OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288363 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #195 Dátum: 2016. Február 09. 08:56 »
Nem jól számolod Attila!

A jó Szaktanácsadó szeretne akkor is Szaktanácsadó maradni, ha Bross Péter fogja vezetni az OMME-t. Még azt sem tartom lehetetlennek, hogy a most választott tisztségviselő Fekete-Lászlóffy-Tóth trió is inkább békejobbot nyújt, csak megmaradhasson a jelenlegi munkahelye. Persze a változatlanság kényelmesebb lenne nekik, de erre nincs esélyük, ezért saját jól felfogott érdekükben és családjuk érdeke miatt jobb ha kivonulnak az OMME pozíciójukból és a választási küzdelmekből. Ha nem teszik, meg van pecsételve a sorsuk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #196 Dátum: 2016. Február 09. 11:02 »
10 órakor kezdődik a szaktanácsadói értekezlet az OMME központban.
Nem az a téma, hogy a Nemzeti Program újabb 3 éves ciklusában milyen javaslataik vannak, mert március 15-e a határidő.
Fel kell mérniük (no nem a téli méhcsaládveszteségeket) hanem az erőviszonyokat, melyik elnök hova "húz", Bross vagy a Főnökük felé.
Sajnos egyes szaktanácsadók az érdekvédelmi munka kerékkötői, természetesen tisztelet a kivételnek, ők néhányan  gyakorolnak nyomást az elnökökre, küldöttekre.
Marhaságokkal tömik tele a fejüket, hogy vészhelyzet van, Takács Ferenc fogja irányítani az OMME-t, Bross-Hegedűs pároson keresztül, ezt nem engedhetjük.....
Az a gond, hogy ezt rengetegen be is cuclizzák, a valódi ok, a hatalom, az egyéni érdekek érvényesülése.
Köszönhetjük ezt az aljas félrevezető negatív kampányt mindazoknak, akik ezt kitervelték.
A neveket ismeritek.
Az OV hatáskörét vissza kell álltani, amíg nem késő.
Kiskirályok oligarchiák, kezében van egyesületünk, olyan összefonódások, és érdekszövetségek vannak, amit porrá kell zúznunk.
A mutyi, a korrupció melegágya a mostani rendszer!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #197 Dátum: 2016. Február 09. 13:24 »
Nagyon megdöbbentő hírt kaptam.

Gere Antal kormánytisztviselő tegnap este az OMME jelenlegi vezetése mellett nyiltan kampányolt a Budapesti Méhészegyesület gyűlésén a TIT székházában. Ez etikailag összeférhetetlen a jelenlegi kormánytisztviselői poziciójával. Nem értem, hogy miért nem félti az állását? Tantó Sándornak egyszer kellett felhívnom a figyelmét és megértette. Azóta az Ő szájából nem hangzott el nyílvánosan állásfoglalás az egyesület közéletével kapcsolatban.

Kérem Gere Antalt, hogy a továbbiakban mellőzze az ilyen megszólalásait. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #198 Dátum: 2016. Február 09. 15:24 »
Hajj jajj jaajj...
Amikor a politika beavatkozik a civil szférába, megszűnik a demokrácia.
Mondjuk meg őszintén Bross távozása óta diktatúra van.
A diktatúra meg nem ismeri a demokráciát.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #199 Dátum: 2016. Február 09. 20:45 »
QUQURIQ !!!

Igen, a hír igaz!
Gere Antal Gábor felszólalt. Simon Péter Bp. elnök kérésére.
Nagy veszekedés volt! Simon Péter nem engedte azt a hangfelvételt lejátszani a tagságnak, amit Bross Péter és Hegedűs Dénes elmondott Kaposváron és Szekszárdon.....
....pedig Ő is tanulhatott volna belőle, nem csak a tagság!
Végül is Simon Péter egyhatalmúlag kijelentette, hogy a Bp.-i egyesület nem fog senkire sem szavazatot adni!
Menjen mindenki haza, és mindenki arra adja akire akarja!
Ezek szerint a Bp. egyesületnek, minek az elnök, minek a küldöttek, és minek a tagság??? :-[
A küldöttek és a tagság nem tudhat meg semmit, csak szavazzanak mint a birkák.
Tudjátok mint az OMME közgyűlésen...
Nem is a küldöttekre neheztelek, hanem a Vezetésre!
Mert a horgászok is tudják, hogy a hal a fejétől büdösödik...

A horgász Kiskakas!

