Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1770075 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1290 Dátum: 2015. Augusztus 30. 16:50 »
1./ Ha bezzeg a varjú akkor nagyon csalódtam benne, mivel én azt mondom, mindenki álljon ki azon a néven amin megismerték, vagy a saját nevét. Szerintem mindenki magából indul ki. Csuja bácsi nem tudod kinek a szokása több néven is írogatni?
2./Minden annyit ér amit a gyakorlatban használnak. Én nem nézném olyan nagy jelentőségűnek a szabad építményes méhészkedést. Mert ahol használják kísérlet képen ott se pergetnek belőle, ugyan olyan tévút, mint a forgófészkes kaptár.
3./ Te már két éve elzavartad őket a facebookon is, és itt is ha vissza olvas valaki az elejére, és még mindig ott vannak. bírósági ügyek ide, bírósági ügyek oda.
4./Te szerintem úgy vagy mint a sajtkukac ami csak egyféle sajtot ismer amiben él, és azt hiszi a világon minden sajt büdös. Valószínű, mind a 27 ember aki a környezetedben van, ellenséges a mostani vezetéssel szemben, de az omme tízezer körüli tagból áll, és neked gőzöd sincs a többiek véleményéről, elismerem a mostani vezetésnek se nagyon.
5./Általában azt tapasztaltam, hogy aki engem az erdőbe küldenek az a gyengeség jele, annak nincsenek igazi érvei.
6./ Kedves Csuja bácsi én azt mondom, te személyed óriási segítségére van a mostani vezetésnek./ Hogy miért? Jobban jársz ha nem fejtem ki a közönség előtt./

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1291 Dátum: 2015. Augusztus 30. 17:13 »
Attila. a tagság túlontúl legnagyobb része nem úgy nézi a dolgokat ahogy ti. És nem győzöm hangsúlyozni, ez nem teljesen a mostani vezetés hibája. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy te akármilyen jó szándékú vagy, /és én rólad ezt feltételezem,/ ha beszélsz valakivel, már nem úgy beszél veled, mert tudják kivagy, és beleszámolják. Tehát valószínűbb, hogy csak olyan szemléletű tagok beszélnek veled akik nem rokonszenveznek a mostani vezetéssel, hiszen tudják, hogy mi a véleményed a dolgokról. Engem pedig legtöbben nem ismernek, mivel én kizárólag az írásaimról, esetleg a lányomról vagyok ismert, én jobban fel tudom mérni a tagság véleményét. A tagság 90%-a nem fórumozik, illetve kizárólag szakmai dolog érdekli.
 Ezért vegyük számba a dolgokat a tagság zömének szempontjából.
1./Gyógyszer cukor támogatást kap, vagy kapott. Eddig mindig időben kapta. Most már mintha kicsit lázadozna, mivel az idén nem jött meg betelő élelem beszerzése előtt, de ezt meg úgyis az MVH-ra kenik.
2./Eszköz támogatást is megkapta mindenki rajtam kívül, tehát innen úgy tűnik ez is rendben van, legalább is senki sem méltatlankodik miatta.
 Amit viszont tapasztaltam. Néhány közepes állománnyal rendelkező méhészt már ellehetetlenítenek, a nagyok, és egyre nagyobb a feszültség.
3./ Kap egy újságot minden hónapban, ami elég színvonalas szaklap nézetem szerint.
4./Rendelhet mézes üveget, rendelhet cukrot. Pont a héten hallottam amint egymás között dícsérték a cukor minőségét.
A tagság nem tudja ki mit csinál, és nem érdekli a vállalkozás eredményessége sem. Ha valami akkor inkább az érdektelenség jellemzi a tagságot, de semmi képen sem ellenségesek a mostani vezetéssel szemben.
 Nem tudom elég érthető e ahogy leírtam?

