Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2001862 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1140 Dátum: 2015. Február 27. 20:24 »
QUQURIQ!!!

Arra azért a Kiskakas kíváncsi lenne, hogy a székesfehérvári holnapi rendezvény standjai ingyenesek –e-e-e-, vagy fizetősek?
Miért? Mert Nemzeti Programaos pénzből van finanszírozva….
Hogy is van most ez?
Adjon már valaki választ, mert a Kiskakas nagyon, de nagyon tudatlan….

Az eggyügyű Kiskakas… :o, ::)

*

atya

• 1043
« Válasz #1141 Dátum: 2015. Február 27. 20:41 »
kiskakas!

Mi a gond?
Szerintem az összes méhészeti rendezvényen itt Magyarországon kell fizetniük a kiállítóknak.
Nincs ezzel semmi gond, mert az e fajta "bevétel" megmarad a szervező egyesületnek, és így lesz pénze a fejlesztésre, és a működési költségekre. Ez megjárja egy önnádló egyesületnek, ha már nincs meg az 5000.-Ft-os OMME alaptagdíj fele, az az a 2500.-Ft nem maradt náluk.
Én úgy gondolom, hogy ha az eszközgyártók profitálnak ebből, akkor igenis jusson egy kis szelet  a helyi méhészközösségnek.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1142 Dátum: 2015. Február 27. 22:35 »
Karcsi És Mindenki!

Az atka elleni védekezésben nem kizárólagos, de nagyon jelentős felelőssége van az OMME-nak. Ha az OMME azt javasolja, hogy a tartós lófaszocskák (hordozókat) használatát a méhészeknek nem javasolja, akkor tett egy nagyon hasznos és jó lépést, amivel tisztul a fegyvertár, kipotyognak belőle a kevésbé hatékony és rezisztenciát generáló szerek. Ezektől a támogatást is meg kellene vonni. Persze ettől az enyhe tél enyhe marad, de sokkal kevesebb atkával mennek a családok a télbe és sikeresebb tavaszi családfejlődésre lehet számítani.

Arra is felhívhatja az OMME a figyelmet, hogy mérgezések után a méhek száma csökken, de az atka szaporodási sebessége nem. Sőt a méhek tisztogatási képessége is csökken, ha a kijáró népesség csökken. Ha még ehhez jön egy kis virágporhiány és egy vírus, akkor mindezek együttes hatása a méhcsaládot képes padlóra is tenni. De nem feltétlenül kell minden tényezőnek együtt megjelennie, még akkor is az atkapusztítást fog mindenki kiáltani.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1143 Dátum: 2015. Február 28. 20:43 »
QUQURIQ!!!

Lemegy a nap a maga járásán…
…lehet, hogy holnap új világra ébredünk???
Kiskakasi mi voltom jogosít fel, hogy rikácsoljak, QUQORÉLOLJAK, prüszköljek, krítyogjak…..
Mert az OV az elnököké, nem pedig az IB-EB színtársulaté…
Holnap nem engedjük, hogy a vezetés levegőnek tekintsen bennünket elnököket!

Addig az új alapszabály nem érvényes, ameddig a bíróság el nem fogadja!!!

