Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472904 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #420 Dátum: 2016. Június 02. 22:19 »
Szakmai program Somogyacsán
Kötetlen szakmai programra várunk mindenkit június 11-én Mészáros József tagtársunk somogyacsai méhészetébe.
Program:
Érkezés: 11 órára
Méhészet megtekintése
Szakmai beszélgetés – vendégünk Bross Péter, az OMME elnöke
Ebéd
Helyszín: Somogyacsa
Részvételi díj: 1.000 Ft/fő
Jelentkezni: június 5-ig Petrus Lajosnál (20/930-9040) vagy Nagy Csabánál (30/635-1268)
http://ktme.hu/2016/05/08/szakmai-program-somogyacsan/

« Válasz #421 Dátum: 2016. Június 03. 14:59 »
Kirándulás Ausztriába a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesületével
"Egyesületünk 2016. augusztus 19-22. között bemutató méhészet látogatással egybekötött kirándulást szervez Ausztriába.
Tervezett program:
Aug. 19-én Kónya Lajos bemutatóméhészetének megtekintése Öttevényben. Ebéd: Öttevényben a Napsugár Étteremben, szállás (vacsorával): Szombathely környékén
Aug. 20-án továbbutazunk Karintiába, Bodensdorfba
Aug. 21-én kirándulunk, a környék nevezetességeit látogatjuk meg
Hazaindulás augusztus 22-én. Útközben az ausztriai Pöllau-ban Josef Uhl méhészetét látogatjuk meg,
A szállásunk Ausztriában (2 éjszaka) Bodensdorf-ban a Hotel Bella Vista Wellnes***-ben lesz.
Az ár tartalmazza:
bővített félpanzió
korlátlan svédasztalos reggeli és vacsora, kávé, tea és üdítőitalok fogyasztása 7.30 órától 20.00 óráig
wellness részleg használata (gőzfürdő, infraszauna, sóterápiás finnszauna, pihenő)
korlátlan Wifi internet használata
A szobák franciaágyas+erkélyesek. Az Ausztriában eltöltött 2 nap az ebédről mindenkinek saját magának kell gondoskodni!
Részvételi díj: 40.000 Ft, mely tartalmazza:
idegenforgalmi adót
a méhészet látogatást
csoportos biztosítást.
Aki szeretne a kiránduláson részt venni, az az egyesületünk bankszámlájára május 12-ig 26.000 Ft/fő összeget szíveskedjen „szakmai kirándulás” megjegyzéssel átutalni.
A bankszámlánk száma: OTP 11743002-20185738
A fennmaradó összeget (14.000 Ft-ot)  augusztus 1-jéig Petrus Lajosnál valamint Nagy Csabánál (kaposvári méhészboltban) a név, cím, telelfonszám adatok megadásával kell kifizetni.
A busz indulásáról a későbbi időpontban adunk tájékoztatást!"
http://ktme.hu/2016/05/08/kirandulas-ausztriaba/

« Válasz #422 Dátum: 2016. Augusztus 06. 16:30 »
Most értem haza Jászberényből.
Véleményem szerint jóval kevesebben voltunk, mint az előző években.
A méhanyákért sorbaállás volt.
Az eszközárusok sem panaszkodhattak.
Két előadást hallgattam meg, Tantó Sándorét és Bross Péterét.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Programban lesznek változások, de erről a méhészek a szaktanácsadókon, és az újságokon keresztül tájékozódhatnak.
Tantó Úr előadása után kérdéseket lehetett feltenni, én éltem is vele.
A Nemzeti Programból fizetett szaktanácsadók a döntéshozatalban nem összeférhetetlen e?
Válaszom elől részben kitért Tantó Sándor, mert azt válaszolta ez az OMME belügye, és a küldöttgyűlés hatásköre.
Ezzel maximálisan egyet értek, sőt támogatom, de én az FM képviselőjének a véleményére lettem volna kíváncsi, hogy ez miként illeszkedik a Nemzeti Programba.
Tantó Úr javasolta, hogy kérjek állásfoglalást a minisztériumtól.
Én eddig úgy tudtam, hogy ezt már régen megtette Dr.Mészáros László ex. OMME elnök.
Ezután következett Bross Péter az OMME elnöke.
Előadását a mézpiacra hegyezte ki.
Elmondta, hogy véleménye szerint megvan a mézár "alja", és ezek után szerény áremelkedés várható.
Elmondta, hogy Brüsszelben tárgyalt az EU Mezőgazdasági Bizottságának méz referensével, aki biztosította arról, hogy a kínai méz problémával foglalkoznak.
Humorosan megjegyezte, hogy a méz ára nem azért alacsony, mert őt visszaválasztották.
Azt is elmondta, hogy vannak olyan méhészek akiknek az idei rekord volt!
Ők tavaly kezdtek méhészkedni.
Ezután ebéd, vásárlás, és aki ott maradt kérem folytassa!
Nagyernyei Attila