*

kas62

• 146
« Válasz #1292 Dátum: 2015. Augusztus 30. 19:06 »
" Ha valami akkor inkább az érdektelenség jellemzi a tagságot"....
Ezt nem gondolod komolyan !
A tagság nagyon érdekelté van téve,hogy befizesse a tagdíjat,hogy megkapja a támogatásokat!
Ez Neked érdektelenség?
Ezt felénk önérdekből fakadó közömbösségnek nevezik!

"semmi képen sem ellenségesek"
Kivel is lennének,hiszen érdekelté vannak téve!

"színvonalas szaklap nézetem szerint"
A Te nézeted szerint,más meg takarónak használja teleltetéshez! :D

"Rendelhet mézes üveget, rendelhet cukrot"
Na,ez az igazi érdek!!
Csak nem a méhészeknek!!

"A tagság nem tudja ki mit csinál, és nem érdekli a vállalkozás eredményessége sem."
Hogyan is érdekelné a zárt ajtók mögötti titkosított dolgok!

" Nem tudom elég érthető e ahogy leírtam?"
Érthetőnek, érthető csak sok az ellentmondás!

Részemről az írásaid csak provokációk,ügyes provokátor vagy!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1293 Dátum: 2015. Augusztus 30. 19:51 »
Köszönöm az elismerést. De én semmi ellentmondást nem látok.
 Ezt a provokátori címet azonban megkaptam a zöldfórumon is. Tehát megint bebizonyosodott, hogy 19=20-1. Vagy nem?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1294 Dátum: 2015. Augusztus 30. 21:18 »
Vivaldi:
Idézet
Kedves Csuja bácsi én azt mondom, te személyed óriási segítségére van a mostani vezetésnek./ Hogy miért? Jobban jársz ha nem fejtem ki a közönség előtt.
Bross lemondását követően az első felháborodást bénultság követte, ezért sem sikerültek az aláírásgyűjtési akciók. Bross teljesen kivonult a közéletből és azóta se tért vissza.

Ebben a bénultságban az első két ember Csuja és Nagyernyei volt, akik nyíltan fejére olvasták a jelenlegi vezetésnek a bűneiket. Cserényi Péter azt állította, hogy ez a két embert kell elhallgattatni és akkor kuss lesz. Ezért kapjuk mi a legtöbb rágalmat.

Az OMME vezetése még mai napig bagatellizálja a méhmérgezéseknek a hatását, különösen a neonikotinoidok káros hatását nem hajlandók komolyan venni és ezzel súlyos kárt okoznak a magyar méhészeknek. Ezt a tényt lelepleztem. Érthető, ha ezért akármilyen mocskolódára képes néhány ember és bárkit felbérelnek ellenem. Van is erre vállalkozó. Ki merő örömmámorból, ki megtévesztésből, ki pedig valami személyes haszonért hajlandó levadászni a fejemet. Te is köztük vagy?

Vivaldi:
Idézet
neked gőzöd sincs a többiek véleményéről, elismerem a mostani vezetésnek se nagyon
Az emberek véleménye helyzetükből fakad. Akinek mérgezések pusztítják a méheit és elesik 20-50 kg napraforgóméztől a mérgezés miatt, azonnal megérti, hogy miről beszélek. Ebben az évben is találkoztam sok ilyen esettel.

Vivaldi:
Idézet
Minden annyit ér amit a gyakorlatban használnak. Én nem nézném olyan nagy jelentőségűnek a szabad építményes méhészkedést. Mert ahol használják kísérlet képen ott se pergetnek belőle, ugyan olyan tévút, mint a forgófészkes kaptár.
Csak annyi a jelentősége, amennyit a vásárlók ennek tulajdonítanak. Ezzel valóban lehet biomézet termelni, méhecskét meg rogyásig. Akinek ez fontos, az meg is fizeti a kért árat. Ennyi.

Vivaldi:
Idézet
Te már két éve elzavartad őket a facebookon is, és itt is ha vissza olvas valaki az elejére, és még mindig ott vannak. bírósági ügyek ide, bírósági ügyek oda.
Még ott vannak. És egyre többen látják és tudják, hogy mennyi kárt okoztak.

