Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743848 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1650 Dátum: 2016. Március 29. 13:49 »
Lilahagyma kicsoda? Ha jól sejtem, akkor Veszti néven írogatott régebben. Nem régen méhészkedik és főszervezője volt a Tolna Megyei Méhészegyesületből kiváltaknak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1651 Dátum: 2016. Március 29. 14:51 »
Szombaton árpilis 2. Az a nap amikor remélhetőleg minden a megszokott kerékvágásban halad tovább. Nyerjen a Mészáros-féle csapat! Nektek is ez lesz a jobb, nekem elhihetitek.

Elhinném én, csak most kivel állunk szemben, melyik Istenséggel? Mert a MAMMON istene nem ismer mást, csak pénzt, és az bizony hosszútávon a méhészeti ágazat csődjével jár. Tudod. a jelenlegi elnökségben elég sokan vannak, akik egyre csak mind nagyobb zsebeket varratnak maguknak. Ők azt hiszik, hogy 500 évet is megélnek, és ahhoz gyűjtik a MANNÁT. No ezek a MAMMON istenségének szektája.

Nem baj az sem, ha valaki lila, az sem ha hagyma, még az sem, ha a MAMMON Istenében hisz. De ez a lila hagyma büdös. Mint a pokol kénköves bűze, ahova irányítaná az OMMÉ-t.

Számolgasd otthon a lét, oszt maradj is otthon...

« Válasz #1652 Dátum: 2016. Március 29. 15:51 »
Geddekas, amit írsz az csak egy találgatás.
Olvastam: ha a küldöttek többsége a jelenlegi vezetésnek szavaz bizalmat, akkor azok mind pénzen megvett megátalkodott méhészek? Mindenki meghallgatja a különböző véleményeket, és az alapján mérlegel, vagy elhiszi azt amit a másik fél mond, vagy nem... Mindenesetre én nem a Takácsnak hiszek.

« Válasz #1653 Dátum: 2016. Március 29. 16:04 »
Azon mondatodra válaszoltam, hogy nekem elhihetitek. Szóval milyen ISTENSÉGET imádhatunk kegyes hitosztónkban?

Nekem elhihetitek, hogy az OMME jelenlegi vezetése nemcsak a szakadék fele viszi az OMMÉ-t, de alaposan bele is löki. Folyamatos rossz döntések:

Cserényi Péter: Minden egyes Gödöllőbe fordított forint kidobott pénz volt!

Most akkor kinek higyjek? Cserényinek, aki névvel vállalva mondja a jelenlegi vezetés kritikáját, vagy lilahagymának, akinek fórumos bejegyzésére "hinni kell"?

Cserényi kritikája hiteles, pontosan tudja, hogy miről beszél. Csak amikor előtte arról beszélt az elnök, hogy milyen pengék a méhek, akkor hallgatott, mint a sír. Ez a probléma a jelenlegi vezetéssel. Mindenki mindenkit támad, máskor meg kussol. Nem tudják a színfalak mögött lerendezni, és eljutni a konszenzusig. Az EB szidja az ügyvezetőt, hogy nem ad adatot az EB elnöke erőlteti Gödöllőt, Cserényi szidja az EB-t, szerinte Gödöllő baromság, az ügyvezető hazugnak nevezi az EB-t és kiosztja, miért nem tudnak megfelelő időpontban ülésezni.

Máskor az EB elnöke átveszi a levezető elnöki pozíciót, egy kérdést szavazásra bocsát egy olyan testületnél, amitől éppen előtte vonták meg a döntéshozatal lehetőségét.  Minden hibás:
- EB elnök nem lehet levezető elnök csak azért, mert hangosan mondta.
- Ha az OV-zől elvették a döntés kérdését, akkor miről is szavazgatnak?

Ha a jelenlegi vezetés marad, akkor marják majd egymást a végtelenségig, a szakmai feladatok meg mind megoldatlanok maradnak.

« Válasz #1654 Dátum: 2016. Március 29. 16:26 »
Azon mondatodra válaszoltam, hogy nekem elhihetitek. Szóval milyen ISTENSÉGET imádhatunk kegyes hitosztónkban?