« Válasz #200 Dátum: 2016. Február 09. 21:16 »
       :( :'( >:(
      Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #201 Dátum: 2016. Február 09. 21:30 »
Ezek szerint a Budapesti Méhészegyesületben Simon Péter a diktátor és Ő sincs vele tisztában, de ott diktatúra van. Pont a fővárosban, ahol elvileg a legdemokratikusabban kéne működnie mindennek.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #202 Dátum: 2016. Február 09. 21:38 »
QUQURIQ !!!

Túl közel van a vezetés bal lábához...

A jobb lábas Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #203 Dátum: 2016. Február 09. 21:47 »
Tisztelt Méhészek!
Ezt az írást töröltem!
Bross Péter kérésének tettem leget.
Ő mindenkit józanságra int, nem kíván személyeskedni, és a jelenlegi vezetés erejét lekicsinyelni.
A győzelmi indulót még nem kéne megkomponálni, jóslatokba ne menjünk bele.
Kampányoljunk őszintén, a valós tények tükrében, de ne nyájaskodjunk, és ne gúnyolódjunk.
Erre kér mindenkit.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila klubvezető

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 10. 07:45 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #204 Dátum: 2016. Február 09. 23:45 »
Hello,

QUQURIQ !!!

Igen, a hír igaz!
Vagy nem egészen? Esetleg Kiskakas kakasüllőjéről már nem hallani a nagyváros zajában mit értekeznek a messzi pesti népek? ;)

Gere Antal Gábor felszólalt. Simon Péter Bp. elnök kérésére.
Igen, felszólalt a nemzeti program kapcsán. Végén némi kampányszöveg is volt a regnálók mellett, inkább nem kellett volna...De minden cigány a saját lovát dicséri...Lehet eleve ezért jött.

Nagy veszekedés volt! Simon Péter nem engedte azt a hangfelvételt lejátszani a tagságnak, amit Bross Péter és Hegedűs Dénes elmondott Kaposváron és Szekszárdon.........pedig Ő is tanulhatott volna belőle, nem csak a tagság!
Nem volt veszekedés, csak kisebb vita, de az is kultúrált keretek közt. A budapesti egyesület jelölt állítása volt a fő feladat illetve téma, a kampányindító hangfelvételnek ehhez a témához semmi köze nem volt. Brosst és társait jelölik a Bp. egyesület nélkül is, a tagságnak bemutatni sem kell őt, nem ismeretlen személy. A felvételt indokolatlan lett volna ebben a fázisban itt előhozni, ráadásul akkor a többi - még ismeretlen jelöltet - is  ugyanígy meg kellene hallgatni az egyenlőség jegyében.  A kampány (kire szavazzunk) a jelöltek későbbi ismeretében lenne időszerű.

Végül is Simon Péter egyhatalmúlag kijelentette, hogy a Bp.-i egyesület nem fog senkire sem szavazatot adni!
Menjen mindenki haza, és mindenki arra adja akire akarja!
Más jelöltre (nem Bross vagy Hegedűs) nem érkezett a tagságtól javaslat, ezért Simon Péter szerint (jobb híján) majd választunk a rendelkezésre álló országos jelöltek közül.

Ezek szerint a Bp. egyesületnek, minek az elnök, minek a küldöttek, és minek a tagság??? :-[
A küldöttek és a tagság nem tudhat meg semmit, csak szavazzanak mint a birkák.
Tudjátok mint az OMME közgyűlésen...
Nem is a küldöttekre neheztelek, hanem a Vezetésre!
Mert a horgászok is tudják, hogy a hal a fejétől büdösödik...

A horgász Kiskakas!
Simon Péter szerintem szakmai és nem "szakma politikai" szempontok alapján kiválasztott jelöltet várt a tagságtól, ő maga nem is jött elő jelölt javaslattal. A "Bross felvétel lejátszása" téma elvitte a megbeszélést, szerintem részben ezért is lett eredménytelen, bár Albertnek persze nem volt ezzel ilyen célja.
Más: Remélem Texas Rangert jelöli az egyesülete, ha egyáltalán vállalná. Én szívesen látnám az OMME vezetésben  ;)
Szakma politika helyét átvehetné újra a szakma....
Na ennyi, viszlát!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #205 Dátum: 2016. Február 10. 00:27 »
Kedves Méhésztársak!
Kedves Nembaromfi!

