A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065856 megtekintés
*

robi 75

• 1010
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #3120 Dátum: 2023. Október 15. 14:15 »
Hogy mit össze nem ábrándozol😂😂😂, közbemeg mennek a háborúk amik nemigen fognak leállni sajnos☝️, egy kicsit recseg ropog az egész világ gazdaságilag politikailag stb...
Szóval ki kell hogy ábrándítsalak, amiket írtál azok itt már voltak ...
70 es 80 as évek, fele méhcsalád bomba legelők stb......volt 80 családod és bőven te voltál a legtehetősebb a faluban, új kocsi kölköknek ház habzsi dőzsi ...akkor amikor az átlag téeszcsés örült ha birt egy ruszki biciglit venni magának😂😂
Elmúlt pajtás.
Na meg állóba😂😂, ettől már csak az lenne szebb ha a kereskedő eljönne ki is pergetné neked,  hazafele meg bedobná a postaládába a " kötegeket".
Üdv:robi

« Válasz #3121 Dátum: 2023. Október 16. 07:52 »
Berci nem érti, hogy miért kéne bocsánatot kérnie?
Akkor még egyszer megkérlek, idézd azokat a gondolataimat, soraimat ahol azt olvastad, hogy......Nagyernyei Attila októberben serkenti a méheit, vagy méhcsaládjait.
Vagy valaki más is ír a nevemben?
Ha ilyent nem találsz akkor illene bocsánatot kérned.
Nehéz ez?
Nem tudok két napra visszaemlékezni?
Azt írtam, hogy a hűvös idő beálltával majd erősen szűkül a fiasítás, de az anyák még petéznek.
Ez nálam nem azt jelent, hogy májusi állapot uralkodik a kaptárakban.
Ez a petézgetés néhány napon belül is változhat, teljesen leállnak, ami szerintem rendjén is van.
Amikor a jó időben dől a virágpor, és a kolduskrizantémról a kevéske nektár, miért álltak volna le?
Ez teljesen természetes.
Arról írtatok, hogy nem lehet kaptárt bontani akkora a kutatás, közben az árterekben ahol egy virágszőnyeget alkot a kolduskrizantém, szép hordás volt.
Azon veszekedni, hogy más tájegységen (mikroklímán) milyenek a méhek, szerintem kár.
Éppen ez a lényeg, hogy össze tudnánk hasonlítani, de ti ezt átváltoztatjátok cikizésre, támadásra, fikázásra, csak nem szakmai csörtére.
Akkor az a kérdésem, hogy minek mennek a méhészek Nógrádba, meg északi akácosokra?
Ja mert a virágzásban (fenológiában) van némi eltolódás, késés?
Hát ugyan ez van a kaptárakban is.
Sőt, annyi csavar van még benne, hogy az Alföldön, az aszályos, porig száradt legelőkön már rég nincs virágpor.
A tavak mellett, mocsaras részeken, vagy folyók ártereiben viszont a mai napig.
Aki ebben kételkedik, vagy veszekszik, keressen más homokozót.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3122 Dátum: 2023. Október 16. 08:19 »

Vagy valaki más is ír a nevemben?

Bizonyára. Másoknak is feltűnt?

« Válasz #3123 Dátum: 2023. Október 16. 08:22 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Október 16. 08:29 írta Sancho Panza »

« Válasz #3124 Dátum: 2023. Október 16. 08:25 »
“ Jelentem nálam ilyen nem volt, mert folyamatosan serkentettem, és a mézkoszorúk felkarcolása is nyomta az anyákat.”
Dátum:október 15.07:50
Attila azt a másikat aki ezt írta tiltsd ki.

*

Berci

• 317
« Válasz #3125 Dátum: 2023. Október 16. 08:33 »
Berci nem érti, hogy miért kéne bocsánatot kérnie?

Nagyernyei Attila

Elengedtem...

