OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK

• 129 válasz
  • 69463 megtekintés
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #75 Dátum: 2015. November 17. 20:51 »
izso60
Bocsáss meg, de most nagyon "őszinte voltál! Szerintem az egyesületet és téged is önmagadtól  kell megvédeni.
Hogy miket hordtál itt össze pár mondatban!
A tények, amik a küldöttgyűlésen eléd tárultak, semmik számodra? Te bepálinkáztál reggel eljövetel előtt?

Látod én a nevemet merem adni ahhoz, amit írok. Tedd ezt te is!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #76 Dátum: 2016. Január 18. 13:28 »
Fővárosi Ítélőtábla
1027 Budapest, Feketesas utca 3 szám, földszint VI-os ajtószám alatt
2016 január 26-án délelőtt 10 órakor

tehát jövő héten kedden 10 órakor kezdődik
az OMME 2014 november 30-i Küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése tárgyában a másodfokú tárgyalás.
Az Ítélőtábla ítélete végleges, további fellebbezésnek helye nincs.

Emlékezzetek! Ez volt az a küldöttgyűlés, amire késve küldték ki a meghívót és magán a küldöttgyűlésen megtárgyalandó és megszavazandó alapszabályt előző este tették fel az internetre és a meghívónak se volt melléklete, sőt a küldöttgyűlésen se lett kiosztva.
Ez volt az a küldöttgyűlés amikor még foggal-körömmel ragaszkodott az OMME Intéző Bizottsága és Ellenőrző Bizottsága a közhasznúság megszüntetéséhez. Ebben az alapszabályban lennének az önálló alapítású egyesületek jogai megsemmisítve. Persze nemcsak ebben, hanem az azóta beterjesztett összes alapszabálytervezetben szintén.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #77 Dátum: 2016. Január 18. 17:56 »
Akkor ezek szerint nem lesznek összevonva a 2015.-ös küldöttgyűlésekről folyó ügyekkel ?

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #78 Dátum: 2016. Január 18. 19:16 »
Valójában négy keresetet indítottam éspedig a következő ügyekben.
1.
2014 november 30-i OMME Küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése.
2.
2015 március 1-i OMME Országos Vezetőségi ülés határozatainak megsemmisítése.
3.
2015 március 28-i OMME Küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése.
4.
2015 november 14-i OMME Küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése.

Az első ügyben volt 2015 április 1-én elmarasztaló ítélet és ez ügyben lesz most másodfokon ítélet Dr. Németh László vezette bírói tanács előtt.

A második és harmadik ügyet Dr. Karaszi Margarita bírónő 2015 szeptember 4-én összevonta és felfüggesztette. Tárgyalás leghamarabb februárban várható.

A negyedik ügyben az első tárgyalás még nincs kitűzve.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #79 Dátum: 2016. Január 19. 21:03 »
Érik a gyümölcs.

Mai napon jártam a Fővárosi Törvényszéken és megtekintettem a 2015 évi tavaszi küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése tárgyában indított pernek az ügyiratait. Ebben az ügyben 2015 szeptember 4-én volt tárgyalás, ahol Dr. Karaszi Margarita bírónő felfüggesztette a pert, mondván attól is függ a döntése, hogy miképpen fog dönteni a Fővárosi Ítélőtábla 2016 január 26-án a 2014 november 30-i küldöttgyűlés határozatainak megsemmisítése ügyében.

Dr. Karaszi Margarita bírónő által hozott felfüggesztő végzés ellen Csuja fellebbezett. A fellebbezés alapján a Fővárosi Ítélőtábla az ügyet megvizsgálta és a bírónő végzését hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasította. Dr. Karaszi Margaritának ennek alapján tárgyalást kell kitűznie és az OMME 2015 évi tavaszi határozatainak hatályon kívülre helyezését kérő keresetet más ügyektől függetlenül kell megvizsgálnia és róluk döntenie.

