OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288330 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #435 Dátum: 2016. Március 15. 19:02 »
Ha jól emlékszem az egyesületnél még nem igazán volt példa hasonló adatgyűjtésre a választások előtt.
Egy kicsit kezd az egész hasonlítani a visszahívási kezdeményezés lefojtására, amikor Mészáros a saját választóitól, hiteles választási papírokat kért, amit anno a választáskor nem igényelt. Tehát a cél mindenképpen az előzetes szelekció. Mondjuk szívesen olvasnám Mészáros motivációs lapját.
Abba bele sem merek gondolni vajon belefér e a posta ládába a pénzügyi beszámoló melybe remélhetőleg a kft mérlege és beszámolója is benne lesz, meg a 80 körüli jelölt önéletrajza és motivációs levele ami csak magában 160 oldal körül van.

Üdv. jani bátya
Akárhány oldal is, de ki kell postázni, mert alapszabályi és törvényi előírás. A honlapra is fel kellene tenniük, de személyiségi jogok védelméről beszélnek és azért nem akarják feltenni. Szerintem alaptalan ok a személyiségi jogra hivatkozva zártan kezelni a jelölteknek a választás szempontjából fontos közlendőit. De ne mindig a megszokott és már unalmas egy-két ember panaszkodjon és követelje a szabályok betartását, ezért javasoltam Baglyasnak, hogy most Ő szóljon.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #436 Dátum: 2016. Március 15. 19:14 »
Tudod mit fognak feltenni?
Ami az érdeküket szolgálja!

Felhívtam az OMME-t és megkérdeztem miért nincs a honlapra feltéve a beszámoló?
A hölgy aki felvette a telefont, nem tudott válaszolni!
Telefonhoz hívta a Hivatal vezető urat.
Azt kérdezte, honnan veszem, hogy ki kellene tenni a honlapra. Csak a közhasznú szervezeteknek kell.
Mondtam, hogy én ezt nem így tudom. Felolvastam neki a törvény 30 §. 4. bekezdését:  Ha a civil szervezet saját honlappal rendelkezik, a közzétételi kötelezettség kiterjed a beszámoló, valamint közhasznúsági melléklet saját honlapon történő elhelyezésére is. A civil szervezet a saját honlapon közzétett adatok folyamatos megtekinthetőségét legalább a közzétételt követő második üzleti évre vonatkozó adatok közzétételéig biztosítja.

Közölte velem, hogy amennyiben meg akarom nézni, fáradjak fel a hivatalba és betekintésre átadja nekem a beszámolókat.
Nem hiszem, hogy ki lesz postázva a jelöltek neve, motivációs levele. Szeretném ha tévednék!

« Válasz #437 Dátum: 2016. Március 15. 19:22 »
Miért nem mondtad neki, hogy a legutóbb elfogadott alapszabály /2015 november 14 /szerint az egyesület 2015 november 15.-től közhasznúan működik, mert azt alkalmazza még ha nincs is bejegyezve.

Üdv. jani bátya

« Válasz #438 Dátum: 2016. Március 15. 19:55 »
Anibusz!
Az elnökségi ülés egyhangúlag elutasította a Tolna Megyei Méhész Egyesület az irányú javaslatát, hogy az elnök és elnökhelyettes jelöltek (6fő) 5-5 percben mutatkozzanak be, mondják el, hogy képzelik az OMME-t 4 éven keresztül irányítani.
Arra hivatkoztak, hogy a honlapon fent lesz, valamint a küldöttek postai úton is megkapják, meg nincs rá idő, haladjunk.
A jelenlegi csapatból legalább 4 jelölt órák hosszat fog szónokolni.
Komolyan mondom, hogy ez nem Bross Péterről, és csapatáról szól!!!!!!!!!!!!!!
Az egyenlő bánásmódról, a szólásszabadságról, a demokratikus jogainkról, a szabad véleménynyilvánításról.
Arra lennék kíváncsi ha nem lenne a Fekete-Fehér Méhészklub (Mert a Zöldön ez a téma tabu, vagy tiltott) honnan tudná meg a méhésztársadalom, hogy mit művelnek a méhészekkel ezek az urak.
Ami most itt az orrunk előtt zajlik, kész katasztrófa, az egyenlő esély súlyosan csorbul.
Március 15-én a Nemzet Ünnepén ki kell nyíljanak az ajtók, el kell űznünk a zsarnokokat.
Én most úgy látom ezt egyre nagyobb erő  kívánja!
Hajrá Méhészek!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #439 Dátum: 2016. Március 15. 22:09 »
Attila!

Ha már lúd legyen kövér. Szerintem az Etikai és az Ellenőrző Bizottság elnökjelöltjeinek is meg kellene adni a jogot a szóbeli bemutatkozásra.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #440 Dátum: 2016. Március 16. 21:24 »
Közhasznúaknak a birosag.hu-ra is fel kell tölteni a beszámolójukat.

*

lygo67

• 144
« Válasz #441 Dátum: 2016. Március 17. 23:38 »
Ezt NEM akarom elhinni !! . egy olyan jelölt van a OMME külkapcs. felelős elnökh. listában a KCS által állítva aki nem tagja az OMME -nak ??? -egy általán lehet vki jelölt ha nem tag ?
Ennyire könnyen oda adjuk a pozíciót ismét Lászlóffynak ? 
üdv lygo67

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #442 Dátum: 2016. Március 18. 07:35 »
Lászlóffy tudja, hogy csak akkor lehet választott tisztségviselő, ha feladja szaktanácsadói szerződését. Ha megválasztják és nem teszi meg, akkor indul az eljárás az összeférhetetlenség megszüntetésére.Nincs lacafacázás ebben az ügyben.