Lilahagyma egy paksi méhész. Az atomerőmű területén dolgozik, mint karbantartó. Az atomhoz nem ért, de egyszer beszökhetett valami tiltott helyre, ahol komoly sugárterhelés érhette a buráját. Küldöttgyűlésre és Ov-re nem jár, amihez hozzászól, ahhoz nem ért. Helyi nagyokosnak képzeli magát, de csak egy könnyen vezetgethető tapsolóember. Nem kell túl komolyan venni!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1655 Dátum: 2016. Március 29. 16:28 »
Takács a mostani választás történetben egy mellékszereplő.
Súlyos gondok a méhészeti ágazatban a következők:
1. a méhlegelő rossz szerkezete.
2. a természetes méhlegelő területének csökkenése.
3. a méhekre veszélytelemnnnek minősített növényvédőszerek méhekre mégiscsak súlyosan veszélyesek.
4. a méhegészségügyi helyzet romlik.
5. túl nagy a magyar méhállomány.
6. oktatás szétszórtsága, szervezettségének hiánya.
7. tudományos kutatás, műszaki fejlesztés éhhalál szélén.
8. szermaradványok a méhészeti termékekben.
9. kinai műméz.
10. méz és más méhészetitermékek minősítésének kialakulatlansága.
11. Kelet-európai méztermelés felfutása.
12. A mézfogyasztás kultúrájának fejlesztése, mézmarketing.
Soroljam még, hogy az érdekképviseltnek mennyi mindenre oda kellett volna eddig is odafigyelnie?

A magyar méhészek értékesítenek évente 20-25 000 tonna mézet. Ebből 4000 tonnára felvásárló Takács. A többi mézkereskedő legalább annyit tud használni vagy ártani a magyar méhészetnek, mint Takács. Az elmúlt években sem került monopolhelyzetbe Takács Feri és ezután se fog odakerülni. Ezt visszaszabályozza a piaci verseny. Az OMME számára öngyilkosság lenne, ha bármelyik nagykereskedő mellé 100 %-ban letenné a voksát. Eddig se tett ilyet és ezután se fog ilyet tenni. Ha Csuja Laci lesz az Ellenőrző Bizottság elnöke, akkor meg garantáltan nem történhet ilyen. Szóval a Takács ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja.

Egyébként álljon már meg a lakodalmas menet!

Nem is értem, hogy milyen jogon vádol akár a Fekete József alelnökünk, akár legdrágább elnökünk dr. Mészáros László Takács pártisággal bárkit, amikor az őszi kinai méz elleni tüntetések kapcsán pontosan Takáccsal egy gyékényen árult mind a kettő. Sőt még Cserényi se szólhat egy vak hangot se, hiszen az őszi OV-n igencsak kieresztette a hangját a szokásos módon a tüntetés megtartása mellett.

ŐK VOLTAK A FŐSZERVEZŐK.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 29. 16:33 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1656 Dátum: 2016. Március 29. 19:14 »
A  Lillahagymánk nem meri  fel fedni hogy  ki is  ő   valójában

*

izso60

• 573
« Válasz #1657 Dátum: 2016. Március 29. 19:25 »
Üdv. Uraim!
T.Baglyos Uram!
A Lilahagymánkak ezen a fórumon minden joga megvan ahhoz hogy Ő nemes egyszerűséggel Lilahagyma maradjon. Aki nem törekszik arra hogy az "utókor"minden oldalon, fórumon, jegyzőkönyvben az Ő nevét olvassa annak a Lilahagyma "tök jó" név.
Ui. A kíváncsi hamar öregszik.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1658 Dátum: 2016. Március 29. 20:09 »
QUQURIQ !!!

izso 70 - kedő!!!

Irományaid, és Kft tetteid már beiták az OMME történetében a nevedet, amire nem lehetsz büszke!  :-[  :-[  :-[

"Aki nem törekszik arra hogy az "utókor"minden oldalon, fórumon, jegyzőkönyvben az Ő nevét olvassa annak a Lilahagyma "tök jó" név".
A Lila hagyma meg csak hagymácska..., de lehet, hogy már nem is csíraképes...

A mezőgazda Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1659 Dátum: 2016. Március 29. 20:23 »
QUQURIQ !!!

