Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286115 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #1455 Dátum: 2015. Április 01. 12:31 »
Megtörtént, aminek meg kellett történnie.

2015 április 1-én 10 óra 15 perckor a Fővárosi Törvényszék I. fokon eljáró bírója ítéletet hirdetett Csuja László kontra OMME perben.

A bíró ítéletében érvénytelenítette a 2014 november 30-i küldöttgyűlés valamennyi határozatát, mivel az OMME nem tartotta be a szabályokban előírt értesítési határidőt a meghívók kiküldésekor.

A tárgyaláson érdemi érvelés hangzott el Csuja László és az OMME képviseletében eljáró Dr. Soós Tibor ügyvéd részéről is. Az érdemi érveket a bíró meghallgatta, jegyzőkönyvezte. A jegyzőkönyv idővel olvasható lesz a Törvényszék honlapján.Természeten meg fogjuk keresni a lehetőséget, hogy itt is olvasható legyen.

A kereset megtámadható ugyan másodfokon, azonban nincs esély arra, hogy a pert az OMME másodfokon megnyerje.

Az OMME tehát a 2005-ben elfogadott alapszabály szerint kell működjön továbbra is, azzal a kitétellel, hogy a közhasznúságra vonatkozó részei az alapszabálynak érvénytelenek, hiszen azt a Fővárosi Törvényszék már a múlt és júniusában megsemmisítette. Továbbá azt is előírta az OMME számára a tavalyi bírói utasítás, hogy új alapszabályt kell alkotni.

Az új alapszabály megalkotására és előkészítésére javasoljuk a belső demokrácia kiterjesztését mindazon emberekre, akiket az OMME vezetése a múlt évben nem volt hajlandó érdemben meghallgatni és az alapszabály elkészítésébe bevonni.

Azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a 2015 máőrcius 1-i Országos Vezetőségi ülés határozata érvénytelen, továbbá a 2015 évi március 28-i küldöttgyűlés összes határozata hasonlóképpen érvénytelen.

A rosszul begombolt mellényt csak akkor lehet jól begombolni, ha előtte kigomboljuk. Tehát most indult el a mellény kigombolása.

Bizom benne, hogy mindenki számára világos mit kell tenni a továbbiakban.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1456 Dátum: 2015. Április 01. 13:32 »
Mi az indok, ami miatt érvénytelenítette a bíróság az alapszabályt?

« Válasz #1457 Dátum: 2015. Április 01. 13:34 »
A mostani küldöttgyűlés határozatai miért is érvénytelenek? Akkor most nem lehet, nem tudom, Kovács Pista bácsit Karakószörcsögről kitüntetni 60 év méhészkedés után?

*

Nb18

• 797
« Válasz #1458 Dátum: 2015. Április 01. 13:46 »
Bogár Tamás!

Mert szabálytalanul lettek a meghívók kiküldve a novemberi rendkívüli küldöttgyűlésre!
De ezt leírta Geddekas is.
Én úgy gondolom, hogy az alapszabály módosítása, "megerősítése" is semmis, mert az "új" (de már érvénytelen) alapszabály azon az ominózus novemberi kgy.-en lett megszavaztatva.
Tehát nem volt mit módosítani!
A kitüntetésekre nem tudom, hogy vonatkozik-e.
Én úgy gondolom, hogy gyakorlatilag 260 küldött azért utazott fel szombaton Budapestre és azért töltött el egy napot a kgy.-en, hogy ezeket a kitüntetéseket megszavazza.
Más gyakorlatilag nem történt az érvénytelen alapszabály miatt...
Ha rosszul gondolom, kérlek javítsatok ki!

Nb18

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1459 Dátum: 2015. Április 01. 14:03 »
QUQURIQ !!!

Kedves Tamás!

