OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288390 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #180 Dátum: 2016. Február 06. 22:17 »
QUQURIQ !!!

Nyílt levél az OMME vezetőinek!

Tisztelt Vezetés!

Tisztelettel köszönjük, a hosszú éveken át nyújtó munkátokat, amit a magyar méhészekért tettetek!
Az idő előre haladtával, oly sok, oly komplikált, megoldásra váró feladatok gyűltek össze, amivel már csak fiatal, energikus erők küzdhetnek meg a méhészek jövőjét támogatva!
Nagyon szépen kér Benneteket, egy szerény Kiskakas, hogy felemelt fejjel, és tiszta szívvel, támogassátok a szavazataitokkal az új OMME vezetést össze verbuválni!
A Ti szavazatok, iránymutatóvá válhatnának a küldöttek számára!
Kérlek benneteket, hogy ne gördítsetek akadályt egy olyan új vezetés elé, akik a Ti jövőtöket is szebbé teheti!
Ami megtörtént, az megtörtént...
...de emberek vagyunk, lehet korrigálni a helyzeten!
Én részemről nagyon szívesen visszahoznám azokat az időket, amikor egymást az otthonunkban is szívesen láttuk egy-egy ebédre!
..és miért ne?
Ez már csak Rajtatok múlik!

A díszebéd Kiskakasból feltálalva...

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 06. 22:29 írta kiskakas »

« Válasz #181 Dátum: 2016. Február 07. 08:06 »
A mai napomat a bánsági méhészekkel fogom tölteni, akik közül Bálint János tegnap előadónk volt.
700 méhcsaládot kezel Farrar kaptárban. (Egy centivel alacsonyabb, mint az 1/2 NB)
Na de nem erről szeretnék itt írni.
Pénteki hozzászólásomban említettem, olyan információm van, hogy doktor Úr nagy bejelentésre készül.
Bross Péter volt OMME elnök ciklusaiban történ dolgokkal kíván előrukkolni!
Ez az a mélység ahová én nem kívánok tartozni!
Beszéltem erről az EB elnökével, volt EB taggal és sok mindenkivel.
Gyakorlatilag most megtudhattuk doktor Úr igazi énjét.
A bosszú, a sértődöttség, a vak gyűlölet sehová nem vezet.
Saját magukat hozza kínos helyzetbe, amit már többször le is írtam.
A jelenlegi vezetés összetétele pár ember (Bross, Lipódi, Dr.Fendrik, Dr.Kelemen) kivételével ugyan az!
Éppen most tárja fel doktor Úr az elmúlt időszak hiányosságait?
Éppen a kampány idejében rukkol elő korszakmegváltó bejelentésével?
Eddig mit csinált, miért hallgatott?
A "mi" oldalunknak nem kell aktákat gyűjtenie.
Van aki azt álltja, egyetlen papírt húz elő, és a jelenlegi vezetés bekussol.
Szerintetek ez hová fog vezetni????????
Tegnap a Szekszárdi Tavaszváró méhésznapon mindkét jelöltünknek megköszöntem, hogy nem állak bele ebbe a sárdobálásba!
Dr.Hegedűs Dénes ezt már Kaposváron is kinyilatkozta, de Pétertől sem hallottuk soha, hogy a jelenlegi OMME urakat szapulja.
Hagyják ezt meg a Fekete-Fehár Méhészklub privilégiumának, mi helyettük is kitárgyaljuk a méhészeti közéletet.
Nagyon örülök, hogy a paradigmaváltás jelei érezhetők a szakmapolitikában, és a választási kampányukban is!
A Tolna Megyei Méhész Egyesülettől 10 voksot várhatnak, egyesületünk elszánt a változásokra, és ebben tagságunk is egységes!
Nagyernyei Attila