Lap-szm-le!

Ezek is mi vagyunk...

Geddekas

Klubtag
    Összes lájk: 2768
    Nem: Férfi
        AOL azonnali üzenetküldő - '
        Profil megtekintése E-mail Privát üzenet (Nem elérhető)

« Válasz #1164 Dátum: 2015. Március 05. 17:01 »

Idézet

Annyival szeretném Litterae írását folytatni, hogy az OV-t is alapszabályosan kell összehívni
Idézet

Az Országos Vezetőséget a napirend közlésével írásban kell össze hívni, annak időpontját legalább 15 nappal megelőzően. Az éves tevékenységről írásban minden küldött részére tájékoztatást kell küldeni.

De ki hívja össze az OV-t?
Nincs probléma, ez is szerepel az alapszabályban az Intéző Bizottság feladatai között:
Idézet

Kitűzi a Országos Vezetőségi ülés időpontját, összeállítja tárgysorozatát.

De ki hívja össze az IB-t?
Nincs probléma, ez is szerepel az alapszabályban:
Idézet

Az IB-t az Egyesület elnöke írásban vagy elektronikus úton legalább öt nappal korábban a napirend közlésével hívja össze.

Az alapszabály egy nagyon okos szamárvezető a mindenkori elnök kezében. CSAK HASZNÁLNI KELL!

Ha pedig be akarjuk tartani azt amit a küldöttgyűlés jónak látott 2005-ben és amire a Fővárosi Bíróság is ráütötte a nagy pecsétet, akkor már csak egy kérdésem van, hogy

Mikor is lehet leghamarabb szabályosan megtartani a küldöttgyűlést?
Lássuk az alapszabály betartásával hogy is alakulnak a dolgok?

0-2 nap Elnök úr eldönti, hogy mikor és milyen napirenddel legyen IB ülés és értesíti a tagokat.
7. napon IB ülés. Vita és döntések, hogy miket javasol a küldöttgyűlés tárgysorozatába és milyen döntéselőkészítő anyag kerüljön kiküldésre az OV tagjai számára. Eldönti, hogy mely napon és hol legyen az OV ülés.
7-9 nap kell az IB jkv elkészítésére, hitelesítésére, a meghívó és összes mellékletei összeválogatására, sokszorosítására és meghívó postázására.
24. napon kerül sor az OV megtartására, amely dönt az eléje terjesztett napirendi pontokban, közöttük szerepelhet a küldöttgyűlés összehívása is.
24-27. napokon elkészül az OV jkv-je, megtörténik a hitelesítése. Elkészül a küldöttgyűlés meghívója az összes melléklettel és postára kerül.

Kiskakas!

« Válasz #1660 Dátum: 2016. Március 29. 20:28 »
Lilahagyma ahogy Bálint írta, egy paksi méhész,Hunoros.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület szétverésében aktív szerepet vállalt, sőt végig ellenem kampányolt.
Okát nem tudom azóta sem, mert többször jártam náluk, akkor még semmi jelét nem mutatta, hogy utál.
A paksi méhmérgezésben is külön úton járt, ő egyedül.
Szép mézkiszerelője van, csilli villi minden.
Ezt írja "sugárzóan":
" Nyerjen a Mészáros-féle csapat!"
Akkor megy az OMME a "Mészárszékre!"
Azért ahhoz nekünk is lesz egy kis közünk.
Én meg azt mondom hajrá Bross-Hegedűs-Dózsa és a többiek!
Hajrá változás csapata!
Ezt írja (Dodi) magába roskadva:
"Mindenesetre én nem a Takácsnak hiszek."
Higgy Fazekas Gyulának!
Egy közepes évben is akár tovább csökkenhet a méz ára, mivel a világpiaci tendenciáknak vagyunk kitéve, írja az OMME újságban.
Ha ezt Takács, vagy "Kistakács" mondta volna, Lilahagyma mit szólna hozzá a felvásárló haverod?
Mészi hazugságai, aljas megalapozatlan, becsületsértő rágalmai Lilahagymának szimpatikusak.
Ez azért van így mert egyházi neveltetésben részesült?
Mindenhol ezt hangoztatja.
Szavazz rá!
Mi a tisztességre, a becsületre, az átlátható gazdálkodásra, az önzetlenségre szavazunk!
Hajrá változás csapata!

Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1661 Dátum: 2016. Március 29. 20:56 »
QUQURIQ !!!

Az a fránya idő...
Van aki szeretné, hogy megálljon...
..van akinek jó ez az idő, ahogy múlik...
...van aki meggyorsítaná az idő kerekét...
Ezek mind mi vagyunk magyar méhészek!
Olyan jó lenne, ha gondtalanul lubickolhatnánk az idő, a szép idő harmonikus világában...
Akik erre vágynak, várják az égi jelet...
Időben megérkezik...

A Kiskakas a szellemigéző!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1662 Dátum: 2016. Március 29. 21:56 »
QUQURIQ !!!

Rohannak a napok, csökken valakinek, valakiknek az esélye...napról...napra...
Mint rágós húsú Kiskakas már sok mindent megélt itt az OMME családjában...
...de soha, de soha nem volt ekkora harc a beosztásokért!
Volt olyan év, 2000 tájékán amikor az elnököt és az IB tagokat lasszóval kellett befogni!!!
Hinnétek ezt???
Azt hiszitek, hogy a jelen vezetés azért akar maradni, hogy dolgozni szeretne?
Idáig volt alkalma dolgozni, de nem tette!!!
Egy szaros alapszabályt nem tudtak ennyi idő alatt összehozni???
Szégyen!
Százezrek, milliók mentek el a befizetett pénzeinkből, és az eredmény a nagy semmi!!!
Mivel magyarázzák???
Amit a Cégbíróságra beadtak alapszabályt, antidemokratiKUSS,
Kedves Méhészek!
Soha ne feledjétek, hogy az OV hatáskörét kihúzta ez a falka a lábatok alól!
Azt a tisztességet, amivel a saját tagságotok megtisztelt, Ezek itt, mind egy toll vonással lerombolták!!!
Az OMME jelenlegi érvényes (Cégbíróság által ellenjegyzett alapszabályában)
 Ti Megyei elnökök vagytok a felettes szerve az IB-nek, EB,nek és az elnököknek!!!
Ne hagyjátok magatokat, ne hagyjátok cserben a választóitokat, álljatok ki magatokért és a tagságaitokért!
Ezt várják mos tőletek!
..és most számoljunk együtt!!!
Csökkennek a napok...napról, napra, úgy ahogy a katonaságnál, vártuk a leszerelést...
Visszaszámlálás: 4 nap április 2.- ig!

Kiskakas a "várandós" !!!  ::)  ::)  ::)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1663 Dátum: 2016. Március 30. 20:44 »
QUQURIQ !!!

Csak azért nem dobtam a kukába olvasatlanul, az Elnök Ön-ön fényező pakszusát, mert tele volt a kukám.
Mi a f..nak költi a pénzét a méhészeknek, ilyen kampányújságra?
Valamikor egy tisztességes képviselő maga finanszírozta a választási kampányát!
Miért költi Dr. Mészáros László Kiskakas, és a többi nem rá voksoló méhész pénzét!
Én nem erre fizettem be a tagdíjamat!
Azért vagyok OMME-tag, hogy egy demokratikus és demokratikusan megválasztott érdekvédőim képviseljék a méhészetem, és gondozója érdekeit!
 Messzemenőleg elzárkózom, és tiltakozom, hogy Dr. Mészáros László jelen OMME elnök, az általam befizetett tagdíjamból kampányolja a saját elnökké választását, csak azért, hogy további befizetett tagdíjamat saját javadalmazására használja fel!!!
Amit Tett az OMME-ért nagy veszteségnek lehet elkönyvelni!
NEM ELNÖKNEK VALÓ!
Öncélú, nem közösségi ember...
El kell távolítani az OMME éléről!  ::)
Ti Megyei elnökök vagytok a felettes szerve az IB-nek, EB,nek és az elnököknek!!!
Ne hagyjátok magatokat, ne hagyjátok cserben a választóitokat, álljatok ki magatokért és a tagságaitokért!
Ezt várják mos tőletek!

