Szünet után most indul a választás.
Jelölőbizottság nem javasolja jelöltnek dr Hegedűs Dénest, mert hiányzik a felelősségvállaló nyilatkozat. Szintén nem javasolja Hevesi Mihályt, mert késő rendezte tagi jogviszonyát. Ezeket az embereket 50%-os szavazattal jelöltté teheti a Küldöttgyűlés.
Küldöttgyűlés felvette a listára dr Hegedűs Dénest, dr. Horváth Zsoltot, Hevesi Mihályt.
Bross Péter bemutatkozott és a békateremtés mellett szól. Béke mellett lehet összefogás , hatékonyság, eredményesség.
Dr Mészáros László szokásos dumát löki. Vagdalkozik. Magyarázkodik.
Hegedűs Dénes felelősségérzetre, állandó egyeztetés maximális szakmaisággal fogok dolgozni.
Cserényi Péter indulástól kezdve dolgozik. Folyamatosan küzdeni kell, de nem így ahogy mostani 3 évben. Szidja Takács Bross kapcsolatot. Vádaskodik.
Dózsa Tamás válaszolni kell a feltett kérdésekre. Mezőgazdasági mérnök és egyesületi vezető. Szaktanácsadó ne legyen tisztségviselő. A tisztségviselő dolgozzon.
Fekete József dolgos ember. A kezdetektől dolgozott. Bárkivel együtt hajlandó dolgozni.
Hevesi Mihály kisméhész vagyok. 5 nyelven beszélek. Konferenciát szerveztem a méhek eltűnése témában. Oktatom a méhek szeretetét. Iskolaszervezés oszlopa voltam.
Lászlóffy Zsolt fikázza ellenfelét. Béke nem lesz. Ő nem futamodott meg mint Bross.
Csuja László bemutatkozott.
Ficzere Péter bemutatkozott.
Körmendy bemutatkozott. Szabálytalanságokat feltárta. Ne legyen strucc a vezetés egy hiba láttán.
Mészáros János a munkamegosztást hangsúlyozza. Felsorol szempontokat.
Rádi Tibor 1989 óta OMME tag. Úgy dolgozik, ahogy eddig.