Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472979 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1095 Dátum: 2024. Február 06. 19:24 »
Szerinted egész Európában miért tüntetnek a gazdák?
Ők is valamilyen egyesületben vannak?
A frászt!
A méz, gabona, bor piacot egy egyesület soha nem tudja befolyásolni.
Nyomást lehet gyakorolni, de ahhoz erő kell, ez pedig egy közös összefogásban rejlik, több országgal együtt.
A mézpiaci krízis NEM CSAK magyar jelenség!
Az összes európai termelőt sújtja.
Az EU egy nagy bohóc színpad, nekik kéne elsősorban az európai termelőket megvédeni, a külső piacoktól.
Addig amíg ilyen vezetők vannak döntéshelyzetben semmi esélyünk.
Ja neked izso60 mi a javaslatod?
Holnap után jössz Záhonyba?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1096 Dátum: 2024. Február 06. 19:29 »
Ezt kéri tőlem oszkár:
"A tartalék családjaid különben hogy teleltek?  Képekkel illusztrálhatnád őket. ( a legbikábbat megnézné sok mindenki.) Még most ,míg nincs összepakolva egy sem."
A méhcsaládok általános állapota rovatban teszek fel képeket.
Ott megnézhetitek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1097 Dátum: 2024. Február 07. 13:31 »
A saját véleményem az, mert van rá igény, hiszen ezt a "csóró" réteg fogyasztja.
A minőségi mézet, vagy bioélelmiszerekkel a tehetősebb réteget célozzák.
Én nem látok ebben kivetni valót, viszont a címkéről a MÉZ szónak le kell kerülnie.
Anno a "Tej italról" is le kellett venni a Tej szót, mivel nem tehéntől volt.
Azóta reggeli ital néven kerül forgalomba, a valódi(?) tej forgalmának alig az 1%-a.
A kereskedő azt adja el amire van igény.
Rövid ez a történet.
Nagyernyei Attila
Nos  Rolex karórára 15000 ért,  vagy Puma cipőre 5000ért szintén van igény. De ha ilyet találnak kereskedelmi forgalomban, akkor megsemmisitik a  kereskedő meg kap egy 6szamjegyű csekket.  Nem adják oda a  lecsúszott retegeknek , törököknek stb.
Jól látod,  hogy a méz megnevezésnek le kell kerülnie ezekről a termékekről. De innen csak annyi látszik hogy a rengeteg intézkedés után sem tisztul a kép,  ezt valahogy nem sikerül elérni és a termelőknek egyre rosszabb.
És itt fel kell vetni az Omme és az agrártárca felelősségét. Nagyon úgy néz ki,  hogy meg van véve itt sok ember.

*

linen

• 123
« Válasz #1098 Dátum: 2024. Február 07. 17:54 »
Üdv, azért az utolsó kapcsolja le a villanyt!

*

izso60

• 573
« Válasz #1099 Dátum: 2024. Február 07. 18:58 »
Üdv.Uraim!          Ezeket kérdezi                                          Nagyernyei Attila
Szerinted egész Európában miért tüntetnek a gazdák?

És Ők is Záhonyba lesznek ugye Uram?

Nyomást lehet gyakorolni, de ahhoz erő kell, ez pedig egy közös összefogásban rejlik, több országgal együtt

Akár erről is lehetne szó, talán ilyesmire való az érdekképviselet, vagy nem?                                     -
Addig amíg ilyen vezetők vannak döntéshelyzetben semmi esélyünk.                                               -                                                                                                                                                 -Így is lehet mondani, de ez sokszorosan igaz az OMME-re is, sajnos.                                            -
Ja neked izso60 mi a javaslatod?                                                                                                -                                                                                                                                                -Akár lehetne is, de értelme nem sok van, tudod Én már láttam egyet s mást.                                     -
Holnap után jössz Záhonyba?
Nagyernyei Attila                                                                                                                           -                                                                                                                                                  - Nos biztosan ott leszek, csak Te maradj addig amíg nem találkozunk

« Válasz #1100 Dátum: 2024. Február 07. 20:41 »
Szerencsétlen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1101 Dátum: 2024. Február 08. 20:29 »
http://www.omme.hu/demonstracio-2/
Hajnali 4-kor indul a Tolna Megyei Méhész Egyesület csapata!
Mi nem csak dumálunk a fotelból, ott leszünk!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1102 Dátum: 2024. Február 09. 06:25 »
Mit fogtok ott csinálni?

