Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472872 megtekintés
*

Berci

• 317
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1020 Dátum: 2023. Július 25. 07:09 »

Csak a Méhészklubot züllesztő írásokat törlöm, de azt kíméletlenül.

A sajátjaidat is?! :D

Szerintem meg minden rendben van az ágazatban, nem kell tiltakozni.
Majd a küldöttgyűlésen is beolvasom a hozzászólásokat, hogy ....nem igaz, hogy gond van!
Kár a gőzért, had jöjjön továbbra is a 150.000 moslék Európába, ezzel a magyar méhészek is egyet értenek..... Ha a határon minden egyes tételt megvzsgálnának, akkor kb 2 héten belül megállna az import. Nem kifogás, hogy nincs rá apparátus!
kivéve azok akik józanul látják a történéseket.
Jah, és egy fontos közlendőm is lenne.
Erről OMME Küldöttgyűlési határozat is született! Látszatintézkedés
Szerencsétlenek.
Nagyernyei Attila

No...mire ez a tervezett javaslat átmegy az EU-n, addigra nagyon sok méhésznek "lefő a kávé". Lehet, hogy éppen ez a cél?! Mindenki menjen vissza az eredeti szakmájához! - irta az újság...

« Válasz #1021 Dátum: 2023. Július 25. 07:34 »
Aki itt eddig hozzászólt e témához, annak több kevesebb ismerete már van a tüntikézések hatásairól, és arról, hogy ezek kinek az üzleti érdekeit szolgálták. Most is így van, de még mélyebbre akarja taszítani az ágazat termelőit, és a többi kereskedőt.
Tehát az évek óta felrakott Nagyernyei-t felvilágosító írásoknak semmi értelme, most is mindenki szembe megy vele az autópályán, mint a viccben. Az viszont kizárt, hogy ne tudná mi folyik az ágazatban. Tehát valami oka van a ködösítésre. Még akkor is képes erre Attila, amikor már saját anyagi érdekei is sérülnek, de talán más vonalon ez pótlódik?

"Majd a küldöttgyűlésen is beolvasom a hozzászólásokat, hogy ....nem igaz, hogy gond van!"
Senki nem mondta, hogy nincs gond. De éppen a gondot akarjátok tovább növelni. Amit Bross elmondott, azzal nem leszünk előrébb. Tények elmosása, félreterelni a birkahadat . Csinálunk valamit, aztán majd elmondjuk, ennyire re volt elég... ismerjük, meguntuk.

Olvasd be a küldötteknek! Talán ott akad néhány értelmes méhész, aki megérti mi a tüntetés jelenlegi célja, és elmondja a méhésztársainak, akiknek az eddigi történetek még nem nyitották fel a szemét. Azokat is olvasd be, amelyeket töröltél, mert azok nem a méhészklubot züllesztő írások voltak, hanem felvilágosítók, csak neked valamiért nem áll össze a kép.
Majd valaki beidézi talán azt, amit a facén írt egy régi kollégád Attila, azt olvasd fel!!!

« Válasz #1022 Dátum: 2023. Július 25. 07:37 »
Attila te szerintem már azt sem tudod mit miért törölsz

*

wr

• 1013
« Válasz #1023 Dátum: 2023. Július 25. 10:23 »
Neo!

A múltkori írásod is tetszett, ez is tetszik. Én is úgy látom, hogy lenne létjogosultsága egy, a méhészek érdekeit képviselő szervezetnek a jelenlegi gittegylet mellett. Azt sem gondolnám hogy senkit nem érdekelne, mert ha valóban lenne reális esély a változásra, szerintem a méhészek zöme simán hajlandó lenne lemondani a "támogatásoknak" hívott könyöradományokról, ha utána számolna, hogy mennyivel jobban jár anyagilag akkor, ha a támogatás helyett a portékáját nem féláron kéne eladnia. Az omme meg vagy megszűnne majd, vagy maradnának benne valamennyien.
A bajt én két dologban látom. Az egyik, hogy ebben az országban nem biztos hogy akad akár egyetlen olyan ember is, aki ezt az egészet a vállára tudná venni. Én sem tudnám, mert teljesen más típusú ember vagyok. És akkor ott van még az, hogy nem olyan embert kéne találni aki jó sok pénzért venné a vállára ezt (mert tudjuk hogy az hova vezet), hanem olyat, aki elsősorban elvből, aki erős, kitartó, aki úgymond erre született.
A másik baj az eu és az ő döntéshozói. Vajon mennyi esély van az olyan eu-ban ma bármilyen döntést átvinni, aminek a működési alapja a korrupció? Ahogy a mondás is tartja, amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kisökörnek. A kínaiak csináltak pár éve valami autót, átszámítva ilyen 1,3 millió Ft volt az új ára. Nyilván nem olyan mint egy 40 milliós Tesla, de új autó. Nem engedték be az eu-ba, mondván, hogy tönkre tenné az eu-s autógyártást. A szirupot azt beengedik, mert az csak a méhészeket teszi tönkre, az meg ugye a kutyát sem érdekli.

