Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1769808 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1365 Dátum: 2015. Október 28. 06:36 »
2015 március 24 Magyar Nemzet újságcikk:
A Klenáncz Méhészet egyik termékével szemben egyébként nemrég vizsgálatot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Járási Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala. A Tolna Megyei Méhészegyesület ugyanis panaszbejelentést tett a megyei kormányhivatalnál, mivel a cég egyik terméke meglátásuk szerint megtéveszti a fogyasztókat. A bejelentés szerint a szóban forgó méz palackján gyártási országként Magyarországot nevezik meg, származási helyként ugyanakkor az EU-s és nem EU országokat jelölték meg.

Nagyernyei-Takács páros unta meg először, majd valamiért Nagyernyei kiszállt, és lett belőle Petrus-Takács páros.
A lényegen nem változtat- Irány Brüsszel!

« Válasz #1366 Dátum: 2015. Október 28. 07:03 »
Kedves Lilahagyma!
Most alászaladtál, de legalább rólad is tudjuk "belső munkásként" próbálsz fogást találni rajtam.
Ha a Méhészklub rendszeres olvasója vagy, észrevehetted volna, hogy a ezt a vizsgálatot már március 24-én le is zárták, az erről szóló jegyzőkönyvet nem rég tettem fel ide, de a bejelentést valójában 2015. február 27-én tettem meg!
Te láttad azt a jegyzőkönyvet ami alapján elindult a vizsgálat?
Egy Tolna megyei méhész vásárolt a pécsi METRO üzletláncban egy Klenáncz mézet, és megkeresett vele, hogy csináljak valamit.
Ezt jól összeraktad.
Hogy jön ehhez Takács-Nagyernyei páros?
A méz vásárlásáról a méhész számlát is kért, de nevének közzétételéhez akkor, és vélhetően most sem járulna hozzá.
Így elnökként rám hárult a feladat, amivel teljesen egyet is értettem, és meg is kaptam rá a választ.
A jelenlegi magyar előírásoknak ez a jelölés megfelel.
Utána hoztak még más kiszerelőktől is terméket de nem láttam értelmét az újabb vizsgálat indításának, mert hasonló eredményre lehet számítani.
Egyébként ma reggel erről élő adásban rádióriportot is fogok adni.
Szerintem te vagy egyedül Lilahagyma, aki nem ért egyet azzal, hogy a kotyvalékokat el kell távolítani az áruházak polcairól, valamint a címkézési szabályokat meg kell változtatni.
Méhész vagy Te egyáltalán?

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 28. 09:09 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1367 Dátum: 2015. Október 28. 07:43 »
QUQURIQ !!!

„Végezetül szerintem lépjünk túl ezeken a dolgokon, mert a végén az jön le, hogy "az én apukám erősebb".”
Lépni, lépni, de hová?
…és kinek kellett volna lépegetni?

Azt már sokan „kiveséztük”, hogy mit csinált az OMME vezetése, és mennyi mindent rosszul…
De!
Mit nem csinált, hogy ide jutott megint az ágazatunk.
Kiskakas mint OMME „vezetője”
1.   Folyamatosan ellenőriztettem volna a mézek minőségét.
2.   Ha már tény, hogy kínai méz van az üvegekben a magyart kiszorítva, (de azonnal), megkerestem volna a stratégiai partnerünket a VM-et.
3.   Közösen kidolgoztunk volna egy olyan törvényt, amivel megvédhetnénk a magyar méhészek, és a tisztességes kereskedők érdekeit.
4.   …és íme, csak ennyi az egész történet…. (visszaállhatna a piaci rend)!
Csak azt nem értem, hogy ha a „hegy nem megy Mohamadhez,”  Mohamed miért nem ment a hegyhez???
…a, vagy lehet, hogy a VM. még most sem tud a méhészek tüntetéséről???
Mert véletlen egy szemfüles sajtós feltenné a kérdést, hogy miért nem volt egyeztetés itthon?
Melyik fél mutogatna a másikra?
…ha pedig, megegyeztek, miért nem a VM. fizeti a Brüsszeli tüntetőket, mert a magyar méhészek a 10 millió állampolgár minőségi élelmiszeréért is harcol!

Vagy ilyenkor nem lényeg a nyomon követhetőség???

A nyomkereső Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1368 Dátum: 2015. Október 31. 17:44 »
QUQURIQ !!!