1.
Aki kiváló méhész, tehát a méhcsaládjaiból a maximálisat ki tudja hozni, még nem feltétlenül jó érdekvédő. Sőt ez a két feladat nagyon más személyiséget követel meg, vagyis aki első osztályú a szakmában, még lehet csapnivaló az érdekképviseleti munkában, tehát a szakmapolitikában, sőt leggyakrabban tényleg felejthető a helyzetfelismerő képessége, tárgyalóképessége, érvelő képessége, meggyőző képessége, vagyis vak, amikor látni kellene, meg se szólal, mikor szólni kellene, csak hajbókol és utólag magyarázza meg, hogy mit miért nem tudott megtenni.
2.
Gere Antal kormányt képviseli még civilben is, a nap huszonnégy órájában. Erre tett esküt, amikor az állására kinevezték. Tehát ilyen kiélezett érdekképviselti helyzetben csak nyilt utasítás esetén foglalhat állást az egyesület belső ügyével kapcsolatban.

Nem hiszem, hogy Tantó Sándor ilyenre utasította volna. De meg fogom kérdezni tantó Sándort erről. Tehát arról, hogy milyen utasítással küldte a Budapesti Méhészegyesület ülésére Gere Antalt?
3.
Simon Péter egyértelműen állást foglalt azzal, hogy nem engedett lejátszani egy nagyon körültekintően elkészített és elmondott szakmai előadást a budapesti méhészek számára. Ez diktatúra és Ő diktátorként viselkedett.
4.
Simon Péter azzal is állást foglalt, hogy nem jelölt senkit és azzali is, hogy nem engedett az egyesület tagjai számára jelöltállítást méhészgyűlési keretek között. ÉBRESZTŐ! Ez nyílt diktatúra.
5.
Texas Ranger jelölt lesz.

« Válasz #206 Dátum: 2016. Február 10. 01:34 »
1. Szerintem vagyunk páran, akik szerint olyan új/friss személyekre lenne szükség az egyesület vezetésében, akik új lapot tudnak nyitni az OMME történetében, előre néznek és nem hátra. Nincsenek a múlt konfliktusaiba és érdekszövetségeibe beágyazódva. Nem egymással vannak elfoglalva, hanem a tagság érdekeivel. Nem megosztják a tagságot, hanem egyesítik. Olyan vezetők, akik nem járatták le magukat mások lejáratásával...

2. No comment.

3. Szerintem nem olvastad el figyelmesen, amit leírtam. Nem "szakmai előadás lejátszós" nap volt, se nem "hallgassuk meg Bross kampány beszédét" hanem "jelölt állítós". A hangfelvételt Albert indítványozta, mint ötlet, de talán csak 1-2 fő (KCS) állt mellé. Bross beleegyezését a hangfelvétel nyilvános lejátszására Albert egyébként sem tudta igazolni. De mi haszna is lett volna? Hogy jelöljünk olyan személyt, aki egyébként is garantáltan jelölt lesz? Vagy ismerjük meg, ki is az a Bross Péter? Vagy hallgassunk kampánybeszédet?
Mi köze egy ilyen hangfelvételnek (jövendőbeli jelölt kampánybeszéde) a Bp. egyesület jelölt állításához?

4. Azzal, hogy Simon Péter saját részről nem tett jelölt javaslatot ugyan már milyen állásfoglalást tett? A semlegességét?! Mit tehet ő róla, hogy a hangfelvétel vita miatt vagy sem, de nem érkezett a tagságtól egyetlen(!) javaslat sem, az amúgy is jelöltté váló  (KCS részről felhozott) Bross-Hegedűs pároson kívül. Őket viszont Bp. egyesület részéről jelöltnek állítani okafogyott, mert amúgy is jelöltek lesznek más egyesület részéről. Az, hogy Bp. rájuk szavazzon-e, meg nem jelölt állítási kérdés. Hol itt a diktatúra? Fogalom zavarod van.