« Válasz #1024 Dátum: 2023. Július 25. 10:47 »

Lenne itt feladat, de inkább gumicsont dobálás van a népnek. Rágódjatok rajta, tüntessetek, a valódi megoldások helyett álmegoldásokat mondok nektek (antidömping)! Hátha egyszer végre talán belepusztultok! Én úgy látom, hogy ez a cél.

Finomabban fogalmazva inkább azt mondanám, hogy a méhsűrűség csökkentése a cél, ami - valljuk be - minden méhészt zavar. Mivel az atka ezt nem tudta idáig megtenni, most esély van rá, hogy a piac teszi ezt meg. No persze lekénezni senki sem fogja a családjait, viszont kevesebb pénz jut etetésre, atkairtásra stb. a természet elvégzi a többit. A lényeg, hogy ne érje meg szaporítani. Ha 2-3 évig nem lehet eladni méheket, vagy csak nyomott áron, akkor esély van egy elfogadható méhsűrűség kialakulására. Ez sok embernek fájni fog, de sok meg várja ezt az állapotot, mivel el tudja adni a mézét normális áron. Nekik jó Bross hozzáállása.
Ezért van az, hogy Neo hiába ír le alapvető dolgokat, még Attila sem szól hozzá érdemben, hanem átugorja.
Én támogatnám  másik egyesület alapítását, de akár a perhez is hozzájárulnék, ha Neo úgy dönt, hogy megindítja.

*

neo

• 1000
« Válasz #1025 Dátum: 2023. Július 25. 10:50 »
nem olyan embert kéne találni aki jó sok pénzért venné a vállára ezt (mert tudjuk hogy az hova vezet), hanem olyat, aki elsősorban elvből, aki erős, kitartó, aki úgymond erre született.
Wr!
Tudod mi ezzel a baj? Hogy egy ilyen embernek előtte jól meg is kell gazdagodnia, hogy ráérjen arra, hogy másokat ingyen szolgáljon. Aztán az sem mindegy, hogy miként gazdagodik meg. Azt tudjuk jól, hogy gazdagodni mindig mások rovására lehet. Tehát lottónyertesnek kell az illetőnek lennie. Hiszen akkor nem vetül árnyék a gazdagodására. Én azt gondolom erről, hogy az előre meghatározott sikerdíj nem lenne elvetendő dolog. Ott még az is benne van a játékban, hogy ha látja a mézkereskedelmi lobbi, hogy rosszul jöhet ki a dologból, akkor visszautasíthatatlan ajánlatot adnak neki azért, hogy a pertől visszaléptesse a méhészeket. Úgy, hogy a megbízatásának éppen ezért úgy kellene szólnia, hogy a mandátuma csak addig érvényes, amíg nincs visszalépés a pertől. Na az OMME jelenlegi alapszabálya alapján pl. értelmetlen lenne ezt a pert megindítani. Azonnal át lennénk verve a palánkon. Ahol az egyesület tagjának elveszik a szavazati jogát, ott nincs miről beszélni. Az nem tud kontrollt gyakorolni afelett, akit valamivel meg akar bízni.
Egy új egyesület esetén nem kellene lemondani a támogatásokról sem. Vagy kettős tagság a megoldás, vagy megfelelő létszám alapján az OMMÉ-nak csak annyi járna a támogatásokból, illetve elosztási jogaikból, amennyi a tagsága alapján jut neki. A  minisztérium nem tehetne különbséget két egyesület között. Ha az egyiket megilletnek bizonyos jogok, akkor a másiknak is  járnak azok a jogok. Vagy egyiknek sem, és a támogatásokhoz való hozzájutásnak nem lenne feltétele az egyesületi tagság.

