A méhegészségügy helyzete

• 824 válasz
  • 383079 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:A méhegészségügy helyzete
« Válasz #285 Dátum: 2016. December 19. 19:50 »
Hát én honnan tudjam, te vagy ott.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #286 Dátum: 2016. December 19. 19:52 »
 A halálon levő méhcsaládokból éppen akkor gyűjtött mintát Tóth Péter nagymesterünk amikor Csuja ott járt a helyszínen, mint területileg illetékes méhegészségügyi ellenőr. Természetesen Tóth Péter nagymester nem engedélyezte, hogy Csuja megnézhesse a méhest.

Természetesen a mintavétel eredményei titkosítva lettek. Ennyit a korrekt, barátságos, átlátható, szakszerű és demokratikus OMME ügyvitelről Tóth Péter módra.

Ez évtől már más gondozza a méhcsaládokat és köszönik kérdéseteket, nagyon jól vannak. Remélem, hogy tavasszal jó méhész kezében szaporulatokat fog termelni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #287 Dátum: 2016. December 19. 19:54 »
Hát én honnan tudjam, te vagy ott.
Nem értem, hogy mit mondasz?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #288 Dátum: 2016. December 19. 21:38 »
"Természetesen a mintavétel eredményei titkosítva lettek. Ennyit a korrekt, barátságos, átlátható, szakszerű és demokratikus OMME ügyvitelről Tóth Péter módra. "

Pontosan ez az,amit nem értek a múlt és a jelen OMME vezetőinél.
Ebben az esetben is miért kell titkosítani?
Miért nem lehet kiállni a méhészek elé és elmondani,hibáztunk.
Ilyen marha egyszerűen.
Mi lehet az ok,amiért minden kényes kérdésnél a titkolózás,az információk
titkosítása,a begubózás választja a vezetőség megoldásként?
Miért nézik a méhészeket óvodásnak,vagy ami még rosszabb gyenge
elméjűnek?

Én ezt nem értem.

Csányi Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #289 Dátum: 2016. December 19. 22:17 »
Csuja én komolyan mondom, nem vagyok nagy rokonszenvvel ezek iránt a főnökök iránt, most mindegy Bross e vagy Mészáros, de mostanság már csodálni kezdem őket. Te bammeg mindig ott vagy ahol nem kellene. Én komolyan mondom ha ezek helyébe lennék, én már rég tökön lőttem volna magam a füstölővel. Vagy téged fejbe. Ilyenkor csak felvetődik az emberben  a kérdés, hogy te mikor méhészkedsz? Mert ha az ember úgy utána gondol , az egyáltalán nem véletlen, hogy te mindig mindenhol ott vagy. Abban én kételkedem, hogy te véletlenül pont arra sétáltál a kutyával, mikor Tóth Péter a méheket vizsgálta. Valószínűbb, hogy te már több hete lested mikor jön Tóth Péter.
 Én elhiszem, hogy nagyon szereted Brosst, de hogyha téged meglát, már ő is beleremeg az idegességbe az hét szentség.
 Nem gondoltál már arra, hogy hagyod a méheket a fenébe és elmész valami magán nyomozónak? Ajánlanám a házasság törési ágazatot. Gondold meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #290 Dátum: 2016. December 19. 22:56 »
Pontosan lehetett tudni, hogy mikor lesz a haldokló méhészet átvizsgálása, ezért egyáltalán nem kellett lesben állni.

Ahogy érzékelem, téged qrvára nem érdekel, hogy mi lett Tóth Péter féle minták vizsgálati eredménye. Vajon miért? De az viszont nagyon fontos számodra is, hogy Csuja mit keres ott? Ebből az a következtetés automatikus, hogy sokkal kevésbé zavar téged a méhészet pusztulása, mint Csuja jelenléte. Sőt Mészilaci is meg Bross is mellékszereplő a te történet felfogásodban Csujához képest. Mi a jó fenéért ez a túlzó figyelem?

