden kedves olvasónak, hogy a változás csapatának vagy a Kontroll Csoportnak, vagy nevezzék a rosszmájúak "ellenzéknek" és annak minden támogatójának hálás vagyok, és köszönetemet fejezem ki.
Nélkülük az OMME már szétesett volna!
Ilyen folyamatos figyelemfelhívó, tényfeltáró akció után komoly bátorságra vall, hogy a volt vezetés így megvezette a tagságot és a küldötteket.
Ebbe bele tartozik az EB és az ETB is!
Én továbbra is támogatnám egy olyan csapat felállítását amely bárhova betekinthet, javasolhat, és felhívná a problémákra a figyelmet, természetesen erről a küldöttek döntenének.
Az EB elmúlt időszaka katasztrofális volt, gyakorlatilag becsukták a szemüket.
(Egy nem, inkább távozott.)
Érdekesnek tartom, hogy van egy olyan jelentés a Kft.-ről amelyben szinte minden "Happy," mert ez volt a megrendelő igénye, most pedig készül egy a valóságról.
De hol volt az EB?
Az EB is tett tényfeltárásokat, de semmiféle felelősségre vonásra nem tett javaslatot!
Nézzünk egy kicsit előre!
Az OMME-t a méhészek számára teljesen nyitottá, átláthatóvá kell tenni, hogy a bizalom visszaálljon.
Nem lehetnek zárt ajtók, titkok azok előtt, akik finanszírozzák az egyesületet, és a KFT.-t, és ezek mi vagyunk.
A visszaélések legnagyobb fékje a nyilvánosság.
Én ennek vagyok a híve, amit soha nem rejtettem véka alá.
Aki fél a méhészek véleményétől, a nyilvánosságtól az valamiben mesterkedik, sumákol.
Tehát a közhasznúságunk visszaszerzése amit Mészáros akarattal elveszíttetett, alapfeltétele az átláthatóságnak.
Még egy sorra reagálnék, erre:
"Egy új választáson reményeim szerint Cserényi dr. is újra szerepet kaphat,...."
Ezért kell sietnünk mert akkor ismét kuss nekünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1900 Dátum: 2016. Július 27. 17:03 »
"Az EB is tett tényfeltárásokat, de semmiféle felelősségre vonásra nem tett javaslatot!"

Az Ő javaslatuk a hibák felsorolása után a tisztelet díj megszavazására és átutaltatására volt......

És ebből a társaságból is van akiket újraválasztottak a méhésztársak...............

Nem tartom jó ötletnek, hogy egy külön brigád ellenőrizzen és javasoljon, mert ilyenről nem rendelkezik az alapszabály, sem a mostani sem a régi, de még a nagyon régi sem!

Viszont bárkit aki nem végzi (végezte) jól a dolgát a Küldöttgyűlés visszahívhat.
Majd ezzel a lehetőséggel élhetnének a hölgyek és urak, akkor ha a becsületük nem mozdítja ki a helyükről a közösség ellen vétőket.
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1901 Dátum: 2016. Július 28. 23:12 »
QUQURIQ !!!

Tudjátok, hogy sokat töprengtem, a Neonikotinoid jelenlétén a méhészetben...(igen, jól olvastátok, a méhészetben) nem pedig a növénytermesztésben.

Kiskaks jól hallja, a méheink sikolykiáltását, haldokló, erőtlen zümmögésüket.
Egymillió kétszázezer méhcsalád x 50 000 méh élete forog kockán!
...mert ugye a kocka el van már vetve...
Kockát vetni a szerencsejátékosok mestersége...
Vajon, miért nem kér végre az OMME független vizsgálatot a Neók jelenlétéről, gyilkos hatásáról?
Vagy miért nem kért ez előző vezetés szakvéleményt?
...és ez most nem vicc!
Nem arra a véleményre vagyunk kíváncsiak, amivel teletömték az agyunkat...
Mi a valóságra vagyunk kíváncsiak!
Vagy a régi szakvezetés talán tudja is az igazságot?
Mennyi, mennyi kérdés?
Most oly édesen alszanak a magyar méhészek, nem tudják, hogy az igazság magában a Neonikotinoidban van!...

