Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188435 megtekintés

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1081 Dátum: 2016. Május 02. 06:02 »
Zombee!                                                                                                                                                                                                                                    Ne haragudj, de ha mınősíteni akarod a méhészközösség kampányát, arra kérlek legalább mutatkozz be, de azt sem bánom ha leteszed a javaslatod, a jelenlegi helyzet megoldására, ez így lenne korrekt. Kérlek továbbá önállóan érvelj, egyes viszontválaszaidban legalább ne tőlem kölcsönözz.  Minden értelmes kérdésre egyébként szívesen válaszolok. Ne feledd a kampány érted is szól, ha méhész vagy. Opponensek voltak és talán kellenek is, de akkor hozzuk szintre a kérdéseket legalább. Ha megérted örülök, ha nem elfogadom.   Egyébként nem értem, miért célod, kárt okozni a méhészeknek. Biztos hogy méhész vagy?     Üdvözlettel: Tóth Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1082 Dátum: 2016. Május 02. 10:26 »
zombee!

Te is reflexből írtál és én is. Ennek oka egyszerű. A műlépeink országszerte átlagosan rossz minőségűek. Többen nekirugaszkodtak már a viasz toxinmentesítésének, ami nem ördögtől való és valós szükséglet. De eddig mind azért bukott el, mert az OMME vezetése nem figyelt oda rendesen rá. És még ezzel nagyon finoman fogalmaztam, hiszen tudomásom szerint kimondottan kártékony és ellenséges módon viselkedett ebben a kérdésben.

Nem szeretném, ha ez a próbálkozás is zátonyra futna. Gondolom, hogy te is tiszta viaszból készült műlépet szeretnél vásárolni.

Abban természetesen igazad van, hogy konkrétumokat kérsz a bizalomért cserébe, de a kérésed stílusa legyen az ügy súlyához illeszkedő.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1083 Dátum: 2016. Május 03. 22:06 »
QUQURIQ !!!

Információim szerint, sajnos a Méhek Napja nem úgy sikerült, ahogy valamikor.
Valahogyan nem sok embert érdekelt a méz.
Az idő, annyiban volt kegyes, hogy legalább nem esett.
Lehet, hogy a hely lehetett a tények magyarázata?
Szerintem igen!
Az EU csatlakozás évében is más helyre került a Méhek Napja rendezvény.
Jóval kevesebb látogatója volta rendezvényünknek, mint a megszokott helyen!
A szervezést nem kritizálom, mert nem tudok semmit az előkészületekről.
Ötleteim vannak a jövőre nézve, szívesen segítek, ha igénylik.

Üdv. Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1084 Dátum: 2016. Május 04. 00:24 »
Szerintem koncentrálni kellene az őszi mézes reggeli jó megszervezésére. Minden oktatási intézménybe el kellene jutnunk. Pénz, paripa, fegyver kell az önkéntes munkát végző méhészeknek. Vagyis az OMME készítsen több korosztály számára reklám anyagot. Toborozzon önkénteseket, akik kimennek az iskolákba. A sajtókampányt kell szervezni a rádió és tv csatornákban, újságokban szerepeljen a téma a megelőző napon stb.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1085 Dátum: 2016. Május 04. 09:05 »
QUQURIQ !!!

Még a Terméktanács idejében készült az ágazatunkról, gyerekeknek (de felnőtteknek is érdekes) 15 perces szakmai film a méhészetről. VHS kazettára készült, amit be kellene valakinek digitalizálni.
Ez a film, kizárólag ismeret terjesztésre készült.
Valamikor minden megyei vezető megkapta (ingyé..)
Olyan kazetták kellenének, amik keveset voltak lejátszva, pl. (OMME központ)
Ha jól tudom, azok még az első másolatok voltak...
A Magyar Reklámszövetséggel kellene felvenni a kapcsolatot, hogy ajánljanak valakit, aki profi a szakmában.
Az OMME alakítana egy pár fős bizottságot, akik részt vennének a munkában.
Ugyanezzel a csapattal lehetne az Apimondia megpályázására is felkészülni.
..ha megnyernénk, az összes reklámra fordított költség búsásan megtérülne, így kaphatnánk egy ingyen "nagy" méz, és méhészeti termékek reklámját!
Elképzelés van, csak az kivitelezés is létezne...

Az elmélkedő Kiskakas!