Foglalkozz már légy szíves inkább az OMME tisztségviselőinek a viselt dolgaival. Mennyire teljesítik vagy nem teljesítik a kötelezettségeiket? Mennyire hajlandók érdekképviselők lenni. Szerintem sokkal fontosabb, hogy van egy olyan tisztségviselőnk, aki 2015-ben egy méhcsalád után fizetett tagdíjat és kampányanyagában 100 méhcsaládosnak hirdette saját magát. De van az elnökségben három tisztségviselő, aki egyben még szaktanácsadó is.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #291 Dátum: 2016. December 19. 23:17 »
Csuja,  egy rokonszenves szóra.
 Pontosan te miattad lehet eltitkolni mindent. Ugyan is mivel nincs hozzá semmi közöd, de mindenbe bele ütöd az orrod, te vagy az indok rá, hogy miért kell titkolni.
 Ha nem vetted volna észre jelen pillanatban már egységfront jött létre ellened. /még mielőtt rám fognád, én a senki földjén vagyok/ ugyan is a régi csapat mérhetetlenül utál, az újak meg már félnek tőled.
Ezért én, és ez a rokonszenves rész, csak úgy megsúgnám neked, hogy jobb lenne , most egy kicsit hátrább állnod a sorba.
 Persze ez rajtad múlik, de arra számíthatsz, hogy mostanság senki nem mer már melléd állni.
 Viszont abban igazad van a "Don Quixote De La Mancha"-ság is egy állapot, bár kétlem, hogy téged bárki is leszedne a malom kerékről.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #292 Dátum: 2016. December 19. 23:28 »
Vivaldi!

Ez mindenkire tartozó adat, hiszen az OMME méhese és valamiért gallyra ment. MINDENKIRE. Érted? Aki Csuját utálja az annak biztos van miért félnie.

Félnek? Féljen az, akinek van miért? Aki a demokrácia szabályait nem akarja betartani.

Én nagyon jó helyen vagyok. A sorban nagyon hátul. Kihez képest? Hátrább mint te.

Nem kell mellém állni egyelőre. Három lépés távolságból mindenki jobban látható.

« Válasz #293 Dátum: 2016. December 20. 08:36 »
Vivaldi!
Írásod olvasása után elszomorodtam.
Teljesen mindegy, hogy kinek válaszoltál, rádöbbentem, hogy semmit nem értesz.
Mi az, hogy egy egyesületei tagnak semmi köze az OMME méheséhez, különösen akkor, ha Ő ott a körzet egyik méhegészségügyi felelőse?
Csak illik tudnia, hogy mit mesterkedik az OMME "szakértője", aki monitoring vizsgálat gyanánt, éppen romeltakarítást végzett a körzetében.
Komolyan gondoltad azt amit itt összehablatyolsz?
Lépjél már túl a személyes bosszúvágyadon, és nézd a száraz tényeket.
Az egyáltalán nem zavar, hogy az általad imádott ex elnök teljesen mást állított a méhcsaládok állapotáról?
Gyakorlatilag belehazudott a küldöttek szemébe, és te meg azzal foglalkozol, hogy került oda gödöllői méhegészségügyi felelős?
Nagyon gáz az írásod.
Szerintem ezt nem gondoltad át.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #294 Dátum: 2016. December 20. 09:14 »
Azért nem értitek mit akarok mondani, mert már én magam sem merem egyenesen megmondani, mert nem akarom annyira megsérteni Csuját, mert végül is mi ketten még is csak beszélgetünk. Azért nem írtam le mi a lényeg, hogy mi itt a lényeg, mert ez már súrolja a személyeskedés határát,  és ezért kerülgetem mint a forró kását.
Mert itt a lényeg a Csuja személye. De legyen.....
 Ma Magyarországon, és főleg az Omme tagok között, nincs olyan elismert hiteles személy aki a Csuját akármiben is csak támogatni merné.
 Ezért minden amibe Csuja belekezd, legyen az bár jogos, vagy igaz, vagy bele üti az orrát, az megy a levesbe, hiteltelenné válik. Csujával senki nem akar barátkozni, senki nem akar kapcsolatba kerülni vele.
 Ezért kértem, hogy jobb lenne egy sorral hátrább állnia. Ugyan is eddig a kontrollcsoportot járatta le, de most, hogy már nem annyira kontroll, most meg a mostani ellenzéket járatná le. Ugyan is Csujának van egy tulajdonsága, nagyon jól felismeri saját érdekeit, és ügyesen rátapad azokra akik azt képviselik, ha kérik azok, ha nem. Ez az elefánt és a kisegér esete a hídon.
 No most, ez csak tényállás. És ezért nem engem kell, mint a rossz hír hozóját megtámadni. Mert én csak rögzítem, hogy mi van. És ez így van, bár én se akartam így egyenesen a szemébe vágni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #295 Dátum: 2016. December 20. 10:59 »
Zoli!
Idézet
Ugyan is Csujának van egy tulajdonsága, nagyon jól felismeri saját érdekeit,

Miféle saját érdekről beszélsz? Ha valamiféle anyagi haszonról, akkor sajnos ki kell ábrándítsalak. Szerintem az ismerte fel anyagi haszon terén jól a saját érdekeit, aki egy méhcsaládot vallott be és fizetett be a 2015-ös évre az OMME-ba, miközben kampányanyagában 100 méhcsaládról regél és most választott tisztségviselőként kapja a havi 50 000 Ft-os tiszteletdíjat és az egyéb juttatásokat, pl. 6,5 Ft-os percdíjas mobilcsomagot. Te Zolikám, hány forintos percdíjjal beszélgetsz és hány méhcsalád után fizettél OMME tagdíjat? Ja, és mennyi az OMME-tól kapott tiszteletdíjad? Na ugyanez a haszonkulcsom jelenleg nekem is. Szóval anyagi érdekről egy vak hangot se mondj.