« Válasz #1103 Dátum: 2024. Február 09. 08:05 »
Átkiabálnak az ukránoknak, hogy ne engedjék be vámmentesen a kínai szörpöt! ;D

« Válasz #1104 Dátum: 2024. Február 09. 08:17 »

Ők meg visszakiabálnak, hogy hülye gyerekek eddig 10-20-30 százalékot raktatok a szörpből a mézetekhez belőle, most meg már csak 10%-ot raktok a mézetekből a szörphöz, és sikerült elérnetek, hogy ezt a címkén is fel kell tüntetni.
Eddig minden tüntetésetek visszaköszönt, inkább jertek át, be lesztek sorozva, másra úgysem vagytok jók.

*

wr

• 1013
« Válasz #1105 Dátum: 2024. Február 09. 11:00 »
Szerintem elfelejtették közölni velük, hogy az eu-s döntéseket nem Záhonyban hozzák.  :D

*

Apis

• 192
« Válasz #1106 Dátum: 2024. Február 09. 21:24 »
http://www.omme.hu/demonstracio-2/
Hajnali 4-kor indul a Tolna Megyei Méhész Egyesület csapata!
Mi nem csak dumálunk a fotelból, ott leszünk!
Nagyernyei Attila
Az OMME elnök felszólalt, beszédet mondott?

« Válasz #1107 Dátum: 2024. Február 09. 22:48 »
Na tehát újra itthon vagyok!
Megjártuk Záhonyt, hajnali 4-kor indultunk, és 880 Km-t vezettem.
Annyit az egész tüntetésről, hogy már Kisvárda előtt 15 Km-el "Stau" volt, az-az 30 Km-es dugó.
Nekem szerencsém volt mert pont Jakab István mellé kerültem a 30 Km-es sorban, és mivel ő szónokolt, valamint szervezte az egészet, mondta, hogy menjek utána.
A beszédek alatt megemlítették, hogy nem vagyunk egyedül, hiszen a traktorsor hossza 5 kilométer!!!!!!!!!!!!!!!
Ennyi hülyét mondjátok ti.
Rengeteg méhész volt, én szégyellném magam a helyetekben.
Ez nem kormányragpanda,és FIDESZ demonstráció volt, hanem egy brutális elégedetlenség.
(Zárójelben megjegyezem, bár nem kéne, nem vagyok FIDESZ szimpatizáns,  jobbos oldalon érzem jól magam.)
A lengyelek tovább mentek, ma lezárták a határt!
A fotelból könnyű dumálni, de egyikőtöket sem láttam ott!
Varga Karcsi kerekegyházi "mega méhész" egy busznyi (48 fő) méhésszel vett részt!
Én segítettem,hogy Jakab után jöjjenek, így sima volt az útjuk.
Ott volt Cserényi Péter, Pöte, Hegedűs Dénes fia, "Somi", sok szaktanácsadó, Hock József, és sorolhatnám!
Nagyon jó érzés tölt el, hogy részt vehettem ezen a megmozduláson.
A lelkemnek jól esett!
 A Tolna megyei méhészeket képviselhettem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1108 Dátum: 2024. Február 09. 22:52 »
Az OMME elnöke Belgrádban van!!!!!!!!!!!
Megalakítják az európai méhész egyesületek szövetségét, hogy közösen tudjanak fellépni az érdekünkben  a kínai, és az ukrán mézek ellen!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos ti erről semmit nem tudtok, csak pofáztok a vak világba!
NagyernyeiM Attila

*

Apis

• 192
« Válasz #1109 Dátum: 2024. Február 09. 23:04 »
Attilla, itt nem a pofázásról van szó, hanem ha már annyi méhész oda lett csődítve annak úgy lett volna értelme ha valaki nyilatkozik, beszédet mond. Ha az Omme elnöknek ettől fontosabb dolga van ( nem hiszem) akkor valakire delegálja ezt az elnökségből!