Méz árának megemelésére ötletek...

• 214 válasz
  • 83804 megtekintés
Re:Méz árának megemelésére ötletek...
« Válasz #75 Dátum: 2017. Január 02. 20:19 »
"Azonkívül nem megélni akar belőle, hanem meggazdagodni. Ezzel meg is húztam a határt 100 családnál."

A 100 család 1 fő megélhetését biztosítaná vagy a mostani modell szerinti 2+3-as családét?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #76 Dátum: 2017. Január 03. 08:27 »
Walkerkám nem vagy te olyan hóbabukott, hogy nem bírnád kiszámolni. Azonkívül abban az esetben növekedne az egy családra eső termelés, Feltehetően a kevesebb méz miatt fel menne a méz ára. És talán akkor a betegségeket is jobban el lehetne izolálni.

Utóirat.
 Rangerkám , úgy látom itt nekünk kettőnknek kell új egyesületet alakítanunk. Én javasolnám az elnöki funkciót rotációs rendszerbe lebonyolítani. Természetesen a fizetést is így vennénk fel.

« Válasz #77 Dátum: 2017. Január 03. 08:51 »
1 fő megélhetése, vajon az mennyi?   :)
Mert kinek mennyi, az annyi.  Az igények, és szokások miatt, ez igen eltérő összeg lehet. De szerintem kár is ezen komolyan rugózni. Valószínű hogy ilyen alapon nem korlátozható a tartott méhek száma.  Inkább csak érdekes téma. Ez nagyon relatív összeg. Egy régi rádióriport jut eszembe, talán úgy a kilencvenes évek közepe, vagy végefelé volt. Azt firtatták hogy ki számít jómódúnak, tizenéves csemetéket kérdeztek az elitebb csoportból hogy ki mekkora összeggel indul el egy hétvégi discóba, illetve szórakozni. Akár akkora összegeket is említettek, ami akkoriban nekünk havi fizetésünk volt. Nem kerestünk azért rosszul mi sem, abban az időben. Szóval relatív dolgok ezek. 

« Válasz #78 Dátum: 2017. Január 03. 08:56 »
Hóbabukni csak hó esetén lehet!  ;D
Ott fenn Nógrádba mennyi hó van fenn a hegyek közt?

Ingyen már nem is dolgoznál a közért?  ;)
Pedig úgy kellene!
Szabó György

« Válasz #79 Dátum: 2017. Január 03. 09:01 »
Kinek milyen felesége van!

Ezt egy külföldi méhésztől hallottam!

Van akinek kevéssel is beéri, ők sokáig együtt élnek egészségbe, másiknak semmi sem elég és elvárja, hogy a választottja a belét is kilógassa az Ő jólétéért........ebben az esetben korai halál, vagy válás a történet vége!  ;D

Szakmunkás képzőmbe 1. óra 1. lecke!
A többi csak ezután következik!  ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #80 Dátum: 2017. Január 03. 15:45 »
 Jól van, én tudom, hogy ez csak elmélet, itt úgy se történik semmi a teljes összeomlásig.
Viszont ha komolyan vennénk valaha is az erőforrások kiaknázásának korlátozását, ez nem feleség függő. Családszám és kész. Amelyik felségnek ez nem teszik váljon el.  Vagy fogja be a száját. Ennyi.

Nehogy már a feleségekre alapozzuk a gazdaság fejlesztését. Nem vetted még észre, az asszonynak oda adott pénz olyan mintha fognál egy nagy csomó papír pénzt és feldobnád a levegőbe szélvihar közepén. Fiatal házas korodban persze elhiszed, hogy te gyerekeid többet érdemelnek, és te vagy a hibás mert nem keresel eleget. De, majd rájössz.....

« Válasz #81 Dátum: 2017. Január 03. 16:09 »
"Vagy fogja be a száját."

