Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 477007 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #225 Dátum: 2015. Október 14. 22:26 »
Tisztelt Méhészek!
Akik ott voltak szombaton az OV-n hallhatták, hogy feltettem a kérdést az OMME elnökének, hogy igaz e a hír, hogy egy Tantó nevezetű fiatal Úr kezeli az OMME alkalmazott kutatásból vásárolt méheit, és milyenek a méhek.
Nekem már akkor voltak információim, viszont kíváncsi voltam elnökünk válaszára.
Elmondta, hogy a méhes gyönyörű, szépek a szaporulatok, és a pergetett mézet értékesítve, majd eladás után visszaforgatják a kutatási programba!
Elmondta, hogy Tantó Viktor rengeteget dolgozik, és többet is érdemelne!
Véleményem szerint az ellene indított etikai vizsgálat nagyon helyén volt, mert ismét "füllentett"!
Tények feketén-Fehéren!
Az OMME méhese romokban van!
A 74 méhcsaládból rengeteg elpusztult, az állomány mindössze egy negyed él, azok is csak maroknyiak.
A megmaradók aligha érik meg a Karácsonyt!
Lazán számolva, csak eddig több mint 2 millió forint a kár.
Az elnökünk szerint pedig minden szép és kiváló!
Szomorú igazság ez.
A szakmai irányítók szégyelljék magukat!
Ennyit ér a méhészek vagyona?
Ébresztő OMME tagok!
Közeleg a választás, ne habozzatok!
Ez így nem mehet tovább!
Elég a hazugságokból, a mellébeszélésekből, a hasba akasztó póker arcból.
Az OMME a Méhészeké!
A mellékletben írt írásom alatt olvashatjátok az etikai vizsgálat lefolytatására irányuló kezdeményezésemet.
(Csak bejelentkezve olvasható a mellékelt dokumentum!)
Ezt már csak a fenti szomorú hírrel kell kiegészítenem!
Szomorú nap ez a mai.
Döbbenet és csend.
Ismét átvágták az 51 OV tagot!
Szerintem az OMME vezetői örülnek a legjobban, hogy csak ennyi tanúja van az elnök valótlan állításainak!
Akkor ki okoz anyagi és erkölcsi kárt?
Mondtam én, hogy Dr.Cserényi Péter panaszbeadványa eltévedt, Verőcére kell azt címezni!
Jó éjszakát!
Már mint annak aki el tud aludni.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 14. 22:39 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #226 Dátum: 2015. Október 14. 23:16 »
Hm...

*

atya

• 1043
« Válasz #227 Dátum: 2015. Október 14. 23:23 »
Az hogy valaki "füllent" az azt jelenti, hogy egy picit másként mondja mint ahogy van vagy volt. Erre még lehet azt mondani hogy nem jól emlékezett. Ami viszont még aggaszt az az, hogy hol volt az OMME szakmai vezetése?
Őket nem érdekelte az OMME méhészete? Nem látták a problémát? Vagy mi miatt nem látták a problémát?
Úgy tűnhet hogy a vezetés a tagság pénzéből önállóan vásárolt méhcsaládokat kontroll nélkül hagyta.
Fekete József a jó-gazda szerepkörébe helyezte a vezetőséget az OV-n.
Ez a jó-gazda szerep? Így kell jó-gazda módjára hagyni elveszni javainkat?
Mit tettek azok a méhek, hogy ilyen nagyfokú nemtörődömség áldozatai lettek?
Ennek a veszteségnek ki a felelőse??
Mindenki láthatja, hogy a kontroll nélküli működés hová vezet.
Ezért van szükség a KONTROLL csoportra is. 

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #228 Dátum: 2015. Október 14. 23:27 »
Ja ja ám!
Jól látod!
Ennek vannak felelősei, meg kell nevezni őket!
Aztán ballag a katona...
Nagyernyei Attila

« Válasz #229 Dátum: 2015. Október 14. 23:30 »
Úgy érzem kicsit mintha dühbe jöttem volna így késő este, amikor már épp lefekvéshez készülődöm.
Bontottam még egy sört magamnak...

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #230 Dátum: 2015. Október 15. 00:11 »
 QUQURIQ !!!

Az OMME 74 méhcsaládja (van, volt, lesz)!?

