Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743562 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1680 Dátum: 2016. Április 03. 12:34 »
Idézet
Képzeljétek, az én kis kedves Tyúkocskám a győzelem örömére kakastöke pörkölttel kedveskedett vacsorára!

Kiskakas!
Remélem a sajátjaid megvannak!?
Viccet félretéve, tegnap a legszebb kakasomat áldoztam fel, bízva győzelmünkbe :)(pedig össze sem beszéltünk)
Szerencsére megvalósult, aminek nagyon sokan örülnek(köztük én is) ;)
Be kell vallanom, annyira izgultam már a vége felé, hogy sikerült kicsit becsiccsentenem.....  :D

Péteréknek kitartó, eredményekben gazdag, ÉRDEKVÉDELMI munkát kívánok!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1681 Dátum: 2016. Április 03. 18:22 »
Zümi!Ez másnak is ünnep volt tegnap,az én bicska komám is jól érezte magát a végére!

« Válasz #1682 Dátum: 2016. Április 03. 21:43 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Ennyi privát üzenetet, SMS-t még soha nem kaptam.
Tegnap rengetegen gratuláltak mert ezt a sikert nekem is nyilvánítják.
Jól esik, de kérlek ne tegyétek ezt velem.
Nem vagyok hozzászokva.
Eddig üldöztek, zavartak, kirekesztettek onnan ahová most szívesen hívnak?
Ennyire én sem készültem a VÁLTOZÁS-ra!
Ezt eltévesztettem!
Jobban sikerült mint ahogy álmodni mertem volna.
Három és fél év alatt ezzel keltem ,ezzel feküdtem, hogy jöjjön egy felszabadító csapat.
Hogy vége ennek az rémálomnak feleségem örül a legjobban.
Minden reggel a kávénk mellett azt beszéltük mennyi a változásra az esély?
Amikor hazajöttem egy OV-ról, Küldöttgyűlésről sokszor látta rajtam, hogy nem áll jól a szénánk.
Volt olyan küldött aki azt mondta ilyen megaláztatásban még nem volt része.
Gyakorlatilag Tolna megyét majdhogynem kiközösítették az elején.
A sajátjaimba is lelket kellett öntenem, hogy sikerülni fog, de csak együtt!
Soha, semmit nem adtam fel az életben, ezt sem fogom, csak nyugi.
Közben én voltam a legidegesebb.
Tegnap családi ünnepen volt egy Szekszárd melletti borházban, amikor én a Lurdy Házban aggódtam.
Mindenki táncolt nevetett, Judit feleségem meg sírt a jó hírek hallatán.
Kérdezték Tőle miért sírsz?
Mert visszakaptam a férjem!
Ugyanis féltékeny lett a Fekete-fehér Méhészklubra. ;D
Nagyon boldog volt.
Ahogy hazaértem én is beálltam közéjük, reggelig buliztunk.
Én meg azt kívánom minden méhésznek, hogy legyen ilyen nagyszerű felesége!
Ma a kávénk mellett már arról beszéltünk mit kell csinálni a méheknél.
Azért gyorsan írtam még egy hozzászólást mielőtt elmentünk! Pssszzzt!
Tegnap újabb rekordot döntöttünk!
117 na nem a szavazás végeredménye, a látogatottságunk.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1683 Dátum: 2016. Április 03. 22:04 »
QUQURIQ !!!

Már a nemzetközi méhésztársadalom is ünnepelt a tegnapi nagy VÁLTOZÁS csapatának!!! ;D ;D ;D
Svédországban még Cinzano -t is bontottak! :-[ :-[ :-[
Erdélyből is jött a köszöntés!!! :D :D :D
Ma még azért egy csopaki kettesben -t is bontottunk a tyúkocskámmal, hogy kettesben legyünk...

Kiskakas kettesben...!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1684 Dátum: 2016. Április 03. 22:33 »
QUQURIQ !!!

