Csemegézés- szabadon, -főleg küldötteknek-
Az Ov -nak készített 2012-2016 közötti anyagából.
"A többségi határozatokkal elfogadott döntések pontos végrehajtásának ".... Ilyen nincs!-Kértem a módosítást ott a helyszínen , de nem jött válasz !
"A belső ellentétek során megtartottuk az OMME egységét". - Kértem , hogy magyarázza meg valaki, mit értünk OMME egységén ... de erre sem jött válasz.
"Megfelelő embert a megfelelő területre " -mi jelent ?- megtudhatjuk ( 17. o.)
"Elmondhatjuk, hogy az OMME tagdíj az Egyesület életének egyik legfontosabb alappillére,..." (18 . o.;( Az OMME tájékoztató anyagába 2012-2016) ugyanez a mondat került be!
.... " az OV és a KGY-ek során minél nagyobb létszámban képviseljék a tagszervezetek méhészeit, és a nagyszámú jelenléttel megvalósuljon az egyesület demokratikus vezetése" (18. o.) - Ez szillogizmus ! Hamis következtetés! A Nagy létszám -láttuk- nehezíti , lassítja a hatékony munkát . A demokratikus vezetési jelleg , tehát az OMME belső demokratizmusa a szervezeti felépítésében van,ahol is a döntés előkészítése zajlik!!
Most a friss -" tájékoztató az OMME 2012-2016 közötti munkájáról" - csemegézek !
" Az elnökség csapatmunkában hozta meg mindenkor döntéseit " Nemcsak mondat miatt , hanem a tények miatt is érdekes, mert az IB és az Elnökség fogalmak váltogatják egymást ebben az időszakban!!
A következő mondat mintha egy leváltott rendszert idézne:"Egyeztetett stratégia , szakmai tudás,több évtizedes érdekképviseleti tapasztalat,s a mindenkori magyar méhészérdek, és az ehhez a munkához szükséges elhivatottság valamennyi elért eredmény mögött egyértelmű
en megállapítható" Akkor az az előző 4 évet értékeljük, vagy az előző több évtizedet ? Megállapítható:nagyra értékeli a jelen vezetés a Bross- vezetés tevékenységét- ! (5. o.)
"Szilárd alapot nyújt a mindenkori egyesületi kezdeményezéshez, a jogszabályok módosítása, vagy az új jogszabályok előkészítő munkafolyamata során. " (5.o) -lehet, hogy én vagyok értetlen?
..."az új alapszabályunk mindvégig időben, és kollektív döntésen alapul."-Célszerű lenne részletezni, hogy milyen döntési fajták vannak ? (7.o.)
Érdekes az "OMME szabályzatok" ( 8. o.) " Az OMME elnökség a belső szabályzatokat folyamatosan módosította,a hatályos jogszabályokhoz igazította." - ugyanitt, utolsó mondat...az úgynevezett "versenyszabályok" jövőbeni módosítása ezt követően mehet végbe,s valósítható meg a teljes szinkron az OMME valamennyi belső szabályzatára tekintettel. "- Ezek után a csuda tudja .. mi a helyzet ?
" A belső ellentétek során megtartottuk az OMME egységét,...." Kérdés mit értünk belső ellentéten ? Ki vindikálta/szítja/gerjeszti azt ? Ez a mondat már volt az előző anyagban is... hiszen ismétlés a tudás anyja a- tudjuk jól !
" Az egyesület egységbe tartása, és érdekképviseleti erejének jövőbeni megtartása érdekében a belső lépéseket is meg kell tenni. " (2 6.o.)
A történelmi zászlóról írt részt.... pótolom azzal, hogy a Szabó György kimaradt belőle.
Van még...de ízelítőnek ... legyen elég!
Nagyon kevés megjegyzést fűztem az idézetekhez, nem véletlenül ! A konklúziót vonja le az olvasó !
üdv . E János