Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3173 válasz
  • 1205750 megtekintés
*

Koki

• 303
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3000 Dátum: 2024. Október 22. 09:04 »
Berci!
A méz MAGAS savtartalma miatt idéztem, mert szerintem pont beleillik az oxál vitába.
De ha nem tetszik, ne olvasd el!
Nagyernyei Attila

Szia Attila!

Kérdezzük már meg kérlek Neo-tól, hogy a magas savtartalma a méznek az magas oxálsavtartalmat fed-e? Már megint az a maszatolás, elfedés, mellédumálás. Mi itt nem a vásárlóid vagyunk, akiket naponta megvezethetsz. Látod Buksi is figyel, és ha tudná  milyen kevéske az a mézmennyiség, melyet alacsony ausztriai árszinteddel rontasz az ottani méhészek szemében, talán Ő is csak legyintene. Még szerencse, hogy az "unokázás" alkalmat ad az ingyen szállításra.

Valami rémlik nekem fiatalasszony koromból, hogy amikor még nem rizsszirupból, hanem répacukorból készültek a mézek, abban az időben meg a /---egy időre, de aztán jött a kormányváltás.

Üdv: Kira

*

Koki

• 303
« Válasz #3001 Dátum: 2024. Október 22. 09:39 »
... amikor még nem rizsszirupból, hanem répacukorból készültek a mézek, abban az időben meg a ...

Neonak: "c" vitamin. Emlékszel?

« Válasz #3002 Dátum: 2024. Október 22. 20:40 »
Ezt írja wr hibás szemlélettel:
"....személyesen is ismerek párat, akik képesek órákat bolyongani üzletről üzletre csak azért, hogy megspóroljanak néhány száz forintot. Semmi nem múlna rajta, mert akkora összeg miatt nem menne tönkre, mégis megteszi, és óriási energiákat fektet az olcsóbb áruk keresésébe. Nesze neked marketing..."
Nekünk nem a hajléktalanok, és a szerény jövedelmű nyugdíjasok a vevőink, vevőkörünk.
A méz egy nyugdíjasnak luxuscikk!
Mivel ismét bebizonyítottad, hogy a marketinghez lövésed sincs, kérlek ne szólj hozzá, mert fizikai fájdalmat okozol.
Olyan dologba kotyogsz bele amit ezerszer bebizonyítottál, hogy totál nem értesz hozzá.
Picit segítek, de nem tankönyvből.
"A marketing olyan tevékenység, amely elemzi a piacot, meghatározza az eladni kívánt termékeket és szolgáltatásokat, megismerteti azokat a fogyasztókkal, kialakítja az árakat, megszervezi az értékesítést, és befolyásolja a vásárlókat."
Ebben sok minden benne van, de mivel te a saját elképzelésedet nyomod, nem is erőlködök azon, hogy belásd a marketing mozgatja az üzleti életet, és elengedhetetlen egy vállalkozás boldogulásához.
Sok cég, vállalkozás marketinges szakembert alkalmaz, (vagy alkalmazott) akik tanácsaikkal segítik a sikeres eladásokat.
Én lerövidítettem a történetet, beültem az iskolapadba, és amennyit tudtam magamba szívtam.
Az ott szerzett tudásból élek a mai napig, és ha sületlenségeket olvasok, kényelmetlenül érzem magam.
Ha meghallgattátok volna, hogy milyen pitiáner dolgokból gazdagodtak meg emberek, csak azért mert tudták mi a csoda az a marketing.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1030
« Válasz #3003 Dátum: 2024. Október 23. 06:55 »
Idézet
A méz egy nyugdíjasnak luxuscikk!
Szerinted... Hajítsd a kukába a marketing tudásodat, mert a vevőim közel harmada nyugdíjas.
Idézet
és befolyásolja a vásárlókat
Ép erről beszélek! Próbálj meg engem befolyásolni. Az a minimum, hogy kiröhöglek.

*

wr

• 1030
« Válasz #3004 Dátum: 2024. Október 23. 07:02 »
Idézet
Meg azt is, hogy 47 mintából az egyik az enyém (Attila bő terméséhez képest jelentéktelen mennyiség ;D ;D ;D) ami megfelelt, de várok míg mindenkiét visszadobják, mert bizony mennek vissza a mézek lassacskán.
Nekem ez a komolyodónak tűnő vizsgálódás is egyre inkább tűnik a hülyítés részének. Ha itt olyan komoly mézvizsgálatok lennének, akkor hogy a bánatba lehet az, hogy felhív az egyik felvásárló, hogy sürgősen kéne neki még 12 hordó vegyes, tudok-e adni? Mondom tudok. De holnap reggel jönne is érte. Mondom gyere. Labor...ja, még a hordók tetejét sem vette le, súlyt mértünk, felpakolta, papíroztunk és vitte.

