Vivaldi:
Bezzeg meg, a méhészkedésből él. Egy dolog biztos csak azt akarja, hogy bármilyen áron, de egyben maradjon az omme. Nem tudok róla, hogy bármilyen összeget is leakasztottak volna az eszköztámogatáson kívül.
Mivel Magyarország egy békésen működő stabil állam, tehát NINCS anarchia és NINCS hadiállapot, ezért
bármilyen áron, de egyben maradjon az omme
Szemlélettel szerintem egyetlen józan ember se érthet egyet. A jó működéshez léteznek jó szabályok, közöttük alkalmas jogi feltételek is. Ezeket kellene követnie a mostani vezetőinknek és akkor a KOntroll Csoport nem létezne.
Tehát Bezzeg Laci Tükör Varjú TÉVED és tévedésben tart másokat is.
Vivaldi
De, a te esetedben azért kedves Csuja bácsi, ne csináljunk már úgy mintha csupán azért csinálod amit csinálsz, hogy ötven év múlva például napra forgót nevezzenek el rólad a méhészek.
A szabadépítményes méhészkedést Csuja László hozta vissza a rakodókassal a hazai méhészkedésbe. Ezért a magyar méhészet történetében a Geddekas, rakodókas mindig szerepelni fog. Ez egy megtörtént esemény, olyan történelmi tény, amin akárhogy is pocskondiázod a személyt, változtatni már soha nem tudsz.
A bioméhészkedés nem érint széles kört és azon belül is csak egy szűkebb kör számára fontos és hasznos, de azoknak valóban hasznos a rakodókasos méhészkedés.
Vivaldi:
Igen, ez így szokott lenni, csak oldalakba tudtok gondolkodni.
Szerintem meg nincsenek oldalak. A jelenlegi választott vezetőink sorozatosan és tudatosan súlyos szabálytalanságokat követnek el, visszaélnek az OV-n és Küldöttgyűlésen megjelenő méhészek jóhiszeműségével, sorozatosan hiányos, sőt esetenként torzított, hamis információkkal adnak, helytelen működésre kényszerítik a döntéshozó testületeket, Ezért távozniuk kell.
Vivaldi:
Az a baj, hogy ez egyik oldalnak se tetszik, mert aki hatalmon van annak nagyon jó ez a rendszer, és az ellenzék se akar rajta változtatni. Csupán elzavarni a mostaniakat, beülni a helyükre és a pénzeket osztogatni.
Meg is tehetik, mert a rendszer olyan, hogy a tagság nem szólhat bele a dolgokba, csupán küldötteket választanak négy évente.
Ha jó lenne a jelenlegi rendszer a hatalmon levőknek, akkor nem sértenék meg sorozatosan a szabályokat, hiszen ők is tudják, hogy szabályokat sértenek. Azt nem tudom, hogy az ellenzék mit akar, csak azt, hogy a Kontroll Csoport a szabályos működést és nyílt demokráciát szeretne.
Az alapszabály vitájába a múlt évben a Kontroll Csoport benyújtott a jelenlegi alapszabály toldozgatása helyett egy teljesen más elven működő alapszabály koncepciót.
Pontosan azért nem hagyta normálisan működni az OMME elnöke az Alapszabály-készítő Bizottságot, mert normális működés mellett kiderült volna, hogy az általunk adott javaslatok jók és egy sokkal korszerűbb működést biztosítana volna az OMME tagjainak.
Vivaldi:
A tagságot nem is érdekli egyáltalán ez a hatalmi harc, és nem is nagyon tud róla semmit, mert ha tudna is a helyzeten ez semmit nem változhat.
A kérdés csak az, hogy érdemes e elzavarni a mostani vezetést, vagy nem, és ezt én a tagság szempontjából teszem fel.
Nincs igazad abban, hogy a tagságot nem érdekli mi történik. Most már
tudja is a tagság, hogy sorozatosan súlyosan megszegik a szabályokat a jelenlegi vezetőink. Azért gondolod te másként, mert a jelenlegi vezérkarnak kifejezett célja, hogy a tagság elől a lényeges dolgokat eltitkolja. Ezt sulykolja beléd a veled való beszélgetéseken. Van választott vezetőnk, aki rendszeresen használja a küldöttekre és az elnökökre is a lenéző, lekezelő PÓRNÉP kifejezést. Ez a megalázó kifejezés jellemzi őt. Azt hiszem nem kell leírnom, hogy melyik egyetemi végzettségű emberről beszélek. De te neki jobban hiszel. Te bajod.
Vivaldi:
Én azt mondtam és mondom mindig, ha semmi nem változik meg érdemben, nem változik gyökeresen az alapszabály akkor ez a vezetés jobb mint a Bross alatti volt, és erre is számtalan indokot hoztam már fel.
Megismétlem. A Kontroll Csoport már a tavalyi alapszabályvitához benyújtott egy teljesen új alapszabály koncepciót. Tehát ebben az ügyben ránk nem vethetsz követ.
Vivaldi:
Amúgy meg semmi értelme sincs az egésznek, ha az egyik 19 a másik 1 híjja a 20-nak.
Ha te valóban így gondolnád, akkor nem égetnéd itt az arcodat, hanem visszabújnál a kaptáraidba.