5. Ennek örülök.

Ja egyébként amit Kiskakas írt, vagy Te az előbb, sajnos jól mutatja mennyire valós, hiteles és elfogulatlan, amit írtok. Isten óvjon ettől minket! A méhész társadalomnak kispadra kellene ültetnie mindkét acsarkodó társaságot (inkompetens OMME vezetés vs. "KCS") amíg megbékélnek, de sajnos erre kicsi az esély.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #207 Dátum: 2016. Február 10. 02:15 »
1.
Az egyesület vezetése képességet, tapasztalatot, tudást kíván. Éppen annyira, mint minden más. Éppen annyira nem tud egy naív ember vezetni egy szervezetet, mint ahogy 100 méhcsaláddal se tud semmit kezdeni egy naív kezdő. Remélem nem akarod azt mondani, hogy naív hülyékre van szükséged, akiket orruknál fogva vezet mindenki.
2.
Persze, hogy no coment, mert te is szégyelled. Tulajdonképpen én is szégyellem Gere Antal helyett is. Voltam köztisztviselő és igyekeztem nem sérteni meg az államnak tett eskümet.
3.
Bross Péter előre tudta, hogy az előadása nyilvános és felvétel készül róla. Sőt hozzá is járult, még Szekszárd előtt a teljes nyilvánossághoz. Ezt Simon Péter is tudta, hiszen tudta. Éppen ezért álságos volt Simon Péter kérdése.
Bross Péter előadása olyan színvonalas szakmai előadás volt, amire jelenleg rajta kívül ebben a témában senki nem képes Magyarországon.
4.
Örülök, hogy ebben egyetértünk.

5.
Amit Nikovitz Antal tevékenységéről és az 1986-os eseményekről írtunk, történelem. Nikovitz Antal volt az egyetlen olyan ember, aki képes volt a méhészek egyesületi életének újraszervezésére. Ez neki elévülhetetlen érdeme.

Ami ott a TOT székházban (Paraszt Hiltonban) történt, arra senki nem lehet büszke. Tóni sem. De Ő ebben a történetben áldozat volt, és ő legfeljebb hibázott, de az ott lezajlott aljas reakciók nem az Ő nevéhez fűződtek, hanem olyan emberekhez, akik azóta is mételyezik a közéletet.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #208 Dátum: 2016. Február 10. 08:26 »
QUQURIQ !!!

Nembaromfi –nak válsz…

Csak a tisztán látás miatt!

Simon Péter személyes okok miatt utálja Brosst, azért mert kirúgta a Bp. szaktanácsadói állásából.
(meg volt az oka miért, ezt többen is tanúsítani tudják)
Innentől kezdve, Simon Péter nem volt hajlandó a tagsággal közölni, hogy mi folyik az OMME központban. OV-n és küldöttgyűléseken. Többször előfordult, hogy az OV és Közgyűlési szünetekben a Bp.-i elnök elment haza, mások akik 200 km-ről jöttek maradtak a végéig.
Hogyan is tudott volna teljes információt adni???
Simon Péter mindenki füle hallatára egyszer lemondott, hogy nem bírja csinálni tovább az elnöki munkát az elfoglaltságai miatt.
Aztán Cserényi raportra hívatta, Kollár Imre bácsi is megjelent az ominózus választás előtt, és kiadta Péternek, hogy továbbra is neki kell ez elnöki székben maradni! (Imre bácsi előtte és azóta sem volt látható a Bp.i előadásokon)!
Simon Péter behúzta a csőbe a Bp. tagokat, hogy „szegény Érdi szervezet megszűnik” vegyük Őket át!
Közben csak a komáit, hozta át, hogy a küldöttek ne a KCS tagjai legyenek a Bp. szervezetnél.
Mind ez egy OMME vezetés irányítása alatt végrehajtott intézkedés volt!
Úgy mint a szekszárdi egyesület ketté, a csongrádi egyesület három felé szakítása!
Megjegyzem az érdi egyesület, köszöni szépen jól van, él, és virul!
Nembaromfi írását aki figyelmesen végig olvassa, kitűnik belőle, hogy végig csúsztat, ha kell enyhíti a dolgokat, ha kell megmagyarázza, ha kell kampányol a jelen vezetés mellett, közben meg-meg mutatja, hogy Ő pártatlan….
Nembaromfi olyanok mellett tette le a voksot akik:
Kakaskukorékolásból idézet!
„Igen a "hazugságnak" ára van!
Miért?
Mert a mai napig nincsen az OMME 13 000 fős szervezetének bejegyzett, cégbíróság által elfogadott alapszabálya!
Dr. Mészáros László OMME jelen elnöke a tagság szemébe hazudta, hogy nem kell időben beadni az alapszabály módosítását!
Hazugsága miatt vesztettük el a közhasznúságot...
Ezen az IB is megrökönyödött, de szó nélkül hagyta!
Hallgatás beleegyezés...
Hazugság volt a Kft ügyvezetői fizetésének is a beharangozása...
Hazugság volt a  Kb. 8,5 millió letagadása amit az OMME Elő Kft-je produkált...
Hazugság volt az üveggyári szerződés eltűnése is...
Hazugság volt, Fekete József közgyűlési határozat nélküli honoráriumának a felvétele...
Hazugság volt, hogy a közgyűlés arra adott felhatalmazást a vezetőinknek, hogy vegyék meg a Méhészet c.   
                         lapot, nem pedig új lap indítása...
Hazugság volt a neonikotinoid állásfoglalása is...
Hazugság volt a küldöttek küldött jogainak a kényszerítése...
Hazugság volt a titkosított számlák...
Hazugság volt az OMME méhészetének dicsfénye...(közben kipusztuló félben van)...
Uraim?
Mi nem hazug a működésük alatt??? „
Nos, mindezeket Simon Péter elhallgatta a Bp.-i tagság elöl….
Miért nem tud ezekről a Bp. tagság???
....és most döntsétek el, hogy ki a hiteltelen???.....