« Válasz #423 Dátum: 2016. Augusztus 14. 21:35 »
Nem méhészeti programról számolok most be, de úgy gondolom talán belefér ebbe a rovatba írásom.
Tegnap Bugacpusztán jártunk feleségemmel a Kultúrtáj ősi hagyományőrző rendezvényen.
Másfél kilométeres kocsisorban araszoltunk amíg oda nem értünk a több hektáros parkolóig, és ebből több kisebb is volt.
Hömpölygő embertömeg, igazi népi forgatag.
Mi a lovasok felvonulását, és a versenyt néztük meg elsőként.
Két Tolna Megyei Méhész Egyesületi tag is nyeregbe szállt, oda is jöttek hozzánk üdvözölni.
Lovász József szálkai, és Farkas János nagydorogi méhészek az előfutamokat megnyerve jutottak tovább.
Jó érzés volt látni lovasainkat, az óriási tömegben.
Ezután "bóklásztunk" a hagyományőrző vásárban.
Természetesen a méhészek, és termékeik érdeletek, na meg az árak.
Hát mit mondjak, elszomorító.
Volt aki még arra sem méltatta a nagyérdeműt, hogy az OMME-s üvegeket felcímkézze, csak úgy kopaszon nyomta.
Az év méze is itt volt, na meg vagy még rajta kívül 3-4 kiállító.
Itt nem lehetett a kereskedőket szidni, mert saját maguk alakították ki a kritikán aluli áraikat.
Ha egy ilyen színvonalas rendezvényen nem merik megkérni az egyébként szép világos (és sűrű) akácméz árát, akkor nem csupán a kereskedőkkel vannak gondok.
Kóstoltam, nézegettem az árut és elszomorodtam.
Akác 2.000-2.300
Hárs 1.700-1.800
Virágméz 1.300-1.500
Erre nincs magyarázat.
Elmondhatom, hogy van némi vásári tapasztalatom, egyesületünk jóvoltából.
OMÉK és közel 20 éve Szekszárdi Szüreti Fesztivál.
Egy dekával nem ad el többet egyik méhész sem, aki jóval olcsóbb!!!!!!!!
Amit most írok azt mér egyszer sorokba foglaltam.
Ott álltam a méhész mellett, amikor a vevő megkérdezte tőle...."Miért ennyivel olcsóbb önnél a hársméz?"
Megdöbbent a kolléga, mert a vevő a nálánál sokkal drágábból kettőt is vitt.
Ekkor én jöttem.
Megkérdeztem miért ezt választotta?
Egyszerűen felet...."Remélem, hogy az árral együtt jár a minőség is."
Megjegyzem, hogy ez mindig nem igaz, de elgondolkodtató.
Jászberényben is hasonlót tapasztaltam, tehát ez már tendencia.
Nyüszítünk, kesergünk aztán saját termékünket leárazzuk, leminősítjük...
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 15. 08:01 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #424 Dátum: 2016. Augusztus 15. 00:46 »
........
Tegnap Bugacpusztán jártunk feleségemmel a Kultúrtáj ősi hagyományőrző rendezvényen.
Másfél kilométeres kocsisorban araszoltunk amíg oda nem értünk a több hektáros parkolóig, és ebből több kisebb is volt.
Hömpölygő embertömeg, igazi népi forgatag.
......
Nagyernyei Attila

Attila!