Ezt azért megnézném, hogy működik nálatok?  ;D ;D ;D ;D

Olvasd el még egyszer mit írtam!  ;)

Az első példa volna kívánatos mindenkinél, mert együtt élnek (papa, mama, méhek + gyerekek ha sikerült őket is elvarázsolni.
Ez nem minden méhésznek, akár nagyon nagynak sem minden esetben sikerül!)

A másodikat nevezzük vérszívóknak (pedig elsőre okosnak tűnt B: .....  ;D) akik inkább a megtermelt javak újra osztásában jeleskednek, mint azok előállításában.

Bizony korlátozza a gazdaság fejlesztését,
mert az ilyen "asszonynak oda adott pénz olyan mintha fognál egy nagy csomó papír pénzt és feldobnád a levegőbe szélvihar közepén."

És akkor még jól jártál, ha "csak" ennyi történik!  ;D ;D ;D

Bár általában okosabbak mint a varroa, nem nyúznak de nyírnak ameddig lehet! ;)
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 03. 21:16 írta Texas Ranger »
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #82 Dátum: 2017. Január 04. 15:43 »
Idézet
Feltehetően a kevesebb méz miatt fel menne a méz ára.

Hogy a fenében bízhatsz ebbe, ha a mézhamisítás 20-30 Ft-os alapanyagból az iparszerűen időjárástól függetlenül a korrupciós hálózat által támogatott módon zajlik?

Ma már, ha beállna az egész Földön a jégkorszak, akkor is tudnának "mézet" gyártani a kínaiak, de sejtésem szerint mostmár itt Európában is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #83 Dátum: 2017. Január 04. 16:09 »
Két féle ember van.
 Az egyik ha szembe találkozik egy problémával azon agyal, hogy lehet megoldani.
 A másik, felsorol rögtön tíz indokot miért nem lehet.
Talán nem írtam oda a jellemzésetekhez az utóbbit?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #84 Dátum: 2017. Január 04. 16:36 »
Rangerkám figyelj már, mert veled külön diskurzust folytatok.
Régen az asszony volt a feleség. Nem főnök mint manapság, hanem feleség.
 Fele véleménye befolyása stb. lehet. No most ráadásul a méhészet az egy gazdás. Tehát lehet, hogy neked segít a családod, te a szűken vett méhész te vagy. Vagy a feleséged. Akkor viszont ő a főnök.
Szegény megboldogult barátommal, könyvet akartunk írni, hogy hogyan jut el rendszerint, a férjhez menni kívánó csinos kislány, a zsaroló anya, nagy mama szerepig.
Ismered ezt a példát, amikor az anyuka mondja a fiának, aki kint felejtett valamit hogy: " Kisfiam ki ne menj ebben a rettenetes időben, a kutyát is kár kiverni, majd kimegy apád."
 És ez nem valami lecsúszott lezüllött, alkoholista, családoknál van így, ha nem ez bizony így van középosztály, olyan családjainál is, ahol, mindketten diplomások, avagy csak az egyik a másiknak érettségije van.
 Ez lett az emancipáció eredménye a 20. század végére.
Ez nem erre az oldalra való, de ele kell mondani, nem egy, nem kettő, hanem sok olyan családot ismerek, ahol már az első öt percben kiderül, a fontossági sorrend. Ez pedig a gyerek vagy két gyerek, mert ezekben a családokban jó ha két gyerek van, de gyakoribb az egy, három szinte sehol sincs, mert ott már más a felállás.
Szóval első "A Gyerek". Ez a Szíriusz, a Proxima Centauri, de mindenképpen legalább a Nap, nevű csillaggal azonos szinten. Ettől szebb, jobb , kiválóbb, stb sehol más nincs a világon. /Aztán ezzel a neveléssel jó kis gazembert lehet nevelni belőle./ Aztán jön "ő" aki azért fontos, mert ő aztán tudja, hogy mi a fontos a gyereknek. Aztán jön kutya macska ami van, és a végén valahol beláthatatlan távolságban az apa, aki csak és kizárólag azért létezhet, mert hoz némi pénzt haza, amire azért nekik szükségük van.
Ne értsen félre senki, azzal se értek egyet, hogy valaki jól megveregeti a feleségét. Azt is elmondom, én még soha a kezemet sem emeltem rá majdnem 40 év alatt. De ez személyes dolog.
Minden fiú gyereknek az anyja rontja el a sorsát. Még pedig azzal, hogy egy ilyen nevelés után, ahol a családban ő a szupersztár, az életben kikerülvén nagyon nehezen szokja meg, hogy ott bizony ez nem így van. Azonkívül mivel apját csak alá rendelve látta egész életében, lehet, hogy nincs is kedve megnősülni. De, ha megnősül is csak ritkán találja meg a helyét, mivel nem volt előtte olyan minta ahol mindkét fél számít, és mindkét házasfél véleménye ugyanannyit nyom a latba.
 No, most mind ezt amit elírtam, te is könnyen észreveszed, ha nyitott szemmel , jársz. Vagy úgy van mint falun, ahol a nagyon szoros barátságok ritkák, ám az ismeretségi kör igen tág.