« Válasz #3005 Dátum: 2024. Október 23. 07:55 »
Meg kell előtted hajolnom wr!
Tévedtem!
Ugyanis ezt írod:
"Szerinted... Hajítsd a kukába a marketing tudásodat, mert a vevőim közel harmada nyugdíjas."
Azért szegény nyugdíjasokat nem sajnálod, hogy 3.500Ft-ért adod nekik az akácmézet?
Én ha látom, hogy nem teheti meg, inkább odaadom ingyen.
Évente rengeteg mézet elajándékozok a rászorulóknak.
Ja és ne felejtsük, Dévára az árváknak több mint 50 mázsa mézet juttattam ki, a sok adakozó méhésznek köszönhetően.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 303
« Válasz #3006 Dátum: 2024. Október 23. 07:57 »
WR!
Küldtem privátban néhány telefonszámot. Hívd fel őket, akkor képbe kerülsz!

« Válasz #3007 Dátum: 2024. Október 23. 18:42 »
Sziasztok,

A marketinghez én sem értek (sok minden máshoz sem)...
3 dolgot -üveges mézeladás témában- viszont az én kolibri agyam is képes felfogni.

Kereslet/kínálat
Fizetőképes kereslet
Mézfogyasztás/fő/kg/év

Érzékeljük, hogy a jelen helyzetben jelentős túlkínálat alakult ki a hazai üvegezős piacon.
Tudjuk, hogy a hordós felvásárlási árak -már ha veszik egyáltalán- a béka segge alatt vannak. Olyanok is sokan próbálkoznak üveges eladással akik eddig ezt nem tették. Mindenki próbálkozik. Akinek nincs tartaléka fejvesztve próbál szabadulni a mézétől. Nem érdekli sem más méhészek árai, sem marketing, sem semmi...
Nemzeti valutánk/fizetőeszközük a forint értéke szintén a béka segge alatt. Finomabban fogalmazva lóf@szt sem ér. Nem csak az euróhoz képest csökken az értéke (402,78) hanem az eu-ban rekordmagas hazai infláció -kiváltképp élelmiszer- miatt is folyamatosan csökken a vásárlóértéke. Emiatt aztán az pl. egyszerű gyári melós, vagy éppen aki máshol alkalmazott (netán méhész) egyértelműen tudja, hogy egyre kevesebb dolgot tud vásárolni a jövedelméből.
A méz -nálunk- nem alapvető élelmiszer így gyakran az utolsó a sorban a bevásárlólistán.
Aztán vannak még a bolti akciók, ismerjük is:  "Válogatott magyar méhészektől" kedvező árakon 1599Ft/900g.
Szóval, Attila az én mézem (és gondolom a legtöbbünké) nem 3500 vagy 4500 Ft-ot ér. Legalább 6000 -et. De ha a 6000 -et 0-val szorzom akkor könnyen kiszámolható lesz a bevételem. Szerintem még 4500 -nál sem lenne bonyolult a matek. És az most mindegy, hogy mennyibe kerül egy gombóc fagyi vagy egy fokhagymás lángos. Az mindegy. Mi mézet szeretnénk eladni. Sokan és sokat.
Szóval egyszerre jött a nyakunkba minden rossz ami csak jöhetett. Mondhatni összecsaptak a fejünk felett a hullámok.
De hogy jutottunk idáig?!
Ennek ugye számtalan oka van. Nem ártana azt sem elemezni.
Azt, hogy a világ mézpiacán sötét felhők uralkodnak arra még rátesz 3 lapáttal a hazai helyzet.
Aztán, hogy hogyan tudnunk innen elmozdulni vagy netán felállni... Az most már mindegy, hogy nem kellett volna ide sem jutni. Tanulságok persze vannak.
Szükség lenne egyesületi reformra. Pl. ez a küldötti rendszer eléggé idejét múlt már a mai modern technika adta lehetőségekkel tele világban. Egy elnöknek/személynek itt sem kéne 2 ciklusnál több a tisztség betöltésére.
A "támogatások" felhasználását is át kéne gondolni.
Mit is jelen az, hogy "támogatás"? A támogatás=munkanélkül pénzhez jutni? Vagy mit jelent?Hm? Létezik ilyen? Igen, valakinek biztosan. De az egyszerű méhésznek nincsen ingyen ebéd. Komoly ára van a "támogatásoknak" azokban a formákban amikben hozzá lehet jutni.
Sok mindenhez persze kormányváltásra is szükség lenne. Mert nem ártana (nagyon nem) politikai helyett szakmai alapokra helyezni az ágazati dolgokat. Ez nagyon fontos lenne.
Semmi sem tart örökké. De tudjátok, mi lesz akkor ha a mostani kormány megbukik? Lesz helyette másik... :-\

