Tisztelt Méhészklub olvasók!
Sajnos az élő közvetítés technikai okok miatt nem jött létre.
Minden feltétel adott volt, ezerszer lepróbáltuk, viszont az internetkapcsolatban folyamatos problémák léptek fel.
Az a gond, hogy a baj igazi okát sem tudom, mert én általában az előadókkal foglalatoskodtam.
Információm szerint a Művelődési Központ internethálózata mondta fel a szolgálatot.
A nagy durranás elmaradt.
Azért ne szomorkodjatok, gőzerővel dolgoznak a technikusok, hogy itt a méhészklubon megtekinthessétek az összes előadást.
Most nem ígérek semmit, folyamatosan rajta leszek, figyeljétek a Méhészklubot.
Nekem Fórián Zoltán vezető agrárszakértő előadása tetszett a legjobban.
Ennek egyszerű oka van, a többieket sokszor hallottam, viszont a cukorágazat elemzése szenzációs volt számomra.
Utána a színfalak mögött még beszélgettem Fórián Úrral, és rengeteget kérdeztem tőle.
Nekem elmondta, hogy a méhészeti ágazat vakrepülést folytat, katasztrófának tartja, hogy február 6-án nem tudják a méhészek, hogy jövő héten milyen ár lesz.
Feltette a kérdést, hogy lehet így egy vállalkozást tervezni, amikor nem tudom a várható bevételét?
A méhészek egy szerencsejáték részesei, mert a 2000 Ft-os akácméz árnál mindenki a saválló pergetőt simogatta, most pedig rá sem mernek nézni.
"Megnyugtatott", hogy a mezőgazdaság nagy részében ez így van, de nem érti miért nincs a méhészeknek független mézpaci elemzője. (Ezt a magánbeszélgetésünkből idéztem.)
A cukor ára 2020-ig jelentősen nem fog változni, ennek okairól, ha többet szeretnétek tudni nézzétek meg Fórián Zoltán előadását, amely új, felelősségteljes gondolkodást kíván.
Még egyszer leírom, a félreértések elkerülése végett, az összes előadás csúcsszínvonalú volt, de nekem Fórián Zoltán elemzése testszett a legjobban.
Lehet, ha az OMME elnöke egy hasonló elemzést végighallgatott volna a várható mézpiaci tendenciáról nem nyilatkozza nyár közepén, hogy várjatok, lesz az akácméz ára 1.500-nál több is?
Ezeket a nyilatkozatokat szakemberekre kell bízni.
Nagyernyei Attila