Jó van Csuja , egyszer majd arra ébredsz, hogy belelóg a bilibe a kezed.
Te, komolyan gondolod, hogy bármi is megváltozik? Szerinted, ha valami Isten szerű le jönne a földre, és elintézné a koszorú vizsgálatot, hányan vándorolnának Magyarországon? Elmondom, hogy senki. legfeljebb Barabás, mert neki mindegy, őt nem érdeklik a törvények.
"Nekünk Mohács kell," mondta volt valaki, én meg azt mondom, nekünk méhészeknek Mohács is kevés.
Nekem kurva rossz a képzelő tehetségem, és nem hiszek a véletlenekbe, és azzal együtt abba se hiszek, hogy a dolgok eltérnének attól amit az életszerűség diktál..
Csak egy példa. Az ősszel, egy méhtartó a szomszéd faluban bejelentette a salgótarjáni Rendőr főkapitányságon, hogy ellopták a méheit. De úgy, hogy csak a méheket, 60 család. A kaptárt és a kereteket ott hagyták. Hát ugye az illetőt nem lehetett meggyőzni, hogy az az atka okozta kaptár elhagyás, ezért a kaptárban lévő lépekből mintát vettek. Ebből kiderült, hogy a lépekben beszáradt nyúlós maradványok vannak. Tegnap beszéltem a főállatorvossal, két héten belül jön az értesítés a zárlatról. Erről részleteket nem tudok, azt sem, hogy a zárlat meddig terjed ki, ugyan is csak a falu fele, no jó a háromnegyede esik bele az 5km-es sugárba.
No már most ez a fajta felvetés, miszerint a nyúlós száma nem nőtt, az úgy igaz, hogy a felfedett nyúlós száma nem nőtt,és igazából, vagy az ellenőrzés hiánya, vagy a nyúlós meglétének eltagadása miatt van ilyen jó eredmény a statisztikában.