Kakaskukorékolás

• 4213 válasz
  • 1757556 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #4155 Dátum: 2021. Július 27. 22:07 »
Ott is vannak "igazi" őstermelők! Őrölt paprikát csak onnan,ha egy mód van rá!

*

neo

• 1008
« Válasz #4156 Dátum: 2021. Szeptember 27. 17:18 »
....
Ha az egyesületre vetítem le, akkor a belépéskor vállalom, hogy lemondok arról, hogy beleszóljak, ki lesz az OMME elnöke, vagy mit gondolok arról, hogy pl. a szükséghelyzeti engedélyek ügyében mit kellene tennie az OMMÉ-nak. Tehát, hogy én szavazzak arról, hogy az elnök sumákolását megbocsátom-e neki, vagy jobbnak látom, hogy emiatt más legyen az elnök. Természetesen ez egy szavazat a tizenhárom ezerből. A dolog akkor demokratikus, ha esetleg tízezren azt gondolják, hogy szeretnék erről a véleményüket szavazat formájában  kifejezni, és meg is tehetik. Ezzel szemben csak a 450 ember fejezheti ki a véleményét, mert erről a jogunkról előre lemondtunk. Azért én szeretném látni azt a nyilatkozatomat ahol erről lemondtam. Alkalmasint fel is megyek Pestre megnézni, mert nem emlékszem ilyen aláírásomra. Szóval nekem itt dől el a kérdés, gyakorolhatom-e a szavazati jogomat egy egyesületen belül egy adott konkrét kérdésben, vagy sem, tízezer másik tagtársammal egyetemben.

Azt gondolom, hogy megfelelő számú érdeklődő esetén pert lehetne indítani az Alapszabály érvénytelensége ügyében. Ugyanis az egyesületi törvény értelmében mindenkit egyenlő jogok illetnek meg. A küldöttek csak kötött mandátummal szavazhatnának. Vagyis nem szavazhatnának a saját meggyőződésük alapján, hanem aszerint, hogy az adott napirendi pontról miként szavaztak azok, akik küldték őket. Ha az elnök személyéről nem volt szavazás a helyi tagszervezeteknél, önálló egyesületeknél, akkor az elnökválasztás eredménye semmis. Ahogyan minden olyan döntés is semmis, amelyről nem volt helyi szavazás. Ez alapján minden küldöttgyűlési döntés semmis. Az elnökség döntései közül a nem ügyviteli döntések is semmisek ( az Elnökség mandátuma alapvetően az ügyviteli feladatokra szorítkozhat csak, amely a küldöttgyűlések közötti időszakban felmerülő, azonnali intézkedéseket igénylő feladatok ellátását jelenti.
Kivéve, ha tényleg be tudja mutatni az OMME azt az aláírásunkat, ahol lemondtunk a szavazati jogunkról. Azt ugyanis csak olyan alapszabály vehetné el tőlünk, amelyben le van fektetve, hogy a tag lemond a szavazati jogáról. Nem tudok olyan nyilatkozattételről, amelyben ez lett volna megfogalmazva. Ha ilyen valóban nem volt, akkor a szavazati jogunk most is érvényes, vagyis a küldöttgyűlési szavazatok száma csak néhány száz a több, mint tízezerből. Vagyis érvénytelen a szavazás. Mindaddig, amíg minden egyes tag le nem mond a saját szavazati jogáról.

« Válasz #4157 Dátum: 2021. Szeptember 27. 20:11 »
Olvassátok a Zöldön kivancsi 111 kirohanását...ha van kedvetek.
...
Azt kell megnézni, hogy melyik oldalt támogatta a küldöttek 70%-a.
Aztán nyugi, négy év pihi.
Nagyernyei Attila
Csak nyugi fiúk, egy kis pihi 4 évig aztán újra nyomjatok a porba.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4158 Dátum: 2021. Szeptember 27. 20:13 »
Ha bele gondolok "Mészi" uralkodásának ciklusába, akkor azért most sokkal átláthatóbb és konstruktív az OMME.
Akkor egyszerű volt a párbeszéd.....KUSS nektek.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 468
« Válasz #4159 Dátum: 2021. Szeptember 27. 22:26 »
Akkor hogy is van?A küldöttek nem kérdeznek,nem tájékoztatnak,így nem képviselnek senkit,a tagság megkérdezése nélkül döntöttek eddig,hülyének néztek és nem törvényesen cselekedtek?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4160 Dátum: 2021. Szeptember 28. 08:47 »
Ezen már nem is csodálkozom!!   

Pöte a zöldre feltette B.P. 2021.09,26.-án 9 órakor, Szolnokon tartott beszédét.

Amit B.P "kérésére" pár órán belül törölt!!!!  Ennyit a tájékoztatásról! 

A saját gondolatait sem vállalja csak olyan méhészek előtt akiket úgy gondolja,hogy megvezethet?