A fenébe is!
Foglalkozási ártalmam van, ez a kapirgálás!
Véletlenül, tudjátok ez csak véletlenül tudtam meg, hogy az egyik irodai alkalmazott (de lehet, hogy mindnek) a számítógépe e-mailje össze volt kötve az elnökével.
Így lehetett tudni, hogy ki lesz a "Tégla"
Nem, nem, a téglának egy külön álló gépe volt, ami nem volt ellenőrizve...
Nem az volt a tégla, akit menesztettek, a tégla az maga a tégla...

Elégedjetek meg ennyivel..., de megdöbbennétek!

Kiskakas a téglagyáros!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1685 Dátum: 2016. Április 08. 15:05 »
QUQURIQ !!!

Egy idézet a zöldről, amit Tükör írt (IB-tag).

Tükör    
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.04.08. 09:43
Adminisztrátor

"Mint ennek, Méhészfórumnak (mely az ország legnagyobbika) egyik adminisztrátora, valamint az OMME egyik megválasztott elnökségi (IB ?) tagja, úgy érzem a korrektség jegyében fel kell tennem ide két hozzászólást, amelyet arról a platformról töröltek, ahol pedig magukat évek óta úgy hirdetik, hogy az a hely, ahol minden véleménynek hangot lehet adni, feketén-fehéren, közben sorozatban ócsárolva ennek a fórumnak moderátorait, moderálási elveit.
Nos úgy tűnik, attól hogy nem tettük szóvá, már nem is először, az ottani moderátorok bort isznak és vizet prédikálnak.
Előre bocsájtom, az idézett "Geddekas" hozzászólásban több dologgal, jogi értelmezéssel nem értek egyet, és nem is szándékom itt széles körű szakma politikai hitvitát generálni, ezért kérek is mindenkit, ha kommentelni szeretné az írást, csak higgadtan tegye.
Pár kérdés azért bennem is felmerült az írás, illetve az egész közgyűlés kapcsán. De én sem vagyok jogász, ugyanúgy mint Csuja, meg ugyanúgy mint Dr Körmendy-Rácz János, viszont utóbbi ember úgy látszik minimum annak gondolja magát, és ahogy hallom (miért csak hallom innen-onnan elnökségi tagként?) osztja az észt és a jogi tanácsokat az OMME Hivatalban, ráadásul az utóbbi napok történéseinek fényében elég dilettáns módon.
Szóval kérdezem én, hol vannak azok a jogászkodó jogászok most, akik oly éles látással tudták elmagyarázni nekünk az előző vezetés minden egyes elkövetett hibáját?
Ott voltak mindketten!
Szerintük minden flottul, frappánsan, szabályosan, törvényesen zajlott a mostani választáson?
Mielőtt bárki félremagyarázná az írásomat: csak kérdezek, nem állítok semmit! Őket kérdezem.
Viszont a lenti írás alapján, még több kérdés is megfogalmazódik bennem és sokakban, még úgy is, ha mint írtam, nem értek sok mindennel egyet ami benne foglaltatik.
Ki adja meg ezekre a választ?

A két törölt hozzászólás egyben van. Az egyiket a Lousicide nick nevű fórumozó írta kommentként a Geddekas írására".
Idáig az idézet!
Oly érdekes, hogy a zöldön szinte tabu téma volt az OMME és körülötte zajló események.
Most hirtelen fontos lett Csuja Laci?
De nehogy rám fogjátok, hogy rossz indulatú vagyok, inkább a tárgy nagyon fontos elemét szeretném kiemelni!

Téma: Nem lett befejezve a 2016 04. 02. tisztújító Küldöttgyűlés.

Vajon miért is nem lett befejezve???
Befejezhettük volna időben?
Igen!!!

Tények!
Dr. Mészáros László OMME elnök:
1. Az OMME méhészújságában részletesen mind a 13 000 méhész olvashatta a vezetés "jó munkáját"!
2. Az OV-n kifényezte a régi vezetésmunkáját, este 17 h-ig!
3. Megkapta minden küldött a részletes beszámolót az OMME és vezetőik munkájáról!
4. Majd a küldöttek a választási hét elején kaptak egy újabb kampány kiadványt amiben megint részletesen ki 
    volt taglalva a vezetés nagyon jó munkája!
5. Április 2. án a tisztújító közgyűlésen ismételten elismételte az önfényezést!
6. Napirendi pont nélkül az Ügyvezető igen hosszasan Támadta Bross Pétert az IBM kapcsolatos ügyekkel!

