ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1597203 megtekintés
*

Koki

• 222
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #3255 Dátum: 2025. Április 21. 19:09 »
Majd ha megnézhetjük élőben azt amiről hadobálsz, a 3x9-es szélhámosságoddat, két ósdi hungaronektáros pörgetőd mellett amikor a rövidgatyában pergeted a szöktetett hideg lépeket napokon át, akkor talán hitelessé válsz előttünk. Addig súlytalan vagy.
Nekem okoskodsz? Én számtalan videót engedtem a méhészetemről felrakni veled ellentétben, akinek még egy normális pergetőre sem tellett. Többen megfordultak már nálam az idén, mint ahány családod van.  Hülyítitek itt egymást, aztán amikor valaki megmutatja a sajátját, akkor megy a "dicsekszik" duma, miközben még egy normális pergetőre sem futja.
Elhitetnéd a fórumozókkal, hogy a szublimálással oldottad meg az atkakérdést? Azt hiszed engedjük? Figyeljük miként vezeted félre a méhészeket, és nem hagyjuk. Másnak sem.

Németh Zoli hasonló oxálszublima szakmai zseni is a napokban hívott a marhaságaival egyik este, a szublimálós ökörségeivel altatott volna. Kihangosítottam a telefont, mert éppen volt nálam egy közismert méhész. Miután jól kiszórakoztuk magunkat, a méhész kolléga beszólt neki, hogy a méhészetével szemben a domb túloldalán 600 család hallgatott el. Erre egy olyan személy technológiájára hívta fel a figyelmünket, akinek méhei sincsenek, majd egy másik neves méhésszel példálózott, akiről tudjuk, hogy ismét megfarolt, és erre az volt a válasz, hogy MERT SZARÚL CSINÁLTA. Amikor meg ismét levegőt kaptunk a röhögéstől, akkor megkérdezte a kolléga, hogy akkor meg miért vele példálózott. He? Na aztán erre az volt a reakció, olvassuk el majd a cikkét, ami meg fog jelenni a valamelyik méhészújsában. Nem olvassuk el. A Méhészetet éppen az ilyen méhészírók miatt mondtuk le. A másikat meg, amit a Cserényiék csináltak a Brossnak, azt ki sem bontjuk, mert még megfogadunk belőle valamit, és ismét szegényemberek leszünk, majd erről is rakok fel neked a végén egy képet.
Végül minden vita ellenére továbbra is jó viszonyunkat ápolandó, Zoli meghívott egy szakmai napra az oxálozást bemutatva mind a 60 családjáról. Na most az első soromban is 70 van, és mögötte még 15 sor. A lányomnak is már kétszer annyi családja van mint a Németh Zolinak, négy év méhészekedés után, munkahely mellett, egyetem mellett (Nem volna rá szüksége de az autója és a Kawasaki -gyorsasági- a crosszmotor után sokat fogyaszt). Neked van annyi? Tudom, nem kell a pénz. Úgy is lehet, de minek?

Hogy a jó Istenbe fér bele ilyenkor egy rendes család egy hunor fiókba? Még ha 12-es is?

Úgy vazze, hogy én nem adtam el hülyének a gyengéket---------
Gyenge családom meg már egy sincs, azokat mind elvitték 1 fiókon.
----------hanem az erősektől akik már bölcsőztek, kiegyenlítettem valamennyit.
Na amit ígértem. Neked is lehet egy villád a Balatonon.

*

neo

• 1000
« Válasz #3256 Dátum: 2025. Április 21. 20:14 »
Idézet
Nem is olyan régen a hangyasav volt nálad a tuti megoldás.
Idézd már be, hogy ezt hol olvastad tőlem? Szerintem sehol, mert ilyet biztosan nem írtam. Na pont így terjed a hülyeség. :-) Kísérleteztem vele valóban, de vagy kisebb hatékonysággal hozza az atkát, vagy soknál lesz anyavesztés ami nem buli. Egyetlen évet áldoztam rá, a családok egy részénél. Ennyi.
Lehet, hogy tényleg nagyon kopik már a memóriám. Én egy olyan hozzászólásra emlékszem, amelyben azt írtad, valakivel sokat konzultáltál ebben a témában, és más használati mód volt a hatásos, mint a közismert.
Ez a hsz. az előtt keletkezett, mint amiről én most beszélek, tehát nem tudom bizonyítani, amit állítottam, de azért alapja van neki, nem én találtam ki azt, hogy a jövőben a hangyasavra  akarod alapozni a kezeléseidet.
Ezt a bődületes ökörséget már megint! Ezt is valami több éves tapasztalat alapján írtad? Mi az, hogy nem a mai éghajlatunkra lett kitalálva? Hanem hova? A trópusokra? Vagy a tajgára?
Elárulok egy titkot. Az egyetlen olyan szer ami hat a fiasításban is, azaz ha rájöttél hogy az adott kaptáradban hogyan kell használni, akkor el lehet felejteni a sok "fiasmentes állapot"-tal való görcsölést.
Ja, hogy ehhez olvasni kéne meg kísérletezni egy picit? Hát ilyen ez, ritkán repül a sült galamb az ember szájába. Ha hiszed ha nem, én az idén el fogok menni egy kollégához aki már 3 éve használja, és végignézem mit hogy csinál, aztán remélem, hogy 2 éven belül már semmi mást nem fogok használni a méhészetemben mint a hangya és az oxálsavat.
Van neki technológiai utasítása. El köll olvasni, leszűrni belőle amit kell, meg kísérletezni egy picit, és bárhol a világban lehet használni.

*

Koki

• 222
« Válasz #3257 Dátum: 2025. Április 21. 22:44 »
Nem is olyan régen a hangyasav volt nálad a tuti megoldás.
.............
...............
Lehet, hogy tényleg nagyon kopik már a memóriám.

Segíthetek?

..............
Most, hogy kipróbáltam a hangyasavat (amit okosok szerint mifelénk használni sem lehet), már kezdem elhinni azt, hogy valóban megvédhető az állomány kizárólag szerves savak használatával.
.........................

........... próbálgattam a hangyasavat is régebben, mert bizony azt vettem észre, hogy szotyi után kaptak egy sorozat furettót, meg utána még egyet, és voltak családok amik a másodikat már megszenvedték, legyengültek, anyátlanok lettek, stb.

Mondjuk ez előfordulhat. Ami az atkát viszi, az a méhet is. Van egy olyan mondás is: AKKOR JÓ AZ ATKAIRTÁS, HA KICSIT A MÉHEKET IS VISZI A SZER.

Üdv: Kira