Hogyne lenne vírus. Soha nem mondtam én ilyesmit. Most kel a paprikám. Majd ha valakit érdekel, elmondom hogyan lehet mozaikvírus ellen védekezni.
De milyen jól meglehet egyeseknek belőle élni. Bármit rá lehet fogni, mert ugye nem csak én nem láttam még.
Ugye nem baj, hogy nem vettem részt a coviddiktatúrában sem?
Engem nem oltottak be azzal, ami minden tiltakozásuk ellenére látszik az oltott embereken.
Kaptam én akkortájban a barátaimtól a fejemre, most pedig ugyanazokkal a kórságokkal szenvednek mint az átlag oltott. Ha nekem lenne problémám ma, akkor azt mondanám hülye voltam. Néhányan már mondják mekkora barmok voltak.
Átestem rajta, és azóta még csak egy náthám sem volt. Megkéne keresni kik állították elő!!! Á! Azt nem. Mekkora buli volt.
Viszont most is van egy valami vírus. Sorban halnak meg az emberek, és a temetkezési vállalkozó az egyik méhésznek akinek meghalt az édesapja (most az agydaganat a sláger) eléggé távoli időpontot adott a temetésre, mert nagyon sok a halott. Több mint a covid alatt!!!
Nade. Igen Oszkár. Ha én elgondolom, akkor az úgy is van, mert nem az ujjamból és a meseméhészektől szopom. Ha valamit elgondolok, akkor annak alapja nem mások összeollózott hülyesége, hanem a saját tapasztalatom, habár ugye más hibájából tanulni...
Tehát. Amikor Nagyernyei tényleg nemcsak a fát látja hanem az erdőt is, és látja abban az utat is, akkor én nem fogok vele vitatkozni, mert igaza van.
Akinél atkaprobléma volt, az már az ősszel kibukott NAGYRÉSZT, a többinél, aki a kisebbség, csak később ugyan, de azt vagy nem vette észre, vagy még mindig várja a méhek feltámadását.
A későbbi méhcsalád összeomlás a nozémának, és a rossz telelőélelemnek a következménye. Ennek előzményeit már többször leírtam.
Aki idealista, és tovább keresi a vírusokat, a kaptárelhagyásnak nevezett kitalációt és a hasonló elméletek tőgyén táplálkozik, annak el fognak veszni a méhei. Aki írtja az atkát jó hatásfokkal, építtet, ha kell serkent, nem etet marhaságokat a méheivel, nem macerálja őket, jó meleg kaptárral dolgozik, kiveszi a mézharmatos mézet és beetet időben cukorral, letakarja már ősszel vastagon a családokat, annak nem lesz problémája. Szép családokat ugyan nehéz találni az aszályos nyár után, de megvannak. Most persze lehetne itt méhészkönyvnek beillő hozzászólást is írni, és bővebben szólni a támogatott "tenyészanyag"-ról is, de miért keressek én magamnak ellenségeket?
Na meg arról is, hogy szépen haladunk az "egyutas" mézértékesítés irányába, amit mint tudjuk, csak kevesebb méhésszel lehet megcsinálni. Nem lesz itt Fumagillin. Működik az érdekképviselet. De kié?
Na igen Zoli a vírusok önmaguk nem képesek elpusztítani a méhcsaládokat, mint ahogy a nozéma sem. Azok az emberek haltak meg a covidban is és most is, akiknek valami egészségügyi problémájuk volt. Tudták vagy nem tudták, mindegy. Megelőzés. Jó táplálkozás, vitaminok, nem kedvezményes tömegzsír, Magyarország előre megy farhátra. Tehát olyan erőben kell tartani a családokat, amivel az egyéb kórokozók csak nehezen tudnak elbánni. Például én nem csinálok tartalékokat. Lerabolnák azokat. Van ennek hátulütője is, amikor a műrajnál mire odaérek, már 4-6 keret álanyás herefiasít van. Ezt elkerülhetném kölyökcsaládok készítésével, és később az erősítésükkel. Ha így csinálnám, fele családom sem lenne, mert a nap nálam is csak 24 óra.
Az a kijárási korlátozás egy akkora ökörség volt, hogy akik ezt kitalálták, már rég börtönben kellene ülniük. Nem lehet az állattartó telepek zárásához hasonlóan végrehajtani. Az emberből nehéz állatot csinálni, habár... Láttad Zoli azt a hivatalos dokumentumot, ahol lejegyezték a szerencsétlenek büntetési tételét? Majd ez írás végén felrakom a képet. Egymilliárd X10-től is többet pengettek a magyarok a bírósági költségekkel együtt. De ha én a méheimhez mentem-jöttem este 10 után, akkor írhattam magamnak egy igazolást, és már nem is vonatkozott semmi rám. Este 11-kor nyugodtan szedhettem a lucernát holdfényben a két nyulamnak a gyorsforgalmi szélé, egy autó sem volt az utakon. Otthon rettegett a nép a vírustól. A kutyával is elmehettem a Jóskáékhoz, meg a kocsmába is, csak elől be kellett zárni az ajtót. Ezt mind okos doktorok és politikusok találták ki, aki szintén nem tartották be az előírásokat, és jókat derültek a pórnépe. (Meg az okosabbja desztvízzel oltotta magát.) Bárhova mehettem, és mentem is, olyan helyre meg nem járok, ahol csak csatornán át lehet elpucolni, ha kiderül, a policia nem az esti buli része.
Aztán a maszk. Az volt a csúcs. Az rögvest megfogta a vírust. Besz@rás. Voltak hülyék akik még abban is aludtak otthon. Hagyjuk!