Hogy a fenébe találtatok oda a "Kultúrtájra"? GPS-szel?

Legalább néznél utána, ha már írni szeretnél róla...

http://kurultaj.hu/

Hogyan is szokta volt mondani Jenő? Most akkor erek között injekció, vagy esetleg ínyek között erekció?

Az OMÉK meg nem OMMÉK, az "év méze" meg ha ott is volt, biztosan nem kiállítóként, legfeljebb kiállítottként...

Soroljam még?

Igényes mondanivaló megérdemli az igényes tálalást...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #425 Dátum: 2016. Augusztus 15. 01:32 »
Tomipapa!

Nem is te lennél, ha nyilvános lejáratás helyett privátba küldenéd a nem éppen jó indulatú helyesírási tanácsaidat!

Egyébként meg köszönettel vennénk, ha a fóliasátraidban gondoznád a növénykéidet mások cseszegetése helyett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #426 Dátum: 2016. Augusztus 15. 08:29 »
Lousicide!
Örülök, hogy ennyire rá vagy kattanva írásaimra.
Tanulni sosem késő!
Az "OMMÉK" elírásomat nézd el nekem "Királycsinálónak", ez volt 3 évig éjjelem-nappalom és nem tudok elszakadni a gondolatától, hogy ennyi rosszindulatú emberrel szemben ilyen elsöprő sikert aratott ez a "törpe 10% alatti kisebbség"!
Ha már abban is kételkedsz, hogy a Kurultáj rendezvényen részt vettem, komoly problémád lehet a bizalommal.
Vagy hozzászoktál a hazug, szava hihetetlen emberekhez?
Így megértelek, viszont sajnállak.
Nehéz lehet a gondolataidat úgy átformálni, hogy azoknak hittél eddig akik a méhészeket minden nap megvezették.
Az őszinte, tiszta szó nálatok elképzelhetetlen?
Én egy rendezvényről számoltam be, de nem tudtam, hogy tanukat is fel kell sorakoztatnom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #427 Dátum: 2016. Augusztus 15. 12:01 »
Aranyos Attilám!

Isten őrözzön, hogy kételkednék én a te szavaidban! Inkább iszom azokat, mint mennyei nektárt, csak hát ott van az az általad diagnosztizált fránya diszlexiám, ami eszerint valóban nagyban akadályozhat a precíz szövegértésben...

Pontosan e diszlexiának folyományaként jobbára csak képi megközelítésekre vagyok képes, ezért lelki szemeim előtt egyből az derengett föl, amint Judit asszonnyal beülsz a "fauwéba", s bepötyögöd a GPS-be: Kultúrtáj, Bugac.

S láss csodát, a GPS is tudhat valamit, de valahogy nem azt adja, mint a kérés!

No, próbálkozzunk hát a Google térképpel:

https://www.google.hu/maps/place/Kurult%C3%A1j+-+Bugac/@46.6758676,19.650288,16.75z/data=!4m5!3m4!1s0x4743bf680f79e7ad:0xed61349dca77c7c0!8m2!3d46.676032!4d19.652499?hl=hu

Valamilyen oknál fogva hiába írtam be a Google-ba az általad megadott Kultúrtáj, Bugac kereső-kifejezést, ez a mi aljas "barátunk" konzekvensen a Kurultáj, Bugac találatot adta. Lehet, hogy már a Google térkép is diszlexiás?

Nem adom fel olyan könnyen, ezért tovább próbálkoztam, immáron nem azzal a diszlexiás térképpel, hanem az Earth-szel (ha már a képi megközelítések állnak hozzám közelebb):

https://www.google.hu/maps/place/Kurult%C3%A1j+-+Bugac/@46.6733587,19.4681179,39690m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4743bf680f79e7ad:0xed61349dca77c7c0!8m2!3d46.676032!4d19.652499?hl=hu

Püff neki, az is valami Kurultáj nevű találatot adott!