Az elnöki beszámolót csak címszavakban kellett volna elmondani!
Az IB tagok is kampányoltak magukért pedig minden benne volt a beszámolóban!

Magyarul elcseszték a tisztújításra szánt időt!!!
Arról nem is beszélve, hogy a szavazat számlálás a lehető legrosszabb, és leghosszabb módját választotta
Koller Zoltán.
Többen is szóltak neki.
Minden maradt változatlanul, (vonalhúzogatással)!
Az éjszakába húzódó szavazat számlálást a levezető elnök Fekete József abba hagyatta, úgy, hogy a szavazatokkal teli urnát lezárták.
Mivel a konferencia termet el kellett hagyni, a büfék előtti térben folytatódott a szavazatok összeszámolása.
Megjegyzem, én magam is minden szavazatszámlálót és szavazat vizsgáló ellenőrt együtt láttam dolgozni!
Nekem Ica nénit el kellett vinnem haza, így tovább nem tudok hitelesen a tényekről beszámolni!

Egy biztos, hogy 100 % -osan be tudtuk volna fejezni időben a tisztújítást, és az összes napirendi pontokkal is végeztünk volna!
(azért rossz indulatúlag megjegyzem, hogy volt olyan közgyűlés, ahol a 7. napirendi pont lemaradt, vagy direkt elhagyták ez volt az (egyebek)! :o

Kiskakaks! Baldavári László

« Válasz #1686 Dátum: 2016. Április 08. 19:25 »
Tisztelt Bezzeg László, Tükör!
Odamentem hozzád a választások szünetében.
Arra kértelek, ne piszkáljuk egymást, én ezt azóta be is tartottam.
Gratulálok az elnökségi tagságodért, de az Téged sem jogosít fel arra, hogy egy EB tag munkáját minősítsd!
Ezért küzdöttünk 3 és fél éven keresztül, de úgy látom folytatnunk kell a harcot a végső győzelemig.
Én ott a küldöttgyűlésen kértem a küldötteket, hogy a megválasztott EB-nek adjanak tejhatalmat, bárhová bármelyik EB tag szabadon bemehessen, minden papírba, okmányba betekinthessen, hiszen ők ezért ellenőrök.
Geddekas írását a kakikeverése miatt tiltottam ki, de úgy látom Neked ez tetszik.
Eddig a szakmapolitikát nem engedted nálatok, most meg......
Mivel nem értesz egyet Bross Péter megválasztásával, majd az alakuló elnökségi ülésen ezt kifejtheted.
Nem azért kapott Csuja féket mert nem értek vele egyet!
Ezt privátban meg is írtam neki.
Nem láttam a jogi diplomáját, és nem vagyok arról meggyőződve, hogy neki kell olyan kérdéskörökben döntenie amit feszeget.
A nyugalomra hívtuk fel mindenkinek a figyelmét, hogy végre elindulhasson a szakmai munka.
Az elnökségi tagokat a küldöttek választották, de akár ők is hívhatják vissza.
Nincs egy hete, hogy lezajlott egy olyan választás, ahol áttörtük a hallgatás falát, lebontottunk egy olyan rezsimet
amely egy átokként ült a nyakunkon.
Ha úgy érzitek, hogy a küldöttgyűlésen voltak olyan szabálytalanságok amit meg lehet támadni, rajta!
Kérdezem én, Dr.Soós Tibor ügyvéd úr mire vette fel az óránként 20.000 Ft-os gázsiját?
Vele egyeztettetek?
Állítólag ő az OMME jogi képviselője.
Természetesen mindenki  azt szeretné, ha végre jogszerűen működne az egyesület, de ahogy látom vannak akiknek ez nem céljuk.
A két szaktanácsadó mindenképpen benne van a cselszövésben.
Kedden szaktanácsadói értekezlet lesz.
Ott kifejthetik a véleményüket, de előre borítékolom meg sem mernek majd mukkanni.
Ismerem a csapatot, óriási a  duma, éles helyzetben meg hallagatank.
Amíg nem ismeri el a "legyőzött" oldal a csúfos vereségét, nem veti alá magát a többség akaratának, a harc folytatódni fog.
Ezt akartuk?
Mi senkit nem fikáztunk, nem szóltunk be, nem jártunk indián táncot, egyszerűen örültünk.
Tegnap már üzentek nekem is, hogy beteg ember vagyok, meg miattam csökkent a méz ára.
Vigyázzatok ilyen nagy ember lettem ám.
Volt még egy aranyos megjegyzés, de az annyira szánalmas, hogy le sem írom.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1687 Dátum: 2016. Április 08. 20:11 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas most is éles szemmel figyeli az események folyását! ::)
Egy érdekes eset történt!
Az Ügyvezető telefonja megszólalt, felvette, és kihangosítva "véletlenül " egy igen magát  fontosnak tartó (aki most szintén benne ül az IB-be)! szapulta Brosst. Persze ezt Péter végig hallgatta...
És képzeljétek nem csinált belőle ügyet! ;D
Péter az első napon megkérdezte az alkalmazottak mindegyikét, hogy tudnak-e vele dolgozni?
Aki nem, nyugodtan felállhat. (mindenki maradt)!
Ehhez kell jó vezetői véna, hogy azokkal is tud valaki dolgozni, aki, vagy akik ellene szóltak!
Persze vannak vezetők akik meggyőződés nélkül rúgnak ki dolgozókat...

