Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743737 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1275 Dátum: 2015. Augusztus 29. 17:10 »
Nono! Zongorázni lehet a különbséget..

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1276 Dátum: 2015. Augusztus 29. 20:14 »
Tomipapázás egy olyan stílus aminek legtisztább formáját Tomipapa adta, de szép lassan Vivaldi is felzárkózott mellé. Pedig Vivaldi néhész, tehát azt is mondhatom, hogy saját magának is árt, ha a méhészeti közéletet téveszmékkel traktálja.

Az biztos nem téveszme ha kapnál néhány milliócskát, hogy kutatgassál szépen?

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1277 Dátum: 2015. Augusztus 29. 20:17 »
Valószínűleg nem azzal kezdené, hogy terepjárót vesz a pénzből.
Nagy Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1278 Dátum: 2015. Augusztus 29. 20:36 »
Vivaldi!

Tudom, hogy neked ez meglepetés, de Ha valaki ért valamihez és örömmel csinálja, akkor azt még fizetség nélkül is jó szívvel teszi, vagyis az egyetemi végzettségemnek megfelelő tevékenységet végeztem, többnyire ellenszolgáltatás nélkül.

Az elmúlt években senkitől sem kaptam fizetést és mégis folytattam tudományos tevékenységet. Foglalkoztam a bioméhészkedés különböző formáival, ezen a téren műszaki fejlesztést is végeztem, továbbá foglalkoztam a neonikotinoidokkal, voltam egyetemi külső konzulense egy szakdolgozat készítő egyetemi hallgatónak, oktattam és előadásokat tartottam. Csak az oktatásért és előadásokért kaptam munkadíjat.

Utóirat:
Majd akkor mószerolgass engem onnan a béka segge alól, ahonnan a szavad járása szerint nézegeted a világot, ha legalább annyi önkéntes munkát elvégeztél a méhészet terén, mint én. OKÉ?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1279 Dátum: 2015. Augusztus 29. 21:30 »
A béka segge alatt sem hülye mindenki, csak lapos. Azért itt is sejtjük néhányan kit mi mozgat, ott fenn. Bár lehet sokan csak képzelik, hogy feljebb vannak mint a béka segge, mert a kecske béka igen magasra mászik, azért sokan akik olyan magasan hiszik magukat, még is csak a béka segge alatt vannak.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 29. 21:40 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1280 Dátum: 2015. Augusztus 29. 23:39 »
Vivaldi!

Maradjunk annyiban, hogy kiváló követője vagy Tomipapának. Tevékenységed szerintem nem a helyzet megjavítására szolgál, hanem a súlyos jogsértéseket elkövető jelenlegi hatalom igazolására és mindenkit, aki jogszerű működést szeretne, mocskolod, pocskondiázod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1281 Dátum: 2015. Augusztus 30. 09:04 »
Tomipapával se veszekedett senki annyit mint én, meg Bezzeggel se.
 Tomipapa valami kertész, én nem tudom mi motiválja, lehet, hogy csak a vita kedvéért írogat, vagy az irodalmi munkásságát teljesíti így ki. Én nem tudok olyanról, hogy pénzt kapna ezért.
 Bezzeg meg, a méhészkedésből él. Egy dolog biztos csak azt akarja, hogy bármilyen áron, de egyben maradjon az omme. Nem tudok róla, hogy bármilyen összeget is leakasztottak volna az eszköztámogatáson kívül.
 De, a te esetedben azért kedves Csuja bácsi, ne csináljunk már úgy mintha csupán azért csinálod amit csinálsz, hogy ötven év múlva például napra forgót nevezzenek el rólad a méhészek.
A bioméhészet területén elért eredményeidet, nem kérdőjelezem meg, de még egyetlen esetben sem láttam sehol. Nem mondom azt sem, hogy a jövőben nem lesz országosan elterjedve a kasos méhészkedésed. De jelen pillanatban csak egyről tudok, egyről hallottam, az sem perget belőle.
 Ha nem így lenne elnézést, de én a dolgokat csak funkcionálisan tudom nézni, nevezetesen, hogy milyen tevékenység mennyi hasznot hoz másoknak is.