Úgy merészeljék alkalmazni az új alapszabályt, hogy az egész akác alatt a bíróságon fogják az idejüket tölteni…
Legfeljebb a folyosón fognak fedelezni…
Miért jó Nekik, hogy nem a normális egyesületi keretek között vezetik az egyesületet?
A „Mi” érdekeink az „Ő”érdekeiknek is kellene lenni!
Miért van ez máshogy?
A holnap az OV-nak másról nem is kellene szólnia, a Körmendy 38 oldalas levelével kell foglalkozni!
Miért titkolja Fáskerti az ellenőrző bizottsági tagjának a vizsgálati anyagát?
Már mennyi idő is telt el a beadás óta?
Egy csomó szabálytalanság van benne felgöngyölítve.
A 38 oldal az azért 38 oldal! Ez már beillene egy kisebb tele regénynek…
Persze, holnap véletlenül majd elmossák az ügy fontosságát a méhtápszerrel..
Az a 38 oldal az ami minden egyesületi tagot érínt…
Civil egyesületben titkosítás?
Azt jó, ha Tőlem, a kakasok királyától tudja meg a vezetés, hogy
ha az alapszabályban nem szerepel a titkosítás egy külön rendelkezéssel, úgy minden dokumentum betekinthetővé válik!!!
Ez tetszik, nem tetszi a Fáskertinek ez így van!
Neki minden”apró” hibát korrigáltatni kellett volna, de nem tette…..
Mit tett akkor?
Miért is van az ellenőrző bizottság?
A vezetés, ha szabálytalanul dönt, Neki azonnal korrigáltatni a kellett volna!
A rendkívüli összehívatása, lebonyolítása, nem csak kizárólagosan az elnök hibája!
A Parlamenti demokratizmus súlyos megsértése, és az alapszabályi törvényünk be nem tartása jegyében telt az alapszabály módosító rendkívüli küldöttgyűlés!
Dr. Mészáros László OMME elnök áttiprott minden szólásszabadsági demokratikus jogunkat!
Semmibe vette, levegőnek tekintette, a megyei elnököket, a méhészek küldötteit!
A vezetés mindent elkövet, és elkövetett, hogy az összeférhetetlenséget eltusolja, elterelje a tagság figyelmét, a pozíció halmozásokról!
Tisztelt Elnök ÚR!
Hol van az állásfoglalás kérés, amit ígért a küldöttgyűlésnek még tavasszal???
Mutassa be az OV-vek legalább a levelet, amiben kéri az állásfoglalást?
Vagy esetleg, a sok munkája nem engedte meg?
…És még a Kft kétes múltjáról, és forgalmazásairól nem is írtam…
Az alapszabályt meg többet kellene lapozgatni!
Az OMME alulról építkező civil szervezet, bármennyire is ordítozik akár ki is!
Még egyszer!

AZ OV AZ ENÖKÖKÉ!

Üdvözlet a Kiskakastól!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1144 Dátum: 2015. Március 01. 17:52 »
QUQURIQ!!!

"Levitézlett" OV-tagok!

Lassan már kérdezni se kérdezhettek, mert az üvöltözés, mikrofon csavargatás mindennapos esemény!
Hol volt most 38 elnök az OV-ról???
Ha átlagosan, kihangsúlyozom, átlagosan 100 fő méhésszel számolunk egyesületenként így 3800 méhész nem volt képviseltetve az OV-n!
Durván a méhészek 1/3-a!
Vajon miért???
Mert a küldöttgyűlésen is a vezérkar még azt a kis minimális szavazati jogot el akarta venni a megyei vezetőktől!
Ti meg mindent megszavaztatok a kedvükért!
Elvégeztetik veletek a mocskos munkát, (tagdíjszedés) majd egy gombnyomással utaltok!
Önálló jogi személyű egyesület vagytok! (olyan mint egy Kft, Bt)
 A Tiétek a pénz nem másé!
A Ti pénzetek, nem más pénze! Azzal úgy rendelkezhettek, ahogyan a tagságotok dönt!
Valami minimális összeg mehetne az OMME kasszájába, mint pártoló tag.
A Ti pénzeiteken fogadnak ex ügyvédet, hogy elvegyék Tőletek az indítványozási és döntési jogot!
Mi marad az OMME-ből?
Az IB és az EB!
Ők döntenek ellenetek, nem képviselnek benneteket, vagy rosszul…
A Támogatást az önálló szervezetek maguk képviselnék, hiszen önállóak!
Igen, törvényt kell módosítani, de mihamarabb!
A Helyi szervezeteknek, meg továbbra is az OMME intézné a támogatást!
Az önálló egyesületek szövetsége képviseltetné magát az OMME-ba, de mint társadalmi funkcióban.

Reméli a Kiskakas, hogy a koreai Apimondiára nem a szaktanácsadók jutnak ki, akik az OMME-vel szerződésben állnak. havi 500 000 Ft-ból jut erre az útra is!
No meg az összeférhetetlen IB-szaktanácsadó - elnök-kamara funkciunáriusokra is gondolok!
Mert egy részük csak kirándul, mert a nyelvet nem tudnak, információt nem hoznak…
Csak a Nemzeti Programos pénzt költik, másra átcsoportosítható lenne!
A Nemzeti Programos pénz a magyar méhészeké, nem pedig pár vezetőé, és a tűzhöz közel állóké!!!
Már csak pár nap és az egész NP pár ember fogja bitorolni!!!