« Válasz #1086 Dátum: 2016. Május 07. 09:01 »
Most néztem az egyik TV műsorban a Gabonaszövetség elnökének nyilatkozatát.
A kiváló minőségű hazai búzafajtákat nem veszik a kereskedők mert drága.
Mindenki az azeri búzát vásárolja, mert az csak felébe kerül, igaz így fogalmazott "silány a minősége."
Azt mondta az asztalra kerülő kenyér minőségét a különböző adalékanyagokkal "garantálják".
Ugyan ez van a mézpiacon.
Nesze neked UNIÓ.
Piac és a termelők védelme volt valamikor az UNIÓ zászlajára tűzve.
Valahogy ez feledésbe merül.
Nagyernyei Attila

„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1088 Dátum: 2016. Május 07. 19:50 »
https://www.ice.gov/news/releases/hsi-chicago-seizes-nearly-60-tons-honey-illegally-imported-china

Az amerikaiak megvédik a mézüket, legalább nagy lépésekben. Gratulálunk nekik, nekünk is kell egy-két amerikai vámos.

« Válasz #1089 Dátum: 2016. Május 08. 08:18 »
A felvásárlási árakról már lehet olvasni, hallani  900-1000 Ft az akác elméleti ára de gyakorlatilag nem vásárolják, ami ilyenkor természetes is lehetne, hiszen a kereskedőnek már nem sokat kell várni az új termésre. Most legyen is bármilyen kevés az idei akác eredmény, az lefelé fogja húzni az árakat.  A  vegyes 600-700 Ft körül körvonalazódik. De úgy tudom hogy ebben a kategóriában is óvatos még a kereskedő.
A méhészet fekete éve körvonalazódik?
Amíg a kínai trutymó ömlik az EU-ba, addig annak az ára a meghatározó.
Olvasom hogy sokan "előre menekülnek", fejlesztenek. Ez nem előre menekülés, most átgondolatlan lépés. Ugyan is a valódi méznek mindíg nagyobb lesz az előállítási költsége, mint a szintetikus méznek.  Egyenlőre sok még a "méhészleszek" is. Meddig ragaszkodnak még a délibábos álmaikhoz.
Sokan vagyunk egy süllyedő hajón. Minek erre a hajóra több embert csábítani áldozatnak? Tanfolyamok, fiatal gazda pályázatok.

« Válasz #1090 Dátum: 2016. Május 08. 19:11 »
Aztán Te milyen hajót képzelsz magad elé?

Én úgy látom, hogy nekünk egy tengeralattjáróra van szükségünk, sok sok torpedóval, rakétával.  ;)
A rajta szolgáló hadi tengerészek hozzáállását pedig a kiképző tisztek határozzák meg!
Sok vén tengeri medve kijelentette már előttem, hogy ez már nem az Ő harca és jelen körülmények között Ő nem kezdene méhészkedni.....

Akkor kivel gondolod megvívni a méhekért a csatát, ha nem a fiatalokkal az ő lelkesedésükkel?

Áldozat meg az aki hagyja magát azzá tenni! Nincs ingyen semmi! Mindenért meg kell harcolni!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1091 Dátum: 2016. Május 11. 12:46 »
Szépen hangzik, de van már itt elég fiatal "tengerész". Bármerre nézek az ők gombamód szaporodó méhészetét látom. Piac kellene! Ha a mentőcsónak televan, akkor régen szokás volt hogy a kapaszkodó kezeket evezőlapáttal csapkodták. Nem dicsekedni való cselekedett, de ez mentette meg a csónakban ülők életét.

« Válasz #1092 Dátum: 2016. Május 11. 13:49 »
Ha vannak akkor már csak jó irányba kéne őket terelgetni.
Pl. fásítás, akár saját területen...nem hiszem, hogy az öregek nagy örömmel mennének több száz gödröt kiásni, nem is ez lenne a feladatuk.
Nekik csak az igazságot kellene elmondani és bemutatni, milyen is a méhészmunka....éjszaka, esőbe, kaptárakat emelgetni. Ameddig a minden jó propaganda folyik és csak a sikeres több száz családos méhészetek vannak bemutatva addig....
A rátermett, szakmáját szerető, azt profi mód űző fiataloktól nincs félni való.

Mi lenne ha Én meg azt kezdeném mondani, hogy csak az legyen (fő állású) méhész akinek méhész szakmunkás, vagy méhészmester vizsgája van csak és más szakmája nincs.
Aki meg állatorvos, tanár, mérnök akármi az meg menjen vissza a saját szakmájába.
Sőt aki már nyugdíjas, miért veszi el a fiataloktól a megélhetést...pihengessenek szépen.  :-[ :-[ :-[

Nem hiába mondom már közel 10 éve, hogy egy nagyon szigorú ellenőr rendszert kéne az OMME-nak fenntartani, hogy az alkalmatlanokat a szakmából kiszűrhessük, legyenek azok bárkik.