..és most számoljunk együtt!!!
Csökkennek a napok...napról, napra, úgy ahogy a katonaságnál, vártuk a leszerelést...
Visszaszámlálás: 3 nap április 2.- ig!

Mindenki imádkozzon az OMME jövőjéért!

Kiskakas!

« Válasz #1664 Dátum: 2016. Március 30. 22:05 »
    Csemegézés- szabadon, -főleg küldötteknek-
Az Ov -nak készített 2012-2016 közötti  anyagából.
"A többségi határozatokkal elfogadott döntések pontos végrehajtásának ".... Ilyen nincs!-Kértem a módosítást ott a helyszínen , de nem jött válasz !
"A belső ellentétek során megtartottuk az OMME egységét". - Kértem , hogy magyarázza meg valaki, mit értünk OMME egységén ... de erre sem jött válasz.   
"Megfelelő embert a megfelelő területre " -mi jelent ?- megtudhatjuk ( 17. o.)
"Elmondhatjuk, hogy az OMME tagdíj az Egyesület életének egyik legfontosabb alappillére,..." (18 . o.;( Az OMME tájékoztató anyagába 2012-2016) ugyanez a mondat került be!
.... " az OV és a KGY-ek során minél nagyobb létszámban képviseljék a tagszervezetek méhészeit, és a nagyszámú jelenléttel megvalósuljon az egyesület demokratikus vezetése" (18. o.) - Ez szillogizmus ! Hamis következtetés!  A  Nagy létszám -láttuk- nehezíti , lassítja a hatékony munkát . A demokratikus vezetési jelleg , tehát  az OMME belső demokratizmusa a szervezeti felépítésében  van,ahol is a döntés előkészítése zajlik!!
Most a friss -" tájékoztató az OMME 2012-2016 közötti munkájáról" - csemegézek !
 " Az elnökség csapatmunkában hozta meg mindenkor döntéseit "  Nemcsak  mondat miatt , hanem a tények miatt is érdekes, mert az IB és az Elnökség fogalmak váltogatják egymást ebben az időszakban!! 
A következő mondat mintha egy leváltott rendszert idézne:"Egyeztetett stratégia , szakmai tudás,több évtizedes érdekképviseleti tapasztalat,s a mindenkori magyar méhészérdek, és az ehhez a munkához szükséges  elhivatottság valamennyi elért eredmény mögött egyértelmű
en megállapítható"  Akkor az  az előző 4 évet értékeljük, vagy az előző több évtizedet ? Megállapítható:nagyra értékeli a jelen vezetés a Bross- vezetés tevékenységét-  ! (5. o.)
"Szilárd alapot nyújt a mindenkori egyesületi kezdeményezéshez, a jogszabályok módosítása, vagy az új jogszabályok előkészítő munkafolyamata során. " (5.o)  -lehet, hogy én vagyok értetlen?
..."az új alapszabályunk mindvégig időben, és kollektív döntésen alapul."-Célszerű lenne részletezni, hogy milyen döntési fajták vannak ? (7.o.)
Érdekes az "OMME szabályzatok" ( 8. o.) "  Az OMME elnökség a belső szabályzatokat folyamatosan módosította,a hatályos jogszabályokhoz igazította."  - ugyanitt, utolsó mondat...az úgynevezett "versenyszabályok" jövőbeni módosítása ezt követően mehet végbe,s valósítható meg a teljes szinkron az OMME valamennyi  belső szabályzatára tekintettel. "- Ezek után a csuda tudja .. mi a helyzet  ?
" A belső ellentétek során megtartottuk az OMME egységét,...." Kérdés mit értünk belső ellentéten ? Ki vindikálta/szítja/gerjeszti azt ?  Ez a mondat már volt az előző anyagban is... hiszen ismétlés a tudás anyja a- tudjuk jól !
" Az egyesület egységbe tartása, és érdekképviseleti erejének jövőbeni megtartása érdekében a belső lépéseket is meg kell tenni. " (2  6.o.)
A történelmi zászlóról írt részt.... pótolom azzal, hogy a Szabó György kimaradt belőle.
Van még...de ízelítőnek ... legyen elég!
Nagyon kevés megjegyzést fűztem az idézetekhez, nem véletlenül ! A konklúziót vonja le   az olvasó !
üdv . E János