Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743698 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1560 Dátum: 2016. Március 03. 22:51 »
QUQURIQ !!!

...kérdeztél, válaszolok...

"Én most kérdeznék, ha már kijelentetted: Honnan veszed, hogy ismerjük egymást FInta-val" ??

"Örülök, hogy Elekes Laci nem adta fel... Ő az elején vállalta a harcokat, most miért nélkülözitek"?

"Nem értem ki-kivel van? Hová tűnt Elekes Laci"?
Gondoltam, hogy mindig Finta reklamál, hogy ismeritek egymást...

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #1561 Dátum: 2016. Március 04. 06:21 »
kiskakas!

Idézet
"Örülök, hogy Elekes Laci nem adta fel... Ő az elején vállalta a harcokat, most miért nélkülözitek"?
Gondoltam, hogy mindig Finta reklamál, hogy ismeritek egymást...
Talán túlontúl kombinatív vagy. Egy észrevétel; (nem szeretnék tanácsot adni neked, ezért csak észrevétel)
kérdezni kellene, és akkor nem kéne magyarázkodni, főleg nem hinni, gondolni, aztán közölni olyat amiben nem vagy biztos, vagy egyáltalán nem tudod hogy mi a helyzet! Egyébként köszönöm FInta-nak, az írását, mert sokunknak jól esik ha hiányolják, sőt szeretném megismerni Őt.
Most már látom, ez nem tartozott a pontos információid közé, de volt ez már máskor is így!   
Egyébként miért probléma számodra, az ha valaki "reklamál", azért mert valakit hiányol??      Tudod az sem mindegy kit miért hiányolnak. De talán sikerült megnyugtatnom Őt is, hogy megvagyok, nem vesztem el, és még mindig harcolok mert a változás pártján vagyok !
Elekes Laci
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1562 Dátum: 2016. Március 04. 08:33 »
Kiskakas!
Ezt írtad?
"Nem mind méz ami édes...
Avagy, mi van még a mézben, a mézen kívül???
Konkrét üzenet, annak, aki tette...
...hogyan tett bele és mennyit?"

Csatlakozom Kitin barátomhoz : csak a lényeget, nem kell név, de - "neves" tisztségviselő az illető????

« Válasz #1563 Dátum: 2016. Március 04. 09:02 »
    Téma: jövőkép

Ez a fórum nem alkalmas ennek kifejtésére. Ez  nem leértékelést jelent, a fórum nem vállalhat fel egy igazán civil szakmai vitát. 
Nem erre hivatott. Itt vélemények hangzanak el pro és kontra.
A szakmai alatt értem mindenekelőtt a fogalmak tisztázását,majd az elképzelések megfogalmazását....ecctr.
Konklúzió: A civil szakmaiságot kell külön is kiemelnem. Mert itt most elsősorban erről van szó. A jogállam adta lehetőség keretein belül magunknak kell rendezni sorainkat.
Most azon méhészeken a sor ,akik ismerik, és alkalmazni s tudják a törvényeket,van jövőképük.
Lássuk be : nem vitte/viszi előre  ügyünket az a tévhit, hogy a méhésztárs milyen nagyszerű méhész, de ugyanakkor mit sem ért a vezetéshez, emberileg nem alkalmas arra! (Kivételek mindig vannak.)
A civilségnek sok minden nem sajátja ,ami most körülöttünk történik!
Erről  -viszont-érdemes lenne  itt véleményeket megfogalmazni ! Pl: .. ki mit ért a civilségen .. ?
                a konstruktivitás jegyében: E. János

*

atya

• 1043
« Válasz #1564 Dátum: 2016. Március 04. 09:26 »
Szervusz János!

A civilségnek ezen gondolatmenetén kell működnie.!

A civilség fogalma

- Önkéntesség (nincs külső kényszer, csak belső késztetés)
- Öntevékenység (nem „kívülről” jön a feladat, kezdeményezőkészség)
- Öntudat (civil kurázsi)
- Függetlenség (gazdasági és erkölcsi értelemben is)
- Közösségben gondolkodás

Civil szféra célja a mi esetünkben az állami szférában:
- partnerség,
- közös célok megtalálása, és egymás segítése, támogatása
- Tevékenység és célok önmeghatározása
- átláthatóság

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1565 Dátum: 2016. Március 04. 14:39 »
QUQURIQ !!!