« Válasz #182 Dátum: 2016. Február 07. 10:06 »
Úgy érzem ismét le kell írnom a választással kapcsolatos
gondolataimat,érzéseimet.
Cserényi az egyesületet diktatórikusan vezeti.
Az OMME-ban mindennek úgy kell történnie ahogy
Cserényi akarja,ezért bármilyen ügyet,döntést,eseményt befolyásolni
szeretnénk,Őt kellene meggyőzni.
Senkire sem hallgat,a többi IB tag meggyőzésére pazarolni az időt,
ezen okokból teljesen felesleges.
Az IB tagokat két részre lehet osztani.
Egzisztenciálisan függők:Mészáros László,Egyed Árpád,Lászlóffy Zsolt,
Fekete József,Tóth Péter.Ezen csoport tagjai mindaddig kiszolgálják
míg a pénzüket,fizetésüket megkapják.
A többiek valamilyen más okból nem mernek ellentmondani Cserényinek.
Szerintem legtöbben félnek a haragjától,hiszen ők látják milyen bosszúálló .
Ki kell jelenteni az OMME Cserényitől szenved hosszú,hosszú évek óta.
Mivel velem sem hajlandó beszélni,így befolyásolására marad az internetes információ
átadási lehetőség.
Ezt már többször próbáltam leírni,úgy megfogalmazni,hogy érthető legyen.

Most következők miatt"ragadtam tollat".
Az utóbbi közgyűléseken végig ott ültem a küldöttek között és figyeltem.
Látszólag mindenben egyetértenek (a küldöttek) Mészáros által előadott Cserényi
féle diktátumokkal,mert mindent meg szavaznak.Valójában azonban
a sorok között háborognak,fel vannak háborodva,mert érzékelik az arroganciát,
erőszakot.Többször is a vezetés ellen(Cserényi ellen)szavaztak amikor teljesen felháborító dolgot
akartak a "torkukon" letolni.
Csuja Lászlót és Nagyernyei Attilát sem sikerült kirúgatnia Cserényinek
Egyed Árpádot nem szavazták meg elnöknek mert Cserényi ajánlotta.
Ott a sorok közt érzékelhető a felháborodás.
A sok ökörséget is azért szavazták meg mert nem volt másra lehetőségük.
Most fel fog állni egy új csapat Bross-Hegedűs vezetésével,lesz alternatíva,
és elolvad a látszólagos támogatottsága a Cserényi rezsimnek.
Nem volt eddig alternatíva.
Az emberek nagy tömegben nem hülyék.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 07. 10:24 írta Csányi Antal »

« Válasz #183 Dátum: 2016. Február 07. 10:48 »
Valamit az előző írásomban elfelejtettem leírni.
Tegnap a tavaszváron beszélgettem egy volt OMME  elnökkel.
Nevet azért nem írok mert nem hatalmazott fel a beszélgetésünk
közzétételére.
Ő is azt mondta Cserényi miatt szenved az OMME.
Kértem aktivizálja magát újra az egyesület,a köz érdekében.
A válasz nem volt,Ő már nem akar a Cserényivel többet küzdeni.
Beszélt Bross Péterrel is,javasolta neki ne hadakozzon Cserényivel.
Ő azt mondja alakítsunk egy új egyesületet,szerezzük meg a jogot a támogatáshoz.
Az Unióban sehol sem kötik egy egyesülethez a támogatás kifizetését.
A legtöbb országban bármelyik kis egyesületnél levő tagsági viszony lehetővé teszi
a támogatás kifizetését.
Én nem értek egyet a szakadás gondolatával.
A jövő mégis azt fogja hozni szerintem.
Cserényi nem fogja tudni elviselni vereségét,Ő fog létrehozni egy új egyesületet.
Jó lenne ha nem lenne igazam.

A hadakozást kellene elkerülni.
Az a kérdés,elég-e,ha az egyik oldal teszi ezt.

Csányi Antal

Ui:Valaki aki beszél még Cserényivel,mondja már neki
  itt az ideje a távozásának.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 07. 17:55 írta Csányi Antal »

*

Nb18

• 797
« Válasz #184 Dátum: 2016. Február 07. 12:14 »
Sziasztok!

Antal!

Én is hasonlóan vélekedek a dr Úrral kapcsolatosan, bár én kívülről tekintek a dolgokra. Ugyanez a véleményem mint Neked: ha a választásokon újra a dr Úr és csapata győzedelmeskedne (nagyon meg lennék lepve) nem maradna más alternatíva mint a szakadás, mert a választások után olyan bosszúhadjárat indulna azok ellen akik nyíltan szembe mertek szállni, hogy olyat még nem látott a világ.