Kiskakas, Baldavári László

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #1688 Dátum: 2016. Április 08. 21:38 »
QUQURIQ !!!

Oly érdekes, hogy a zöldön szinte tabu téma volt az OMME és körülötte zajló események.

Elsőre én is rácsodálkoztam egy kicsit, de nézzük pozitívan, - a zöldön is elkezdődött a paradigmaváltás! ;)

üdv: tsá

*

Bicska

• 601
« Válasz #1689 Dátum: 2016. Április 08. 22:42 »
Jó estét! Sok gondolatom volt ma az olvasottakkal kapcsolatban, de sajnos csak most jutottam el odáig, hogy billentyűzetet ragadjak. Erre Ti már a gondolataim jórészét leírtátok. :) Köszönöm!
Meg kell vallanom, először megijedtem, hogy Tsanyi majd jól kimoderálja Tükör írását, hiszen a szakma-politika ott tabu. ;) Vannak még csodák! :D

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #1690 Dátum: 2016. Április 09. 02:13 »
Sejthető volt, hogy a foncsoros kavarni fog. No de majd később talán felfogja a helyzetet. Mint falusi laptarúgó egy vesztes meccs és a hetedik korsó után. Mi változna a zöldön, és miért, ugyan azon emberek moderálnak, vagy nem? Lesz aki beáll az új vezér mögé, lesz akki nem, max most még gondolkodnak, hogy mi is van?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1691 Dátum: 2016. Április 12. 21:11 »
QUQURIQ !!!

Mint tudjátok ma volt a szaktanácsadóknak az értekezletük!
Kicsi kakasként megbújtam ma egy zsebben, hogy láthassam a lelkiismeret furdalásos szakik érzelmi reakcióit!
Kétféle jellemmel találkoztam...
1. lefelé néz, maga elé és szégyenli magát...
2. lefelé néz, és hitetlenkedve hallja Bross Péter hangját...
Nyíltan felfelé néz, Péter szemébe...és boldog, hogy visszatért...
Érdekes egy szituáció?
Igen!
??? főnökömnek ellensége voltam, most meg az ellenségem a főnököm???
Tudok egy megoldást!
Aki, vagy akik egyetértenek a változással, végezzék el tisztességesen a rájuk bízott feladatokat...
Akik meg nem értenek egyet a változással, le lehet tenni a lantot, más is tud a hangszeren játszani!
Nagyon véssük az agyunkba!
A szaktanácsadók az OMME-val szerződött vállalkozók!

1. nem lehetnek elnökségi tagok...(IB)
2. nem lehetnek egyesületi elnökök...
3. nem lehetnek alelnökök...

Tehát nem lehetnek önmaguk, javadalmazott vezetőik...
Ezt úgy hívják Összeférhetetlenség!