Ezt írod!
"Talán túlontúl kombinatív vagy".

""Örülök, hogy Elekes Laci nem adta fel... Ő az elején vállalta a harcokat, most miért nélkülözitek"?

Nem vagyok túlontúl kombinatív, csak az elég fura, hogy életetekben Fintával nem találkoztatok, mégis csak úgy le Lacizott!
Ezt írod!
"kérdezni kellene, és akkor nem kéne magyarázkodni",...

Én ezt kérdeztem,!
"Én arra vagyok kíváncsi, hogy mások hogyan látják a jövőt"???
"Tehát mit vár Az új vezetéstől"?
Ezt válaszoltad!
"Ezzel most mit is szeretnél?? Kicsit bővebben ha lehetne, mert egy picit zavaros számomra",
Mi ezen a zavaros???
Feltettem pár egyértelmű kérdést, amire még a kezdők is választ tudnak adni!
A jó indulatod, folytatása...
"Most már látom, ez nem tartozott a pontos információid közé, de volt ez már máskor is így"!   
(de a jóindulatodat köszönöm!)
Nagyon sok gipszkását meg kell, hogy egyél itt az egyesületben, hogy az OMME miértjei világosak legyenek számodra.
30 évet ne hasonlítsál össze 5-6 évvel.
Látod, egy gyanútlan, egyszerű kérdésre ennyire kifacsart válasz lett a vége?
Ígérem, hogy nem teszek fel, többőnket érintő egyszerűen megválaszolható kérdéseket!
Bocsánat...

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #1566 Dátum: 2016. Március 04. 16:43 »
QUQURIQ !!!

Beszélgessünk, indulatok nélkül, hogy ki mit szeretne, hogy az OMME a következő ciklusban elérjen...
Az egyszerűség kedvéért és, hogy az álláspontok milyensége is egyértelmű legyen, a név mellé írja oda, hogy
 kezdő, 0- 5 év,
haladó, 6-15 év
régi méhész 16 - ...
Tehát mit vár Az új vezetéstől?

A kíváncsi Kiskakas!

Idézet
Nagyon sok gipszkását meg kell, hogy egyél itt az egyesületben, hogy az OMME miértjei világosak legyenek számodra.
30 évet ne hasonlítsál össze 5-6 évvel.

Köszönöm, de jobban szeretem a rántott húst. Most már tudom, (szemüveges lévén) hogy a gipszkása javítja a látást, és világosságot okoz.
Látod látod, ez a zavaros számomra. A két általad leírtakra gondoltam! Hogy is fogalmazhatna meg valaki, valamit, pláne hogy alkothat véleményt, (pl akár egy "magam fajta") ha szerinted nem evett még meg sok gipszkását.
Egyébként NO KOMMENT. Én lezártnak tekintem a dolgot.
A nem lájk vadász "atya"

*

izso60

• 573
« Válasz #1567 Dátum: 2016. Március 04. 19:22 »
Üdv. Uraim!
Ez szép! Hát mi történik a " setét" klubon hogy akik eddig kézen fogva jártak most elengedvén egymás kezét egyből pofozni kezdik egymást.
Hajrá fiúk! Csak így tovább! Jók vagytok!

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #1568 Dátum: 2016. Március 04. 20:12 »
Attila és Kiskakas

Becsületesen végigolvastam a korábbiakat, nem találtam semmit, amit szerintetek leírtatok. Egy érdekességet találtam, mikor javaslatot kértek a Nemzeti Programhoz, ugyanazt írtátok, hogy lapozzanak vissza... Ott sem találtam semmit - valószínű ez az én szegénységi bizonyítványom.

Személyesen nem ismerem egyikőtöket sem, ezért elnézést kérek, hogy méhésztársi barátságból Elekes Lászlót "Lacinak" szólítottam - bocsánat a neveletlenségemért.

Szeretném megérteni, hogy mi folyik itt... Amit látok, méhésztársak összefognak a "jó ügyért"... küzdenek, harcolnak. Egyszer csak a semmiből jön valaki és a korábbi összefogás széthúzás lesz. - Ahogy hozzám álltok az inkább ellenségesség, amit szintén nem értek.