Kiskakas!

ui. A hangfelvételt csak azoknak a kedvéért akarta Albert lejátszani, aki vajúdott, hogy kire is tegye le a voksát a jelöléskor!
Akik így elhallgatva lettek félrevezetve, hogy az OMME szekere "dübörög" közben "nyikorog"!!!

« Válasz #209 Dátum: 2016. Február 10. 08:29 »
   Kedves  Nembaromfi  (lehet h.gyöngytyúk) de az baromfi.?!? ::)

Mivel meglettem szólítva általad, a helyzet a következő. Én azzal a szándékkal akartam  le játszani a felvételt, hogy akik jelen vannak  pestiek --érdiek egyenesben hallják , milyen felfogásba és milyen hozzáállással akar indulni a választáson ,ne legyen népmese verzió ,hogy valaki hallott valamit és....... .Ezt nem tudom miért értelmezte Péter kampányolásnak , a vita és beszélgetés e téma körül forgott , szerintem azalatt az idő alatt meglehetett volna hallgatni , nem volt benne semmi jogsértő .Ezután lehetett volna tovább beszélgetni hogy kinek milyen javaslata van ,

"4. Azzal, hogy Simon Péter saját részről nem tett jelölt javaslatot ugyan már milyen állásfoglalást tett? A semlegességét?! Mit tehet ő róla, hogy a hangfelvétel vita miatt vagy sem, de nem érkezett a tagságtól egyetlen(!) javaslat sem, az amúgy is jelöltté váló  (KCS részről felhozott) Bross-Hegedűs pároson kívül. Őket viszont Bp. egyesület részéről jelöltnek állítani okafogyott, mert amúgy is jelöltek lesznek más egyesület részéről. Az, hogy Bp. rájuk szavazzon-e, meg nem jelölt állítási kérdés. Hol itt a diktatúra? Fogalom zavarod van."

Az állásfoglalását nem minősítem , de azt hogy egy vezető ne tudjon koordinálni egy ilyen helyzetet ,és az a megoldás ,hogy "nem engedem" , ez megakasztotta a további beszélgetést .Voltak még apró trükkök  azon a napon és előtte való héten is , de a lényeg szerintem az volt, hogy ne legyen meg egyezés  ,ki vonjuk magunkat a jelölt állítás alól , ha már nyilvános lesz a lista majd akkor szavazunk .
      Részemről fel dobtam egy nevet ami egy kis morajt váltott ki a jelenlévőkből , de Péter magához vette a szót és véleményt alkotott az illetőről .Sajnos ez sem jött be , parttalan vita után szét széledtünk , volt egy két ember kik szerették volna meg hallgatni a felvételt ezért külön még legalább 1 órát beszélgettünk kinn az utcán  (ezért van a klub nap különben). Én nem tudom elfogadni azt , ha valaki próbál közösségi  felfogásban gondolkodni és ezt egy vezető nem tudja értelmezni , hogy nem kellene ellenségeskedni ,keressük a megoldásokat .Az egyszerű embernek  is lehet jó ötlete .
      A diktatúra demokrácia szavak úgy látom vörös posztó számodra is , igen számomra is rossz az értelmezhetősége nem is szeretem használni .
     A jelölés nem lehet okafogyott mert akkor legalább tisztában vagyunk azzal , hogy a közösség hogyan is áll a választásokhoz ,szerintem nem baj ,de ha nincs jelölt itt nálunk , akkor legyünk tisztában azzal , hogy van más , oly sok jelentkező nincs !!
        Most én nem acsarkodok tovább , sajnálom hogy annak veszi egy pár ember de ha nem beszéljük meg a problémákat akkor a szálkából gerenda lesz .

Albert