Másrészt viszont aláírom, hogy jól felismerem az érdekemet, azt az érdeket ami mint OMME tagnak, jár neked is és  nekem is és mind a 13500 OMME tagnak. Egy demokratikus OMME jár nekünk. Egy demokratikus OMME-t akarok látni és mindent megteszek ennek kiharcolásáért.

Ha most azt a kérdést teszed fel, hogy ha demokráciát akarok, akkor miért támogattam Bross megválasztását? Erre az a válaszom, hogy Mészilaci már sokszorosan bizonyította azt, hogy nem akar demokratikus OMME-t. Legalábbis európai módra nem akarja működtetni. Brossnak van még esélye, hogy bebizonyítsa a demokratikus vezetői képességét.

Eddig nem látom az eredményeket és ezért 2016 december 13-án az OMME november 13-i küldöttgyűlése határozatainak megsemmisítésére beadtam a polgári keresetet a Fővárosi Törvényszéken. De Brossnak előre jeleztem, hogy be fogom adni, ha a demokratikus működés felé nem tesz lépéseket. Miután öt elnökségi tag rágalmai alapján az Etikai Bizottság kizáró határozata is megszületett és az Etikai Bizottság munkáját is elfogadta a Küldöttgyűlés, így nem is maradt más választásom, mint a per elindítása.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #296 Dátum: 2016. December 20. 13:36 »
Szerintem hagyjuk már Csuja. Már komolyan nem akarok ebbe mélyebben belemenni.
 Az a gondom veled, hogy téged például nem kizárólag az írásaid alapján ísmerlek. Mert ha úgy lenne, most előadnám azt a jellemzést amit az írásaid alapján tudnék rólad.
 Az egy tiszta ügy lenne. Soha nem láttalak és nem ismerlek, jellemezlek azok alapján amit írogatsz, oszt kész.
 De itt nem így van. Ezért ez személyeskedés.
 Másrészt én tulajdonképpen nem haragszom rád, nekem nem ártasz, mert nem tudsz. Én csak vitatkoztam veled amikor még teljesen mást beszéltél a kontroll csoport prominens tagjaként.
 Akik meg utálnak téged /nem kevesen/ azok meg írják le ők, amit gondolnak rólad.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #297 Dátum: 2016. December 20. 15:32 »
Idézet
Másrészt én tulajdonképpen nem haragszom rád, nekem nem ártasz, mert nem tudsz.
Csuja demokráciát akar.
Akinek ez ártalmas, hát "lelke rajta". Majd rájön, hogy rosszul döntött.

Idézet
Én csak vitatkoztam veled amikor még teljesen mást beszéltél a kontroll csoport prominens tagjaként.
Hát ez meglep. Mibe meséltem mást? A szőke nők is szépek, de én inkább a barnát szeretem.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #298 Dátum: 2016. December 20. 16:51 »
Csuja. Komolyan mondom 2deci bornál többet nem iszok meg egy nap. Azt is kizárólag varga pincészet Badacsonyörs borából. Én még nagyon jól emlékszem amikor például arról vitatkoztunk, hogy az Ommenak milyen egyesületek lehetnek a tagjai.
És ha már megint itt tartunk, pszichiátriai jellemzésednél, pontosan az ilyen típusú személyiség jeggyel rendelkezőknél, nagyon rövid az emlékezet.
 És még egy dolog. Hogy te milyen jól dolgoztál és illeszkedtél be más egyesületekbe az csak a te emlékedben van így, mert ahonnan eljöttél mindenütt úgy nyilatkoztak, hogy örültek, hogy megszabadultak tőled.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #299 Dátum: 2016. December 20. 20:52 »
Idézet
Én még nagyon jól emlékszem amikor például arról vitatkoztunk, hogy az Ommenak milyen egyesületek lehetnek a tagjai.
Gratulálok az emlékező tehetségedért. Jelenleg 54 méhészegyesület tagja az OMME-nak a bíróságon bejegyzett 70-ből. De mi köze van a mai beszélgetésünkhöz?

Idézet
ahonnan eljöttél mindenütt úgy nyilatkoztak, hogy örültek, hogy megszabadultak tőled.
Mi ez a többesszám? Lepjél mér meg lécci és sorold fel. Ha nem teszed, akkor kimeríted a rágalmazás vétségét. Ráadásul hazugságban sem akarsz maradni.