OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288368 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #420 Dátum: 2016. Március 15. 00:04 »
     Lousicide
   "Ha a jelöltek eddig nem találtak módot a bemutatkozásra, akkor nehogy már a küldöttgyűlésen kelljen a küldöttnek döntenie a megválasztásukról.

A demokrácia szabályai szerint a küldötti rendszer arra szolgál, hogy a küldött az őt küldő küldő méhész közösségek döntését, választását tolmácsolja a küldöttgyűlésen. A küldöttgyűlésen a küldött nem mérlegelhet, kötelező érvénnyel az őt küldő méhészcsoport döntését kell képviselje, végrehajtsa. Netán a bemutatkozások után haza kellene telefonáljon a küldött, s meg kellene konzultálnia a küldőivel, melyik jelöltre voksoljon?"

Légy szíves olvass vissza "nembaromfi"-val folytatott beszélgetésünket ,ott éppen erről a demokráciáról folyt a vita.Sajnos már akkor élt az egy oldalú demokrácia alkalmazása, az egyesületünknél még a jelöltekről sem beszéltünk nem még ,hogy ki kire szavazzon!! Miről beszélsz te itt . Azóta lett volna még lehetőség de fel sem merült a jelölt állítás ,mert fontosabb volt az előadás ami nagyon fontos volt. Akkor kérdezlek ,hogy most én kire szavazzak? , vagy legyek antidemokratikus önhatalmú szavazó .Vállaljam a megbélyegzést ? :'(

" Az meg már tényleg a vicc kategória, amikor a sokadik jelöltlista kerül fel a netre. Hová tűnt az előzőkön még elnökhelyettesként szereplő dr. Horváth Zsolt? Milyen megfontolás alapján került le a listáról Elekes László, ................., Csuja László, Csányi Antal, Erdélyi János? Őket jól ismerjük, az általuk képviselt programot is. Volt ideje a méhész közösségeknek e jelöltek személyét, programját megismerni. Mi szükség hetente paradigmát váltani? "

Értelmezésben nem vagy valami jó, ezek a jelöltek még mindíg jelölve vannak ,csak a csapat létszám miatt az ő nevük nem került oda . Péter megmondta már Kaposváron ,hogy Ő nem  jelöl csapatot , mert tud másokkal is együtt dolgozni .A jelölt lista csak akkor lesz hivatalos mikor felkerül az OMME honlapra /ha felkerül időben?!/, addig kár a neveken lovagolni. Különben a jelenlegi vezetésnek van csapat listája ???hm ??? akkor miről papolsz itt? Akadékoskodni ,szapulni , más ötletének le másolása az megy  úgy látom, ha segíteni nem tudtok legalább ne csináljatok úgy mint ha ti lennétek maga tökély .

" Az egész választás előtti bemutatkozásosdi is egy agyrém és teljességgel kivitelezhetetlen."

Amit nem akarunk arra soha nem jut idő ,az előző választáson is bemutatkoztak a jelöltek, igaz Mészáros akkor nem tudott kibontakozni mert Fekete J leállította ,de az már felejtős .Különben a küldöttnek mindenben követni kell az egyesület utasításait ? Akkor neked végig kell ülnöd ha tetszik ha nem .

Úgy gondolom azok akik most jelentek meg írásukkal így a választás előtt, egyikőtök sem segítőszándékkal szól hozzá .

Albert
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 15. 10:35 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #421 Dátum: 2016. Március 15. 01:09 »
Igen. Albert teljesen jogos a felvetésed a bemutatkozás lehetőségének megfelelő formában való biztosítása fontos, sőt nélkülözhetetlen. Sőt szerintem jogot sért, ha nem teszi lehetővé a mostani vezetés.

Persze tudjuk, hogy a jelenlegi vezetésnek az az érdeke, hogy a lehető legkésőbb legyen tudomása a küldötteknek a jelenlegi vezetés számára nem tetsző jelöltekről.

Ez egyszer nagyon igaza van Fáskertinek, a meghívó mellékleteként kötelező döntésre alkalmas anyagot kiküldeni- ez áll a Polgári Törvénykönyben. Ha nem lesz kiküldve, akkor az egy újabb törvénysértés, tehát ok a választási eredmény gyorsított eljárásban való megsemmisítésére.

Bezzeg Laci kérdezte Csujától, hogy eredményes lesz-e a választás? Csuja válaszát hallották az elnökök, a szaktanácsadók és a jelenlegi választott tisztségviselők is kb 120 ember.

A fentiek alapján viszont én kérdezem, hogy eredményes lesz-e a választás? Merthogy úgy érzem, hogy butaságból vagy szándékosan a vezetés szeretne mindent megtenni, hogy a választás eredménytelen legyen. Egyébként meg miért ne lenne igazam, hiszen Mészáros Lacinak minden hónap 600 e Ft munkbér vagy micsoda. Nem mindegy a kolbász hossza. De ne legyen igazam. Ne higgyetek nekem.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #422 Dátum: 2016. Március 15. 01:24 »
Ugyan nem tudom, ki rejtőzik a NICK mögött, de olyan mintha legalábbis alkotmánybíró lenne. Olyan kinyilatkoztatós, aki megmondja a tutit.