Addig amíg a brüsszeli tüntetők kialusszák a közel 30 órás buszozást és a fáradalmakat, addig egy két kommentet fűzök az egész megmozduláshoz.
Szerencsétlenség, hogy két nagy vezető hír rázta meg a világot!
Az egyik a repülőgép lezuhanása, a másik a romániai klub tűz.
Mélységes részvétem minden hozzátartozónak!
Így a hír, kicsi hír lett, amit a méhészek önfeláldozóan mindent megtéve külföldön is és itt Budapesten is teljesítettek.
Azért a belföldi és külföldi képsorokat szemlélve és hallgatva szerencsére nem érződik ki az OMME tisztségviselői választás belharca. Azért azt mindenki tudja, hogy az OMME vezérkara csak utólag kapcsolódott az eseményekhez.
Szakmai elnökünk ugyan követett egy nagy baklövést, hogy arra szólította fel a méhészeket, hogy ne adják oda a mézeket a kereskedőknek.

Cserényi Péter, az OMME szakmai elnökhelyettese elmondta," hogy a magyar méz kiváló minőségű, és arra szólítják fel tagjaikat, ne adják a gyenge minőséget eredményező keveréshez a magyar mézet."
1. Honnan tudja a szerencsétlen méhész, hogy ki a tisztességes a szakmában és ki nem?
2. Nem mindenki él jó zsíros nyugdíjból mint Ő.
Mindezt magyarázza meg a viharsarki méhészeknek, hogy ne adjátok oda a mézet, majd éhen hal a család...
Ezek szerencsétlen mondatok voltak a sajtóban...
Ezt a témát így nem kellett volna feszegetni.
Még egy megjegyzés!
Éppen egy évvel ezelőtt már tudott az OMME vezetés pontosan ugyanerről a nagy problémáról, hogy itt a nyakunkon a gigális mennyiségű kínai méz.
Meggyújtott bombagolyón ült az ágazatunk, vezetőink tudtával!
Fáskerti, OMME EB elnök úgy jellemezte az egészet, hogy csak hisztériakeltés nincsen jelentősége!
Csak annyi lett volna a vezetésnek a feladata, hogy mintákat vesz az üzletekben, laborvizsgálat, úgy mint régen, és kiíratni a nevét az illetőnek, hogy ki követte el ezt a galádságot.
A stratégiai partnerünknek meg jelezve az ágazat megoldásra váró problémáját, a NÉBIH nyomon követhetőségére hivatkozva!!!
Így működne egy stratégiai partnerség!
...és nem kellett volna ennyi méhésznek családját otthon hagyva minden szentekkor 2800 km leautóbuszozni!!!...
Köszönjük az egész szakma nevében az odaadásotokat!!!!!!!!!!!!!!

A Kommentes Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 31. 18:06 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1369 Dátum: 2015. November 03. 20:35 »
QUQURIQ !!!

"Az a vas, amelyiket nem ütik, nem meleg"! (Kiskakas)
A vagy, most kellene tovább folytatni a Takács Feri elkezdett tüntetést...
Miért?
"Mert a méz, akkor édes, ha eszik"! (Kiskakas)
...ha pedig eszik, akkor meg fogy...
Csak akkor fogy, ha a vásárlót meggyőzzük, hogy amit vesz, az a magyar MÉZ!!! '100%-ban!

Itt a nyomon követhetőség: magyar erdők, magyarok méhei, magyar nektárt gyűjtenek,magyar méhész dolgozik,  magyar méz lesz belőle, magyar embereknek!

Mit is kell még tennünk?
Minden olyan multi elé menni, ahol azt a csúfos ocsmány keveréket árulják!!!
Mi volna a megoldás? (paragrafust neki)
A multikat büntessék, ha befogadják a szennyet!!!
Rögtön rend lenne!
Csak úgy megjegyzem, hogy Kínában kivégezték a melanint terjesztőket!....
Nos!
Van mit még tennünk!...

A tevékeny Kiskakas!

« Válasz #1370 Dátum: 2015. November 05. 10:05 »
Valami már eljutott az emberekhez a vásárlókhoz, de főleg csak annyi hogy valami kínai belekutyulás van, tehát baj van a mézekkel. Már a piacon is tapasztaltam bizonytalanságra utaló kérdéseket. Szóval volna még miről cikkezni, hogy valós képben legyenek az emberek, perzsze a pozitívumokat megírni már nem szenzáció és nem hírérték. A hazai fogyasztás csak vékony szelete a magyar méz értékesítésének, ámbár ez is nagyon fontos.
Egyébként nem értem a fanyalgó méhészeket sem, miért baj az ha egy kereskedő lép a szakma érdekében. Ha furán hangzik is, de vannak közös érdekeink. Ami nem más, mint a magyar méhészet létezése. De azért legyünk azzal is tisztában ha bedől a szakma, akkor ki lesz a nagyobb vesztes. Mert kereskedni lehet mással is, de te a "fanyalgó méhész" kaptárjaiddal a méhészkedésen kívűl mit tehetsz? Mert abban, bizony mást termelni nem lehet.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1371 Dátum: 2015. November 05. 21:38 »
QUQURIQ !!!