« Válasz #1026 Dátum: 2023. Július 25. 13:08 »
A fészbookos méhészklubról idézek:
Vera Heil Hölgyem, olyan tüntetést kell szervezni ami követeli az europai
uniotól h.hozzon létre egy olyan jogkörel rendelkező szervet ami egy hét
alatt be vizsgáltatja a boltok polcain lévő mézeket és leszedeti a
hamisakat aki ezeket a mézeket csomagolta és piacra dobta azt azonal 10 év
börtön büntetésre itélni és teljes vagyon elkobzást elrendelni ellene
amiböl az europai méhészeket kellene kártalanitani.Rövid idön belül rend
lenne !!!Bross amit akar az egy kirándulásal ér fel semmi mással !!
Tessék Attila itt van a javaslat !!!! Az idézet a Wenhardt Györgytől való.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Július 25. 13:35 írta Sancho Panza »

« Válasz #1027 Dátum: 2023. Július 26. 06:08 »
Ezt írja :
"Amit Bross elmondott, azzal nem leszünk előrébb. Tények elmosása, félreterelni a birkahadat ..."
Még egyszer jelzem, hogy a brüsszeli tüntetésről OMME Küldöttgyűlési határozat született!
Lehet ezen rugózni, hogy ki dugja a porba fejét és ki se, de ott erről egyhangú döntés született.
Aki pedig nem ért egyet azzal, hogy meg kell tiltani a hamis mézek beáramlását az európai piacra, ő valószínű nem a méhészkedésből él.
Szerintem mindennek az oka Bross Péter.
Ahogy hallottam, Szlovákiában, Lengyelországban, és Csehországban is (mert csak ez a 3 ország volt jelen) Bross Péter az elnök.
Ahelyett, hogy a gyűlölet csöpögne írásaitokból, kicsit nézzetek szét a környező országokban.
Iszonyú nagy gondok vannak mindenhol, ez nem magyar jelenség.
Lehet azt is tenni, hogy csendben maradunk, nem hallatjuk hangunkat, összefogva a többi uniós országgal.
Aztán meglátjuk ki bírja tovább.
Úgyis mindig az volt a baj, hogy sokan vagyunk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1028 Dátum: 2023. Július 26. 08:29 »

Aki pedig nem ért egyet azzal, hogy meg kell tiltani a hamis mézek beáramlását az európai piacra, ő valószínű nem a méhészkedésből él.

Ez nem igaz. Senki nem mondott ilyet a fórumon.
 Veled közöltetik itt valakik, és te vakon leírod. Nem látod még mindig ki(k)nek mi a céljuk, és tolod a szekerüket, és toborozni szeretnél segítőket itt, de senki nem áll melléd. Amikor azért tűntettetek, hogy legyen ráírva, hogy az a mézek keveréke, akkor is azt mondták sokan amit ma, hogy annak semmi értelme. Olvass vissza! Most rá van írva. Láttad ki forgalmaz ilyesmit? Szerintem SENKI, de ha találnál olyat, le ne írd, mert mész a bíróságra!!!
Ne lehessen behozni, és ha igen, akkor legyen ráírva a címkére, kitől , honnét, és mi van benne. Azért tüntettetek, mert nem láttátok mire megy a móka. Ha nem az van benne, akkor ahogy lentebb olvashattad, -vagyonelkobzás. Nem ám csak a Klenánszot kell örökösem mószerolni. Ráadásul abban az üvegben méz volt, csak nem olyan mint amit ráírtak. Pedig mekkora harc volt, hátha ki lehet valamivel ütni a "nyeregből". (Berci ne röhögj!)
A  méhészek pedig birka módon törődnek bele a sorsukba. Nem baj! Megérdemlik!