Úgy beszél, mintha ismerné az OMME vezetését, ott lett volna az IB ill. EB üléseken. Lehet, hogy maga Fáskerti urat tisztelhetjük Geddekasban? Ő ugyanis az egyetlen, aki mindkét szervezet üléseire hivatalos, aki ennyi dolgot tudhat.

Laci!

Jó lesz az az elnökségi tagság, ha most önostorozást végzel?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #423 Dátum: 2016. Március 15. 01:40 »
Olvastam!

Nem az a fontos, hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond. Ha igaz amit ír, és az egyesületet is jó irányba vezeti, akkor miért ne írja és miért ne fogadná meg a vezetés?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #424 Dátum: 2016. Március 15. 08:09 »
Albert!
Én erre a kérdésre már válaszoltam!
"Az meg már tényleg a vicc kategória, amikor a sokadik jelöltlista kerül fel a netre. Hová tűnt az előzőkön még elnökhelyettesként szereplő dr. Horváth Zsolt? Milyen megfontolás alapján került le a listáról Elekes László, ..................., Csuja László, Csányi Antal, Erdélyi János? Őket jól ismerjük, az általuk képviselt programot is. Volt ideje a méhész közösségeknek e jelöltek személyét, programját megismerni. Mi szükség hetente paradigmát váltani? "
Csányi Anti visszalépett még régebben, amikor Bross Pécsen kampányolt.
Az a lista amit itt olvashattatok NEM hivatalos!
Az OMME Hivatal HIVATALOS listáját várja mindenki.
Ott olvashatjátok a motívációs bemutatkozó leveleket, legalább is ezt ígérték!
Az, hogy a Méhészklubon mi, hogy szakma-politizálunk, és ötletelgetünk, nem vehető hivatalosnak.
Nagyon örvendek, hogy már ekkora jelentőséget, és hitelességet kaptunk, én mégis arra intelek benneteket, hogy várjátok meg Haász Ferenc által leközlendőz listát.
Egyértelmű, hogy   Lousicide provokatív írása a bomlasztásunkat szorgalmazza.
Inkább a jelenlegi társaságot próbálja összekovácsolni, mert Fekete-Fáskerti, illetve Mészáros József-Fáskerti között remeg a levegő, annyira nagyok az ellentétek!
A belső feszültség szinte süt, annyira nyilvánvaló.
Próbálják ők azt mutatni, hogy milyen egységesek, aztán a nagy frászt!
De nézhetjük Egyed Árpád- és az EB viszonyát is.
Bross Péter csapata a változást szeretné, kívül, belül, és a szakmában is.
Látható, hogy ez sok embernek nem tetszik, különösen azoknak akik belőlünk, a tagdíjainkból éldegélnek.
Mi az a nagy vonzó erő ami a jelenlegi vezetést ennyire érdekli?
Nem nehéz kitalálni.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 15. 10:34 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #425 Dátum: 2016. Március 15. 11:08 »
Harmadik napja olvasom a nevem vélt jelöltlisták kapcsán úgy, hogy valójában az OMME soron következő tisztségviselő választására jelöltséget nem vállaltam, ilyen irányú felkérést nem fogadtam el. Ennek a legfőbb oka, hogy a többtucatnyi jelölt közül csak keveseknek van esélye a megválasztásra és úgy gondolom, hogy a nálam közismertebb méhész kollégák jobb eséllyel indulhatnak.

Megtisztelőnek érzem a jelöléseket, ezúton is megköszönöm, és nagyon örülök a sok új szakmai ismeretségnek, amelyekből nagyon sokat profitáltam. Bízom abban, hogy a jó szakmai kapcsolatok nem csak megmaradnak, hanem tovább bővülnek. Ezzel szemben megkérem azokat, akik indulásom esetén sem szavaztak volna rám, hogy ne szerepeltessenek mindenféle alap nélkül, pitiáner, manipulatív listákon, mert én sem teszem ezt senkivel.   

« Válasz #426 Dátum: 2016. Március 15. 11:32 »
Kedves Litterae!
Ennek a kérésnek biztosan mindenki örömmel eleget tudna tenni, ha szerepelne a nyilvánosságra hozott bármelyik listán is Litterae nevű jelölt. Igazság szerint én még egyen sem láttam, így továbbra sem tudom, kit nem kellene szerepeltetni a listákon.

« Válasz #427 Dátum: 2016. Március 15. 13:42 »
Kedves Bogár Tamás!

Ne haragudj, de én speciel nem ismerek Bogár Tamás nevű listaállítót, így aztán nem hinném, hogy neked sok teendőd lenne a választáson nem induló OMME tagokkal kapcsolatban.