A minap egy kicsit megint messzebbre repkedtem, átmentem drón módba... jól teleettem a begyegskémet, egy kis berepülés, és lám, a minisztériumba kötöttem ki...
mit is hallottam?
A minisztérium csak akkor áll szóba a nagyra becsölt OMME vezetéssel, és magával az intézménnyel, ha újra közhasznú lesz!
Tehát, ne dőljetek be annak a hasba akasztós elnöki dumának, hogy akkor nem volt jó az OMME-nak a közhasznúság, most meg nélkülözhetetlen!
Tehát az OMME vezírkara MEGINT LEVITÉZLETT A MINISZTÉRIUM ELŐTT...
Mi is ez?
Kikényszeríti a minisztérium az OMME fafejűiből, hogy igen is egy ekkora szervezetnek kell a közhasznúság!
A kérdés csak az, hogy az ügyvéd úr tanácsai által, rosszul elsült alattomos tanácsok árát visszafizettetik e- vele?
Mert ugye így úgy fest a gyerek fekvése, hogy visszaáll az eredeti állapot, az OMME bankszámlájára is vissza kell, hogy álljon!
A Kérdés?
Mit tegyünk???

A tehetetlen Kiskakas!

ui. (most meg melyik szárnytollacskámat harapjam meg, hogy érezzem a fájdalmat)???   )kínomban(!

« Válasz #1372 Dátum: 2015. November 06. 20:23 »
Akkor "tényleg" van előnye is a közhasznúságnak??
Mi a fene! Hát ilyen is van?
Ez most már a hanyadik verzió?
közhasznú  -nem közhasznú - közhasznú - nem közhasznú- ...............??????

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1373 Dátum: 2015. November 06. 20:39 »
QUQURIQ !!!

Ez olyan, mint a szeret, nem szeret....(közben tépdesik az akác leveleket)

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1374 Dátum: 2015. November 07. 19:44 »
Hát igen! Jogszabály mondja ki, hogy bármilyen együttműködési megállapodást az állam csak közhasznú szervezettel köthet. Ezek szerint az OMME a Növényvédelmi Tanács munkájában sem vehet rész hivatalos formában?
Ejnye-bejnye! Tóth Péter partizánkodott eddig?
Hajaaj!
Hogy is szavazott Tóth Péter eddig a közhasznúság ügyében?
Hogy szavatak az IB tagok eddig a közhasznúság ügyében?
Hogy nem vette észre Fáskerti László EB elnök ezt a súlyos szabálytalanságot? Vagy éppen Ő volt az élharcosa Egyed Árpád, Cserényi Péter és dr. Mészáros László oldalán a közhasznúság elleni küzdelemnek?
Hogy a fenébe írhatták alá az akáckoaliciós megállapodást?
Hogy a fenébe írhatták alá a stratégiai megállapodást a mezőgazdasági kormányzattal?

Kedves Küldöttársak?
Hitelesek az ilyen vezetők?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1017
« Válasz #1375 Dátum: 2015. November 07. 20:43 »
Legalább ennyire ;D.
Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1376 Dátum: 2015. November 10. 20:06 »
QUQURIQ !!!

Ma meg nem is akartam írni, mert úgy éreztem, hogy "ne szólj szám, nem fáj fejem"!...
Csak úgy mint a többi közönyösen gondolkodónak...
..de azt is mondhatnám, "hogy ha ló nincs, szamár is jó"!
Azért van olyan is, aki megkaparint egy lovat, felpattan a hátára, csak, hogy "háttal ül a lován...!!!"
Üti, vágja a lovat, az meg szerencsétlen rükvercbe megy...avagy "szemben úszik az árral..."
Az ár, maga a törvény! Igaz kedves OMME Vezetőink!....

A partról szemlélődő Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1377 Dátum: 2015. November 12. 18:28 »
QUQURIQ !!!

Kedveseim, nagy Méhész családom!

Kicsi Kakas Híradója következik!.....................................................

Bevezetőül csak annyit, hogy igen-igen fájdalmas első kézből a hírrel, hírekkel szembesülni!
Miért?
Mert rólunk szól, ellenünk cselekednek a sötétség "nagy erői"!
Az az elkeseredés, egy egy hír hallatán, szívet facsargató, lélek tipró, ellene még törvényes úton is csak lassan lehet tenni.
...hogy miért van a Kicsi Kakas elszomorodva?