De, hogy legyünk már egy kicsit derülátók!  :) Úgy hallom, hogy 2026 -ra 3-6% -os lesz majd a GDP növekedés. És azt is hallottam, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint lehet az átlagbér.
Csak van okunk az optimizmusra! Vajon az euró árfolyama mennyi lesz?  És a sajtos kifli?::)

*

wr

• 1030
« Válasz #3008 Dátum: 2024. Október 23. 19:32 »
Idézet
Nemzeti valutánk/fizetőeszközük a forint értéke szintén a béka segge alatt. Finomabban fogalmazva lóf@szt sem ér. Nem csak az euróhoz képest csökken az értéke (402,78) hanem az eu-ban rekordmagas hazai infláció -kiváltképp élelmiszer- miatt is folyamatosan csökken a vásárlóértéke. Emiatt aztán az pl. egyszerű gyári melós, vagy éppen aki máshol alkalmazott (netán méhész) egyértelműen tudja, hogy egyre kevesebb dolgot tud vásárolni a jövedelméből.
Teszek ide egy linket, mert hogy előre megyünk nem hátra:

https://arfolyam.iridium.hu/DEM/1990-12-31

A link azt mutatja, hogy 1990 decemberében 1 német (dajcse marke, dojcs márk stb.) fizetőeszközért hány jó magyar forintot kellett adni, azaz csúnyán fogalmazva hányszorosát érte az ő valutájuk a miénknek. Mondjuk azt, hogy durva közelítéssel a negyvenszeresét. Ma ez úgy alakul, hogy a négyszázszorosát éri, azaz az akkori állapothoz képest is tizedannyit ér a fizetőeszközünk az övékhez képest. Attól most tekintsünk el, hogy hol melyikért mennyi dolgot lehet vagy nem lehet venni. Nagyon örülnék neki ha valaki aki tényleg ért hozzá elmagyarázná nekem, hogy ezt a kormányainknak hogy a ló nemiszervébe sikerült így összehozni? A válaszban a kovid, háború stb. érveléseket sajnos nem tudom elfogadni, illetve arról már olvastam, hogy egy részét szándékosan hozták össze, "alapos" indokkal.

*

Berci

• 334
« Válasz #3009 Dátum: 2024. Október 23. 19:43 »
Csak a pontosság kedvéért. 2 márka ért 1 euro-t az átálláskor.
A többivel mélységesen egyetértek.

*

Apis

• 200
« Válasz #3011 Dátum: 2024. Október 31. 08:29 »
Az oszlopdiagramot ajánlom mindenki figyelmébe, főleg a magyar zászló feletti oszlopocskát.

*

buksi

• 470
« Válasz #3012 Dátum: 2024. November 01. 21:17 »
Malya Péter írta:
--- de hogy mit akar a tagság az elnökségtől az egyre inkább talány.

Az elnökségtől? Semmit. Nem érdekli a tagságot az elnökség összetétele. Kérdezd meg bármelyik tagot.
Tudjátok mi érdekli a tagságot? Miért tagja az OMME-nak? :roll:

« Válasz #3013 Dátum: 2024. November 17. 18:14 »
Lassan 1 hete áll a Fekete-Fehér Méhészklub.
Mindig is azt vallottam, ha életképes marad, ha nem, akkor nem finanszírozom tovább az üzemeltetését.
Ha már írok ebbe a rovatba, akkor volna némi hírem is.
Mégpedig az, hogy káros folyamatok zajlanak le a kiüvegezett termelői mézek piacán is.
Én már éppen 4 éve 3.500 Ft-ért adom az akácmézem kilóját, de vannak akik most kezdenek "akciózni", sőőőőőőt....a Facebook is tele van azzal, hogy házhoz szállítják a kollégák 2.500-ért az akácmézet, legújabb pedig, hogy 2.300-ért!
Így kell ezt csinálni.
Én éppen fél kilót adok ennyiért.
Nem ragozom tovább, nem jó az irány.
Aki bírja csinálja.
Ha a mézhamisítás továbbra is büntetlen marad, akkor nagyon szomorú jövő elé nézünk.
Ha a gödör alján lennénk, még nem is panaszkodnék.
De van még lejjebb is.
Ma vettem feleségemnek "francia krémest".
Mit gondoltok mennyibe került az a tenyérnyi süti a Zsitvai Cukrászdában Szekszárdon?
790 magyar forint.
Majdnem 2 Euro.
És 1 kiló virágméz ára hordóban?
Miért vagyunk kishitűek, miért nyírjuk még egymást is?
A süti többet ér? (Mondjuk nagyon finom.)
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 303
« Válasz #3014 Dátum: 2024. November 17. 18:44 »

És 1 kiló virágméz ára hordóban?

Nagyernyei Attila

650. Gondolom tudod, csak ébresztőnek szántad.
Holnap reggel viszik az utolsó teherautóval tőlem. 40mázsát még hagyok. Azt hiszem én is lemegyek az árral itthon. Úgy 1770-re. Ugye érted? Most is mennél tüntetni?