SZAVAZÁS

• 82 válasz
  • 57347 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:SZAVAZÁS
« Válasz #45 Dátum: 2014. Február 25. 21:02 »
QUQURIQ!

Ha minden olyan tökéletes az OMME vezetésében, miért nem bizonyítják be, hogy milyen jól dolgoznak?
És mennyit!
Mennyire demokratikusak?
Nincs mitől tartaniuk!
A tagság megerősíti Őket, és végre jöhet a nyugalom!
Ennyire egyszerű az egész!

A demokratikus Kiskakas!

« Válasz #46 Dátum: 2014. Február 26. 11:31 »
25 elnöki + 16 elfogadott küldötti aláírás akkor az 41. Szerintem ez fölötte van a 10% nak.
A jövő heti OV-n megint lehet magyarázkodni elnök úr, valszeg lesz aki be is veszi a rizsát.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #47 Dátum: 2014. Február 26. 11:42 »
Valószínűleg szavazásra is sor fog kerülni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #48 Dátum: 2014. November 09. 21:35 »
QUQURIQ! 

EGY KIS VISSZATEKINTÉS, AMI MOST A LEG AKTUÁLISABB!!!

Mi is szavazzunk!

Az alapszabály értelmében Elnökünknek kötelessége -e összehívni a rendkívüli küldött gyűlést?
Igen!

Az aláírás a rendkívüli küldöttgyűlésről szólt, ahová 10% kell, nem pedig a visszahívásról, ahová 20% kell!

A rendkívüli küldöttgyűlés tárgyalta volna a visszahívást.!!!

75 db. aláírás van!
Az e-mailon érkezettek ki lettek cserélve az eredetikre.
egy db. tényleg dupla volt, véletlen.
Így lett 75 db.
Ebből több mint 25 db csak elnöki aláírás
23 db elnöki elég az összehíváshoz!
Ez az alapszabály!
Se több, se kevesebb!
Ehhez kell tartania magát az OMME Elnökének!
Ha nem így tesz, úgy az Etikai bizottságon kérünk ellene vizsgálatot! (szegény etikai bizottság)! Van éppen elég ügye!
Lehet retorikázni az alapszabályról, ódákat, meséket kikerekíteni beőle.
Az alapszabály az OMME hatályban lévő törvénye!
Be-kell-tartani!
A szavazást, és a hozzászólást ennek tükrében megindítom!

Kiskakas

*

zümi

• 1382
« Válasz #49 Dátum: 2014. November 10. 17:27 »
A mezei méhészeknek nem furcsa, hogy az előző elnökök idején nyugalom volt az OMME-ben?
Nem volt gőzölgés!
Nem volt rendkívüli(bizalmatlansági!?)
Országos szinten van "megmozdulás" a háttérben!
Vajon mikor lesz ennek vége NYUGALOM újra?
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 10. 21:10 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #50 Dátum: 2014. November 10. 19:00 »
Igaz a kiszivárgott hír?

A kiszivárgott hírek pontossága mindíg kétséges: már elkészült a héten meghozandó IB állásfoglalás, amelyet majd a küldöttgyűlés elé kívánnak terjeszteni: a november 16-i küldöttgyűlésen ne akarjon a tagság semmi komoly dolgot módosítani az alapszabályon, csak a törvény által előírt minimumot nyújtsa be az OMME? Azaz a beérkezett javaslatok nagyrészét söpörjük le, mostani alapszabályba egyetlen lényegi módosulás se kerüljön bele, azzal ráérünk még foglalkozni, majd nyugiban megcsináljuk? Ismerősen cseng a Pató Páli szlogen: "EJJ, Ráérünk arra még!"

Kérjük cáfolják meg!

Tűri az IB, hogy előre megkoreografált táncrend szerint táncoljon? Meddig? Kéretik a bábok irányító zsinórjainak megfestése, hogy jobban láthassuk!

Az EB tagok megbeszélik saját egyesületeikkel, hogy milyen döntést hozzanak? Hogy milyen döntésnek mi lesz a következménye?

A Pató Páli retorikára a válaszunk: Nem, nem érünk rá!
Tavasszal is félrevezettek bennünket! Akkor is azt mondták: EJJ, ráérünk arra még! Kiderült, hogy nem, NEM ÉRTÜNK RÁ! Miért kell állandóan arra várni, hogy a Bíróság mondja ki, ejnye-bejnye OMME, ez így nem jó! Csakhogy a Bíróságnak nem lehet bármit bemesélni, Ő nem fog sokat gondolkodni, megszünteti az OMMÉ-t, aztán ha képesek leszünk egy törvényes alapszabályt készíteni, akkor ismét lehet kérni nyilvántartásba vételünket. Igaz, hogy akkor OMME néven már nem, mert az használt, egy megszüntetett egyesület neve!!!