Nos lássuk a tényeket!
Ma úgy gondoltam, hogy a szép napsütéses kellemes őszi meleg szélben messzebbre is tudok röpködni, így hát útnak indultam nagy székes fővárosunk felé.....
...mert, hogy Kiskakas igen kíváncsi, meg szerette volna nézni Az OMME központjába érkező multik fejeseit!
TESCO, CBA, SPAR, INERSPAR, ALDI, PENY, AUCHAN
A történet előzménye, hogy a multik fejeseinek ma kellett volna megjelenni az OMME "nagy testvér" hivatalában, egyeztetni a kínai méz beáramlásáról, és leszabályozásáról!!!
Felkérték az OMME-t, hogy készítse elő az anyagot, amiről tárgyalhatni lehetne, természetesen a brémai labor jegyzőkönyveket is!

Dr. Mészáros László az OMME jelenlegi, (de nem jövő beli) elnöke elbojkottálta a jegyzőkönyvek megküldését a multiknak! Még Takács Ferenctől is megvonta a kérést, aki egy személyben a Kaposváriakkal elindították és megszervezték a brüsszeli tüntetést.
Így, hogy tudjátok meg, a mai nagy tárgyalás nem jött létre, ami megindíthatta volna a mézek árának felfelé ívelését, és újbóli vásárlást!
Hiába várták a multik az anyagot, nem érkezett meg!
Ma az OMME szakmai vezetője sem jelent meg, pedig ma lett volna a nagy egyeztetés, ami a magyar méhészek és családjaik sorsát befolyásolhatták volna!
Mészáros László a maga poziciójának a betonozásán dolgozott egész nap, keverte a sóderhez a cementet!
Már egy atom erőművet is megcsinálhatna a sok B 10 000 betonból!
Ugyanis azon dolgozott, hogy hogyan lehet megint átcseszni a tagdíjat fizető méhész küldötteket!
Szombaton közgyűlés, és készül a lelkem, csak a méhészeket hagyja cserben!
Az a lényeg, hogy visszamenőleg megszavaztassa az elmúlt év millióit, amit jogtalanul zsebelt be, közgyűlési határozat nélkül!
Meg az a fránya közhasznúság, ami szintén a úr nevéhez fűződik!
Most meg be van sza....a,mert már túl sokan feszegetik ezt a dolgot, és attól fél, hogy vagy a kakaska vagy bárki feljelenti...
A magyar méhész meg csak fulladjon bele a saját hordós mézébe...
Ez aszán az érdek képviselet!
Ja, ja! ...hát persze, a saját érdekeit képviseli 1:13 000 arányban!
Kérés?
..és mi Rá bíztuk magunkat???
...és még Ő akar fizetést, vagy mi fenét???
...hát Neki kellene fizetni, hogy OMME elnöke!

Kedves barátaim!
Ezek után csak rajtunk múlik, hogy tovább teszi ez az ember tönkre a szakmánk jövőjét, megélhetésünket!
Most már mindenki láthatja, hogy mennyit ér a munkája ennek a bandának!
Nyolcvan méhész töltötte a buszon a Mindenszentek ünnepét, hátrahagyva az elhunyt szeretteik meglátogatását!
Gyalázat!
El kell zavarni az ilyen hozzáállású vezetőket!
Az, hogy etikai vizsgálat?
Már le sem kell folytatni, mert remélem nem lesz ki ellen lefolytatni!....

A multifunkcionális Kiskakas! :-[   :-[   :-[

ui.
Másoljátok le és akinek csak tudjátok adjátok tovább, az is adja tovább, meg az is adja tovább, és így tovább!!!

« Utoljára szerkesztve: 2015. November 12. 21:29 írta atya »

*

zümi

• 1382
« Válasz #1378 Dátum: 2015. November 12. 18:51 »
Még az is lehet, hogy béremelést is kitud harcolni kedves elnökünk, a "bekötött" szemű küldöttektől :o
Ügyesen bánik a szavakkal az már egyszer bizti  :D
Tanulni lehet tőle, még mindig nyeregben van ;D

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1379 Dátum: 2015. November 12. 21:57 »
Mészi dolgait illetően Fáskerti Lászlónak kétszer meg kell gondolnia, hogyan dönt az elkövetkező napokban. El kéne felejtenie a szokásos másképp írjuk, másképp mondjuk stílust, mert maradandó károsodát nem kéne okoznia. A Küldöttgyűlés hozhat helytelen döntéseket, hiszen laikus testület és nemrendelkezik elégséges információval, de a jogi felelősséget nem a Küldöttgyűlés, hanem a választott tisztségviselők hordozzák.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.