*

kas62

• 146
« Válasz #1282 Dátum: 2015. Augusztus 30. 09:21 »
Az OMME Kft tevékenységére gondoltál? ;D
Az való,hogy hasznot hozott,de csak pár embernek, akiket Te sztárolsz!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1283 Dátum: 2015. Augusztus 30. 10:17 »
Igen, ez így szokott lenni, csak oldalakba tudtok gondolkodni. De, ha végig nézed az irományaimat, azok  is legalább ennyire haragszanak rám, ismételten el kell mondanom, én vagyok talán az egyetlen akit végleg kizártak a zöld fórumról.
 Ha vissza olvasol, /nem is kell sokat/, én leírtam milyen vízióm van az omme-ról.
Az a baj, hogy ez egyik oldalnak se tetszik, mert aki hatalmon van annak nagyon jó ez a rendszer, és az ellenzék se akar rajta változtatni. Csupán elzavarni a mostaniakat, beülni a helyükre és a pénzeket osztogatni.
Meg is tehetik, mert a rendszer olyan, hogy a tagság nem szólhat bele a dolgokba, csupán küldötteket választanak négy évente.
 A tagságot nem is érdekli egyáltalán ez a hatalmi harc, és nem is nagyon tud róla semmit, mert ha tudna is a helyzeten ez semmit nem változhat.
 A kérdés csak az, hogy érdemes e elzavarni a mostani vezetést, vagy nem, és ezt én a tagság szempontjából teszem fel.
 Én azt mondtam és mondom mindig, ha semmi nem változik meg érdemben, nem változik gyökeresen az alapszabály akkor ez a vezetés jobb mint a Bross alatti volt, és erre is számtalan indokot hoztam már fel.
 Főleg mert attól óva intenék mindenkit, hogy azt legyen az elnök aki már volt egyszer.
Amúgy meg semmi értelme sincs az egésznek, ha az egyik 19 a másik 1 híjja a 20-nak.

« Válasz #1284 Dátum: 2015. Augusztus 30. 10:42 »
Híjja Ken', csak híjja, ha megunta a békacombot és kakaspörkölt után szeretne büfizgetni. Azért csak ne panaszkodjék Ken’, jóféle étkek kerülnek még magának, most is csokis a szája. 

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1285 Dátum: 2015. Augusztus 30. 10:57 »
Ez igen. ???
Üdv:robi

« Válasz #1286 Dátum: 2015. Augusztus 30. 11:26 »
Vivaldi!
Ezt írod:

"A kérdés csak az, hogy érdemes e elzavarni a mostani vezetést, vagy nem, és ezt én a tagság szempontjából teszem fel.
 Én azt mondtam és mondom mindig, ha semmi nem változik meg érdemben, nem változik gyökeresen az alapszabály akkor ez a vezetés jobb mint a Bross alatti volt, és erre is számtalan indokot hoztam már fel.
 Főleg mert attól óva intenék mindenkit, hogy azt legyen az elnök aki már volt egyszer."