Üdvözlet, Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 02. 14:57 írta kiskakas »

« Válasz #1145 Dátum: 2015. Március 02. 16:09 »
Egyébként szerintem régen is így volt,csak akkor nem támadta őket senki és nem kellet sztár ügyvédeket fogadni,csak a régi csapat megsértődőt ,nagy erős atilla (királlyal)aki a trón mellett ült. Mert szerintem régen is voltak,problémák csak senki nem feszegette. A régieket leváltották,vagy lemondtak és ők tudják hogy hol kell támadni a mostani OMME vezetést. ;) 

*

Nb18

• 797
« Válasz #1146 Dátum: 2015. Március 02. 16:31 »
Keretbak!

Szerinted akik lemondtak, azok miért mondtak le? Pedig benne ültek a tutiba. Vagy ahogy te írtad, a trónon és mellette. Csak van egy kis különbség! Ők fizettség nélkül csináltak valamit, míg jelenlegi "nagyjaink" milliókért lopják a napot és ha valami nem tetszik nekik, kifordult szemekkel ordítanak csakhogy igazukat érvényesítsék. Hozzászólásod "íze" nagyon hasonlít az ő hitvallásukhoz! Vagy éppen közülük való vagy?

Nb18

« Válasz #1147 Dátum: 2015. Március 02. 16:57 »
Keretbak!
Nagyon humoros vagy, de én nem szoktam a "trón mellé ülni", mert az csúnya dolog, és szólna érte az asszony.
Na de mi a kérdésed, vagy a piszkálódásod alapja?
Miért támadjuk (ezt magamra is vállalom) a jelenlegi vezetést, és miért nem támadtuk eddig egyiket sem?
Mert minden OMME vezetés azt csinálta amit a tagok szerettek volna!
Egyik OMME vezető sem kussoltatott le soha senkit!
Egyik OMME vezetés sem mondta, hogy titkosak az ülések!
Egyik OMME vezetés sem kiabált még senkivel!
Eddig OMME székházunk volt most Hivatal.
Minden OMME ülés jogszerű, és szabályos volt, most meg egy sem!
Minden OMME elnök meghallgatta a tagságot!
Már régen is voltak problémák?
Két fő kivételével ugyan azok vannak mint régen!
Köszönöm Keretbak, hogy ezzel megadtad a választ!
Az én véleményem meg az, hogy
Ennyi pénz még soha nem volt az OMME-ban!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1148 Dátum: 2015. Március 02. 16:59 »
Ha rosszul tudom akkor elnézést, ha nem is havonta de egy összegben kaptak pénzt (vagy jutalmazást) az akkori szakik sem ingyen dolgoztak ;) 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1149 Dátum: 2015. Március 02. 17:25 »
Már ne is haragudjatok, de én azt az embert, aki kussoltatja a másik embert, nem tudom elfogadni vezetőnek. Ezért is mentem ki Cserényi beszámolója alatt a teremből. Méltatlan viselkedés. Meg is értem Rádi Tibor döntését, hogy felfüggesztette az etikai bizottság működését. Ha nem tette volna, kérném kellett volna az etikai vizsgálatot Cserényi doktor ellen. így se fogja megúszni Cserényi doktor, mert bocsánatkéréssel tartozik a küldöttgyűlésen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1150 Dátum: 2015. Március 03. 23:14 »
QUQURIQ!!!

A bölcs ember élete végéig tanul. A még bölcsebb a más kárán… A hülye meg a sajátján sem?
Jépa, jetyek, mogyojó
Nem!
Répa, retek, mogyoró!
igen- igen!
Jépa, jetyek, mogyojó!
Körülbelül így néz ki az elnökség tanulása!
Az „ellenzék” elmondja sorozatosan, hogy mit, hogyan tegyen a vezetés.
Erre!
Jépa, jetyek, mogyojó!
Most ennek fogjuk a levét inni!
Persze, csak hogy tudjátok, hogy az OMME vezetőségben sincsen összetartás!
Vannak akik ordítanak, vannak akik kínjukba meg szaladgálnak!
Vannak akik döntenek, de rosszul, felelőtlenül.
Sajnos ez túl sokba kerül az OMME pénztárcájának…
Mondja már meg valaki, hogy miért kapaszkodik mindenki az elnöki székéhez???

