Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743865 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #4170 Dátum: 2021. December 04. 22:24 »
Hu, basszus! Még mindig második legtöbb hozzászólást én nyomtam?

Elég uncsi a mostani fórum. Meguntatok méhészkedni?

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

wr

• 1013
« Válasz #4171 Dátum: 2021. December 05. 09:13 »
Idézet
Nem tudom mi a véleményetek arról, ha olyan "méhészek" árulnak a vásárokban méhészeti termékeket akiknek egyetlen darab méhcsaládjuk sincs?
Amíg ezt semmi nem tiltja miért ne árulhatna valaki a krumpli meg a dió mellett még mézet is? Én kifejezetten örülnék neki, ha sok ilyen vállalkozó szellemű lenne aki elhordana néhány hordó mézemet a piacra úgy, hogy ő is meg én is jól járjunk, de sajnos nincs ilyen. Egyszer régen volt egy próbálkozás ami aztán kudarcba fulladt, mert az illető kicsit túlgondolta a dolgot. Lett volna pluszban vagy 50Ft hasznom, cserébe többszöröse munkám, mert nekem kellett volna üveg után kajtatni, kiszerelni, eljuttatni hozzá, ő meg csak árulta volna. Én meg inkább nem kértem ebből a "kedvességből".
Idézet
Érdekesnek tartom azt is, hogy álló méhésznek 10-12 fajtaméze van, amikor ilyen legelőkre nem vándorol, gyakorlatilag azt sem tudja hol vannak.
Konkrétan a gesztenyére, medvehagymára gondolok.
"Fajtaméze" bárkinek lehet, aki be tud szerezni jóféle aromaanyagot hozzá. Biztos csak azért van mert nem jártam be gyalog keresztül kasul az egész országot, de én pl. sehol nem láttam még olyan kiterjedésű gesztenyést amiből minőségi és mennyiségi fajtamézet lehetett volna pörgetni. És akkor fajtaméz. Nekem álló méhészetem van, ennél fogva itt lehetetlenség tökéletesen tiszta akácmézet pörgetni, és nemcsak olyankor amikor összeér a repcével, hanem egyébként sem, mert csomó más is virágzik még olyankor, málna egyebek. Akkor én adjam el az akácomat vegyesben vagy hogy legyen? Amelyik vevő meg többre tart bármilyen ízű és kinézetű kutyulmányt annál mint ami a kaptárból kijött, az meg is érdemli hogy azt egye. Én még chilit is tennék bele neki, hogy kétszer csípjen, ne csak akkor amikor megeszi.
Idézet
Nade Attila jó lenne ha kevesebbet terelnénk nem vagyunk mi juhászok mi van most a kussoltatással???
Olyan nem létezik!
Idézet
Elég uncsi a mostani fórum.
Persze hogy uncsi, mivel ha jól emlékszem a gazdája szerint azért jött létre, hogy lehessen írni a méhészeti közéletről feketén fehéren. Na de ez csak addig volt lényeges, amíg volt másik oldal, és nem volt egyeduralom, így lehetett róla írni, hogy mit csinál vagy nem csinál a másik. Most meg csak arról lehetne hogy mit csinálnak vagy nem csinálnak ők, de arról meg ugye elég ciki lenne írni, így nagy a csend... Mégis, kinek jutna eszébe önmagába nézni, és magát kritizálni?
Idézet
Meguntatok méhészkedni?
Ahogy a ződet néztem nemrég, sajnos nem, akadnak akik nem unták még meg, két hete még fiast villáztak meg füstölni akartak. Remélem a méheik ezt majd alaposan meg is köszönik nekik, és ott szurkálják őket össze ahol csak érik. Többet sajnos nem tehetünk, amíg nem minősíti valaki állatkínzásnak az ehhez hasonló "méhészkedést".

« Válasz #4172 Dátum: 2021. December 07. 16:19 »
Nem jó híreim vannak a provokátoraimnak!
Most jöttem meg Sárvárról, az idén már harmadszor voltunk ott lazítani.
Tehát kipihentem magam, semmi ok az aggodalomra.
Majd mindent időben fiúk.
Nyugi.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #4173 Dátum: 2021. December 07. 21:30 »
Végül is mik a rossz hírek? Kik a provokátorok? Név szerint.
Csak nem az árusokkal van gond?

*

buksi

• 466
« Válasz #4174 Dátum: 2021. December 09. 11:13 »
Majd Bross szócsöve mindent elmond.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #4175 Dátum: 2022. Február 11. 20:06 »
QUQURIQ !!!

Kedves klubtársak!
Felteszem a kérdést? Senkinek sincs semmi véleménye, mindenki mindennel egyetért?
Nincsenek kérdések? Nincsenek megállapítások? Nincsenek saját tapasztalatok? Nincsenek ellenvetések?
Hol vannak a szakmai viták? ( normális hangnemben)!
Mondhatnám, "hogy bezzeg a mi időnkben".
Aki veszi a fáradságot, olvasson vissza a klubélet első pár éveire.
Mi van itt? Napi 30-50 vendég olvasó, pár fórumtag és nincs tovább!
Valamikor minden nap bejelentkeztem, mesét is írtam, forrott a klub a beírásoktól.
Nincsenek méhésztalálkozók a covid miatt, gondolná az ember, itt mindenki kibeszélhetné magát.
Mi is köt bennünket össze? A méhészet!
Gondoltam, felvetek pár dolgot, hogy mások is klaviatúrát ragadjanak, de mind hiába...
Nagyon elgondolkodom, hogy töröljem e az írásaimat?
...mert hát ugye, a négy falnak is elmondhattam volna...

