Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286500 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #4095 Dátum: 2018. Szeptember 03. 20:56 »
Ezt kérdezte KörmendyRácz két napja:
"Viszont kiderült, hogy a kérdések nagy része jogi kérdés. Mit tett az elnökség két jogásza: Dr. Sebők Péter és Dr. Mészáros László az ügyben? "
Semmit.
Ők inkább az elnököt b@szogatják, azt hiszik ezzel jó pofák.
Pedig nem azért választották meg őket a küldöttek (már akik rájuk szavazott), hogy ellenzéki köntösbe (talárba) öltözve, mindenbe belekössenek, gátolják a munkát.
És még egy apróság, de ez szigorúan a magánvéleményem.
Ahhoz mit szóltok, hogy az OMME által a NÉBIH felé megrendelt, napraforgón történt méhveszteségek vizsgálati jegyzőkönyveit egy magánszemély kapja?
Nem az OMME!
Erre mit lép a két jogászunk?
Nagyernyei Attila

« Válasz #4096 Dátum: 2018. Szeptember 03. 21:40 »
A magyar sajnos nem olyan, hogy egy ilyen, szinte nonprofit gazdasági céget össze tudjon hozni.
Koreában amúgy ilyen is volt:
http://www.arteus-capital.com/aranyos_szolidaritas_del_koreai_modra&v=1
Nálunk az aranybegyűjtéssel foglalkozó cég az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar vállalkozás lenne. Tehát elvinné a hasznot saját zsebbe, ezért senki nem adna be semmit.

Szerintem magyarban is van összefogó. Szerintem téves az általánosítás. Nagy bajban a magyar is összefog. Nagy bajban. Lásd brüsszeli tüntetés, vagy a tatai tüntetés.

A nullszaldós vagy veszteséges cég nem tartozik a nagy bajok közé. Ott merész várakozni.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #4097 Dátum: 2018. Szeptember 04. 07:20 »
Meghívó!

« Válasz #4098 Dátum: 2018. Szeptember 04. 12:04 »
Vártam már Sebők doktor hívását, ami nem is maradhatott el.
Én úgy gondolom a véleménynyilvánítás szabadságába belefért utolsó hozzászólásom, különösen azért mert egy közszereplőről alkottam véleményt.
Elmondtam neki ha lenyugszik utána hívjon fel.
Ismét Dr. KörmendyRácz Jánost emlegette, mint mindig. (Nem tudom mi baja vele.)
Gondolom fóbiája van tőle, de ez az ő dolga.
Egy elnökségi taghoz méltatlan a hangneme és stílusa, én velem így biztosan nem fog beszélni.
Mivel semmi alá és fölérendeltségi jogviszonyom nincs vele, nem tehet mást mint fortyog magában.
Azért örvendek, hogy lázasan figyeli az írásainkat.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 04. 12:15 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #4099 Dátum: 2018. Szeptember 04. 12:11 »
Szerintem megsértődhetett azon, hogy március 7-én elmondtam, hogy a méhészt (mint mindenki mást is) megilleti a birtokvédelem, és célszerűnek találom a jegyzői levél megválaszolását. Lehet, hogy titokban igazat adott, és ahelyett hogy kidolgozta volna a részleteket megsértődött, hogy mer egy nem jogász jogi kérdésben bármilyen pici gondolatot megfogalmazni.

De majd elmondja legközelebb, ha találkozunk, szerintem ez kettőnk ügye.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