A kíváncsi Kiskakas!

« Válasz #1151 Dátum: 2015. Március 04. 07:26 »
Kiskakas!
Mivel itt feszegeted a témát, nem a szakmapolitikában, ezért itt válaszolok.
Nézzük mit kérdezett az OMME elnöke a vasárnapi OV-n?
A feljelentgetéseknek nem tudja mi a motivációja.
Mi késztet ebereket arra, hogy "felnyomják" saját egyesületüket a bíróságon?
Ez volt kérdésének a lényege.
Megpróbálok részletesen itt a nyilvánosság előtt válaszolni.
Hogy szoktak ezek a dolgok kezdődni tisztelt elnök Úr?
Jelezzük a kifogásainkat, amit rendre elutasít. Láttátok Petrus Lajos levelét az EB elnökének?
Nézzük egy példát, a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletet.
A teremben lévő összes józanul gondolkodó joghoz értő ember hangosan tiltakozott, hogy az egész ülés szabálytalan, legtöbb küldött, és egy EB tag a hosszas jelentkezése ellenére még szót se kapott!
Most Csuja Lászlót az egyesületből való kizárással fenyegetik, holott mi történt?
Leírta azt amit Gödöllőn sokan kifogásoltunk, de meg se hallgattak. Ki a felelős ezért?
Ki a felelős a milliós ügyvédi díjakért?
Biztosan nem azok akikbe belefojtják a szót!
Minek kell ehhez az ország egyik legdrágább sztárügyvédje?
Ekkora a baj? (Van aki azt javasolta, hogy Dr. Soós Tibort meg kéne nyilatkoztatni, hogy semmilyen politikai párthoz nem kötődik. Mondjuk ez érdekes lehet, mert mint tudjátok Ő államtitkár volt. Régi, és új alapszabályunk is tiltja inden politikai párthoz való dörgölődzést.)
Tehát az elnök nem érti mi a motiváció?
Természetesen mindenkinek nehéz ezt megérteni, ha soha nem végzett a közösségért önzetlen munkát.
Erre azért kitért, hogy tiszteli a téglajegyes korszakot.
Tehát akinek folyton azon jár az esze, hogy ezért én mit kapok, nehéz megértenie a motivációt.
Fel se fogja, hogy évtizedeken keresztül építgettük a székházunkat, azt se tudja mi az, hogy egyesületi élet.
Ki emlékszik méh Hetei Miklósra, és azokra a harcos méhésztársakra, akik kikaparták azt a bizonyos gesztenyét?
Ezt azért is nem értem, mert a jelenlegi vezetésben sok öreg motoros van, akik aktívan részt vettek az egyesület szervezésében, majd működésében. Ők miért nem utasítják rendre a volt vámtisztet, aki mindig fizetésért dolgozott?
Ez itt a motiváció. Minden más belemagyarázás. Fájó szívvel látom, hogy a téglajegyeinkből összerakott székházunkat Hivatallá keresztelik, és az OMME egy pénzelosztó, kifizető ügynökség lett.
Amikor csórók voltunk, összefogtunk. Most van pénzünk sztár ügyvédet alkalmazni, mert erőből akarnak kormányozni!
Egy törpe 10%-os kisebbségnek nevezte heroikus küzdelmünket Dr.Cserényi Péter is.
Senki nem akar bíróságra járni, aki ilyet állít ne normális.
A pökhendiségük, lekezelő, olykor kirekesztő stílusuk eredménye aminek közösen isszuk a levét.
Remélem mire vége lesz a pereknek, már az új alapszabály lesz érvényben.
Akkor a közös felelősségvállalás miatt, az egész elnökség belenyúlhat a zsebébe, és kifizeti a hülyeség árát.
Szerintem egyszerűbb lenne leülni beszélgetni, hogy mit szeretne a törpe kisebbség.
Lehet Fáskerti László EB elnök, Ficzere Péter EB tag, Dr. Körendy-Rácz János EB tag ezért ne írta alá a közös felelősségvállalási nyilatkozatot?
Tehát még egyszer mi lehet a motiváció?
Meg kell hallgatni mindenkit, nem csak a törpe 10%-os kisebbséget, hanem az egyént is.
Ezt hívják egyesületnek!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1152 Dátum: 2015. Március 04. 09:08 »
Korábban már írtam, hogy nem akarok itt politizálni, de van itt néhány érdekes dolog.
Valaki elmondhatná (mert én nem tudom), hogy hogy került az elnökválasztásnál képbe a jelenlegi elnök. Honnan jött tulajdonképpen? Előtte is volt aktív méhészegyesületi tevékenysége? Egyáltalán OMME tagsága? Milyen motivációkkal tervekkel lett elnökjelölt?
Lehetséges-e az, hogy Brossra esetleg nehezedett valamiféle "külső" nyomás? Esetleg valakiknek voltak "kéréseik", "elvárásaik" amikebe Ő talán nem akart belemenni mondván Ő ebben nem vesz részt?! Ezek csak az én gondolataim. Biztosan van aki erről többet tud...
Kiskakas?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1153 Dátum: 2015. Március 04. 20:56 »
QUQURIQ!!!