Azt sem tudják a méhészek mi folyik a háttérben, nem hogy a küldöttjük mire szavaz.
Lassan többre tartom a diktatúrát ugyan mint a demokráciát, mert ott van 50% esély egy normális vezetőre, de a bármilyen szabad választások után rá kell ébredni, hogy a buta emberek vannak többségbe, akiket ugyan sok energia ebbe az irányba tolni, de utána már csak félelemben kell tartani őket, és lebegtetni a sötét jövőt. Beeeeeeeeeee Beeee, miként Neo írta.

« Utoljára szerkesztve: 2023. Július 26. 08:38 írta seed150 »

« Válasz #1029 Dátum: 2023. Július 26. 10:15 »
.
Idézetet írta: Albert Einstein
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Mindenki értse, ahogy akarja...

*

neo

• 1000
« Válasz #1030 Dátum: 2023. Július 26. 11:31 »
A számból vetted ki a szót. Én inkább úgy akartam megoldani, hogy találós kérdésként feltenni, na vajon mi az, amikor újra és újra ugyanazt tesszük, és más eredményt várunk tőle? Szóval én a tüntetésekre értettem (szerintem ez lesz a 4.), no meg azok eredményeire.

*

neo

• 1000
« Válasz #1031 Dátum: 2023. Július 26. 11:47 »
A tüntikézésekkel szemben, az én javaslatomnak szeretném egy tömör összefoglalóját adni, hogy mindenki megértse, miről beszélek.
Amikor azt mondom, hogy kritikus szabályozási pont, akkor gondoljon mindenki egy útkereszteződésre. Ebben az kereszteződésben a baleset veszélyének elhárítása miatt az egyik útszakaszra stoptáblát kell kirakni a kereszteződés előtt. Nem pedig utána 200 méterrel. Senki ne csodálkozzon azon, hogy egy ilyen kereszteződésben balesetek lesznek. A jelenlegi Mézdirektíva immáron több, mint 20 éve a kereszteződés után 200 méterrel rakta le a stoptáblát. Csodálkozunk azon, hogy a veszély (ami az útkereszteződésben a baleset), vagyis a hamisítás bekövetkezik? Na azért kell perelni, hogy a stoptáblát vigyék vissza a kereszteződésbe (mézek keverésének tilalma), az eddigi baleseti károkat, (esetünkben a hamis méz miatti alacsony felvásárlási árat) pedig térítsék meg számunkra!

« Válasz #1032 Dátum: 2023. Július 26. 12:08 »
Nemrégiben volt olyan, hogy 600 forintról 1200 forintra megemelkedett a vegyesméz felvásárlási ára, aránylag rövid idő, talán 2 év alatt. Ennek biztos minden méhész örült. De vajon az okát tudjuk? Valaki kivesézte, hogy ez miért volt? Mert ha ezt tudnánk, talán most is lehetne tanulni belőle.

*

neo

• 1000
« Válasz #1033 Dátum: 2023. Július 26. 12:37 »
A Bizottság kb. 5-6 éve csináltatott egy vizsgálatot hamis mézek irányában. Egyszerű, közönséges vizsgálati módszerekkel. Nagyjából ezzel egyidőben beesett a kínai mézimport, aztán új erőre kapott. Semmiféle szankcióról nem hallottam, de nincs kizárva, hogy volt, és ez visszavetette az importot. Mostanra ismét elérte a korábbi mennyiséget. Azt gondolom, hogy a lassú felfutás azért volt lehetséges, mert semmiféle kontroll nem volt. Amikor jött egy kontroll (az említett első vizsgálat), akkor visszaesett, de a rizsszirupos módszer ekkor nyerhetett teret. Most a rizsszirupra csak annyit mernek írni, hogy hamisítás gyanú. Ezért aztán be sem esett március óta az import. Ha majd nem csak gyanú lesz, hanem le merik írni, hogy hamis (akkreditáció után), akkor biztosan beesik ismét az import. Azt viszont nem tudjuk, hogy ez mikor lesz.

*

Apis

• 192
« Válasz #1034 Dátum: 2023. Július 26. 14:50 »
Változás csak akkor lehet ha balhé lesz, az illetékesek akkor talán foglalkoznak vele. A jelenlegi állapot mindenkinek jó, kivéve nekünk.