« Válasz #85 Dátum: 2017. Január 04. 16:59 »
Zenészkém a Te nézeteid már régen kihaltak vagy közük sincs a mai valósághoz!  ;D

Nem mondom, hogy jobb ezáltal a mai világ.................. de ez van ezt kell szeretni.  ;)

Aki nem alkalmazkodik az nem éri meg a következő évszakot, évadot!
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 04. 17:07 írta Texas Ranger »
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #86 Dátum: 2017. Január 04. 17:13 »
 No, most. Megint az a kérdés, hogy ebből, hogyan következtetsz a nézeteimre, mikor én csak egy leírást tettem az általam tapasztaltakról.
De, ha az az én nézetem, hogy egy házasságban mindkét fél egyenlő, a te nézeted pedig az amit én leírtam, én egyetértek veled, amit én gondolok azok elavultak.
 És mivel a "te nézeted" a divatos, az enyém meg az elavult, már meg is van az oka a népesség csökkenésnek.

No most még valamit. Ebből következik, hogy talán van olyan is amikor az elavult jobb, mint az új. Legalább is innen tőlünk, úgy tűnik, ahol az általános iskola 15 év alatt teljes fehérből majdnem teljesen barnává vált.
 Valószínű Gödöllőn ez nem érzékelhető még.... De kívánom neked, hogy érd meg az a kort, ami így nem is lesz nagyon messze, amikor majd lesz Pest, és környéke, némileg fehér, és majd körülveszik szín barna "ork" megyék.

« Válasz #87 Dátum: 2017. Január 04. 19:32 »
Tisztelt hozzászólók!
Annak semmi köze a Méz árának megemeléséhez, hogy ki miért nem emelte az asszonyra 40 évig a kezét!
Keresetek neki valami más rovatot.
Mondjuk a "Mónika Kibeszélő show?"
Legyetek kedvesek a gőzölgőbe folytatni.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #88 Dátum: 2017. Január 04. 19:47 »
Teljesen igazad van. Én írtam is, hogy nem ide való, de nem tudtam hová tenni.
 No most írd le, hogy hová húzzunk mi el a Rangerral, mert különben a kibeszéletlen témák miatt muszáj leszek elmenni Gödöllőre  akácra  a Rangerhoz. Tíz nap alatt csak jutunk valamire.

/Ha keveset alszunk és végig beszélgetünk./

« Válasz #89 Dátum: 2017. Január 04. 19:51 »
Lehet jönni, de itt a 10 napból gyakran 2 hónap szokott kerekedni!
Hagyjál otthon magadról fotót!  :D

Na most akkor a dühöngőbe vagy a gőzölgőbe távozunk?  ;)
Szabó György