Adok-veszek-cserélek

• 474 válasz
  • 278036 megtekintés
Re:Adok-veszek-cserélek
« Válasz #90 Dátum: 2015. Szeptember 30. 19:02 »
Nekem esélyes, hogy megvan. Ha megtalálom, melyik cikkről lenne szó?

« Válasz #91 Dátum: 2015. Október 01. 15:04 »
Kodó Balázs méhészete egységes kaptárban

« Válasz #92 Dátum: 2015. Október 01. 22:00 »
Megvan a Méhészet 1987. februári száma. Átnéztem, de a kért cikk nincs benne.

« Válasz #93 Dátum: 2015. Október 02. 12:30 »
Megvan a Méhészet 1987. februári száma. Átnéztem, de a kért cikk nincs benne.

az nagy baj, de azért köszönöm!
úgy látszik nem jól emlékeznek az időpontra  :(

« Válasz #94 Dátum: 2015. Október 09. 21:15 »
1/2nb tamási rakodó kaptárak,minden kiegészítővel (3 évet használt),szirupkeverő,refraktométer,30,és 60l hordók,30l-es csapos edények,perízin,cukor, eladó.
Érd:+36-30-969-7044

*

izso60

• 573
« Válasz #95 Dátum: 2015. Október 14. 20:17 »
Üdv. Bogár 21     Érdeklődnék hány mennyiért adod a refraktométert.

« Válasz #96 Dátum: 2015. Október 15. 21:11 »
Szia izso 60!

10.000.-Ft

Bogár 21

*

ata67

• 525

« Válasz #98 Dátum: 2015. November 02. 18:39 »

« Válasz #99 Dátum: 2015. November 02. 19:21 »
Én meg ilyent használok.
http://www.toparuk.hu/Farmate-NS-5N-kezi-permetezo-5-L

Üdv. jani bátya

« Válasz #100 Dátum: 2015. November 05. 10:15 »
Üdv Mindenkinek!
Kb 60 db hárs csemetére lenne szükségem.Ha lehetséges vegyesen kis,nagy levelű és ezüst hárs is kellene a zümiknek a méhes köré.Ha tud valaki megköszönöm az infót.
Köszönettel : Tirpákbokri.  :)

« Válasz #101 Dátum: 2015. November 05. 19:29 »
Tirpákbokri!
Ezen a telefonszámon érdeklődj.
30/476-5610
Biztosan tud adni.
Üdv:Attila

« Válasz #102 Dátum: 2015. November 05. 21:40 »
Attila!
 Köszönöm a telefonszámot! :)

« Válasz #103 Dátum: 2015. November 17. 07:15 »
Tisztelt Méhészek!
Ismét egy kínos dologra bukkantam odaát.
Ha valamivel meg lehet buktatni a Magyar Méhészeti Nemzeti Programot, azt a hasonló hirdetésekkel valószínű.
Diszkréten kéne "boltolni" a NP-ből igényelhető gyógyszerekkel, de nagyjaink erről hallani sem akarnak.
Még jó, hogy a kolléga leakciózza a 6.090 Ft-ba kerülő támogatott készítményt.
A Nemzeti Program teljesen félrecsúszik, nem elég, hogy tagtoborzó szerepe  vitathatatlan, még egy kis bizniszre is alkalmas.
Tele van látszatfékkel, papír hegyeket gyártanak, és amire kitalálta Bross Péter és csapata, egyre messzebb kerülünk tőle.
Íme a nem követendő példa, itt nálunk a hasonló hirdetéseket kérem mellőzzétek!
"10 doboz destruktor eladó Debrecenben vagy Postázni is tudom.
5000Ft/doboz"

A telefonszámot természetesen kihúztam!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. November 20. 20:07 írta atya »

« Válasz #104 Dátum: 2015. November 17. 08:51 »
Na most már véget kellene vetned a felesleges morgolódásnak, mert egy támogatód sem marad. Túl fáradt lehetsz. Megértelek, nem beléd rúgni akarok, hanem meggyőzni. Vedd már észre magad a világban! Nem a szakmapolitikádra írom, hanem az atkairtással és a támogatásokkal összefüggésben szólítalak meg.

Akkor azt a tagtoborzást nem a Bross hajtotta végre? Ha már ugye neki tulajdonítod, ami végül is igaz. Egyszer jó, máskor nem jó? ::)
Nagyok kíváncsian vártam a reakciódat, hogy a közelmúltban egy olyan hozzászólásra amivel mérgezni lehet a méheket,- amelyben a fluvalinát hatóanyagú szert harcostársad szirupba keverve ajánlotta a méhészeknek,- mikor javítod ki. Ez bizonyára elkerülte a figyelmedet, vagy netán egyet értesz vele? Ha már egy sort sem tudsz úgy elolvasni, hogy ahhoz ne fűznél hozzá magyarázatot saját szemszögedből megvilágítva, akkor a lényeges dolgokkal kellene foglalkoznod és nem a ki mit hirdet(tel), ha arra nem vonatkozik tiltó jogszabály, és nem etikátlan, sőt segíti a kis családszámú méhészt.
Azt  az NP-t, amit annyira istenítesz néha, jól elq..ták, de még mindig jobb, mintha semmi sem lenne. Nem csak a támogatási feltételeket, hanem a támogatott készítményeket, azok fajtáit is külső körülmények és a lobbi hatására azóta több alkalommal megváltoztatták. Tehát a lehetőségeken belül összességében jól működik. Brosséknak a gyógyszer támogatáshoz sikerült beilleszteni a cukor ugyan olyan mértékű támogatásának szükségességét, vagy úgy is mondhatnám- elhitetni. Erre a cukorra ténylegesen minden támogatott méhésznek szüksége van, az a cukor-takarmány, amelynek egy részét (az éves takarmány valahány százalékát) ennek köszönhetően vissza igényelheti a termelő, aki azt valamikor az adott intervallumon belül megvásárolta, és megfelel a támogatás feltételeinek. Na most ha nem akar a gyógyszer oldalról, (aminek összege megegyezik a cukor költséggel) részben hatásos szert vásárolni, akkor célszerűnek tűnik a máig kitűnő hatású Perizin vagy utódja megvásárlása. Amennyiben nincs tele a környezete atkás méhészetekkel, és jól végezte az éves atkairtást, akkor a megmaradt atka irtó szerét dobja a kukába? Vagy feleslegesen locsolja rájuk? Akinek nem kell felhasználnia a megmaradt Perizint, az nyugodtan adja el áron alul, mert a méhésztársainak segít ezzel, és neki is több jut ebből a kis pénzből másra  a méhészetében. Nem érdemes átvinni a következő évre a szert, (habár pl. az ideinek, utolsónak, 2018-19 a felhasználási határideje,) mert ismételten célszerű a következő ciklusra is mint tartalék muníció -végső esetben- bevethető fegyver a MARADÉK vagy "AJÁNDÉK" atka ellen. Sőt én is tudok olyan forrást, ahol most is van még valamennyi eladó, és bizony a néhány tíz családos méhészeknek nagy segítség, mert nekik nem éri meg a támogatási feltételek teljesítése anyagilag, viszont náluk ugyan olyan hatású ettől függetlenül :D ;D Ráadásul olcsóbban jutnak hozzá.
A gyógyszerreklámot töröltem!
Nagyernyei Attila

Kedves Attila a lendület hevében gondold át amiket írsz még egyszer!
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 20. 20:07 írta atya »