Belphegor!
A kérdéseid jogosak.
Nincs itt semmi hókusz –pókusz!
A kakaskukorékolás év értékelőjében olvashatsz, hogy ki mit tett és mit nem!
Aki nagyon ráér újra belinkelhetné, mert másoknak is érdekes olvasmány volna, hogy honnan is indult ki az ami most van! Kik mit tettek, miért, és hogyan…

Üdv. Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1154 Dátum: 2015. Március 04. 21:40 »
Kérdezitek, hogy miért kell olyan sokat költenie dr. Mészáros Lászlónak az OMME elnökének ügyvédre?  Dr. Mészáros László rossz munkát végzett, félrevezette az OMME-t, az IB-t, az EB-t, az Országos Vezetőséget, a Küldöttgyűlést.

Szerintem dr. Soós Tibor ügyvéd úrnak az óradíja jóval több, mint amennyibe nekem eddig került ez az egy bírósági kereset. Az ember mérlegel mielőtt cselekszik. Olyan ügyben lép, ahol érdemi változást tud elérni. Mértéktartóan indítottam bírói eljárást, mert az én zsebem nagyon szűk az OMME-hoz képest és igyekszem takarékoskodni az OMME pénzével is, ha az OMME vezetői már erre kevésbé kényesek mint én.

A rendkívüli küldöttgyűlés után sokan biztattak, hogy lépjek. Több helyről kaptam tanácsot és segítséget. A bírósági keresetnek is több változata készült. Utolsó pillanatban döntöttem el, hogy melyiket adom be. Mérlegeltem, hogy melyik vezet leggyorsabban és legkisebb költséggel eredményre.

Többen fogadkoztak, hogy lépni fognak és mondták, hogy nekem nem is kell mozdulnom mert az ügyek kis lépésekkel meg fognak oldódni. Volt aki azt mondta, hogy az OMME-n belül fog lépni, ahogy Petrus Lajos tette. Én láttam a korábbi tárgyalási kezdeményezésim alapján, hogy a jelenlegi vezérkarral szemben csak a bírói út a megoldás. Magyar Köztársaság nevében kimondott bírói ítélet olyan erejű, ami meg kell hogy állítsa a törvénytelenségeket, ki kell józanítson minden gátlástalan vezetőt.

Volt aki azt mondta, hogy kórházban fogok kikötni és a méheimet is el fogják pusztítani. Ezek a fenyegetések kevesek ahhoz, hogy meghátráljak. Azért is írok itt a nagy nyilvánosság előtt a fenyegetésekről, hogy ha akár a személyemet, akár a méheimet sérelem éri, tudnotok kell, hogy nem véletlen, hanem rosszindulat okozza.