Vivaldi:
Idézet
Ha valami akkor inkább az érdektelenség jellemzi a tagságot, de semmi képen sem ellenségesek a mostani vezetéssel szemben.
 Nem tudom elég érthető e ahogy leírtam?
Tökéletesen érthető amit írtál, DE NEM IGAZ!
A vágyadat és a jelenlegi vezetés vágyait írtad le, nem pedig a valóságot. Te úgy gondolod, hogy nem lehet másképp, ez így volt, így van és így lesz. Ha te lennél a világ leghatalmasabb embere, és akaratod érvényesítéséhez minden eszközzel bírnál, a dolgok akkor is változnának.

Vivaldi:
Idézet
színvonalas szaklap nézetem szerint
Ez a színvonalas szaklap egyik lapszáma címoldalán hirdeti, hogy vissza fogjuk sírni a neonikotionidokat, aminek használatát az EU korlátozta.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1295 Dátum: 2015. Augusztus 31. 12:04 »

Nálunk itt Tolna megyében minden megváltozott.
Az ordibálók, a jelenlegi vezetést imádók, ezzel a szabálytalanságot elkövetőket kipártolók, távoztak tőlünk.
Ezt valójában egy jótékony megtisztulásnak fogom fel, viszont érdekes dolgok zajlottak a napokban.
Többen szeretnének visszasomfordálni hozzánk.
Természetesen ettől én nem zárkózom el, ha ők ezt vállalják, jöjjenek.
Senki előtt nem zárjuk be az ajtót.
Most egy kicsit össze vannak zavarodva, mert új helyre kell hamarosan nyalniuk.

Nagyernyei Attila

Tisztelt Nagyernyei Attila!
Miért kell minket állandóan bántania? Folyamatosan negatívan beszél a Gemenc egyesületről, pedig megtörtént a kiválás, utána senki nem akart önöktől semmit,  Ön pedig sok hozzászólásban szapul minket.

Ha valaki pedig vissza szeretne menni, akkor sokkal inkább eredményt érne el a baráti hozzáállással mint ilyen jelzőkkel: visszasomfordálni, nyalni.
Had kérjem tisztelettel, hogy próbáljunk meg békében egymás mellett élni.
Egy Gemenci egyesületi tag

*

Nb18

• 797
« Válasz #1296 Dátum: 2015. Augusztus 31. 12:30 »
Sziasztok!

Tisztelt lilahagyma!

Az előző hsz.-t ugyan nem nekem szántad, de azért szeretnék én is reagálni rá. Egy egyszerű közmondással: "amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten"

Az, meg hogy a szétválás után nem akart a Gemenc Egyesület semmit nem igaz, gondolj csak a Tavaszvárón történtekre.!

Nb18

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1297 Dátum: 2015. Augusztus 31. 12:55 »
Az biztos, hogy a békéhez párbeszéd kell. A párbeszédnek is vannak feltételei. Ez kicsiben és nagyban egyaránt igaz. Mi az OMME vezetésével kísérletet tettünk a párbeszédre, de a válasz mindig szörnyű volt. Ha kicsiben, tehát helyi szinten is ugyanez a helyzet, akkor Lilahagyma jóindulata értékes és fontos, de sajnos kevés a jég megolvasztásához.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1298 Dátum: 2015. Augusztus 31. 13:00 »
 Tisztelt Lilahagyma!

Ha tudná, én még az utolsó egyeztetésen is azért emeltem szót, hogy maradjunk egyben!
Ezzel minden résztvevő látszólag egyet értett, aztán ennyit ért az adott szó.
Akiknek nem tetszett a Tolna Megyei Méhész Egyesületben, vagy személyemet nem tudták elviselni, távoztak.
Mondanék egy példát.
Önök közül volt egy olyan "aranyos hölgy" aki a Tavaszváró Méhésznap előtt odajött hozzám, és megkérdezte tőlem milyen sütit süssön, mert ezzel szeretne kedveskedni a rendezvényen részt vevő  vendégeknek.
Ezen az ominózus méhésznapon bejelentettem, hogy pihenőre van szükségem, így nem indulok a következő választáson, ne is jelöljenek.
A márciusi Szekszárdi Méhészklubon az "aranyos hölgy" előkerült.
Feleségemmel a hátsó sorban hallgattam ez előadót, karba tett kézzel ültem.
Vége lett az előadásnak, és az "aranyos hölgy" elkezdett velem üvölteni, hogy ilyen piszkos emberrel még soha nem találkozott mint én.
Ma sem tudom mi baja volt velem, egy szót sem szóltam, addig míg elnök voltam sütögetett, most meg ordít?
Lehet odakozmált a főztje és rajtam fejtette ki dühét.
Ezzel nincs is semmi gond, viszont ugyan azt a csalafinta szemléletet látom itt helyileg, mint az OMME-ban.
Önök soha nem távoztak volna, ha fentről nem kapnak valótlan információkat, nem uszítanak személyem ellen,mi több az OMME elnöke és alelnöke segített a szakításban.
Gondolhatja, hogy nem fogom dédelgetni sem őket, sem Önöket!
Annyit megígérhetek, kicsit visszafogom magam, ebben segítsenek azzal, hogy  sportszerűen toborozzák a tagjaikat, és ne a mi tagságunkat csábítgassák.
Volna még miről írnom, de ez nem segítene a megbékélésben.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1299 Dátum: 2015. Augusztus 31. 13:53 »
Megfogadom a tanácsát azoknak akik elküldtek innen a p.csába.
Különben is, ha kivagyok tiltva a "ződről", akkor itt sincs semmi keresnivalóm, egyszerűen azért mert így kerül egyensúlyba a dolog.
Ha valaki kíváncsi, esetleg rám, vagy az Erdélyben készített képekre, esetleg egy másfajta kaptárkészítési szemléletre, ami főleg a kaptár aljára vonatkozik, megtalál a facebookon. Egyszerűen csak belép, felírja a keresőbe , hogy Méhészklub és felveszi valamelyikünk.
Béke veletek.

« Válasz #1300 Dátum: 2015. Augusztus 31. 14:17 »
 :D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1301 Dátum: 2015. Szeptember 03. 22:59 »
QUQURIQ !!!

Ma a rendkívülin, a retorikáé volt a főszerep. Az indulat és a düh ma sem maradhatott el.
Mentik a Kft-t és az újságot.
Ma mérlegelték a további lehetőségeiket.
Persze most is volt buzdító egyéniség jogi képviseletben…
Szerintem meg egyre cikibb, így a választások előszobájában, ennyi bukott per…
Vagy az OMME-nak külön igazságszolgálata van?
Azért a mai értekezleten volt jóérzésű vezetőségi tag, aki már le sem ül közéjük…
Persze a panasz napon mindenkinek volt mondani valója…
Szorul a hurok, megindult a visszaszámlálás, a lejtőn a kiskocsi gyorsul…
Az idő eltelt, sok méhész találkozott vándortanyákon, és kiértékelhették a szuper vezetést!
Most már csak a szavazó cédula lelkiismeretes kitöltése a küldöttek feladata, HA egy szebb jövőt szeretnének!

A QUQUcskáló kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1302 Dátum: 2015. Szeptember 04. 14:17 »
QUQURIQ !!!

„Pálforduló”,  „Péteréknél” !!!