Csuja László pontosan leírta, hogy miért is lettek érvénytelenítve a közgyűlési határozatok.
Ezzel természetesen a kitüntetések is hatályukat veszítették. (sajnos)
Ez nem azt jelenti, hogy nem érdemelték meg a méhésztársaink a kitüntetést.
A következő közgyűlésen úgy is meg fogják kapni, hiszen az egész közgyűlés egyhangúlag megszavazta Nekik!
Sajnos, már Gödöllőn a közgyűlés kezdetén az OMME kontrol csoport ezt kifogásolta, hogy szabálytalanul lett összehívva a közgyűlés!
Szót sem adott az OMME elnöke a hozzászólóknak, még kikényszerítve sem! Az EB tagja sem kapott szót!
Mihamarabb át akarták zavarni az alapszabály elfogadtatását a tagsággal.
Miért?
Mert még a kongresszust is meg akarták volna tartani,
meg az ünnepi zászlószentelést is,
meg Isaszegen a Vicze tábla avatást is le akarták bonyolítani!
No, Tamás itt a magyarázat!
Egy seggel csak egy lovat lehet megülni!!!
Erre a kontrol csoport jóval a rendezvény előtt figyelmeztette az OMME vezetését!
Itt nem a Csujával van a gond, hogy miért adta be a bíróságra az ügyet, hanem a törvénytelenségről szól a történet!
Akik elkövették, vállalniuk kell a felelőséget!
A bíró is feltette a kérdést, hogy az EB elnöke miért nem lépett közbe?
Ezt a kérdést meg az EB elnökének (Fáskerti Lászlónak) kell feltenni, hogy miért hagyta a törvénytelenséget az OMME-ba eluralkodni???

A Kiskakas!

« Válasz #1460 Dátum: 2015. Április 01. 14:27 »
A mostani küldöttgyűlés határozatai miért is érvénytelenek?

Az „új alapszabály” rendelkezései szerint bonyolították le az OV-t és a Küldöttgyűlést is. Ha az „új alapszabályt” a szabálytalan megalkotása miatt hatályon kívül helyezi a bíróság (az alapszabály szerint megsemmisíti), akkor annak a rendelkezéseire hivatkozni nem lehet, az joghatások kiváltására alkalmatlan. Innentől kezdve az ez alapján összehívott és megtartott Küldöttgyűlés is szabálytalan. Meg úgy általában az egész működés szabálytalan, ami ez alapján történt. Ezen kívül még lehet mondani legalább egy tucat okot, de nem látom most értelmét, ez is bőven elegendő.

Én magam legalább hússzor leírtam nyilvánosan ezen a klubon, hogy szabálytalan volt a két rendkívüli küldöttgyűlés összehívása, egyébként is a régi alapszabály szerint kell eljárni. Leírtam volna a zöld fórumon is, de miután a harmadik OMME-ről szóló hozzászólásomat törölte valaki indokolatlanul és sunyi módon, oda többet nem vagyok hajlandó írni. Ugyanezeket elmondtam az egyik IB tagnak szóban is, de mentségére vagy terhére legyen írva, valószínűleg nem is értette, hogy miről beszélek.

« Válasz #1461 Dátum: 2015. Április 01. 14:57 »
A kitüntetést csak egy példának említettem, de akkor ezek szerint örülhet a mézhamisítás miatt kizárt méhész is.

« Válasz #1462 Dátum: 2015. Április 01. 14:59 »
Bár szoktam itt olvasgatni a hozzászólásokat, de segítsen már valaki, ne kelljen előkeresnem, miért lettek szabálytalanul kiküldve a meghívók a gödöllőire?

« Válasz #1463 Dátum: 2015. Április 01. 16:20 »
Innentől kezdve az ez alapján összehívott és megtartott Küldöttgyűlés is szabálytalan.