Nem lesz ez jó így -gondoltam-, de hát tudod, tényleg nem adom fel néhány sikertelen próbálkozás után, ezért fogcsikorgatva, de tovább kerestem. S íme, a kitartás meghozza a maga gyümölcsét, végre több találatot is kaptam a Kultúrtáj, Bugac keresésre. Kettőt megosztanék veled, ha már annyira fontos Neked az a Kultúrtáj Bugacon:

http://geography.hu/mfk2001/cikkek/Frisnyak.pdf

http://www.novenyzetiterkep.hu/node/390#1.2.14.  (kattints a Bugaci-homokhátra)

Nos, ezek immáron tényleg arról a kultúrtájról szólnak, amire gondolhattál, bár sajnos a vásári mézpiaci elemzések mindkettőből hiányoznak, de figyelmes olvasással sikerrel rájöttem, mire próbáltál utalni, amikor Kultúrtájról beszéltél. Sajnos, Bugac már valóban jobbára kultúrtáj képet öltött, de nem most kezdődött ez a folyamat.

Aztán arra is sikerült rájönnöm, a lovasprogramokat csak alibiből említetted, hiszen elsősorban nem azokért látogattad e Kultúrtájat. Egy fenét, az egész tájban az egyik legfontosabb programpont éppen hozzád köthető, ó Nagy Király! 'Iszen ott állott a jurtád!

"Atilla Sátra, “A hunok bejövetele” félkörkép, tárlatok

A két kiállító jurta között ismét felépül a világ legnagyobb jurtája, Atilla sátra. A több, mint 20 méter átmérőjű jurtában a hun korszak elevenedik meg régészeti lelet rekonstrukciók, antropológiai arcrekonstrukciók és festmények segítségével.

A világ legnagyobb szétszedhető, természetes alapanyagokból készülő jurtájában a régészeti kiállítás mellett megcsodálhatjuk “A hunok bejövetele” című hatalmas félkörképet. A több mint 20 méter hosszú festmény tisztelgés a Kárpát-medencében birodalmat kialakító Atilla nagyfejedelem előtt.

Az “Atilla Sátra” antropológiai és régészeti kiállítást egy tudományos szakértői csapat koordinálja. A három óriás jurtából álló “Ősök Sátrai” kiállítási együttes több tudományos intézmény összefogásával valósul meg."

Így már értem, s azt is megfejtettem, miért nem szóltál nekünk erről. Az a közismert szerénységed okozhatta, hogy szemérmesen hallgattál arról: végtére is szinte kizárólag rólad szólt az egész bugaci törzsi gyűlés...
Már csak a keresztnevedet kell helyesbíteni, hogy ne legyen senkinek kétsége: Atilla, a "Nagy Hun Király "(Hun nem mindig Nagy Király) ereszkedik le közénk egy kis  vásári mézpiaci elemzés erejéig...

Gondolom, nem a magatokkal vitt, galagonyás tóparti legelőn hízott, nyereg alatt puhított szálkai szürkemarha-steak volt az ebédetek, szerencsére Szomor Dezső barátom szürkemarha állományából származó jószágokból készült, kiváló és autentikus pörköltet, steaket is lehetett kapni Bugacon, nehogy szürkemarha nélkül kelljen megehülnötök a Kultúrtájon:

http://www.bugacpuszta.hu/karikas-csarda-hagyomanyos-etelek.html

Ha meg a Kultúrtájról hazafelé beugrottatok Hegedűs dr.-hoz egy röpke látogatásra (gondolom, Cserényi doki és Lajosmizse kieshetett az útvonalatokból, bár a környékén Garaczi János által alapított - egykor Hofi és Bessenyei Ferenc kedvenc helye- Tanyacsárdában, mostanság Heródek János chef által jegyzett csárda-ételek is élményszámba mennek: http://www.tanyacsarda.hu/ ), Kecskemét tájékán szintén több jó csárdában is elverhettétek a Kultúrtájon feltámadott mardosó éhségetek (igazán csak egy példa a sok közül):

http://www.kecskemeticsarda.hu/etlap.php

A bugaci vagy kecskeméti munkaebédet követően pedig ajánlottam volna egy kellemes és méhegészségügyi szempontból is érdeklődésre számot tartható kévézót. Sajnos sem Tak-Tik, sem Mitac névre hallgatót nem ismerek, de Félegyházán (nem túl nagy kerülő hazafelé) ismerek egy profi, egyúttal az új támogatott amitráz tartalmú atkaölő nevét viselő kávézdát:

http://etterem.hu/tik-tak-caffe-kiskunfelegyhaza

No, ha már jót mulattunk, hagyományt őröztünk, nagyot ettünk-ittunk a Kultúrtájon és környékén, térjünk a lényegre: mint írtam, nehezen vagyok képes belátni, hogy csapatod "elsöprő sikert" aratott volna a választásokon. Emlékeim szerint dr. Horváth Zsolt (elnökhelyettes), Hevesi Mihály (elnökhelyettes), Bercsényi János (elnökségi tag), Csányi Antal (tudom, ő önként visszalépett az elnökségi tagságtól), Erdélyi János (elnökségi tag), Szabó György (elnökségi tag), Csuja László EB elnök), dr. Körmendy-Rácz János (EB elnökként nem, csupán éppen-tagként az EB-ban), Kiss János (EB tag), Elekes László (EFB tag)  és Mózes Albert (EFB tag) "jelöljeid" egyike sem nyerte el a tagság bizalmát. Ha ez az "elsöprő siker", akkor nem tudom, mi lehet a bukás? Szerintem ez az "őszinte, tiszta szó", bár én valóban képtelen vagyok a tiédhez hasonló "őszinte, tiszta" megnyilatkozásokra. Sajnálatodat, empátiádat pedig nagyon köszönöm, majd igyekszem idővel feldolgozni a csalódottságomat. Nem megy az olyan könnyen, valószínűleg valóban sokkoló hatású lehetett az "elsöprő  sikeretek"...

Addig meg, amíg sikerül feldolgoznom ezt az "elsöprő sikereteket", megkérlek, továbbra is segíts a feszültség oldásában legalább azzal, hogy egy-egy ilyen -mimikai izmokat is megdolgoztató- hozzászólással megörvendeztetsz bennünket.   
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 15. 12:08 írta lousicide »

« Válasz #428 Dátum: 2016. Augusztus 15. 13:02 »
Tetűírtó!

A Te csapatodban hányan vettek részt az OMME közhasznúságának szándékos elvesztésében?

Erről kérnék egy fél oldalas szöszenetet Tőled!

Aztán majd még jöhet az elsöprő siker, lehet kapaszkodni az uraknak!

Vén létedre tudhatnád, hogy széllel szembe nem pisálunk. Amit a Te kedves csapatod OMME pénzből kampányként végig csinált az maga a hazugság hurrikán volt, felhasználva erre még a Te kedvenc lapodat is..... :-[

És még így is pofára estek az urak.
Nem láttad egy némelyiknek milyen volt a feje?
Már ezért érdemes volt ott lennem!

Ráadásul az sem baj ha nem választottak meg, mert az ötleteim, javaslataim sorba megvalósításra kerülnek.
Egyikről még az OMME honlapon is olvashatsz. (Bár még tökéletesítik technikát...)
Akkor meg miről beszélsz?  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #429 Dátum: 2016. Augusztus 15. 14:02 »
........

Legalább néznél utána, ha már írni szeretnél róla...

Hogyan is szokta volt mondani Jenő? Most akkor erek között injekció, vagy esetleg ínyek között erekció?

Miért nézne utána bárminek is, amikor még a naptárat sem ismeri. Hogyan tudna eligazodni a hónapok és évszakok között, ha "roppanó fagyos éjszakán" már 3 óra 20-kor zsong az erdő, és olyankor születnek Nógrádban a rekordok második akácon. Két év alatt a hársak virágzási sorrendjét sem tudta megjegyezni. Azt mondja a méhészeknek, nehogy elhiggyék a hat keret Hunor fiast, miközben már 8 kereten is volt fias. ( Nagy Csaba csinált a méhésszel egy riportot-el kell olvasni. Kezdő méhész is kiröhögi.)
Te meg Tomipapa már egyedül kínlódsz, de minek. Aztán neked mondogatják a méhtartók, hogy méheid sincsenek, holott sem szellemileg, sem fizikailag soha nem tudtak felmutatni semmit. Így tényleg csak vergődsz közöttük. Hagyd a fenébe! Ki korpa közé...