A ledöbbent Kiskakas!

« Válasz #4176 Dátum: 2022. Február 12. 07:02 »
Ketté esett a méhésztársadalom. Akik nagyon meg vannak elégedve a jelenlegi vezetéssel, helyzettel, körülménnyel és akik nagyon nem. Akkora lett a két tábor között a távolság, hogy már átkiabálni sincs értelme egyik táborból a másikba, mert a különböző szelek elviszik a hangot és nem azt értik a túlfélen mint amit az illető mondott.

*

Bicska

• 601
« Válasz #4177 Dátum: 2022. Február 12. 10:21 »
Kettészakadt itt minden. Szinte az összes állattenyésztési ágazatban baj van. Pedig, ha így megy tovább teljesen nullára tönkre fog menni szinte a teljes állattenyésztés. A kérdés az, hogy mit tehet az állam? Azon felül, hogy pénzt osztogat... Kinek többet, kinek kevesebbet. A baj ott kezdődik, hogy a kész termék lassan már elviselhetetlenül drága a fogyasztóknak, de a termelők jövedelmi helyzete romlik. A hasznot elteszi a kereskedelem. Egy olyan világban, amikor a multicégek egy részének bevétele nagyobb, mint egy nyugat-európai ország GDP-je, akkor sajnos a tőke úgy fogja alakítani a világot, ahogy akarja. Ennek egy dolog tudd ellen állni: a politika. Országos szinten viszont kevesek vagyunk. Európai szinten kellene beinteni nekik, mert egy ország semmi ellenük. Akik vezetik Európát, azok viszont az ő embereik jórészt. Ha elerodálják a mezőgazdaságot, akkor egyre drágább lesz az ázsiai, dél-európai "élelmiszer", ami meg sem közelíti azt, amit mi meg tudunk termelni. Ezzel persze semmi újat nem mondtam. Egy dolog tudna változtatni ezen: a tudatos vásárlás. Ebben is szkeptikus vagyok.
Szerintem, hangsúlyozom SZERINTEM (tehát magánvélemény, a tévedés jogát fenntartva), a mostani COVID helyzetben szépen kiderült, hogy MINDENHOL vissza lehet élni a hatalommal, egy vészhelyzetre hivatkozva.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

leo

• 210
« Válasz #4178 Dátum: 2022. Február 12. 19:12 »
Kukori! Akkor egy cél volt.A leváltás.
A szakma csak másodlagos.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4179 Dátum: 2022. Február 12. 21:26 »
"Mi van itt?"   A "béke" szigete. Teljesülni látszik az "akarat".

Sokszor belefárad az ember ,hogy bizonygassa igazát! 
« Utoljára szerkesztve: 2022. Február 12. 21:31 írta oszkár »

*

buksi

• 466
« Válasz #4180 Dátum: 2022. Február 12. 21:53 »
Oszkár rosszul írtad,helyesen:"a béka szigete"

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #4181 Dátum: 2022. Március 04. 21:19 »
QUQURIQ !!!

Sziasztok!

Csak úgy megemlítem, hogy a falunkba egyetlen egy méhész nem jelentkezett be az önkormányzathoz február végéig!!!
Szankció nélkül nem lesz rend!
A vándorméhészek egy része, ugyan úgy elkerüli a törvényt.

Kiskakas

*

buksi

• 466
« Válasz #4182 Dátum: 2022. Március 05. 19:47 »
Akkor most egyes méhészek tisztelik-e a törvényeket?-eddig sem történt semmi a szabályszegők ellen,másképp sem,itt ilyen rend a jó.

« Válasz #4183 Dátum: 2022. Március 10. 10:32 »
Néhány napja voltam egy nagyobb állománnyal rendelkező méhész kollégánál.
Mi ebben a hír, hiszen sok méhészetben járok?
Az egy köbös tartályok ütötték meg a szemem.
Mondtam neki, látom készülsz a serkentésre.
Jaaaa..az utóim serkentésére, és a vándorlásra.
Miért, mi van bennük?
Hát gázolaj.
Tegnap este már a megyeszékhelyen sehol nem lehetett kapni gázolajat!!!!!!!!
A fiam telefonált Ausztriából, hogy a magyar oldalon sehol nem tudott tankolni 100 Km-es körzetben.
Jelenleg az M1-en,20 Km-es kamion sor van, mert nincs üzemanyag, nem győzik a tartálykocsik, ezt a rádióban hallottam a hírekben.
A MOL vezér nyugat, hogy minden MOL kúton fennakadás nélkül lehet tankolni.....kivéve a megyeszékhelyen.
Fiam mondta, hogy a cégnél a csarnokban hideg van, lekapcsolták a fűtést.
Aztán tegnap előtt hívott egy másik méhész, hogy ő is bespájzolt gázolajból.
Én ezt pánikkeltésnek véltem, de ma már valóság.
Ez a háború nagyon nem hiányzott a világnak.
És olyan állammal "embergóznak" akitől függ Európa.
Én ezt nem értem és nem is akarom érteni!
Legyen BÉKE!
Érdekes szezon elé nézünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4184 Dátum: 2022. Március 10. 14:25 »
Csak az a baj hogy 60 liternél többet nem tárolhat  . A NAV lefoglalhatja.