Cserényi mint az OMME szakmai vezetője, hogyan hagyhatta, egy kezdő OKJ friss vizsgával rendelkező fiatalt, szakértelem nélkül, hogy önállóan kezelhessen egy közvagyonban lévő nagy méhállományt?
Csak legalább havonta egyszer kellett volna ellenőrizni a szerencsétlen kezdő méhészt.
Ez a család összeesés nem egyik napról a másikra történt!
Csak ott fordulhatott elő, ahol napraforgó után nem kezelték le a családokat, vagy a technológiai fegyelmet nem tartották be!
Még szerencse, hogy a terepjáró árán nem méhcsaládokat vettek….
Tipikus példája annak, hogy eszetlenül költsük csak a pénzt!
Terepjáró milliókért, letakarva egy éve, senki nem használta…
74 méhcsalád kezdő kezébe? Talán pár évig 4-5 család kezelésével kellett volna megbízni a lelkemet!
Elnökünk az OV –n elmondta a kérdésekre, hogy az OMME méhészete csodálatos még y szaporulatok is!
MOST KÉRDEM ÉN?
Relatív az, hogy kinek mi a csodálatos…
Vagy megint a tényeket akarta Nagymesterünk hasba akasztósan félrevezetni a tagságot?
Valaki mondjon már csak egy, azaz, egy dolgot, amit a jelen vezetés maradéktalanul jól csinált vagy szervezett meg!
Lásd!
Üveggyár, szaktanácsadók pályáztatása, közgyűlések lebonyolítása, Újság beindítása, Kft kétszeri nekifutása, cukorügylet jelöletlen zsákokkal, Elnöki fizetés meg nem szavaztatása, IB tagok összeférhetetlensége, közhasznúság elhazudása, Kft pénzügyi beszámolójának az eltitkolása, Áfa átcsoportosítás, alapszabály botrányos újraírása, íratása több ügyvéddel, 30 éves OMME évforduló katasztrófális megrendezése, OMME zászlószentelés   az esti mese időpontjába, perek vesztése, bírósági ítéletek be nem tartása, Új méhész újság számlázási manőverei, Kutatási program rosszul megválasztott lehetőségei, Kft ügyvezetőjének bérezése, ellenőrző bizottsági vizsgálat eredményeit nem tárgyalta meg az IB, EB tagok gyors lemondása, etikai biz tagok gyors lemondása, etikai ügyek elmaradása, etikai ügyek vizsgálat nélkülilezárása, etikai ügyek határidőből való kicsúszása, médiákban szakmaiatlan kijelentések, Neonikotinoid szavazás, majd visszaszívás, méhészek félre tájékoztatása, ha éppen működik a honlap. Honlap átállás akadozása, tagok által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés alapszabály ellenesen össze nem hívása, küldöttek kűldöti viszonyuk el nem ismerése, önálló egyesületek belügyeibe való beleszólás, Jogtalan OMME –ből való kizárás!................
Hü-ha!
Késő van, nem is folytatom, mert mind ezt, ez a díszes vezetés követte el, egy ciklus alatt!
Ez csak egy kis ízelítő volt, az OMME méhészetének a kipusztításához…

Egy kétségbe esett Kiskakas!

Ja!
 …és még azt hangoztatják, hogy váll, váll mellet tovább folytatják amit elkezdtek…..

« Válasz #231 Dátum: 2015. Október 15. 06:30 »
Ha valaki úgy gondolja, hogy a soraimat kárörvendve írtam, nagyot téved!
Rengetegszer kérdeztük (kérdeztem), hogy mi van az OMME az-az a mi méhészetünkkel.
Szóban csak az OV-n volt lehetőségem.
Szomorú vagyok több ok miatt.
A méheket sajnálom, de sajnálom a fiatal kezdő méhészkollégát is, és sajnálom az összes méhészt akik még mindig nem látják kik vezetnek bennünket az orrunknál.
Már értem minek hangzott el az OV-n annyiszor, hogy szakmai érdekképviseletünk teszi a dolgát.
Köszönjük ebből elég volt!
Szomorú vagyok!
Már régóta tudom a megoldást, viszont ez valahogy nem megy át a küldöttekre, tagságra.
Új arcok kellenek, egy ambíció dús, értünk tenni akaró szakértő gárda, akik nem sumákolnak ha baj van!
Már megint lódítottak, és nem mertek kiállni a publikum elé elmondani, hogy hibáztunk!
Bevallom én is, amikor a jelenlegi elnökre szavaztam.
Nagyernyei Attila