Azért arra kíváncsi lennék milyen megfontolásból törölte Pöte?

*

buksi

• 468
« Válasz #4161 Dátum: 2021. Szeptember 28. 09:57 »
Majd csak megmagyarázza valaki.Vagy megint kuss nektek,mint Attila írta.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4162 Dátum: 2021. Szeptember 28. 12:00 »
oszkár írta:
"Azért arra kíváncsi lennék milyen megfontolásból törölte Pöte?"

Pöte válasza!

"A vezér szerint a felvétel sérti őt, beszélt ügyvéddel is. Viszonylag hosszan taglaltam neki, hogy miért nem sértheti és nem csak azért mert közszereplőként kénytelen eltűrni olyanokat amiket egy magánszemélynek valóban nem, hanem mert ez a nyilvánosan elhangzott néhány mondat el kell, hogy jusson a tagsághoz. Ha idéztem volna akkor azzal rágalmazott volna, hogy valótlanul idéztem. Ennek ellenére kérte, hogy töröljem.
Izmozhattam volna, hogy fent hagyom, mert e miatt nem vonhattak volna felelősségre, de úgy gondoltam, hogy had lássa más is, hogy hogy mennek a dolgok a "nyitott kapuk" OMME-jében, ahol nincs kussoltatás, sohasem látott demokrácia van és bárki szabadon elmodhatja a gondolatait.
Ilyen Bross Péter OMME-ja."

*

wr

• 1030
« Válasz #4163 Dátum: 2021. Szeptember 28. 13:22 »
Fogalmam sincs miről van megint szó mert nem látok bele a zöldbe, de majd elterjed az a kíváncsibb méhészek között anélkül is hogy ki lenne oda téve. Aztán majd csak megunja és nekilódul valaki egyszer, aztán ki lesz borítva az a bizonyos bili a nagy nyilvánosság (sajtó, TV) előtt. Ha a méhészek tagdíjából van fenntartva ez az egész komédia, akkor az a minimum, hogy demokrácia van és minden nyilvános.

« Válasz #4164 Dátum: 2021. Szeptember 28. 13:52 »
Mézengúz szomorú !
« Utoljára szerkesztve: 2021. Szeptember 28. 13:55 írta mézengúz »

*

leo

• 210
« Válasz #4165 Dátum: 2021. Szeptember 30. 19:41 »
Miért lennék szomorú? Eddig sem tudtam a méz felvásárlási árát. Majd hívom a kereskedőt.
Nyugi. Nem tudom honnan hoznak be mézeket, keletről v. délről.Nem rám tartozik semmi.Aki tud valamit az nem velem közli.Csak keverjenek nyugodtan majd alakul.

*

leo

• 210
« Válasz #4166 Dátum: 2021. Szeptember 30. 19:49 »
Aki valamire válaszolni tudna, hallgat. Ő tudja miért, övé a klub.

« Válasz #4167 Dátum: 2021. December 04. 18:27 »
Nem tudom mi a véleményetek arról, ha olyan "méhészek" árulnak a vásárokban méhészeti termékeket akiknek egyetlen darab méhcsaládjuk sincs?
Egyszer már megemlítettem, hogy vannak ettől még cifrább dolgok is, mégpedig az, hogy olyanok neveznek a mézversenyre akiknek szintén nincsenek méhei, valamit vagy 28 fajtamézük van.
Ezek a "méhészek?" csak a papírra, a dicsőségre vágynak, és a tisztességes termelők hátán kívánnak előre nyomulni.
Érdekesnek tartom azt is, hogy álló méhésznek 10-12 fajtaméze van, amikor ilyen legelőkre nem vándorol, gyakorlatilag azt sem tudja hol vannak.
Konkrétan a gesztenyére, medvehagymára gondolok.
Egy szó mint száz, azontúl, hogy etikátlan, még elszomorító is amit néhányan megengednek maguknak.
Tök egyszerű lenne az ellenőrzés, csak a méhegészségügyi felelőst kell megkérdezni, valamint mutassa be a vándorlási papírokat, az önkormányzati ki-be jelentőket.
A baj ott kezdődik, hogy nincsenek méhei.....
Vagy valamiről lemaradtam?

Ilyen világban élünk.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4168 Dátum: 2021. December 04. 19:03 »
"valamit vagy 28 fajtamézük van." :) :) :) ::) 

Inkább így!: Fajta mézük van! (mákos, csilis, lekváros, káposztás, foghagymás,banános,.... stb) Na meg még ott van a cukros!! :D :D :D

« Válasz #4169 Dátum: 2021. December 04. 21:01 »
Variációk a méhészetekre: az egyik fajtát a jó Nagyernyei kifejtette, nade van olyan is akinek csak méhei vannak méze meg nincs, van olyan is akinek sajnálatos módon egyik sincs! Nade Attila jó lenne ha kevesebbet terelnénk nem vagyunk mi juhászok mi van most a kussoltatással???