Szóval nincs minimum verzió!
Nem fogadjuk el azt a retorikát, hogy "Gyorsan fogadjuk el, mert aki hozzá mer szólni, az szétveri az OMMÉ-t! Aki kérdezni, hozzászólni mer, az az OMME ellensége! NEM Uraim és hölgyem! Az az OMME ellensége, aki kétes rizikókat bevállalva támomatja "Pató Pál" urat: "EJJ, ráérünk arra még!" mondásával!

Nem tűrünk semmiféle kényszeres kezeltetést! A kényszerkezeltetést nem a tagaság fele kellene gyakorolni!

Az alapszabály mostanra olyan sok sebből vérzik, hogy abba belebukhatunk OMMÉstől, nemzeti programostól. És ha bukta van, könnyel előfordul, hogy a méhészek nagyobbik hányada visszafizetheti az MVH-nak az utolsó öt évben kapott összes támogatását. Ki akarja visszafizetni?

A küldöttek tudják döntésük súlyát? Jó lenne, ha mindenki felkészülten jönne. Ez most nem kitüntetés kiosztásáról szól! Ez a jövőnk alapja!

az OMME létéért aggódó Sz. Vereb

« Válasz #51 Dátum: 2014. November 10. 20:13 »
Szürke veréb!

A kiküldött alapszabály tervezetből egyértelmű az amit leírtál!
A bibi ezzeL CSAK AZ , hogy az ALAPSZABÁLYT NEM AZÉRT KELL ELKÉSZÍTENI, HOGY A JOGSZABÁLYNAK MEGFELELJÜNK.
Én bízom abban, hogy az eddig bólogató jancsik is felfogják: ha ezt a kipostázott  alapszabály tervezetet elfogadják, akkor az OMME veszélybe kerül.

*

Nb18

• 797
« Válasz #52 Dátum: 2014. November 10. 20:53 »
SzürkeVereb79!

Szerintem ez előre borítékolható, hogy a rendkívüli küldöttgyűlésen az lesz a cél, hogy minél előbb átszaladjon a társaság az összeollózott "új" alapszabály felett és bólintson rá. Természetesen a vélemény vagy bírálat azonnal bomlasztó jelzővel lesz illetve! Itt jön majd képbe az (általuk) ellenzéknek titulált csapat, akinek ezt a szándékot foggal-körömmel meg kell akadályozni! Csak néhány személyt ismerek ebből a csapatból személyesen, de ha hasonló habitusúak a többiek is, akkor reményeink szerint kénytelenek lesznek elállni a fent említett szándékuktól! Mert nem lesz más választásuk......

Nb18

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #53 Dátum: 2014. November 10. 23:09 »
Előre leszögezem a következőt: Amennyiben a Gödöllői Méhészegyesület alapvető érdekeivel ellentétest találunk az esetlegesen elfogadásra kerülő OMME alapszabályban, akkor tutti, hogy sürgősen meg lesz támadva bírósági úton.
Jobb lenne ezeket alapos tárgyalásokkal megelőzni.
De sajnos az OMME vezérkarában az előzetes egyeztetési szándék egyelőre NULLA.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #54 Dátum: 2014. November 14. 00:12 »
QUQURIQ!!!

Tisztelt Küldöttek!!!

Az alapszabályt vasárnap nem szabad megszavazni!!!
Hihetetlen silány férc munka!
Elnökünk csak belefirkált és úgy tolta a képünk elé!
Arra nem tisztelt bennünket, hogy egy jó értelmezhető kidolgozott tervezetet adjon!
Ez Ő rá jellemző!
A régi alapszabály miatt tudtak idáig is létezni, mert az is hiányos és ellentmondásos!
Tehát!
Vissza kell dobni nekik, had rágódjanak rajt addig, amíg pontról, pontra nem egyezik a tagság véleményével!
Akinek ez így nem tetszik lépjen ki az OMME-ból!
Mert az OMME maga az alapszabály és a tagság is!
Aki ez ellen tesz, vagy tenni akar a bíróságon találkozik a csőröcskémmel, erről gondoskodok…

Az ideges Kiskakas!

« Válasz #55 Dátum: 2014. November 14. 06:55 »
 Kedves Kiskakas!     

Nem értem mire írtad azt ,hogy akinek nem tetszik az  lépjen ki az OMME-ból. Most hogy egy kicsit lazul a meló beleolvasgattam az elmúlt 1-2 hét írásaiba de ezidáig nem találtam semmi olyat ami megszólalásra késztetett volna.Az hogy az ügyészség és a bírósággal való fenyegetés és feljelentgetések milyen érzéseket váltanak ki belőlem nem írom le mert biztosan kimoderálnátok.De ha hosszú távon terveztek sokkal jobb lenne a tagok békés meggyőzése az igazságotokról mivel nem csak az én hanem nyugton állíthatom sok -sok józan és békés méhészben ez az erőszakos stílus amit a mostani elmúlt írásaitokból le lehet szűrni nem túl sok szavazatot fog hozni a Küldöttgyűlésen.

ÜDV  VARGA KÁROLY

« Válasz #56 Dátum: 2014. November 14. 07:35 »
Szia Karcsi!