« Válasz #232 Dátum: 2015. Október 15. 06:43 »
Még valami!
Kíváncsi vagyok a gödöllői MÉHÉSZ DOKTORUNKRA le írja e az általa szerkesztett OMME hahotába.
Arról nem is beszélve, hogy legalább ő is ránézhetett volna a szomszédságában működő közvagyonra.
Ezt is tegye be az iskolai tananyag közé, mint elrettentő példát!
Nem sokára mennek úgyis hozzá Tolna megyei méhészek, látogassanak már Isaszegről a pár kilométerre lévő
OMME méhesbe is!
Legalább a saját szemükkel megtapasztalhatják azt, amit a Méhészklubon folyamatosan leírtunk.
A meghívó a csatolmányban olvasható.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 15. 06:47 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #233 Dátum: 2015. Október 16. 23:04 »
Amit az "OMME méhészetről" írtatok - nagyon nagy a valószínűsége, hiszen a forrás nagyon megbízható -  nálam ismételten kiverte a 150 A-os biztosítékot, (pedig az már elég bika) de nem csak most, hanem már az OV-n elhangzottak  is. ( nem csalódtam benne, egy igazi teadélután volt)
Mit mondott az "elnökünk": módosítani kell a pénzügyi beszámolót és a - szerencsétlenül a küldöttek által megszavaztatott-  "új" alapszabályunkba be kell venni a "KÖZHASZNÚ" státuszt!!!- ezerrel!
 -Hát nem szakadt le az ég?
 - Hát nem szóltunk a KGY-en a pénzügyi beszámoló ellen ?
 - Ki miatt veszítettük el a közhasznúságot? (ráérünk az alapszabállyal 2016 májusáig - mondta "valaki" )

És van aki a nevét adja egy bírósági okiratban olyan hazugsághoz is , ami más személy lejáratására lett kihegyezve - ez olyan mintha eskü alatt tette volna.

Azt hiszem itt már nem csak az alázat hiányzik. Ez már a szavahihetőség teljes csődje.
Sajnos soha nem hallottam egyik vezető fórumon sem elhangozni ezt a bizonyos rövid mondatot egyik  vezetőnk szájából sem: BOCSÁNAT - nagyot tévedtem - én nem így gondoltam, így nem is vagyok méltó hozzátok!!!!! Pedig milyen jó lenne már hallani!!

Üdv: Bercsényi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #234 Dátum: 2015. Október 17. 06:51 »
QUQURIQ !!!

…..és mind ehhez a nagyra becsült Cserényi is ott asszisztált az elnökünk mellett!
Mindenhez adta a nevét, még sokszor meg is erősítette Mészárost az eszement ámokfutásában!
„Köszönet Neki a méhész társadalom nevében”!
Tipikus példa arra, hogy soha nem csinált senki semmit az IB-ben, csak osztották az észt…
Ott volt Bross, aki mindent meg tudott csinálni, és rátermett is volt.
Lemondott, mert a húgyagyúakkal nem lehetett dolgozni.
Maradt a munka, sok hozzá nem értővel, meg megválasztottunk egy kezdő méhészt (Cserényi szerint)
akinek semmi rálátása nem volt az egész OMME-re, csak a fizu érdekelte.
Azóta amióta Mészáros az elnök, a szakmai rendezvényeken az előadóterem pang a hallgatóságtól…
A magyar méhészek meg nincsenek sehol képviselve!
Ha nem volna Nemzeti Program szétszéledt volna már az OMME!
Itt állnánk egy üres „fantom” egyesülettel, és amíg van benne lóvé, az elnök addig az elnök.
Ez a díszes több kárt csinált mint hasznot a méhészeknek.
Abban azért nagyon bízok, hogy az új elnök lesz olyan karakán, hogy úgy veszi át az OMME vezetést, és a Kft-t, hogy kér egy független, de teljes körű hatósági könyv szakértést!
Akinek meg kell, menjen a lecsóba…

A séf Kiskakas!

« Válasz #235 Dátum: 2015. Október 17. 10:05 »
Kérdezem a küldöttgyűlés tagjaitól. Az elmúlt évek történeti eredménye alapján, ha most valamelyikőjüknek Dr Mészáros László személye nem megfelelő elnöknek,  és megbánták, hogy rá szavaztak, mit kellett volna másképp csinálniuk abban a helyzetben amikor Bross Péter lemondott, és elnöknek Egyed Árpád, dr Mészáros László és esetleg még más is volt javasolva.
Közeleg ismét az elnök választás, okos ember ugyanazt a hibát még egyszer nem követi el, ha egyáltalán ebben az esetben volt, ha nem is hiba, de valami olyan, amit a küldötteknek jobban figyelembe kellett volna venniük az elnök személyére vonatkozó döntésük előtt.