Igazából kérdezni jöttem, barátkozni, erre rögtön nekem estek... csak kapkodom a fejem.

Amit én látok: hevesen mondjátok a "valamit", mikor rákérdezek nem mondjátok meg, hanem visszaküldtök olvasgatni. Érdeklődöm rólatok, nem csak nekem estek, de a barátaitoknak - egymásnak - is... ez a jövő?

« Válasz #1569 Dátum: 2016. Március 04. 21:00 »
FInta!
Valamit biztosan elnéztél, mert a Méhészklub indulásakor elég sok rovat összekeveredett.
Még Varga Karcsi bejegyzéseire is emlékszem, hogy mennyi javaslata volt.
Ez a néhány száz, vagy talán ezer oldal átnézése biztosan megerőltető, de mást nem tudok ajánlani.
Senki nem esett neked, csak olyan "furi" a stílusod.
Szeretném ha bemutatkoznál, kit tisztelhetünk benned, hol méhészkedsz, hány méhcsaláddal?
Szeretnéd megérteni, hogy mi folyik itt?
Hidd el sokszor én is.
Egy interneten történő virtuális sakkjátszma zajlik.
Van egy olyan rovatunk is, hogy OMMINO az-az OMME dominó.
A legtöbb írásunk, ami a választásokról szól, akár oda is kerülhetne.
Most a finisben mennek a találgatások.
Ki kinek az embere, visszalépek a javára, kiütött a pozícióból, nem gondoltam, hogy indul.
Mindkét oldalon vannak önjelöltek is, ezek kipotyognak, mert a méhészek ezt nem tolerálják.
Egyszer már leírtam, sőt többször is, ha valaki nyomul, hogy szeretne valaki lenni, abból lesz a nagy senki.
Akit a méhészek, a küldöttek akarnak, keresnek, abból lesz talán valaki.
Sokan helyezkednek, és vannak a bokorból előrukkolt érdekvédők.
Azért nem utalok nevekre mert senkit nem akarok megsérteni, de ők főként a jelenlegi csapat oldalán vannak.
(Az egyiknek nem rég írtam levelet.)
Csak kapkodom a fejem, hogy mi zajlik.
Rengeteg információ van a birtokomban, szinte tízpercenként újabbak.
Hatalmas meglepetések várhatók, még a közeljövőben is.
Annyira népszerű az OMME elnöksége, hogy már 80-nál is több jelölt van, és 500-nál is több jelölő lap érkezett Haász Ferencékhez.
Kérdezni jöttél barátkozni, és senki nem fog neked esni!
Kicsit felfokozott a hangulat, ez az oka, hogy olyanok is küzdenek egymással, akik eddig nem.
Ezért egy kicsit kuszának tűnik a történet azoknak akik "úgy esnek be" ide közénk.
Én még soha nem láttam ilyen tisztán!
Tőlem nem kell bocsánatot kérned, mivel barátodat Lacinak szólítottad.
Biztosan közeli kapcsolatban vagytok, mert itt mindenki Atyának ismerte, ezért nem értem a bocsánat kérésedet.
Ő nem reagált rá, tehát szerintem nincs ezzel semmi gondja.
Vasárnap egyébként együtt megyek vele az OV-ra.
Nagyernyei Attila

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #1570 Dátum: 2016. Március 04. 21:40 »
"Furi...?"
Lehet... Én meg a váltásaidat nem tudom lekövetni.
El kell mondjam már fél éve olvasom, hogy:
"Rengeteg információ van a birtokomban..."
"Bomba információim vannak..."
Csak robbanna már az a bomba... kicsit olyan, mint az "apa kezdődik..."

Most, hogy egy picit megharagudtam a negatív fogadtatáson, inkább utánanézek a tényeknek... ha nem haragszol ide le is írnám őket. Semmi más okból, csak óriási felelősséged van abban, hogy a méhészek szarul érzik magukat, mert nem a CSÍ áramlik, hanem a negatívum  :(

Hála a jó égnek, hogy ennyien indulnak... Elnökjelöltnek is vagy 50 kellene... Örülök, ha ennyi embert feszít szét a vágy, hogy építse a jövőnket... Remélem a ti jelöltjeitek és elnökjelöltetek, Bross Péter nem ezen fórum szellemében tenné ezt. Akkor inkább bármi vagy bárki -  nem Péter, hanem a hangulatra miatt.

