Tisztelt Méhészek!
Itt válaszolok Varga Karcsi barátomnak a Kakaskukorékolás topikban tett hozzászólására.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szia Karcsi!
Valójában jól látod a dolgokat, én mégsem húznám ki az OMME felelősségét teljesen!
Te is mondod én is mondom, mindenki mondja, hogy Dr. Hegedűs Dénes végig az atkakártételről, és annak veszélyeiről beszél!
De Ő (sajnos) nem az OMME szakmai vezetője!!!!!!!!!!
Ez bizony az OMME sara is, hogy így állunk atka ügyben! Állandóan buzdítják a boldog boldogtalant, hogy kezdjen el méhészkedni, nyomják mindenhol, hogy gyere közénk kapsz 40.000 EURO-t, és sorolhatnám!
A hirtelen megnövekedett méhcsaládszámhoz és méhészek számához nem "illesztette" hozzá a szakmai irányításunk a méhegészségügyi hálózatot. Gyakorlatilag a hálózat egy statiszta szerepét tölti be, hogy a Nemzeti Programnak meg tudjunk felelni.
Igen is az OMME-nak napra késznek kell lennie, irányt kéne mutatnia!
Karcsi! Ott ültél Szekszárdon Bross és Simon Gergő előadása alatt az első sorban!
Végighallgattad mindkettőjüket, hogy mekkora gáz van a méhegészségügyben.
Akkor miért mondja az OMME szakmai stábja (Ferancia Intézet), Dr. Cserényi Péter, hogy
"Sokszor azt sem tudjuk mennyi a termelő méhcsalád Magyarországon."Rögtön kiakadok! Akkor mi alapján számolnak, vagy saccolnak egy termésátlagot?
Szakmai vezetés ilyent nyilatkozzon?
Az, hogy egy "mezei méhész" ezt nem tudja, természetes. De az OMME vezetői ezt nem tudják több mint aggasztó.
Majd így folytatja:
"Néhány gyengülés van, de gyakorlatilag nincs probléma."35 perc 28 másodperctőlhttp://www.youtube.com/watch?v=tPoopVKWkqcIde nem szeretnék semmi megjegyzést tenni.
És most is ezt mondják!
Akkor szerintetek nincs felelősségük?
Ekkora méhsűrűség mellett,ha folyamatosan nem tájékoztatják a méhésztársadalmat, mindenki bajba kerül még a legprecízebben védekezők is.
Hányszor írtuk, kértük őket, hogy hozzanak össze egy méhegészségügyi szakmai konferenciát!
A fülük botját sem mozdítják!
Karcsi!
Én egyet tudok neked és nektek mondani!
Így bármelyik profi méhész le tudná koordinálni az OMME szakmai munkáját!
Minek van a monitoringra költött milliók? Hol vannak a szaktanácsadók?
Minek az alkalmazott kutatásra elköltött 50 millió?
Csilli villi terepjáró! Ehhez van eszük.
Ne haragudj, csak egy részével értek egyet írásodnak!
Abban maximálisan igazad van, hogy méhészek vastagon benne vannak saját állományuk méhegészségügyének ellenőrzésében, és legjobb tudásuk szerint kell eljárniuk.
De a méhészeket nem lehet mindenért felelőssé tenni.
Bizony azért van egy szakmai érdekképviseletünk (ami nem működik), hogy irányt mutasson, kezdőnek profinak egyaránt.
Én ezt hiányolom, és ebből nem is adok le!
Szerintem távozniuk kéne, ettől mindenki jobban csinálná, de ha a méhésztársadalomnak ők kellenek, akik a neokat is sztárolják, akkor legyen!
Nagyernyei Attila