« Válasz #236 Dátum: 2015. Október 17. 15:17 »
Szerintem mindenféleképp több információ szükségeltetik előzetesen az elnök vagy elnökjelöltek személyéről.
A választásokon történt megnyilatkozása egy kicsit rokonszenvessé tette az ellenjelölttel szemben anno, amire a későbbiekben elég rendesen rácáfolt. Személy szerint csak igen későn tudtam meg róla információt s szerintem nem csak én, olyant ami érdemben akár meg is változtathatta volna a nézetemet. Pl. ügyvezetőként még szinte fel sem vette a munkát máris a fizetésemelést reklamálta és könyörögni kellett neki, hogy egyáltalán dolgozni kezdjen.
Az én kis vidéki felfogásomban a bér az elvégzett munkáért jár. Én ott és akkor elhajtottam volna oda ahova kell nemhogy még könyörögjek neki .
De hogy a kérdésedre válaszoljak, akkor ez tűnt talán a jobbik választásnak ami, nem igazán igazolódott be, szerintem.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #237 Dátum: 2015. Október 17. 15:19 »
Szép napot Péter!

Én úgy gondolom, hogy az akkori helyzethez képes, és az ígéretekhez (kortesbeszéd) fűződő szimpátia miatt lett az elnök kiválasztva. Ha mostanra ez egy megrendezett választásnak tűnik arról én és a küldött társaim sem tehetnek semmiről.
Benyaltuk a cumit, és hálát adunk, hogy csak fél ciklust "vezényelt" ez a felállás.
Idézet
Közeleg ismét az elnök választás, okos ember ugyanazt a hibát még egyszer nem követi el............
Én szinte biztos vagyok abban, hogy ha egy emberközpontú (méhészközpontú), jogtisztelő, érdekvédelmi csapat összeáll, akkor közösen kilehet húzni az OMME-t a kátyúból.
Abban is biztos vagyok hoz az elmúlt időszak nem fog elmúlni nyomtalanul. De talán az idő begyógyítja a sebeket.
Az hogy most vannak sebek az mára már látható, hogy egy rossz döntés szüleménye.
Idézet
.................Bross Péter lemondott..................
Ezt a döntését én nem tudom magyarázni, az indokokat nyilván Ő tudja minden részletében.
Azt hogy én egy ezt rossz döntésnek gondolom, az azért van, mert akkor Bross Péter mögött egy olyan tömegbázis volt, (méhészek sokasága) amivel lehetősége lett volna, könnyedén megoldani akár a személyi problémákat is. Mostanra ezt a "tömegbázist", azoknak akik változást szeretnének, a saját erejükből kell felépíteni, maguk mögé állítani. Ez nagyon kemény munka, hisz ha akarjuk, ha nem, ki kell mondani, ez esetenként megoszthatja a méhészeket. Ez sajnos nem a népszerű feladatok közé tartozik, hisz nincs más lehetőségünk  a jogszerű működés kikényszerítéséhez, mint a jogi út.
A mostani vezetés szándékosan tartja vissza az információkat, sőt félre informálja a tagságot, sokszor a Méhész újság segítségével. (De tudjuk hogy miért jött létre ez az újság, és nem is csodálkozok.)
Számunkra ilyen lehetőség nincs, hisz a "másik"  Méhészet szaklap sem tartja fontosnak a méhészek tájékoztatását, a tények közlését. (Ezen már elcsodálkozom, és keresem az okait.)
Szerinted az ilyen módon is tájékozatlan, a tényeket nem ismerő küldöttek mit gondolnak, hogy alakítsák ki véleményüket.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #238 Dátum: 2015. Október 17. 22:29 »
QUQURIQ !!!

Kedves Maya Péter!

Azt ígérted, hogy tudósítasz bennünket a bírósági tárgyalásról.
Ha jól tudom, az OMME vezetésének és a Kontroll Csoport szakmapolitikájáról is tájékoztatást kapunk!
Jó lenne már végre, hogy az egész méhész társadalom megtudná, hogy mennyi baklövést követett el a jelen vezetés!
Mi van a titkolózások hátterében, és az OMME miért nem a méhészekért van….

Köszönettel az információt!

A Kiskakas!

« Válasz #239 Dátum: 2015. Október 18. 09:17 »
Szia Péter!
Ezt írod:
"Kérdezem a küldöttgyűlés tagjaitól. Az elmúlt évek történeti eredménye alapján, ha most valamelyikőjüknek Dr Mészáros László személye nem megfelelő elnöknek,  és megbánták, hogy rá szavaztak, mit kellett volna másképp csinálniuk abban a helyzetben amikor Bross Péter lemondott, és elnöknek Egyed Árpád, dr Mészáros László és esetleg még más is volt javasolva."
Szeretném megjegyezni, hogy a fenti gondolatiddal részben értek egyet.
Sokan nem Dr.Mészáros Lászlóra szavaztak, hanem Egyed Árpád, az IB jelöltje ellen!
Ezért nincs mitől tartania az OMME Kontroll Csoportnak!
A józanul gondolkodók, akik már a valós információkat megkapták, és nem egy "álomképnek" hisznek (pl.Tutik az OMME méhei) tudják mi a dolguk.
Nagyernyei Attila