atya

• 1043
« Válasz #4101 Dátum: 2018. Szeptember 06. 06:38 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #4102 Dátum: 2018. Szeptember 06. 10:05 »
Nem mondanám, hogy a méhészeti ágazat a haláltusáját vívja.
 Időnként, megjelenik  egy-egy "gyógyító" is a színen, államtikár, miniszter vagy más képében. És úgy csinál, mintha segíteni akarna.
 Ám az ellentét, a növénytermesztői ágazat és a méhészet között antagonisztikus, és az antagonisztikus ellentétek általában úgy végződnek, hogy az egyik fél eltűnik. Vagy is az ellentét, az egyik eltűnésével végződik.
 És nyugodtan ki merem jelenteni, ezek a méhészek lesznek, mivel a növény termesztés rövid távú érdeke, a költség csökkentés
 Igaz, a hosszú távú érdek a talaj, víz és az élő környezet védelem lenne, de ez még soha sehol, a világon nem győzedelmeskedett, a haszon elvűség fölött. /Csak ismételni tudom önmagam, ehhez nem kell sem közgazdásznak, sem jósnak, és még csak érettségivel rendelkezőnek sem kell lenni, hogy ezt valaki előre lássa./
A méhészeti ágazat, tehát látványosan nem omlik össze. Aki már beleölt rengeteg pénzt, munkát, az kitart. Még egy darabig.
A felszínen még működik, a méhészeti intézményrendszer. Méh egészségügy, így -úgy. Omme is van, névleg, bár nem csinál semmit. És a mézet is felvásárolják. Igaz fillérekért. És mindent lehet kapni, ami a méhészkedéshez kell.
 És ez az utóbbi, már valamit jelez. Ha valaki szeret ilyen méhész, meg hasonló összejövetelekre járkálni, annak úgy tűnik, mintha nem tolonganának már annyian, a kis eszközt áruló sátrak előtt. És a neten időnként, már fele áron is megjelennek a fillérekből elő állítható, műanyag eszközök. /Amit mellesleg soha nem is értettem, hogy lehet egy 60ft-ból elő állítható, műanyag etető tálcát vagy anyarácsot, esetleg propolisz rácsot 600 ft ért árulni. És, hogy lehet, hogy 1kg méz ára egyenlő, egy két perc alatt kinyomható műanyag etető árával/
 Az egészségügyi felelősök esetleg elcsodálkoznak rajta, hogy néhányan abba hagyják, és elmennek dolgozni. És azon, hogy míg  három négy éve mindig volt két fiatal aki hozzá kezdett, manapság ilyen már nincs, vagy ritka mint a fehér holló. De más még nem jelzi, hogy baj lenne.
Tehát, nincs még nagy baj.  A felszínen.
Csak a felszín alatt. Ott kezd az egész, csenben, és lassan, /de biztosan/ haldokolni.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 06. 10:12 írta Vivaldi »

« Válasz #4103 Dátum: 2018. Szeptember 06. 10:11 »

« Válasz #4104 Dátum: 2018. Szeptember 07. 08:43 »
Nem mondanám, hogy a méhészeti ágazat a haláltusáját vívja.
 Időnként, megjelenik  egy-egy "gyógyító" is a színen, államtikár, miniszter vagy más képében. És úgy csinál, mintha segíteni akarna.
 Ám az ellentét, a növénytermesztői ágazat és a méhészet között antagonisztikus, és az antagonisztikus ellentétek általában úgy végződnek, hogy az egyik fél eltűnik. Vagy is az ellentét, az egyik eltűnésével végződik.
 És nyugodtan ki merem jelenteni, ezek a méhészek lesznek, mivel a növény termesztés rövid távú érdeke, a költség csökkentés
 Igaz, a hosszú távú érdek a talaj, víz és az élő környezet védelem lenne, de ez még soha sehol, a világon nem győzedelmeskedett, a haszon elvűség fölött. /Csak ismételni tudom önmagam, ehhez nem kell sem közgazdásznak, sem jósnak, és még csak érettségivel rendelkezőnek sem kell lenni, hogy ezt valaki előre lássa./

Tévedésben van kedves kinyilatkoztató. Az antagonisztikus ellentétek általában valamilyen köztes egyensúlyban végződnek, vagy egy ide oda ingadozó, oszcillálódó folyamatban. Pl. vannak a rókák és a nyulak. Ha sok a róka, akkor lecsökken a nyúl. Addig csökken, amíg már nem tudnak a rókák mit enni. Elkezdenek a rókák kipusztulni. Erre elkezdenek a nyulak szaporodni. És így tovább.

A méhek elkezdenek kipusztulni. Előbb utóbb a magtermelés meglátja a veszteségeket. Eljuthatunk odáig, mint Kínában, hogy kézzel porozzuk a növényeket. Aztán megy fel az emberi bér, nem lehet majd ilyen terméket előállítani. Amikor olcsóbb lesz ismét méhekkel megporozni, akkor majd mentesítik a talajt, szaporítják a méheket, és indul a körfolyamat újra.

Egy a baj, hogy azt se te se én nem éljük már meg. Ezért kell minden kémia ellen, ami ugyanazon év alatt nem tűnik el a talajból küzdeni, mert minden, amiből év végére marad szép lassan felhalmozódik. No ehhez nem kell érettségi.

Idézet
A méhészeti ágazat, tehát látványosan nem omlik össze. Aki már beleölt rengeteg pénzt, munkát, az kitart. Még egy darabig.
A felszínen még működik, a méhészeti intézményrendszer. Méh egészségügy, így -úgy. Omme is van, névleg, bár nem csinál semmit. És a mézet is felvásárolják. Igaz fillérekért. És mindent lehet kapni, ami a méhészkedéshez kell.

Képzeld a Magyarok felvásárolták egyes települések házait. Mert az eladó eladta. Ha az eladó nem adta volna el, akkor nem vásároltak volna. Ez a piac. Mindíg két fél kell hozzá. Olyan tehát nincs, hogy felvásárolta. Olyan van, hogy eladó el akarta adni, vevő meg meg akarta venni.