Tehát véleményed szerint az a vezetés rosszabb  amelyik alatt egy bírósági ügy sem volt?
Hát, nagyon elgondolkodtató a hozzászólásod.
Ismét kipártolod azokat, akik ellen ha jól számolom jelenleg még 6 per zajlik?
Engem is óva intettek attól, hogy újra megmérettessem magam, aztán a tagság nagyobb része mégis úgy döntött, hogy jöjjek vissza.
Alapvetően ezzel a kijelentéseddel egyet értek, viszont kiegészítésre szorul.
Ha valaki nem tanul a hibáiból, és ugyan azt kívánja folytatni, akkor igazat kell adjak.
Én tanultam.
A pozíciómért hozzám simuló emberektől távol tartom magam, és működik.
Nálunk itt Tolna megyében minden megváltozott.
Az ordibálók, a jelenlegi vezetést imádók, ezzel a szabálytalanságot elkövetőket kipártolók, távoztak tőlünk.
Ezt valójában egy jótékony megtisztulásnak fogom fel, viszont érdekes dolgok zajlottak a napokban.
Többen szeretnének visszasomfordálni hozzánk.
Természetesen ettől én nem zárkózom el, ha ők ezt vállalják, jöjjenek.
Senki előtt nem zárjuk be az ajtót.
Most egy kicsit össze vannak zavarodva, mert új helyre kell hamarosan nyalniuk.
Vannak olyan emberek akik a pozíciót elérők közelébe akarnak férkőzni, és én tőlük irtózom.
Legyen mindeni karakteres, vállalja fel önmagát akkor fog működni az OMME is.
A pénzt kell félre tenni, akkor nem lesz nagy tolongás az elnöki pozícióért.
Azzal, hogy a tagságnak kéne választani az elnököt csak támogatni tudom.
Így bukna doktor Úr mutatványa is, hogy előre bejelentse kire kell szavazni, meg az elnök-szaktanácsadókat sem tudnák különböző szankciók kilátásba helyezésével a mellettük való szavazásra kényszeríteni.
Mint tudjuk 3 szaktanácsadó is bent ül az IB-ben, így érdekes a szavazás.
Tényleg mi van az összeférhetetlenségükkel?
Az OMME elnöke bejelentette, hogy állásfoglalást kértek.
Kicsit csúszik a válasz.
Te most azt a szemléletet pártolod, amit én személyesen is elutasítok.
Azért az OMME falán a nevem mellett nem az áll, hogy szimpi.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1287 Dátum: 2015. Augusztus 30. 11:47 »
Nem hinném, hogy pártolnék bárkit is. Ugyanis, mint minden egyszerű tagnak, csupán a saját egyesületem vezetőségéig van rálátásom. Valóban ezeket pártolom.
 Hogy ott ki mit csinál fenn, arról fogalmam sincs sok ezer tagtársammal egyetemben. /Vajon ez kinek a hibája?/
 Viszont pártolom a méhészek érdekében vállalkozó omme-t, ennyit látok belőle.
Másrészt nem szeretem azokat akiknél ki bújik a szög a zsákból.........., és nem jobbak a "deákné vásznánál". /Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen vegye már észre, hogy senki sem hülye itt./
Harmadrészt pedig nagyon jól tudom, hogy kell helyesen írni, viszont én úgy mondtam ahogy nálunk ez a mondás szó szerint hangzik:" híjja"
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 30. 11:53 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1288 Dátum: 2015. Augusztus 30. 13:00 »
Vivaldi:
Idézet
Bezzeg meg, a méhészkedésből él. Egy dolog biztos csak azt akarja, hogy bármilyen áron, de egyben maradjon az omme. Nem tudok róla, hogy bármilyen összeget is leakasztottak volna az eszköztámogatáson kívül.
Mivel Magyarország egy békésen működő stabil állam, tehát NINCS anarchia és NINCS hadiállapot, ezért
Idézet
bármilyen áron, de egyben maradjon az omme
Szemlélettel szerintem egyetlen józan ember se érthet egyet. A jó működéshez léteznek jó szabályok, közöttük alkalmas jogi feltételek is. Ezeket kellene követnie a mostani vezetőinknek és akkor a KOntroll Csoport nem létezne.
Tehát Bezzeg Laci Tükör Varjú TÉVED és tévedésben tart másokat is.

Vivaldi
Idézet
De, a te esetedben azért kedves Csuja bácsi, ne csináljunk már úgy mintha csupán azért csinálod amit csinálsz, hogy ötven év múlva például napra forgót nevezzenek el rólad a méhészek.
A szabadépítményes méhészkedést Csuja László hozta vissza a rakodókassal a hazai méhészkedésbe. Ezért a magyar méhészet történetében a Geddekas, rakodókas mindig szerepelni fog. Ez egy megtörtént esemény, olyan történelmi tény, amin akárhogy is pocskondiázod a személyt, változtatni már soha nem tudsz.
A bioméhészkedés nem érint széles kört és azon belül is csak egy szűkebb kör számára fontos és hasznos, de azoknak valóban hasznos a rakodókasos méhészkedés.

Vivaldi:
Idézet
Igen, ez így szokott lenni, csak oldalakba tudtok gondolkodni.
Szerintem meg nincsenek oldalak. A jelenlegi választott vezetőink sorozatosan és tudatosan súlyos szabálytalanságokat követnek el, visszaélnek az OV-n és Küldöttgyűlésen megjelenő méhészek jóhiszeműségével, sorozatosan hiányos, sőt esetenként torzított, hamis információkkal adnak, helytelen működésre kényszerítik a döntéshozó testületeket, Ezért távozniuk kell.