Az OMME szakmai elnöke, egyre jobban nehezményezi, hogy mennyit költ az OMME a jogi képviseletre!
…, de milyen igaza is van?
Ezt a gigantikus összeget, pl. az irodisták is kaphatták volna jutalomként!
Elvégre Ők értünk méhészekért dolgoznak, nem pedig a méhészek ellen tevékenykednek!
Kis elmélkedés…
…hogyan lesz a méhész tagdíjából ügyvédi honorárium!
Vagy lehet, hogy Kiskakas feljelentést tesz az etikai bizottságnál, vagy megeshet, hogy máshol is, hogy Ő nem ügyvédi honoráriumra fizette be a tagdíjat???
Vagy másokat nem érdekli, hogy a saját pénzüket fordítják a jogai ellen?
Ezért Cserényi barátom melléd állok!
Most meg lehet emelni a hangot, lehet ütni, vágni az asztalt, és kussoltatásból is jöhet a maximum!

A jog át vesztett, de (nem pervesztett) Kiskakas!

*

irido

• 488
« Válasz #1303 Dátum: 2015. Szeptember 04. 15:54 »
Kiskakas!
Néha nem ártana Vivaldit hallgatnod! Vagy inkább olvasnod. Hidd el neki azt, hogy a tagság túlnyomó részénél az egészből az jön le, hogy azért kell ennyi ügyvédi díjat fizetni, mert egyeseknek az a szórakozása, hogy bíróságra citálják az OMME vezetőit. Nem érdekli őket a jogászkodás. Az érdekli őket, hogy megkapják a támogatást. Ha valakinek az egyesületi élet a fontos, mely nonprofit módon működik, az alapítson másik méhészegyesületet.  Elvégre ő csak a támogatás miatt tagja az OMMÉ-nak. Arról nem tehet, hogy a jogszabály így határozta meg a hozzájutás feltételeit. Ha  a MOMME lenne az az egyesület, amelyiknek a tagsági feltétele lenne a támogatás, akkor nem OMME tag lenne, hanem MOMME tag.

« Válasz #1304 Dátum: 2015. Szeptember 04. 16:57 »
Ez így van. Lehet támadni Vivaldit,de igaza van. Sokszor tényleg szándékosan feszültséget kelt, ezt nem is tagadja, de jól kukorékol. Nem kellet volna a brüsszeli "kirándulások" árnyékában szétvágni a Méz Terméktanácsot
http://w3.datanet.hu/~meheszet/
Na akkor nem lenne mit szétlopni, és nem csak most ??? Ezt már hányszor elmondtam, leírtam...de minek? Ennek az OMME-nek már ki akar tagja lenni? Akinek kell a támogatás. A többiek már rég nem tagok, nálunk is többen csak a helyi klubba járnak. Itt felmerült "előadások " (borzalom) alkalmával, hogy aki nem tag, annak jár-e a visszatérítéses rendszerből az ingyenkukucska, mert ugye az is a támogatási keretből (programból) finanszírozott, tehát részt vehet-e az előadáson. Megy itt a lé minden hülyeségre. Abszurdisztán :(

De ha már kukorékolok: Nekem ugyan mindegy, mert ma egy atkám sem hullott a furettózásnál, és a családoknál is rendben minden, már csak néhányat etetek, akiknél kevésnek találtam a telelő élelmet. DE! Aki nem rég kezdte a szakmát, és már oly sokszor olvasta a cukorlepényezés áldásos hatását, annak azt ajánlom, hogy ne higgyen a propagandának, mert ez teljesen más okból lett beleültetve az agyakba, nem azért mert szükséges lenne. Akinek a családjainak kevés az élelme tavaszra, az kevés élelemmel telelt be. Van még néhány nap arra, hogy normálisan feletessük a méheinket. Ha ez megtörtént, és tutira akarunk menni a lepényezéssel a telelés biztonságossága érdekében akkor, ilyenkor a 2l szörp megfelel 1 kg lepénynek. Nem koptatja a méheket, sőt! Könnyű elkészíteni, egyszerű beadni, az utolsó fias helyére fog kerülni, jobban takarítanak, és virágporral is jobban tömik érleléskor a sejteket. Adható kétszer is. ;) Ez is preventív intézkedés.