Pl.: a társasházban van egy lakás mellett egy 3 négyzetméteres tároló. Valamikor 1990 környékén ezt a szomszéd lakáshoz írták. Nincs kapcsolatuk, a tároló a folyosóról nyílik. Nem is lehet kapcsolatuk, mert a tároló és a szomszéd lakása között van a lift. Nomármost az első lakáshoz hozzá lehetne nyitni. De sehogy sem sikerül kivásárolni. Mond csak mi a trükk a kivásárlásnál, hogy kell azt csinálni, ha az eladó nem akarja eladni?

Idézet
És ez az utóbbi, már valamit jelez. Ha valaki szeret ilyen méhész, meg hasonló összejövetelekre járkálni, annak úgy tűnik, mintha nem tolonganának már annyian, a kis eszközt áruló sátrak előtt. És a neten időnként, már fele áron is megjelennek a fillérekből elő állítható, műanyag eszközök. /Amit mellesleg soha nem is értettem, hogy lehet egy 60ft-ból elő állítható, műanyag etető tálcát vagy anyarácsot, esetleg propolisz rácsot 600 ft ért árulni. És, hogy lehet, hogy 1kg méz ára egyenlő, egy két perc alatt kinyomható műanyag etető árával/

A fröccsöntő gép 10 milliónál indul. Ha a mester soha nem adja drágábban a terméket, mint az anyag ára volt, akkor
1. ki fizeti meg a munkaidejét?
2. Ki fizeti ki a gép árát, annak javítását, energiát, stb?

Ha drágállod nem kell megvenni, vagy vettél volna velünk, nálunk 1,17 euro volt. Összefogott több méhész, és hozattunk egy raklappal Görögországból.

Idézet
Az egészségügyi felelősök esetleg elcsodálkoznak rajta, hogy néhányan abba hagyják, és elmennek dolgozni. És azon, hogy míg  három négy éve mindig volt két fiatal aki hozzá kezdett, manapság ilyen már nincs, vagy ritka mint a fehér holló. De más még nem jelzi, hogy baj lenne.
Tehát, nincs még nagy baj.  A felszínen.
Csak a felszín alatt. Ott kezd az egész, csenben, és lassan, /de biztosan/ haldokolni.

Ehhez képest meg az OMME létszám folyamatosan nő…

A haldoklásról meg van egy vicc:

A katolikus egyház haldoklik. Kétezer éve. Sok más már régen a föld alatt.

« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 07. 09:14 írta KörmendyRácz »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #4105 Dátum: 2018. Szeptember 07. 09:36 »
Ha már mindenképpen meg akarsz támadni, legalább nézzél utána, itt a neten is lehet, az "antagonisztikus" azt jelenti: kibékíthetetlen.
 Ha netalán nem értenéd mi a kibékíthettelen, akkor is irányadó az értelmező szótár, mert úgy látom nyelvtanból te sem vagy doktori szinten.

Más. Nem is vettem műanyag tálcát, de elárulok valamit. Évek óta 20-25 forintos műanyag étkezésre használt papírtányérból etetek, igaz ebból pont 2db -ba megy 1,2 liter szirup. És képzeld el, tavasszal csak egyszerűen elégetem, így még a betegséget sem terjesztem. Képzeld kiszámoltam. Egy ilyen 600ft-os műanyag valami árából, 30db-ot tudok venni. De, már nem hinném, hogy 15 évig méhészkednék.

A többihez csak annyit fűznék hozzá, én itt vagyok lenn, míg ti ott fenn. Talán én még is jobban látom. Majd jövőre nézd meg, hogy mennyivel nő az omme tagság létszáma.

Másrészt, ha az egzisztenciám függne tőle, mint nektek, én is "HURRÁ" optimista lennék.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 07. 09:41 írta Vivaldi »

« Válasz #4106 Dátum: 2018. Szeptember 07. 11:00 »
De jó hogy TI vagytok, ;)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #4107 Dátum: 2018. Szeptember 07. 21:09 »
Én sem hittem mikor valaha azt mondták nekem. Vissza sírjuk mi még Cserényit.
És igazuk lett.......

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #4108 Dátum: 2018. Szeptember 11. 22:17 »
Mai hír:
 53 Migránst találtak egy Román mézet szállító teherautóban.
 Melyik a nagyobb hír, a migránsok, vagy a méz?
 Szerintem nekünk mindegyik nagyon jó hír.

« Válasz #4109 Dátum: 2018. Szeptember 11. 23:22 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:19 írta kivancsi111 »