Nb18

« Válasz #185 Dátum: 2016. Február 07. 16:02 »
       Azt próbálja meg tenni !!!!    Az O M M E a méhészeké !!!! Egy 137 éves egyesületet nem lehet, hogy ilyen  könnyen szét verjenek ,álljunk már végre a sarkunkra és ne hagyjuk .Az elődök mindegyike forog a sírjában, hogy egy ekkora egyesület hova jutott csak azért mert van egy -két arrogáns kiemelt emberke aki osztja az észt és nem a KÖZ-ért van, nem halgatya meg az egyszerű méhészt .Mindig csodával nézzük a méh család harmóniáját össze fogottságát , próbáljuk lemásolni utánozni őket mi is  az életben ,de úgy látom sok méhész ezt nem tudja jól értelmezni az önös érdek előbbre való mint a közösség. Sajnos a világ ebbe az irányba halad ,de egyszer betelik ez a pohár is és utólag siránkozhatunk ,hogy miért nem változtattunk rajta előbb .Addig vitatkozunk ezen a mézes bödönön míg valaki kiveszi a kezünkből és majd Ő fog diktálni (vagy már diktál is csak nem vesszük észre ) mi-meg kényszerből vagy utána megyünk  vagy más utakat járunk ,de az már nem lesz az igazi . Inteligenciával rendelkező vezetőnek ezt figyelembe kell vennie, szemelőt kell tartania, aki ezt nem tudja értelmezni és alkalmazni az nem való erre a posztra . Nekem már  a pohár majdnem tele van ,már csak annyi hijja van, nehogy meg lökje valaki az asztalt mert  akkor , akkor csurgás van. Mindig azt szajkózzuk hogy a magyar ember össze tartásból ilyen meg olyan, főleg hogy nem fog össze, nem kéne ezen változtatni? (vagy ez naivitás???)
      ui:    https://www.youtube.com/watch?v=2ykgJqcXaDI

Albert

« Válasz #186 Dátum: 2016. Február 07. 17:46 »
Anti meg Mindenki.
"Cserényi miatt szenved az OMME.
Kértem aktivizálja magát újra az egyesület,a köz érdekében.
A válasz nem volt,Ő már nem akar a Cserényivel többet küzdeni".
Nem csak Cserényivel, hanem a  többi IB taggal is!!!
Egy mód van erre, hogy ilyen az elkövetkező időben ne forduljon ellő. Alapszabály módosítás tisztség viselők mandátumának szabályozása. Ne négy év és ne korlátlan ideig.
Javaslatom három év és két ciklus és ne tovább! Meg szűnik a mutyi a korrupció!
De ez igaz bármely vezetőre az IB, EB és bármely tisztségre. Én soha nem hittem a jolli dzsóker emberekbe, hogy csak ők!
Ja és ne az IB és az EB alkossa meg az alapszabályunkat, hanem, a tagság!
Mert ők ezt nem fogják kezdeményezni, meg tenni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 07. 17:49 írta konihoney »

« Válasz #187 Dátum: 2016. Február 07. 18:29 »
Két éve a köszöntőben írtam a következő gondolatokat .

"Egyesületünk működésében változtatásokra van szükség.
Meg kell találnunk azokat a vezetőket ,akik a másként gondolkodókat nem ellenségnek tekintik.
Olyan vezetők kellenek ,akik  meghallják a tagság véleményét,akikkel meg tudjuk vitatani ágazatunk
problémáit,akik nem zárnak ki olyan tagjainkat,vezetőinket akik sokat tettek értünk,egyesületünkért.
Nem kellenek olyan vezetők akik erővel,a egyesületi szabályok semmibe vételével  irányítanak.
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik  méhészágágazatunkért,a közért  sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél  az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint,Nagyernyei Attila.
Attila azért írtalak a sorba téged is-ugyan te küzdesz még-de ha nem sikerül normális mederbe terelni az egyesületet, te is ebbe a sorba fogsz tartozni.
Az előző választások során alapvetően jó irányba ment az egyesület-óriási eredményeket értünk el-legalábbis az elnök személyét illetően,ami azért jelentősen meghatározza a vezetést: Illés Kálmán hadrendbe állítása",szegény "Géza bácsi",Gráf Feri barátom,Bross Peti barátom megválasztása.
A választások előtt sokat"kampányoltunk" a megfelelő eredmény eléréséért.
Most is ezt kell tenni.Megfelelő időben, a tagság elé kell állni egy új stílusú vezetés alternatívájával,egy új  programmal.Amennyiben úgy fogom érezni, az előző sorba illő lesz a új csapat én is támogatni fogom,és meg fogok győzni sok küldöttet."