Örülök, hogy megszólaltál!
Nem nekem címezted hozzászólásodat, viszont finomítanék rajta.
Az OMME vezetőinek rettenetesen csípi a szemét a Fekete-Fehér Méhészklub stílusa.
Bevallom, sokszor én is elgondolkodom azon, szabad e ilyen hangnemben fogalmaznom?
Igen Karcsi szabad!
Ezt a közszereplőknek tűrni kell, különösen akkor, ha az igazság, a valóság feltárása a cél.
Ha észrevetted, az utóbbi időben egyre kevesebb a személyeskedés, a hozzászólók konkrét eseményeket írnak le, és valós dolgokról informálják a hozzánk látogató méhésztársakat.
Most engedd meg, hogy az előbbi szabályt felrúgjam és visszakérdezzek, cseppet sem bántón.
Milyen hiteles tájékoztatás az, amikor az OV-ról készült beszámolóból Dr. Ludányi István kihagyja Fekete József alelnök, és Dr. Fendrik Péter IB tag hozzászólását?
Ennek oka van! Teljesen más így a hír, mint  a valóság!
Reggeltől estig tudnám cáfolni az elnöki levél tartalmát, az IB véleményét, de nincs értelme.
Az OMME fizikailag is kettészakadt! Ez a vezetők bűne, mert az egység megtartása az Ő feladatuk.
Kérdezem én, hányszor nyújtottuk a kezünket, hogy üljünk le, beszéljük meg közös dolgainkat?
Kérdezem én, hányszor fogadták el javaslatainkat, hányszor ajánlották ugyan ezt, hogy üljünk le mondjátok el mi bajotok. Az kevés, hogy én az elnököt felhívom és sérelmezem módszereit.
Mindent megígér, de addig sem igaz amíg a telefonkagylót tartja.
Példákat soroljam?
Belefáradtam, reménytelen.
Mit mondott Tolnán, mi lett belőle?
Jól láthatóan két "pártra" szakadtunk.
Akik belelátnak a napi történésekbe, ismerik az egész rendszer működését, átlátják az egész katyvaszt, azonnal változásért kiálltnak.
Ezt nem akarja a jelenlegi vezetés, hogy valós információk jussnak el a küldöttekhez, mert az a fejükbe kerül.
Csonka Imre fogalmazott a legtalálóbban!
Színház az egész OMME!
Aki ezt megérti, tudja a dolgát.
Le kéne ülnünk, a valóságról beszélgetnünk. Jó lett volna találkoznunk Dunavarsányban.
Ekkora termelőt mit Te, biztosan érdekel mi lesz a termésével ha.......
A többit telefonon.
Végezetül. Senkit nem akar ez a csapat meggyőzni! Aki Fideszes, nem lesz MSZP-s, és fordítva.
A makacs tények ismertetése a célunk.
Bíróság, ügyészség? Egyáltalán ismeritek a jogorvoslati kérelem pontjait?
Ezek a méhészek érdekében, nem öncélúan megfogalmazott pontok.
Ha nem akarnak velünk kommunikálni, kidobnak, kirekesztenek, a véleményünk miatt megbélyegeznek, továbbra sem számíthatnak másra.
Senki nem szeret hatósághoz fordulni, nem életcél a pereskedés.
Az OMME elnöke jogi végzettségű, neki kellett volna legjobban tudnia, hogy egy szabálytalanul levezetett OV-nak mi  a következménye. Vagy rá más törvények vonatkoznak?
Sajnálom.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 07:44 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #57 Dátum: 2014. November 14. 07:51 »
Tisztelt Méhésztársak!

Tényleg nem bántásnak szánom, de számtalanszor megfogalmazódott már bennem, milyen alapon nyilatkozik valaki egy közösség nevében, ráadásul a közösséggel ellentétesen amikor semmit nem tett még le a közösség asztalára.

Remélem nem egyedüli szavazóként fog részt venni az eseményen.

Amennyiben tévednék a közösségi munka megkérdőjelezésével, arról tájékoztassatok!

Üdv.: Tóth Zoltán

*

kas62

• 146
« Válasz #58 Dátum: 2014. November 14. 08:03 »
VARGA KÁROLY!

"Csak az az egészben a szomorú, hogy egy ágazatban vagyunk más-más nézetekkel, és más-más erkölcsi normákkal."
/kiskakas/

Felülről irányítanak,alul pedig végrehajtanak!
Ez így,jó?
Az OMME nem erről szól!

"Akinek ez így nem tetszik lépjen ki az OMME-ból!
Mert az OMME maga az alapszabály és a tagság is!"

Számomra érthető!

« Válasz #59 Dátum: 2014. November 14. 12:39 »
Karcsi!

Jó barát vagy, a szó nemes értelmében
jó ember.
(Ezért vagy a barátom.)
Értem mit mondasz.
Az én kenyerem sem a pereskedés.
Vannak viszont olyan szintű jogtalanságok
amit nem szabad eltűrni.
Demokráciában ez a megoldás.
Te sem versz meg mindenkit, remélem engem sem.

Csá!
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 12:49 írta Csányi Antal »