Egyébkén t meg három jelölt van tudomásom szerint, Körmendy, Lászlóffy, Hevesi. A három közül egyedül Körmendy alkalmas a posztra. Tisztelem Hevesi úr ambicióit, frissen felcsapott huszárra nem szokás marsalbotot bízni. Csiszolódjon még és akkor fogjuk látni alkalmasságát.

« Válasz #443 Dátum: 2016. Március 18. 07:43 »
Figyelmesebben kell olvasni,

Az OMME nyilvántartása szerint. A dolog nyitja, hogy az OMME alapszabálya a tagsági jogviszony létrejöttét kidelegálta a tagszervezetekhez. Azaz, ha belépett bármelyik tagszervezetbe, akkor OMME tag.

Az is mindegy, hogy mikor lépett be, az alapszabály semmi olyat nem tartalmaz, hogy csak 1,2,5,10 évi tagság után lenne valaki jelölhető. Mindenki jelölhető, aki az OMME tagja. Ennek nincs dátumi megkötése.

A küldöttállítás szabályainál van az előző év december 31, azaz az egyesületek ezen a napon fennálló tagok alapján számolhatják ki, hány küldöttük van.

Ha egy szervezet keresi a megfelelő személyeket egy adott munkára, - mert például a régi Nemzetközi Alelnök Lászlóffy Zsolt a diplomáciában megengedhetetlen módon oktatta ki az Apimondia elnökét, ezzel nemcsak az OMMÉ-t, de Magyarországot is hírbe hozta - akkor kell keresni egy megfelelő új személyt. Ha ez az új személy tényleg új, az szerencsés.

A lista egyébként több sebből vérzik. Cserényi csak 2009-től tagja az OMMÉ-nak? Biztosan nem, a lista félrevezető. Volt ugye az a küldöttgyűlés, amikor a Cserényit a küldöttek kizavarták a teremből. Az biztosan sokkal korábban volt. Emlékeztek, csalás volt a tisztségviselői szavazatok számolásakor. Micsoda botrány lett!

Azt sokkal fontosabb lett volna feltüntetni, hogy a jelöltet a saját tagszervezete alkalmasnak találta-e a posztra. Igaz a hír, hogy Cserényit a saját tagszervezete nem jelölte, nem tartják alkalmasnak a posztra?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #444 Dátum: 2016. Március 18. 07:57 »
Szerintem a küldöttek többsége nagyon várja már, hogy Cserényi helyett Hegedűs doktor vezesse a szakmai munkát a OMME ban. Dr Hegedűs Dénes vita nélkül valós alternatíva Cserényivel szemben.

« Válasz #445 Dátum: 2016. Március 18. 08:58 »
Egy újabb kampányfogás a jelenlegi vezetés részéről!
Ezt olvashatjátok az OMME honlapján:
"Nincs a nyilvántartási rendszerben,  nem tagja az OMME-nak."
Hevesi Mihály tagja az OMME-nak!
Ponrácz Attila elnökkel most beszéltem, náluk tag.
A tagnyilvántartás határideje 2016. március 31!
Befizetési bizonylatának fénymásolatát, és elfogadó nyilatkozatát már el is küldték.
Ez megint olyan kampányízű, mint az audit vizsgálat!
Csuja László beszólása ismét nem nyerte el a tetszésemet!
Azt tudjuk, hogy Te csiszolt vagy Laci, de kérlek mást ne minősíts.
Véleményem szerint ezt a döntést a  küldöttekre kéne hagyni.
Rólad is ők fognak dönteni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #446 Dátum: 2016. Március 18. 09:22 »
Lászlóffy tudja, hogy csak akkor lehet választott tisztségviselő, ha feladja szaktanácsadói szerződését. Ha megválasztják és nem teszi meg, akkor indul az eljárás az összeférhetetlenség megszüntetésére.Nincs lacafacázás ebben az ügyben.

Egyébkén t meg három jelölt van tudomásom szerint, Körmendy, Lászlóffy, Hevesi. A három közül egyedül Körmendy alkalmas a posztra. Tisztelem Hevesi úr ambicióit, frissen felcsapott huszárra nem szokás marsalbotot bízni. Csiszolódjon még és akkor fogjuk látni alkalmasságát.

Rosszul tudod, a hivatalos jelöltlistában, külkapcsolatokért felelős elnökhelyettesnek Lászlóffy Zsolt és Hevesi Mihály van feltüntetve!
Dr. Körmendy-Rácz János ellenőrző bizottsági elnöknek van jelölve!

« Válasz #447 Dátum: 2016. Március 18. 09:38 »
Azt elhiszem, 2015-ben még nem volt tag!
Amennyiben ebben az évben lépett be, akkor "OMME tagsági éve" rovatba azt kell írni "2016". Nem szabad üresen hagyni. Lehet, a belépési nyilatkozata még nem került fel a "hivatalba"?
Egyébként azért erre figyelni kellett volna. Ez elég nagy blama!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #448 Dátum: 2016. Március 18. 10:13 »
Tegyük már fel a linket ide is.
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/03/OMME-2016.évi-Tisztségviselő-választás-jelöltjei.pdf

Sőt csatolt file-ban is ideteszem, mert sokszor lefagy az OMME honlapja, akkor legalább itt megtaláljuk.

« Válasz #449 Dátum: 2016. Március 18. 15:29 »
Vajon ki fogja le vezetni a választás?????

Szerintem érdemes lenne egy közjegyző jelenléte legalább  a szavaztatok számolásakor, és így senki nem mondhatna semmit.