A kukkoló Kiskakas! Baldavári László

« Válasz #1692 Dátum: 2016. Április 12. 22:34 »
Drága Kiskakas, ezt mikor fogják fel szerinted az érintettek?  ::)
Ha megjön az igazságügyi minisztériumból a válasz... vagy 2 éve várják, h megtudhassuk... napersze.

« Válasz #1693 Dátum: 2016. Április 13. 08:49 »
  ......... Halkan mondom..........magunkról....
-  Tisztázd magaddal !.. miért  is vagy  tagja -önkéntes alapon- az egyesületnek ?
-  Milyen előnyöket remélsz ? Mit/kinek/kiknek az érdekeit képviselje a szervezet ?
-  Miért van szükséged egy intézményesült forma közösségi összefogására ?
-  Személyes érdekedet -többnyire-össze tudod egyeztetni a közösség  érdekével ?
-  Hozzá tudsz járulni a közös értékek gyarapításához ?
-  Van koncepciód egy jobb szervezeti működésre ?
-  Arról szól az egyesület, hogy befizetem a tagdíjat, majd hátra dölök, csináljatok, amit akartok?
-  Van-e felelőssége egy egyesületi tagnak ? És.. mi van a jogokkal- kötelességekkel egyensúlyával ?
-  Ismered a szervet dokumentumait ? Mi a alapján mondasz véleményt?
-  Mi indokolja a funkcióhalmozást szervezetünkben ? Céljaink ezzel jobban teljesülnek ?
-  A társadalmi összefogást/szolidaritást szükséges-e erősíteni ?  Ha igen , hogyan ?
-  A cselekvő, tenni akaró méhészek egyesülete akarunk lenni, vagy megvezettek ?
-  Miért gondolod , hogy a "felső " vezető réteg meg tudja oldani önmagában a problémáinkat ?
-  Amikor  vita van vezetőkről : milyen vezetői egyéniségre gondolsz ?                                                                         -  Milyen ismérvei vannak a jó vezetőknek ? Milyen a vezetői csapatmunka?
-  Ismerjük tagjaink  konkrét elvárásait,tudjuk igényeiket, meg lettek kérdezve , van önarcképe az OMME-nak?       
                           Nem vagyok hivatott a válaszra! Csupán szerényen mondom, hogy ... 
Közös hangon beszélni- még magyar nyelven is - csak tiszta világos fogalmak mentén szabad !
Aki folyton azt nézi, hogyan igazodjon, kinek a véleményével ne konfrontálódjon , az nem érti céljainkat !
Segíteni - csak javaslatokkal/tettekkel lehet lehet !
Az események prejudikált tagadását végképp elutasítom ! /"Nincsen apám se anyám ".. József Attila szerint ./             Mi méhészettel foglalkozók tartsuk a jövőt egyfajta lehetőségnek !
                      A változás/változtatás a jövő letéteményese !
                       A természet minden évben megújul . A mi szervezetünknek folyamatosan ezt kell tennie !
                       Az OMME nagy létszámú szervezetnek kötelessége keresnie a jobb hatékonyabb működés       
                       feltételeit. 
                       A számos megteendő lépés idő igényes. Az eredmény sokszor lassan körvonalazódik.
                       A rendszerben való tevékenykedés ,a következetesség, a sikerkritériumok megalapozottsága,   
                       a háttérmunka tudatossága mind jövőnk  részei !
                       Váltsuk valóra esélyünket !     
Ha megválaszoltad önmagadnak a kérdéseket, akkor közelebb jutsz a valóság egy szeletének  megismeréséhez !                                         
  üdv. E. János

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1694 Dátum: 2016. Április 14. 21:34 »
QUQURIQ !!!

"rta: Mici, a mackó-újratöltve
« Dátum: 2016. Április 12. 22:34 »

Drága Kiskakas, ezt mikor fogják fel szerinted az érintettek?  ::)
Ha megjön az igazságügyi minisztériumból a válasz... vagy 2 éve várják, h megtudhassuk... napersze".

Ami hazugsággal kezdődik, az hazugsággal is végződik!
Ezt hallhattuk 3 éven keresztül... :o

Üdv: Kiskakaks, Baldavári László