Kampányolni kell mert három hiteles,értékes ember úgy döntött vállalja az egyesület vezetését.
Vállalják mert úgy érzik tenniük kell,vállalják mert rengetegen kérték őket.
Várják a javaslatokat a többi tisztségviselői helyre.

Csányi Antal

« Válasz #188 Dátum: 2016. Február 07. 19:44 »
Anti.
"A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint, Nagyernyei Attila." Sajerman Géza bácsi
Igazad van, ők szolgáltak. Egy igazi, EGÉSZSÉGES vezető tudja meddig és nem tovább, és nem kockáztat!
Mert az addig elért eredményeit is porba, semmibe dönti.

« Válasz #189 Dátum: 2016. Február 07. 21:14 »
A kampány részévé vált a kínai mézhamisítási botrány, és a brüsszeli tüntetés is.
Az OMME vezérkara azzal kampányol, hogy Takács Ferenc által szervezett brüsszeli tüntetés az oka az alacsony mézárnak!
Kérdezem én, Fekete József nem tagja az OMME jelenlegi vezetésének aki a Salgótarján és környéke csapatot toborozta Brüsszelbe?
Csúnya dolog a valóság elferdítése.
Azt is mondják, ha Bross visszajön, Takács kezére játssza az OMME-t!
Tegnap a Tavaszváró Méhésznapon Péter világossá tette, hogy vissza kell álltani az OV hatáskörét, és olyan jogokkal felruházni, hogy az soha ne történhessen meg, hogy kereskedő befolyása alá essék az egyesület.
Szerintem azzal kéne foglalkozniuk, hogy mennyire átvágták a méhészeket, amikor valótlan piaci információkat közöltek velük.
"Várjatok, lesz az akácméz ára 1.500-nál több is!"
Nem kéne maszatolniuk, ez a fő ok, hogy beragadtak a méhészeknél a készletek.
Mindenki várt, amikor már itt a klubbon is olvasható volt, hogy nagy sűrű felhők közelednek.
Fórián Zoltán cukorpiaci elemző előadása rendkívül tanulságos volt számomra.
Nem ártana egy kis tréning az OMME urainak, mielőtt ekkora marhaságokkal tömik meg a termelők fejét, majd ezt úgy adják elő, hogy ezt egy kereskedő okozta.
Egyáltalán milyen érdekképviselők azok akik valótlan piaci információkkal csapnak be bennünket?
Cserényi doktornak állítólag tettek egy nemes gesztust.
Jelölik az OMME tiszteletbeli elnökének.
Ő ettől elzárkózik, mert be szeretne kerülni a következő csapatba is.
Azt mondta nélküle tönkre megy az OMME.
Szerintem meg tőle megy tönkre.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #190 Dátum: 2016. Február 07. 21:41 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas csak megint feltesz egy szerény kérdést???
Bross Péter tett valaha olyan kijelentést akác pergetés után mint jelenlegi elnök urunk a méz árakkal kapcsolatban???
Hány méhész zsebéből húzta ki az apró forintocskákat?
Cserényi meg tiszteletbeli elnök???
Kész röhej! ;D
Mit akar ez az ember még itt az OMME-ba?

Kiskakas!

« Válasz #191 Dátum: 2016. Február 07. 21:49 »
"Cserényi doktornak állítólag tettek egy nemes gesztust.
Jelölik az OMME tiszteletbeli elnökének.
Ő ettől elzárkózik, mert be szeretne kerülni a következő csapatba is.
Azt mondta nélküle tönkre megy az OMME."

