Nem tudom mi a véleményetek arról, ha olyan "méhészek" árulnak a vásárokban méhészeti termékeket akiknek egyetlen darab méhcsaládjuk sincs?
Amíg ezt semmi nem tiltja miért ne árulhatna valaki a krumpli meg a dió mellett még mézet is? Én kifejezetten örülnék neki, ha sok ilyen vállalkozó szellemű lenne aki elhordana néhány hordó mézemet a piacra úgy, hogy ő is meg én is jól járjunk, de sajnos nincs ilyen. Egyszer régen volt egy próbálkozás ami aztán kudarcba fulladt, mert az illető kicsit túlgondolta a dolgot. Lett volna pluszban vagy 50Ft hasznom, cserébe többszöröse munkám, mert nekem kellett volna üveg után kajtatni, kiszerelni, eljuttatni hozzá, ő meg csak árulta volna. Én meg inkább nem kértem ebből a "kedvességből".
Érdekesnek tartom azt is, hogy álló méhésznek 10-12 fajtaméze van, amikor ilyen legelőkre nem vándorol, gyakorlatilag azt sem tudja hol vannak.
Konkrétan a gesztenyére, medvehagymára gondolok.
"Fajtaméze" bárkinek lehet, aki be tud szerezni jóféle aromaanyagot hozzá. Biztos csak azért van mert nem jártam be gyalog keresztül kasul az egész országot, de én pl. sehol nem láttam még olyan kiterjedésű gesztenyést amiből minőségi és mennyiségi fajtamézet lehetett volna pörgetni. És akkor fajtaméz. Nekem álló méhészetem van, ennél fogva itt lehetetlenség tökéletesen tiszta akácmézet pörgetni, és nemcsak olyankor amikor összeér a repcével, hanem egyébként sem, mert csomó más is virágzik még olyankor, málna egyebek. Akkor én adjam el az akácomat vegyesben vagy hogy legyen? Amelyik vevő meg többre tart bármilyen ízű és kinézetű kutyulmányt annál mint ami a kaptárból kijött, az meg is érdemli hogy azt egye. Én még chilit is tennék bele neki, hogy kétszer csípjen, ne csak akkor amikor megeszi.
Nade Attila jó lenne ha kevesebbet terelnénk nem vagyunk mi juhászok mi van most a kussoltatással???
Olyan nem létezik!
Elég uncsi a mostani fórum.
Persze hogy uncsi, mivel ha jól emlékszem a gazdája szerint azért jött létre, hogy lehessen írni a méhészeti közéletről feketén fehéren. Na de ez csak addig volt lényeges, amíg volt másik oldal, és nem volt egyeduralom, így lehetett róla írni, hogy mit csinál vagy nem csinál a másik. Most meg csak arról lehetne hogy mit csinálnak vagy nem csinálnak ők, de arról meg ugye elég ciki lenne írni, így nagy a csend... Mégis, kinek jutna eszébe önmagába nézni, és magát kritizálni?
Meguntatok méhészkedni?
Ahogy a ződet néztem nemrég, sajnos nem, akadnak akik nem unták még meg, két hete még fiast villáztak meg füstölni akartak. Remélem a méheik ezt majd alaposan meg is köszönik nekik, és ott szurkálják őket össze ahol csak érik. Többet sajnos nem tehetünk, amíg nem minősíti valaki állatkínzásnak az ehhez hasonló "méhészkedést".