« Válasz #428 Dátum: 2016. Március 15. 14:36 »
Mivel nem a listaállítókat szólítottad meg, teljesen lényegtelen, hogy van-e Bogár Tamás nevű listaálltó. Egyébként honnan tudod, hogy nincs? Haász Ferenc kiadta a több száz jelölőnek az adatait? Hol lehet azt megtekinteni?
Ezt írtad: "Ezzel szemben megkérem azokat, akik indulásom esetén sem szavaztak volna rám, hogy ne szerepeltessenek mindenféle alap nélkül, pitiáner, manipulatív listákon, mert én sem teszem ezt senkivel. "
Lehet, hogy az én felfogásommal van baj, de az én értelmezésemben, ha valaki indulásod esetén sem szavazott volna rád, akkor valószínűleg nem is jelölt téged. Vagyis azokat kéred, hogy ne szerepeltessenek listákon, akik nem jelöltek. Másrészt egy olyan személy, aki mondjuk nem is olvassa ezt a fórumot, vagy olvassa, de nem tudja, ki van a nick neved mögött (mint pl. én), honnan tudná, hogy kit nem kell szerepeltetnie a listákon? Csak arra próbáltam utalni, hogy ezt a kérést nem fogják tudni betartani, mert nem tudják, kire vonatkozik.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 15. 14:45 írta Bogár Tamás »

« Válasz #429 Dátum: 2016. Március 15. 15:28 »
Lehet, hogy az én felfogásommal van baj, de az én értelmezésemben, ha valaki indulásod esetén sem szavazott volna rád, akkor valószínűleg nem is jelölt téged. Vagyis azokat kéred, hogy ne szerepeltessenek listákon, akik nem jelöltek.

Igen, pontosan így van. Természetesen ez annak szólt, akit érint. Van olyan beteg elme, aki minden valóságalapot nélkülöző rosszindulatú, fiktív, manipulatív listát állít össze, majd ezt „körözteti”, azért, hogy viszályt, haragot, ellentétet provokáljon. Remélem, hogy így, a körülmények megemlítése mellet, már nem félreérthető. Egyébként ez nem nagyon érdemel több szót.

« Válasz #430 Dátum: 2016. Március 15. 15:38 »
Rendben, Te tudod. Én azt feltételeztem, hogy valaki vagy valakik esetleg jelöltek (akár tudtodon kívül) és ebből kifolyóan került a neved valami listára.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #431 Dátum: 2016. Március 15. 17:28 »
A március 9-i OMME elnökségi ülésen nem foglalkoztak érdemben a választási előkészületekkel. Nagy valószínűséggel az OMME weboldalán nem fog megjelenni a jelöltek hivatalos listája, önéletrajza, motivációs levele.

Viszont minden küldött még ezen a héten vagy jövő hét elején fog kapni két levelet. Az egyik levélben lesznek a 2015 évi beszámolók, 2016 évi terv, költségvetések, Bizottságok jelentései stb. a másik borítékban pedig a tisztújítással kapcsolatos iratok, vagyis a jelöltek önéletrajza és motivációs levele, esetleg a választás lebonyolításával kapcsolatos tudnivalók.

« Válasz #432 Dátum: 2016. Március 15. 18:16 »
IDÉZET: A Jelölő bizottsági tájékoztatóból

A Jelöltállításhoz a mellékelt jelölőlap kitöltése, - a személyről első jelöléskor önéletrajz és motivációs levél csatolandó. - (mellékletben letölthető, minta csatolva.) - Csatolandó továbbá a Jelölt írásbeli nyilatkozata, hogy a jelölt tisztséget vállalja, Alapszabályunk szerint nem áll a korlátozó rendelkezések hatálya alatt és hozzájárul adatainak és céljainak OMME honlapon való közzétételéhez. (javasolt melléklet csatolva.)

Akkor minek gondolták meg magukat hogy nem teszik fel az OMME honlapra

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #433 Dátum: 2016. Március 15. 18:49 »
Baglyos!

Teljesen jogos a felvetésed! Javasolom hívd fel az OMME elnökét holnap és kérd, hogy tartsák már be a saját maguk által felállított szabályt.

« Válasz #434 Dátum: 2016. Március 15. 18:53 »
Ha jól emlékszem az egyesületnél még nem igazán volt példa hasonló adatgyűjtésre a választások előtt.
Egy kicsit kezd az egész hasonlítani a visszahívási kezdeményezés lefojtására, amikor Mészáros a saját választóitól, hiteles választási papírokat kért, amit anno a választáskor nem igényelt. Tehát a cél mindenképpen az előzetes szelekció. Mondjuk szívesen olvasnám Mészáros motivációs lapját.
Abba bele sem merek gondolni vajon belefér e a posta ládába a pénzügyi beszámoló melybe remélhetőleg a kft mérlege és beszámolója is benne lesz, meg a 80 körüli jelölt önéletrajza és motivációs levele ami csak magában 160 oldal körül van.

Üdv. jani bátya