A Fővárosi Ítélőtábla végzését a következő linkekről tölthetitek le:

A helyes link:
http://data.hu/dir/o1xa6mcdye395464

Illetve Barger is feltöltötte:

http://www.kephost.com/image/Sfze
http://www.kephost.com/image/SfzD
http://www.kephost.com/image/Sfzn
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 20. 10:06 írta Geddekas »

« Válasz #80 Dátum: 2016. Január 19. 21:25 »
Nemem csak az Error 1011 jön be.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #81 Dátum: 2016. Január 19. 21:44 »
Valamit elhibáztam. Megpróbálom kijavítani

*

Geddekas

• 5859
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 20. 10:07 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #84 Dátum: 2016. Január 19. 22:42 »
Köszönöm szépen. Ez tökéletes.

« Válasz #85 Dátum: 2016. Január 19. 22:56 »
Megnyugtató, hogy a másodfokú bíróság legalább tudja értelmezni a törvényeket. Sajnos ez nem változtat azon, hogy fél éve már áll ez az ügy. Viszont ez a végzés most előrevetíti, hogy bőven lesz mit javítgatni ebben az évben az OMME háza táján. A tűzoltás után...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #86 Dátum: 2016. Január 20. 08:33 »
Az Ítélőtábla bírói tanácsa rendet tett és egyértelművé tette a jogalkalmazást. Ezt akarta Csuja elérni a fellebbezésével és el is érte. Az OMME elnökének és dr Soós ügyvéd úrnak tudomásul kell venniük, hogy ők nem jogalkotók, hanem jogalkalmazók, ahogy minden halandó magyar állampolgár itt kicsi hazánkban.

Ez a bírói döntés igazolja, hogy a diktatúra és erőszak nem teremt jogot.

« Válasz #87 Dátum: 2016. Január 20. 18:01 »
Én ezt nem értem!
Dr.Mészáros László az egyik küldöttgyűlésen nagy mellénnyel (óriási ováció mellett) bejelentette, hogy az összes perköltséget  Csuján fogja behajtani.
Ahogy olvasom itt valami mást döntött a Fővárosi Törvényszék.
Bizony ismét az OMME, vagyis mi méhészek fizetünk 18.000 Ft-ot?
Valaki állítsa már meg ezt az ámokfutást!
Gyakorlatilag eddig mindent elcsesztek, az elnök meg a tagdíjunkból fizeti?
Ezt is el kéne mondania a kampánykörútjain.
Reggeli írásomat ezzel még ki kellene egészítenem.
Állítólag jogi végzettsége van, de akkor minek mellé ügyvéd?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #88 Dátum: 2016. Január 20. 18:50 »
Szerintem jövő héten kedden is olyan ítélet születik, amiben az OMME-t perköltségek megfizetésére kötelezik.

Az is kétséges számomra, hogy Dr. Soós Tibor ügyvéd úr ott lesz-e azon a tárgyaláson vagy az OMME-t már egy új ügyvéd fogja képviselni.

Dr. Soós Tibor ügyvéd úrnak el kellene döntenie, hogy az alapszabály ügyeivel érdemes-e foglalkoznia vagy a peres ügyek vitelével. Ugyanis úgy tűnik számunkra, hogy a perképviselet az egyesület tagjával szemben az Ő esetében a Magyar Ügyvédi Kamara etikai szabályzata szerint összeférhetetlen.

Idézet
a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalásra 2016 év január hó 26. napján délelőtt 10.00 órájára 1027 Budapest Feketesas utca 3. szám fszt. VI. ajtószám alá határnapot tűz és erre az érdekelteket azzal idézi, hogy elmaradásuk a tárgyalás megtartását nem akadályozza. A tárgyalás elmulasztása miatt igazolásnak helye nincs.

Tehát, ha Dr. Soós Tibor ügyvéd úr - belátva a személye összeférhetetlenségét - nem jelenik meg a tárgyaláson, sőt, ha az OMME képviseletében nem jelenik meg senki sem, akkor is tárgyal és dönt az Ítélőtábla dr. Németh László bezette bírói tanácsa.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 20. 18:59 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #89 Dátum: 2016. Január 20. 21:17 »
A jelenleg folyamatban levő perek mindenképp el fogják söpörni a jelenlegi vezérkart. Akkor is elsöpri őket, ha véletlenül megnyernék a választást. Ugyanis a választást elindító Küldöttgyűlés szabálytalanul lett összehíva.