Ezek szerint az Etikai Bizottság +2 tagjának megválasztása is storno? Remélem a megismételt választáson már sikerül  valamennyi jelölt nevét helyesen szerepeltetni (aztán akkor mehet a törpögés, hogy a 3 "Dr." közül melyik kettőre kell az x-et rakni...!  ;D)

« Válasz #1464 Dátum: 2015. Április 01. 16:37 »
Bogár Tamásnak üzenem:

mert nem felelt meg az érvényes szabályoknak, de ez a legenyhébb besorolása az érvénytelenítésnek. Ami ott történt akkor az inkább már bűncselekmény, a demokrácia ellen mindenképpen.
Eszébe sem jusson senkinek, hogy a megsemmísítés kapcsán csupán a meghívók szabálytalan kiküldésére gondoljon.
Ez volt a legelegánsabb megoldás, a győztes fél részéről!!
Nyugodtan gratulálhatsz Csuja Lászlónak, ha igazi méhész vagy, hacsak nem tartozol a bukott vezetőséget pártolók rohamosan csökkenő táborához.
Információim szerint érkeznek a gratulációk, eddig rendíthetetlennek vélt OMME Vezetőség pártoló egyesületi elnököktől is.

A mai nap nyertesei a méhek és rajtuk keresztül a méhészek lesznek!!

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!!!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 01. 16:48 írta Legyen Köztársaság! »

« Válasz #1465 Dátum: 2015. Április 01. 20:19 »
Most ne keverjük már a dolgot azzal, hogy mi történt a küldöttgyűlésen. Geddekas írta ezt: "A bíró ítéletében érvénytelenítette a 2014 november 30-i küldöttgyűlés valamennyi határozatát, mivel az OMME nem tartotta be a szabályokban előírt értesítési határidőt a meghívók kiküldésekor. "

Szóval, akkor még egyszer kérdezem: amiatt érvénytelen, mert nem 15 nappal korábban, hanem csak mondjuk 14 nappal korábban kapták meg a küldöttek a meghívót?

« Válasz #1466 Dátum: 2015. Április 01. 20:34 »
Lesz majd egy részletes írásbeli indokolás, azt meg kell várni. Előreláthatólag 1-2 hét. Addig biztosan nem tud neked erről minden részletet lefedő felelősséggel nyilatkozni senki, még azok sem, akik jelen voltak a tárgyaláson. Addig olvasd el a Csuja László keresetét –fent van itt a klubon-, az abban foglaltakat vizsgálhatta a bíróság, ha időközben nem nyújtott be újabb tartalommal valamilyen kiegészítést.

« Válasz #1467 Dátum: 2015. Április 01. 20:39 »
A szabály az szabály, a Vezetőség pedig szabálytalan volt mint mindig.

Arroganciára válaszul elegancia.

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!!!

Küldöm ezt a dalt az értetlenkedő mára kisebbségbe szorult, Vezetőségnek és szócsöveiknek.

https://youtu.be/d-diB65scQU

Ps.: Lehet nyugodtan gratulálni a győztesnek

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!!

*

Nb18

• 797
« Válasz #1468 Dátum: 2015. Április 01. 21:06 »
Sziasztok!

Nagyon örülök a mai ítéletnek és annak is, örülök, hogy végre győzött az igazság. Nem akarok senkit elkeseríteni és azt sem akarom, hogy az jöjjön le, hogy vészmadárkodok. A novemberi és a szombati kgy-t látva viszont vannak aggályaim! A szavazó gépezet úgy működött mindkét alkalommal, mint a parancsolat. Mi a garancia arra, hogy a sok automatikusan szavazó küldöttnek, megváltozik a véleménye ezután az ítélet után?

Nb18

« Válasz #1469 Dátum: 2015. Április 01. 21:08 »
Gratulálok !

Mélyen és teljes szívemből gratulálok Csuja Lacinak! Külön megveregetem a vállad ha összehoz még valaha a sors(vigyázz a műtétel a te állapotodban akár végzetes is lehet)ha a zárójeles forgatókönyv jön be akkor pedig dobok a perselybe hogy hátha nem az ördög vitt el.Ha meg ő akkor az úgyis elég büntetés szegénynek.

Bizakodó Karcsi

Kedves Lengyel Köztársaság!

Ki a győztes okoska?Kinek kell gratulálni?

Karcsi