Nélküle tönkre megy az OMME mondja Ő.
Mit mond erre konihoney kettővel ezelőtti írásában:
" Én soha nem hittem a jolli dzsóker emberekbe, hogy csak ők!"
Ez az igazság,mindenki pótolható,főleg azok akik több kárt tesznek mint hasznot.

Én  nem bánnám ha Cserényi tiszteletbeli elnök lenne.
Legyen!
Nekem is volt egy ilyen ötletem,ezzel visszavonulhatna békében.
Egy feltétellel,ne legyen semmilyen joga,ne szólhasson bele semmibe se.
Szerintem ez egy jó ötlet,a béke megteremtése nagyon fontos lenne.
Távozzon a vezetésből emelt fővel.
Miért baj az?

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 07. 21:56 írta Csányi Antal »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #192 Dátum: 2016. Február 07. 21:56 »
QUQURIQ !!!

Csak akkor távozhatna emelt fővel, ha nem vállalna semmi funkciót!
Hazamegy és böcsülettel méhészkedik.
Nincs ezzel semmi gond!
A többi régebbi elnök is ezt teszi a mai napig!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #193 Dátum: 2016. Február 07. 22:44 »
Inkább a Nikovitz Tónit kellene tiszteletbeli elnöknek kikiálltani. Ő minden kétséget kizáróan biztosan megérdemli.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #194 Dátum: 2016. Február 09. 06:59 »
Forrong a méhésztársadalom!
Ahogy közeledünk a nagy naphoz, egyre élesebb csatározásokról hallani.
Gondolom a szaktanácsadóknak nem kötelező olvasmány a Méhészklub, ezért ismét aktívan beleállnak a méhészeti közéletbe, kampányolnak, mert ezt adták ki nekik feladatul.
Sokan keresnek, hogy ez megengedhetetlen, tegyünk valamit, mit képzelnek ezek az OMME alkalmazottak.
Én annyit tudok tenni, hogy folyamatosan beszámolok erről, aztán úgyis a küldöttek fognak dönteni.
Véleményem szerint az OMME kétfelé szakadásában óriási szerepük volt, és van a szakiknak.
Még mielőtt letámadnátok meg is indokolom mire gondolok.
A szaktanácsadókat hátulról bujtogatják,(főként egy Erős ember) gyakorlatilag a "piszkos munkát" nekik kell végrehajtaniuk.
A számukra is rendkívül kínos helyzetet úgy lehetne feloldani, ha a méhészeti közéletből teljesen kivonnák magukat, és csak a szaktanácsadással, a támogatásokkal foglalatoskodnának.
Kaposváron mindenki megtapasztalhatta, hogy a méhészek kit választanának.
Ez homlokegyenest ellentétes a jelenlegi vezetés és a szaktanácsadók érdekeivel.
Bizony, az OMME azért szakadt ketté, mert ütközik az egyéni és a közérdek.
Az egyéni érdekek teljesen érthetőek, de számomra elfogadhatatlanok.
Amennyiben ezt megérzik a méhészek, elkezdenek szervezkedni, pusmogni, háborogni.
Ha jól számolom az OMME-ban közel 30 fő érdeke ellentétes a közérdekkel.
Amikor a saját családjuk megélhetése múlik a pozíciójukon, akkor mindent meg fognak tenni, hogy a jelenlegi állapotok fennmaradjanak, gyakorlatilag magukért kampányolnak, nem azért, hogy a méhészeknek jobb legyen.
Tehát kimondható, hogy érdekellentétek vannak a tagdíjfizető méhészek, és az OMME-ból élők között.
Ha ez az áldatlan állapot nem szűnik meg,(alapszabály módosítás szükséges hozzá) nem a méhészek akarata érvényesül, mert a küldötteket, elnököket, szakikat akik a gombot nyomják, zsarolják, félrevezetik, befolyásolják, sőt nyíltan kimondják kire kell szavazniuk, másfél hónap múlva az OMME-ról múlt időben fogunk beszélni.
A választásokon a méhészek szabad akaratának kell érvényesülnie!
Ez a tét.
Nagyernyei Attila