Köszönöm hogy aggódtok az egészségemért, a videót eltávolítottam nehogy egy hülye százat csináljon

és lemásoljanak.
Az eszköz valóban egyszerű de az elsőt elkészíteni nem volt egészen az. Mielőtt hozzákezdtem már túl voltam egy 4 darabot számláló evolúción. Kezdve izzítógyertyással (talán 7 éve?), folytatva hőlégfúvóssal, majd követte két golyós csapos gázos. Közben furettóztam is szerves savakkal. Ez a gyorsan nyilló-záró egykezes verzió négy komplett működő után nyerte el az alakját kb. 2 hónapnyi szabadidőmet felemésztve.
Kis gázállással üzemeljen hogy a palackot ne dermessze le, bal kézzel kényelmesen működjön, hamar visszamelegedjen, ne dermedjen bele a kifújócsőbe a sav, rozsdamentes legyen, a "füst" ne a kupak mellett szökjön el, a csappal széles skálán lehessen állítani a kazán hőjét a használhatatlanul hidegtől a használhatatlanul melegig.
Ezek voltak a szempontok.
A 300 fokot azért írtam hogy szemléltessem hogy az elektromosaknál is erősen megkérdőjelezhető a hőfokszabályzás. A hőlégfúvós megy 300 fokon, az elektromosak 230 fok körül. Ez mind fölötte van a bomlási hőmérsékletnek. Az enyém is fölötte dolgozik.
Amúgy hogy eloszlassam a kételyeimet a hőbomlás kapcsán tavaly előtt teszteltem úgy hogy volt ahol a nulláról fűtöttem fel a töltött kazánt úgy mint az izzítógyertyásnál így kiküszöbölve a túlhevítést, meg volt ahol a jócskán túlfűtött kazánba dobtam be az anyagot. Az atkaölő hatásban nem vettem észre különbséget. Megjegyzem nem vagyok laboratórium, de ha lett volna lényeges különbség gondolom észrevettem volna. Próbáltam lassan szublimálva, gyorsan szublimálva. Egyedül annyi különbséget vettem észre hogy ha a hőmérsékletet nagyon letekertem hogy épp csak elpárologjon de csak lassan füstölt az atkát annyira nem hozta.
A szublimoxot vagy klónjait kipróbálni nem tudtam,de minden logikával ellenkezik hogy hatékonyabb lenne a gázostól. Az elpárologtatja az anyagot 30 mp alatt, az enyémet lehet 25 mp-től felfele bármeddig állítani. De ha ugyanannyi oxálsav a sublimoxban 30 mp alatt szublimál el mint az enyémben akkor a bevitt hőmennyiség közel azonos kell legyen. Tehát kit érdekel hány fokos?
Amúgy kb. 20 mp.-nél ha gyorsabbra -tehát melegebbre állítom akkor a bomlás szépen megfigyelhető. Vörös lassan imbolygó lánggal ég a kazánban az anyag. Ha még jobban feltekerem akkor az oxálsav szintelen "gőzzé" alakul át, szóval a hőmérséklet emelkedésével a fázisok jól elkülönülnek, tehát a beállítás rém egyszerű. Persze nem meggyőzni akarok bárkit is, nem adnám a nevem hozzá ha nem bíznék benne.