Az elmélkedő Kiskakas...

« Válasz #1902 Dátum: 2016. Július 29. 07:55 »
Dr.Mészáros László még anno (hála az égnek anno) kijelentette, hogy az OMME semmilyen tudományos vizsgálattal nem tudja a alátámasztani a neok káros hatását a méhekre!
Én erre azt mondtam, írtam, néha kiabáltam, hogy merték így azt kijelenteni, hogy
"Magyarországon nem bizonyított a neonikotinoidok káros hatása a méhekre!"
Ez olyan minta bemennétek az orvosi rendelőbe, kint várakoztok, majd kiszól az orvos, hogy hazamehettek nincs bajotok.
Vizsgálat nélkül?
Ezeket úgy hívják felénk, hogy szélhámosok.
Bizony, bizony.
Darvas Béla professzor gyakorlatilag ezt fogalmazta meg.
A tudatlan, felkészületlen méhészeket könnyű megvezetni.
Vivaldinak ez tetszik?
Dr. Darvas Béla professzor pont ezt kifogásolta, hogy úgy adtak ki "szakvéleményt", hogy semmi nem volt a kezükben.
Azért minden nincs el veszve!
Akik így mernek állást foglalni, zsenik vagy látnokok.
Én inkább a tudósoknak hiszek, hogy az emberiségre és a méheinkre is óriási veszélyt jelentenek a néma gyilkosok!
Minden eszközzel tiltakozzunk ellne!
Akik pedig az ilyen technológiával kijuttatott vegyszereket reklámozzák, és siratják betiltásukat el kell kergetnünk őket.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1903 Dátum: 2016. Július 29. 17:05 »
Jól van. Én is nagyon szeretnék egy olyan országot, ahol minden csak a méhészek érdekeit képviseli. Csak olyat és oda vetnek, telepítenek, ültetnek, a mezőgazdasági ágazatban, ami a méheknek is jó.
 De, barátaim megint csak a realitásokra hívnám fel a figyelmet. Mi csak meg vagyunk tűrve. /Ebbezony így van, ha seggeteket a földhöz veritek is./
 Más részt, ha valaki tagadja, hogy létezik lobby tevékenység az hazudik. No már most, azt is tudni kell a mezőgazdasági lobby jóval erősebb, mint a méhész lobby volt Mészáros idejében. És Mészáros, ha finoman akarok fogalmazni, hatványozottan jobban szót értett, a mostani mezőgazdasági minisztériummal , mint Bross.
 De, várom a jó híreket, az áttörést, hogy Bross jobban szuperál.
De..... egyenlőre ennek semmi jelét nem vettem észre.
 A remény hal meg utoljára.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 29. 17:09 írta Vivaldi »

« Válasz #1904 Dátum: 2016. Július 29. 20:07 »
Vivaldi!
Te ott voltál a minisztériumi megbeszéléseken?
Komolyan mondom tévedtem.
Te sokkal nagyobb ember vagy mint gondoltam.
Mészárossal jártál a miniszterhez?
Ha pedig nem akkor honnan van az információd?
Nekem egy kicsit más az értesülésem, hogy fogadták Brosst.
Én sem voltam ott, de hiteles ember mondta.
Mészáros nem hiteles, mert folyamatosan mellé beszélt, átvágta a küldötteket a méhészeket.
Szerintem az ilyen embert a minisztériumban sem úgy várták, hogy szőnyeget gurítottak elé.
Ez egy puncsparádé volt amit Te és a hiszékenyek folyamatosan beszoptatok.
Ez a "két tábor" közötti nézetkülönbség alapja.
Egy ködfátyol van a szemed előtt, de ne aggódj, azon vagyunk, hogy kitisztuljon.
Rám számíthatsz, mindig pontosak az információim, ezért nem jelentettek még föl.
Nagyernyei Attila