Vivaldi:
Idézet
Az a baj, hogy ez egyik oldalnak se tetszik, mert aki hatalmon van annak nagyon jó ez a rendszer, és az ellenzék se akar rajta változtatni. Csupán elzavarni a mostaniakat, beülni a helyükre és a pénzeket osztogatni.
Meg is tehetik, mert a rendszer olyan, hogy a tagság nem szólhat bele a dolgokba, csupán küldötteket választanak négy évente.
Ha jó lenne a jelenlegi rendszer a hatalmon levőknek, akkor nem sértenék meg sorozatosan a szabályokat, hiszen ők is tudják, hogy szabályokat sértenek.
Azt nem tudom, hogy az ellenzék mit akar, csak azt, hogy a Kontroll Csoport a szabályos működést és nyílt demokráciát szeretne.
Az alapszabály vitájába a múlt évben a Kontroll Csoport benyújtott a jelenlegi alapszabály toldozgatása helyett egy teljesen más elven működő alapszabály koncepciót.
Pontosan azért nem hagyta normálisan működni az OMME elnöke az Alapszabály-készítő Bizottságot, mert normális működés mellett kiderült volna, hogy az általunk adott javaslatok jók és egy sokkal korszerűbb működést biztosítana volna az OMME tagjainak.

Vivaldi:
Idézet
A tagságot nem is érdekli egyáltalán ez a hatalmi harc, és nem is nagyon tud róla semmit, mert ha tudna is a helyzeten ez semmit nem változhat.
 A kérdés csak az, hogy érdemes e elzavarni a mostani vezetést, vagy nem, és ezt én a tagság szempontjából teszem fel.
Nincs igazad abban, hogy a tagságot nem érdekli mi történik. Most már tudja is a tagság, hogy sorozatosan súlyosan megszegik a szabályokat a jelenlegi vezetőink. Azért gondolod te másként, mert a jelenlegi vezérkarnak kifejezett célja, hogy a tagság elől a lényeges dolgokat eltitkolja. Ezt sulykolja beléd a veled való beszélgetéseken. Van választott vezetőnk, aki rendszeresen használja a küldöttekre és az elnökökre is a lenéző, lekezelő PÓRNÉP kifejezést. Ez a megalázó kifejezés jellemzi őt. Azt hiszem nem kell leírnom, hogy melyik egyetemi végzettségű emberről beszélek. De te neki jobban hiszel. Te bajod.

Vivaldi:
Idézet
Megismétlem. A Kontroll Csoport már a tavalyi alapszabályvitához benyújtott egy teljesen új alapszabály koncepciót. Tehát ebben az ügyben ránk nem vethetsz követ.

Vivaldi:
Idézet
Amúgy meg semmi értelme sincs az egésznek, ha az egyik 19 a másik 1 híjja a 20-nak.
Ha te valóban így gondolnád, akkor nem égetnéd itt az arcodat, hanem visszabújnál a kaptáraidba.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 30. 13:17 írta Geddekas »

« Válasz #1289 Dátum: 2015. Augusztus 30. 14:19 »
Vivaldi!
Szeretnélek megkérni, hogy ezt a kijelentésedet fejtsd ki bővebben.
 "Viszont pártolom a méhészek érdekében vállalkozó omme-t, ennyit látok belőle."
Ezek szerint amikor "nem" a méhészek érdekében tevékenykedő vezetés irányított, miért volt olcsóbb az üveg, miért kapott az egyesület vissza üvegenként 2 Ft-ot?
A jelenlegi vezetés a méhészek érdekében forgalmazza a cukrot, és lassan a legdrágább lesz, mert jelenleg is bár mekkora tételt lehet venni 175 Ft-ért,25 Kg-os zsákokban.
Nem érzel itt valami féle ellentmondást?
Az érdekünkben alkottak egy új újságot a pénzünkből.
Nem volt nagy mutatvány, a bevétel a tagdíjunkból származik, így biztos a buli.... számukra.
Jó azt lássuk be a sportszerűtlen konkurencia jót tett a Méhészetnek.
Az OMME vezetői nem ismerik a sportszerűséget, mert akkor újságosnál lehetne kapni, vagy megrendelhetnénk.
Így a "bedobós lap" nem igazi verseny, de ezt kitárgyaltuk.
A méhészek érdekében vettek a kutatási pénzből egy terepjárót, és verseny nélkül egy "jó ismerőstől" legdrágábban méhcsaládokat, amiről egy kukk sincs, hogy a kutatási programban mire használják őket.
A méhészek érdekében vállalkozó OMME vezetői hozzák nyilvánosságra a független könyvvizsgáló jelentését, és a Kft. alapítása körüli bonyodalmakat.
Szerintem ekkor tennének a méhészek érdekében.
Mi van most, mi tettek az érdekünkben?
Az összes erről szóló dokumentumot titkosították, és aki a közelükbe férkőzött azokkal egy titoktartási nyilatkozatot írattak alá.
Ettől függetlenül még egyszer megkérlek, fejtsd ki mit tettek a méhészek érdekében, mert lehet valamiről lemaradtam.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila