Zöld gondolatok

• 526 válasz
  • 147758 megtekintés
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #240 Dátum: 2019. Szeptember 29. 12:53 »
Úgy őszintén láttatok már igazi erdőt? Mert én mutatok.  Mert nem az az erdő amiben több km hosszú sorban sorakoznak az fák, de amiben hugyozni se lehet, mert akárhová állsz mindenütt látnak.
Az én erdőben, Cserek, akácok, égerek, vadkörték, vad almák, nyár, és fűz, galagonya, kökény, csipke, stb.
Csak, hogy mondjak valamit a legnagyobb cser 30 méter. A nyárfák negyven 70cm-es tőátmérővel. Ja és egy hatalmas diófa a patakparton, magának nőtt nem ültette senki.
 Ez az én erdőm. Igaz, már féltem, hogy megbüntetnek, és beadtam a kérvényt az Egri erdőfelügyelőségnek, fakitermelésre, de hál istennek elutasítottak, mivel kiderült a Szátoki 422 helyrajzi számú erdő beleér az enyémbe. De majd ők jó pénzért szétválasszák. Aki nem hiszi megmutatom a hivatalos papírt amit küldtek.
A probléma csak ott van, hogy Szátok kb nyolcvan kilóméter ide légvonalban. Amikor azért már mégis csak reklamáltam emiatt, megírták, hogy ez valóban tévedés, ám mennyit lennék hajlandó fizetni az engedélyért?
A válaszom az volt, hogy egy egy nagy lónak a faszát. De szó szerint.
Így most meg van az őserdőm és hivatalos papírom van róla, hogy nem kell kivágni.
Nő ami nőhet, és kiszárad aminek eljött az ideje. Ez főleg a füzekre vonatkozik, mert azok itt már elérték növekedésük határát. A többi meg, jól jön a méheknek.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 29. 12:59 írta Sagittarius A »

« Válasz #241 Dátum: 2019. Szeptember 30. 08:16 »
Mert nem az az erdő amiben több km hosszú sorban sorakoznak az fák, de amiben hugyozni se lehet, mert akárhová állsz mindenütt látnak.

Ennek faültetvény a böcsületes neve, nem erdő.

Az erdő pedig nem az elhanyagoltságtól lesz erdő.
A Te erdőgazdálkodásod, az (méhésznyelvre lefordítva) olyan, mintha tartanál 20 család lódarazsat. Jó nagyok, szárnyalnak mint az unortodox gazdaság, szépen építenek, nem kell velük csinálni semmit. Nem kell bejelenteni sem őket, és fizetni sem kell utánuk semmit. 
Igaz, pörgetni sem kell, de kit érdekel! Igazi ökoszisztéma.

Ha viszont figyelmesen elolvasod az erdőtörvényt, vannak abban bizonyos kötelezettségek is, amik a tulajdonost,ill. az erdőkezelőt terhelik. Van olyan, hogy erdőterv, abban részletesen le van írva, hogy éppen milyen munkák lennének aktuálisak.
Aztán ha ezt a tulajdonos, vagy a kezelő nem végzi el, joga van az erdészeti hatóságnak kényszerhasznosítót kijelölni.
Könnyen előfordulhat, hogy holnapután kimész, aztán tátott szájjal nézed, hogy az állami erdészet (mint kijelölt kényszer hasznosító) úgy kivágta az erdődet - teljesen jogszerűen - mint a pinty. 

« Válasz #242 Dátum: 2019. Szeptember 30. 14:45 »
Hát azért én ebben kételkednék, mármint, hogy ha a művelésre való engedélyt elutasította. Bár őket is néha meglegyinti a kurrupció gyanújának a szele, még sem az
 Európai unió bizottsága, csak egy szaros hivatal.
No, most arany barítom, elmondanám, hogy az igazi erdő, természetes képződmény, ahol minden növénynek helye van, például a kökény mint kerítésnövény szerepel.
Én erdőt kérdeztem, hogy látattatok e, nem azt amit ti erdőnek hisztek.
És én hiszek abban, hogy ha a természetet békén hagyjuk, az tudja magát írányítani, nem kell hozzá az erdész lobby.

« Válasz #243 Dátum: 2019. Szeptember 30. 20:52 »
Igazad van. Ahányszor csak akarod.

« Válasz #244 Dátum: 2019. Október 02. 09:47 »
Kedves nagyképű barátaim. Német Lajos, Csányi és Izsó úr. Mielőtt teljesen hülyének néznétek elmondanám.
Környezeti asszisztensi végzettségem van.
 A szakdolgozatomat a zöldfolyosókból írtam ,aminek az a lényege, hogy a genetikai sokszínűség érdekében , hogyan kell összekötni két vagy több bio tópot, annak érdekében, hogy az élőhelyek ne különüljenek el, és ne alakuljanak ki egymástól elzárt élőhelyek.
 A szakdolgozatomban szerepel, hogy miként és hogyan települnek be egymás után a növények a műveléssel felhagyott területekre. És nem kell hozzá ember. Megoldja a természet maga.
Mert szivesen vitatkozom, ám a fellengzős nagyképűsködésre, kéretik legalább olyan bizonyítványt bemutatni amit én is be tudok.
És nem elégszem meg valami erdészeti végzettséggel, mivel nagyon jól tudom, a Magyar környezetvédelem mostani helyzetét, nagyon jól jellemzi, hogy abban környezet védő szakemberek kisebbségben vannak, és azt teljesen ellepte az erdész lobbi. Ami teljesen olyan, mintha az állatvédelmet böllérekre bíznánk.

« Válasz #245 Dátum: 2019. Október 02. 10:28 »
Magyarországon a Környezet védelem, nincs rossz helyzetben, ugyan is nincs is.
Van ugyan néhány hivatal, ahol főleg erdészek ülnek, akiket azért fizetnek, mintha lenne. A környezetvédelmet kisajátította baloldal, holott ők se tettek semmit érte.
Szem tanúja voltam amikor a 90-es években, a tsz-ekből kiebrudalt erdészek ellepték a környezetvédelmet. És annak, nem egyszer, ha az ember megkérdezte, megfelelő Környezetvédelmi szakirányú végzettséggel, hogy nem e kell környezetvédelmi szakember, arra azt válaszolták, hogy nem, kell. Még egy erdész igen. Nem röhej?
De hát Gyurcsány alatt megéltünk groteszkebb helyzeteket is.
A következő írásom erről fog szólni a méhészklubbon, ahol még is csak 17000 tag van.

« Válasz #246 Dátum: 2019. Október 02. 11:16 »

A szakdolgozatomban szerepel, hogy miként és hogyan települnek be egymás után a növények a műveléssel felhagyott területekre. És nem kell hozzá ember. Megoldja a természet maga.

A természet sok mindent megold, amihez nem kell ember.
Csakhogy mi élni szeretnénk.
Egy kicsit még én is, a gyerekeim is, meg az unokáim is.
Ehhez kenyér kell, hús kell, háztető kell, bútor kell, tűzifa kell.
Az erdőben lehet gyönyörködni, de ha a fát ott hagyjuk rohadni az erdőn, abból nem lesz egyik sem.
Az erdő jelen pillanatban akkor szolgálja legjobban a klímavédelmet, ha életében a lehető legtöbb szén-dioxidot megköti, elraktározza, amikor a növekedési csúcson van kivágjuk, újat telepítünk helyette, a kinyert fában lévő szénből pedig minél kevesebb kerül vissza a légkörbe.
Ez utóbbi akkor következik be, ha minél nagyobb mértékben alkalmas használati tárgyak készítésére, mint pl. épületfa, bútoripari fa, stb. Na. ilyen nem lesz egy szál sem abban az erdőben, ahol nincs hozzáértő szakember.

Azt meg jobb, ha egyszer és mindenkorra tisztázzuk, hogy az erdészet az nem lobbi.
Az egy szakma, mégpedig (nézetem szerint) az egyik legszebb szakma a világon.
Hogy mi a lobbi?  Egy politikusi találmány.
A korrupció szalonképes elnevezése.
Amiből én nem részesedek - az a korrupció.
Amiből én is kapok - na, az a lobbi.

« Válasz #247 Dátum: 2019. Október 02. 13:25 »
Hát igen, csak hát mint mondtam én megéltem amint a Judik Béla nevezetű tsz erdész, kibukván a tsz-ből a Nógrád megyei Környezetvédelmi hivatalban lett vezető. Hogy , hogyan azt azért lehet sejteni. És akkoriban történtek ezek az esetek, hogy az üres helyekre környezetvédelmi szakirányú végzettséggel rendelkező embereket nem vettek fel. Mondom környezetvédelmi hivatalba. Ez olyan mintha esztergagép mellé jelentkező esztergályosnak, azt mondanák, hogy nem ő kell, hanem egy lakatos.
Hogy nincs lobbi? Akkor minek neveznéd azt az összefogást amit az erdészek csináltak egymásnak. Jó ne legyen lobbi, legyen erdész maffia.
A szemléleted pedig igen igen erdészi és nem környezetvédő.
 Képzeld, nem csak te és a fiaid akarnak élni, hanem a szarvasok , őzek és az összes többi, mert mind az Isten teremtménye, nem csak kizárólag Német Lajos és rokonsága.

« Válasz #248 Dátum: 2019. Október 02. 14:05 »
Képzeld, nem csak te és a fiaid akarnak élni, hanem a szarvasok , őzek és az összes többi, mert mind az Isten teremtménye, nem csak kizárólag Német Lajos és rokonsága.

Csak úgy csendesen mondom, hogy én hetente többet teszek  magyar gímért, mint Te egész életedben fogsz, de végül is (Jenő szóhasználatával) 111.

« Válasz #249 Dátum: 2019. Október 02. 19:14 »
Lelövöd, hogy ne haljon éhen.

« Válasz #250 Dátum: 2019. Október 03. 07:44 »
Lelövöd, hogy ne haljon éhen.

Persze. Ezek is itt éppen az utolsó vacsorájukat csipegetik a vadföldön.

Ő pedig egy bika, éhenhalás előtt egy perccel.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 03. 09:17 írta Németh Lajos »

« Válasz #251 Dátum: 2019. Október 05. 18:02 »
Ide figyelj. Szinte minden szomszédom vadász volt. Ismerem őket. Egy meghalt  három kiöregedett. Én állítom mindegyikre ráfért volna Csernus doktor pszicriátriai kezelése vagy két évig.

« Válasz #252 Dátum: 2019. Október 07. 08:30 »
Ide figyelj. Szinte minden szomszédom vadász volt. Ismerem őket. Egy meghalt  három kiöregedett. Én állítom mindegyikre ráfért volna Csernus doktor pszicriátriai kezelése vagy két évig.

Összegezzük:
- Borban, szőlőben, talajtanban Te vagy a legjobb.
- Erdőgazdálkodásban szintén nincs senki, aki felérne a tudásodhoz.
- Vadászat, vadgazdálkodás terén Fekete Istvánnak is tudnál mondani egyet-mást.
- A pszichiátria tudományának kandidátusi plecsnije szintén a tarsolyodban lapul.

Van még más is a természet és társadalomtudományok terén, amiben Te vagy a király?
Má' csak azért kérdem, hogy van-e esetleg olyan témakör amiről mi, földi halandók is beszélgethetünk itt anélkül, hogy egy mondattal kinyilvánítanád az egyetlen és megfellebbezhetetlen igazságot?

« Válasz #253 Dátum: 2019. Október 09. 20:06 »
Hogyne. Itt van például, hogy az elnökünk mit csinál 760000 ft-os fizetésért. Mert én ezt nem tudom.

« Válasz #254 Dátum: 2019. Október 13. 15:53 »
Ez mán tényleg nem felejt jeligére.
“Má meg,má meg”!
Mit akarnak?
Micsoda?
Erdőket ültetni?
Ne mán!
A jó magyar “ fődbe”?

https://koponyeg.hu/hireso/erdositesi-roham-varhato-hazankban-is

Két idézet a bemásolt “bulvár” hírportálról:
-“Az erdőtelepítések nem állhatnak le, szerencsére ezt így látja hazánk agrárminisztériuma is. Az elkövetkező időszakban a tervek szerint minden eddigit meghaladó erdőtelepítési rohamba kezd“

-“A rossz termőtalajok vagy kimerült területek erdősítése logikus lépés, de hazánkban nagyon nagy területet tesznek ki az ELHAGYOTT és SZENNYEZETT ipari területek is. Ezeket megtisztítani borzasztóan drága lenne, így igazából csak vannak. Pedig az erdősítés erre is megoldás, hiszen a növényzet a talajt is helyrehozza. Ezen területek betelepítését is előirányozta az agrártárca, ami kifejezetten jó ötlet.”

A gyengébbek miatt mégegyszer,ezek ”itten”,fentebb  idézetek.

A brigadéros!

« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 14. 21:10 írta Csányi Antal »