Áhhá! Most már értem! Én specciel naggyon penge voltam szövegértelmezésből,mindig számíthattak rám a kisegítőben a tanáraim.

Most az elején szeretném leszögezni: NEM KÖTEKEDÉSBŐL ÍROK, SZIMPLÁN A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS SZÁNDÉKÁVAL!
Itt nem a szövegértelmezési kompetenciákkal van a gond, hanem a fogalmazásival:
Első példa:
A: „Gondolom az újabb Brüsszeli tüntetés, most szedik össze az embereket.”
B: „Tévedsz Péter!
Már a szervezés utáni héten minden hely elkelt.
Csak Tolna megyéből 23-25 fő utazik.
Nagyernyei Attila”
Ebből a párbeszédből azt szűri le az olvasó, hogy egyszerre utazik a 23-25 fő.
Ha „
B” azt szerette volna kifejezni, hogy 23-25 fő jelentkezett a tüntetéssorozatra, de nem egyszerre vesznek részt minden alkalommal a megmozdulásokon, akkor azt kellett volna írnia pl. :
„ Tolna megyéből 23-25 fő jelentkezett, és tüntetésenként 6-7 fő utazik. „
Második példa:
A: “Négy helyszínen zajló TÜNTETÉSSOROZAT-ról beszélünk!”
Ez így nem helyes megfogalmazás! A „négy helyszínen zajló” mondatrész ebben a formában azt jelenti, hogy a négy helyszín mindegyikén egy időpontban van a tüntetés. Ebben az esetben viszont nem beszélhetünk tüntetéssorozatról. Ha „A” azt szerette volna kifejezni, hogy 4 különböző alkalommal, különböző helyszíneken lesz tüntetés, amelyek egymással kapcsolatban állnak, akkor ezt kellet volna írnia pl.:
„Négy állomásból álló tüntetéssorozatról beszélünk !”
Nekem semmi bajom a megmozdulással, de szerintem nagyon rosszul sült el a méhészek körében, hogy tüntetésként lett kommunikálva. Ugyanis véleményem szerint ez nem tüntetés, hanem reklám! Annak viszont nem rossz! Csak kár, hogy a méhészek bele lettek keverve.