Jaj az idézet majdnem lemaradt:

írta Nagyernyei Attila Dátum 2016. Augusztus 11. 22:09 »
Sziasztok!
Ez a néhány napos lehűlés, így nyár közepén, észrevehető lesz a méhcsaládokban.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 15. 14:07 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #430 Dátum: 2016. Augusztus 15. 16:02 »
Érdekes, hogy az OMME egyik volt vezérürüje a nyáron kertész, télen mikulás bácsi rosszindulatú személyiség szorgos lejárató munkáját veszi igénybe. Miután az illető annyit ért a méhészethez, mint hajdú a harangöntéshez, hiszen méheket se tart, így a szemellenzős sörösló biztonságával mond bármit és lejárat bárkit. Nincs mese, az ilyen embert néha szilenciumra kéne ítélni, mivel elriasztja a méhészek egy részét a fórum olvasásától. Szerintem el is érte már a célját és ez neki nagyon megéri. Célja, hogy tönkretegye ennek a fórumnak a hírnevét. Ha ezt a moderátorok nem értik, és hagyják a rombolást, arról én nem tehetek.

Tanácsadásban lehet tévedni, lehet a tudás hiányos, hiszen senki sem birtokolja a bölcsek kövét, lehet hibázni is, nyelvtanilag is lehet helytelenül írni, de tudatos rombolást nem szabadna következmények nélkül hagyni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #431 Dátum: 2016. Augusztus 15. 16:13 »
Ugye ezt most magadra értetted? Mert Tamás nem írogat a kaptáron belüli eseményekről.  A rombolásról pedig a helyedben mélyen hallgatnék!
Egyébként két per volt összesen, mert a többi feljelentést visszavontad. Elekes az övét megnyerte. Semmi nem történt azután, vagy úgy is fogalmazhatnék, semmi eredménye nem volt. Csuja László a pert elveszítette. A helyedben nem rugdosnám Brosst, mert még a nyakadba varrják a PERKÖLTSÉGET.

Erre az írásodra gondolok:

"Tisztelt OMME elnök Úr!

Van egy bírósági döntés, ami kimondja, hogy a Méhészújság alapítása helytelen volt. Ennek a bírói döntésnek a végrehajtása érdekében az OMME küldöttgyűlésének vissza  kell vennie a Méhészújság kiadói jogát a kft-től. Ezt az őszi küldöttgyűlésen meg kell tennie!"

A Bross nem Mészáros. Nem fog egy idő után lenyelni mindent. Gondolataidat ez ügyben az új vezetőségnek címezd!
Ebből remélem kitűnik, hogy pártatlan vagyok e kérdésben.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 15. 16:21 írta kivancsi111 »

*

atya

• 1043
« Válasz #432 Dátum: 2016. Augusztus 15. 16:18 »
Még egyszer utoljára elmondom adjátok tovább!
Ha nem a megfelelő topicba írjátok mondanivalótokat, észrevételeteket, tiltás lesz a vége.
Attila rossz helyre írta észrevételét, mert ugye ez MÉHÉSZETI PROGRAMOK címmel van ellátva, és amit és amiről írt, az szerintem a HÍR-LES ben lett volna megfelelő helyen.
A tévedés még alapvetően nem hiba. Akinek viszont válaszolni van rá ingerenciája, az már válaszát ne itt tegye meg!
A HÍR-LES-en kívűl megtalálható még a GŐZÖLGŐ is.
Már egy téma lezárásra került az ilyen, és ehhez hasonló problémákért!

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #433 Dátum: 2016. Augusztus 15. 16:22 »
Tedd át légyszíves!

*

atya

• 1043
« Válasz #434 Dátum: 2016. Augusztus 15. 16:31 »
 kivancsi111!

Írásodban megjelölheted az a helyet ahol folytatni szeretnéd, vagy ahová a válaszodat írni fogod.
Ha ezek után valaki  is nem ott válaszol az írásodra, hanem itt, akkor egy pár nap gondolkodási időt fog kapni.
Ez vonatkozzon mindenkire!
Egyébként felnőttnek mondjuk magunkat, és néha egy ovist meghazudtolóan viselkedünk.
::)
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.