« Válasz #1571 Dátum: 2016. Március 04. 21:46 »
FInta!
Mi történt?
Nyugtalanak tűnsz.
Beindultál ám, kezdő hozzászólóként.
A méhészek sz@rul érzik magukat miattam?
Akikkel én beszélgetek teljesen fel vannak dobódva, hogy végre változás lesz.
Azok biztosan sz@rul érzik magukat akik jól el vannak a semmittevésben.
Nagyernyei Attila

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #1572 Dátum: 2016. Március 04. 22:02 »
FInta!
Mi történt?
Nyugtalanak tűnsz.
Beindultál ám, kezdő hozzászólóként.
A méhészek sz@rul érzik magukat miattam?
Akikkel én beszélgetek teljesen fel vannak dobódva, hogy végre változás lesz.
Azok biztosan sz@rul érzik magukat akik jól el vannak a semmittevésben.
Nagyernyei Attila

Nyugtalannak???  :o :)
Dehogy... egy picit behisztiztem, mert kezdő hozzászólóként rögtön undokok voltatok velem. Kezdő? Már rég ezen az oldalon rugózok  ;)

Nem miattad, az itteni hangulat miatt... nem igazságos a méhészekkel elhitetni, hogy a Titanicon hajózunk. Van probléma, de sokkal jobb lenne ha a megoldási javaslatokról szólna a fórum, nem arról, hogy minden szar és vágjuk fel az ereinket. (Biztosan nem jelentetik meg a cikkünket, - a két éve betiltott- neonikotinoidok idén is elpusztítják a teljes hazai állományt.... and so on).
"Feldobódva?" Na ebből az örömből szeretnék itt is látni valamit. Az, hogy az állítólagos barátoddal marjátok egymást még jobban elszomorít. Kezdjétek a változást itt... Ha ezt sikerül megugrani, akkor hajrá tovább.

« Válasz #1573 Dátum: 2016. Március 04. 22:23 »
közben megy a diskurzus  "lassú vagyok"

szervusz FInta

Kérdésem lenne hozzád :ha már ennyi ideje figyeled a fórumot és ilyen lázasan beszélsz a változásról mit miért hogyanról , hogy hogy nem ismernek téged Attiláék .Miért nem vetted fel velük a kapcsolatot ?Szerintem tényleg jó lett volna bemutatkoznod ,mert ebben az áll neves világban van az emberekben akkora bizalmatlanság érzet ami érthető .Különben ne légy sértődékeny mert az haragot szül ,sokan bele estek ebbe a hibába .https://www.youtube.com/watch?v=euFIeEh2xNU&ebc=ANyPxKroLz0F9CYKyL5J7hPak4mpgv8xh6iUDCglwpu8TOkwOp_CS8BoW6IbGLM3Nf_mxTPxC7hmivV2g5noxG7x48pSapFbug . Légy üdvözölve . :-*

Albert

« Válasz #1574 Dátum: 2016. Március 04. 22:51 »
Becsületesen végigolvastam a korábbiakat, nem találtam semmit...

Hálátlan vagy, ne mond, hogy ezt se olvastad! Tényleg elmegy az embernek a kedve teljesen, hogy feleslegesen töri magát. Nem írok neked ezután semmit. ::)

Szép sejt a lap közepén, rosszul áll, mint a jelen vezetés szénája…
Ami meg benne van…
…”az OMME megdöntését tűzte zászlajára”…
Így a ciklus végén, jó lenne rájönni, hogy senki nem akarta az OMME-t megdönteni, csak a szakmaiatlan, kapkodó , hozzá nem értő vezetést!

Senki nem akarta megdönteni az OMME-t, ez a Mészáros se százas! Egy link duma az egész ember. A programkoordinátor megdöntését még el tudnám képzelni, de a Mészárost csak döntse meg egy szürke jegesmedve, ha már ez jár az eszébe és a gatyáját tologatja.