A piac szerzés. Megetetni ennyit nem lehet. Szerinted egy 40 éve méhészkedő kis öregnek vagy egy fiatal nyelveket beszélő kezdőnek van nagyobb esélye piacot építeni külföldön, akár a köz javára?
HA az öreget mondod akkor eddig miért nem csinálták.....?  ???
Szabó György

« Válasz #1093 Dátum: 2016. Május 12. 02:42 »
Nézd, nem szívesen írom ezen az oldalon, de ez politikusi mellébeszélés. Nem azt írtam hogy méhészeket kellene kiüldözni a szakmából, mert megtörténik az majd  is magától is.

Arról írtam hogy nem kellen most méhészt toborozni, írjam lassan? Most nem tisztességes belecsábítani embereket egy bizonytalan piacú, jövőjű szakmába! Ez csak a tanfolyam gazdának hasznos.
Kezdhetnéd mondani persze a kizárási alapokat, a vége az lenne hogy szinte már nevesítve lenne hogy ki méhészkedhet!

Én azt mondom bárki, de most nem bátorság, hanem ostobaság belekezdeni. Persze hogy nem lehet ennyi mézet a hazai piaccal megetetni, ezt írogatom már egy ideje én is.

"Nem hiába mondom már közel 10 éve, hogy egy nagyon szigorú ellenőr rendszert kéne az OMME-nak fenntartani, hogy az alkalmatlanokat a szakmából kiszűrhessük, legyenek azok bárkik"

Az OMME nem hivatal, csak egy polgári egyesület. Nincs joga senkit ellenőrízni sem, retorziót alkalmazni. Van joga viszont a méhészek érdekeit képviselni! Ennyi. A méhtartásnak vannak szabályai, azt kellene betartani! Illetve korszerűsíteni.

"Mi lenne ha Én meg azt kezdeném mondani, hogy csak az legyen (fő állású) méhész akinek méhész szakmunkás, vagy méhészmester vizsgája van csak és más szakmája nincs."

Miért? Tudomásul kellene már venni hogy elmúlt a cuculizmus, nem pártdirektívák, vagy szociális megfontolások mozgatják a társadalmat, hanem a pénz. Megéri, vagy nem, ennyi! Most nagyon nem úgy néz ki, hogy megérné méhészkedésbe fogni!

« Válasz #1094 Dátum: 2016. Május 12. 07:37 »
15/1969-es FM rendelet...mindenki szabadon gyakorolhatja....

Nem kell csábítani senkit, én nem mondom senkinek, hogy gyere koma méhésznek, mert.....

A tanfolyamokról meg csak annyit, ha nem csináljuk és nem tanítjuk azokat akik elhatározták, hogy a rendelet alapján méhészkedni akarnak, saját magunknak csinálnánk nagyobb bajt.

Egy két példa lassan. Ha nem ismeri fel a nyúlóst, hogy vegyük a legfontosabbat, nem tudja a szabályokat (bejelentkezés), nyúlóssal vándorol oda hozzád, melléd.... aztán napközben hordástalanságban etet, perget... folytassam lassan?

Ez nem mellé beszélés.... csak egy kis gondolkodás.

Elbeszélgetett-e valaki ezekkel az emberekkel??? Igazat mondanak-e nekik, ha mondanak valamit??? Mit olvashatnak a megjelenő szaksajtóban??? Több száz család és minden szép!!! Hol vannak az elpusztult, elégetett állományokról a fotók?? Gazdasági felmérések, hogy a korábbiakhoz képest hogy alakul a megélhetés, családi viszonyok? Miért akar egyre kevesebb méhész gyermeke méhészkedni, pedig nekik "csak tovább kéne vinni" a már működőt??

Jó változtassuk meg a rendeletet! Mi lesz az amit a politikus hölgyek, urak kivesznek belőle legelőször a mindenki szabadon gyakorolhatja előtt??? A belterületi méhtartást, azt is lakossági igényre..... nem méhész igény, de ugye vannak másoknak is igényei. Akkor melyik ujjadat harapjad? Marad a tanítás, ha jót akarsz!

Mint írtad nem azt akarod, hogy elüldözzünk valakiket, de azért a kezükre kéne verni azoknak akik nem férnek a csónakba....."mert megtörténik az majd magától is." Akkor miért kéne esetleg az alkalmasok előtt elzárni a szakmába való belépés előtt az utat, a most közöttünk lévő alkalmatlanokat meg tovább támogatni?

Az ellenőrzési feladatot a különböző hatóságok segítségével most is el lehet indítani, csak az Ő leterheltségük pl nincs állatorvos, vagy éppen aki van az meg fél a méhektől.... nem teszi éppen hatékonnyá a rendszert....
Kötött már az OMME együtt működési megállapodásokat, meg koalíciókat... ebben a témában miért ne lehetne???
Szabó György