« Válasz #3126 Dátum: 2023. Október 16. 08:34 »
Te kis csacsi!
Hát kit akarsz megvezetni?
Légy szíves ha idézel, akkor ne emelj ki a szövegkörnyezetből egy mondatot, mert az finoman szólva csúsztatás!
Még a szamarad sem hiszi el.
Mit írtam?
"A bonyhádi méhészklubon néhányan arról számoltak be, hogy augusztus végén, szeptember elején leálltak az anyák.
Jelentem nálam ilyen nem volt, mert folyamatosan serkentettem, és a mézkoszorúk felkarcolása is nyomta az anyákat."

Tehát augusztus végén, szeptemberben!!!!!!!!!!!!
Nem októberben.
Szerencsétlen, szállj le végre a szamaradról, és te is kérj bocsánatot.
Ha pedig az a célod, hogy szétverd a Fekete-Fehér Méhészklubot, akkor húzz egyet az istrángon, aztán poroszkáljatok egy másik fórumra.
Látom, közben Berci sem érti.
Talán már utasod is van?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3127 Dátum: 2023. Október 16. 08:48 »
Mondd meg annak a másiknak, hogy azt írta szeptemberben SERKENT. KERESS RÁ! TILTSD KI!

*

Berci

• 317
« Válasz #3128 Dátum: 2023. Október 16. 12:11 »

Jelentem nálam ilyen nem volt, mert folyamatosan serkentettem, és a mézkoszorúk felkarcolása is nyomta az anyákat.

Nagyernyei Attila

Természetesen már a múlt héten végeztem a mézkoszorúk felkarcolásával, a méz már jó helyen van.

Nagyernyei Attila

Szívesen.

« Válasz #3129 Dátum: 2023. Október 16. 13:22 »

Szerencsétlen, szállj le végre a szamaradról, és te is kérj bocsánatot.
Ha pedig az a célod, hogy szétverd a Fekete-Fehér Méhészklubot, akkor húzz egyet az istrángon, aztán poroszkáljatok egy másik fórumra.
Látom, közben Berci sem érti.
Talán már utasod is van?
Nagyernyei Attila

Neked kellene segítség visszaszállni a földre.
Te vered szét a fórumot. Nem látod?
Te vagy itt már csak, és azok a  méhészek, akik még bírják idegekkel a sok lódítást.
Ha nyugi van, olyankor kitalálsz valami hülyeséget, amit állításod szerint el is végzel a méheiden. Azok minden évben kiválóak, elégedett vagy, rekordokat pergetsz. Aztán szépen kiderül minden következő évben ennek az ellenkezője. Nehogy megpróbáld megcáfolni, mert összeszedem egy alkalommal az össze ilyen történetet, aztán makoghatsz, ahhoz értesz.

Tehát. Nem serkentünk szeptemberben. Nem is etetünk. Kivéve ha valami okból nem tudtuk időben feletetni a családokkal a telelő élelmet. Akkor is egy-két nagy adaggal.
A serkentés megkezdése után napokkal fognak csak az anyák többet petézni. A serkentés abbahagyása után, még napokig olyan állapotban vannak. Tehát bőven átnyúlhat a szeptemberi serkentés hatása októberre.
Serkentesz Te tavasszal, amikor még az itt még író méhészek kaptárat sem bontottak. Nyomod a különböző maszatos moslékkal bekevert szarokat őrölt cukorpormasszába keverve. Csináld. De ne magyarázd meg a méhészeknek, hogy hatásos, mert egy rakás kaki az egész. Egyébként a kutyaszart is elhordják, csak tegyenek bele szörpöt és cukrot.
Aztán nyomod akác után az első hordásig. Egyik évben vagy 40 napig. Ne mondd, hogy nem igaz, mert visszakeresem!!! Minek? Ha nincs hordás, kapnak egy nagy adagot és kész.

Ezt most viccnek szántad , vagy a másik éned írta, akire hivatkoztál.
Májusi állapot? Gondolom amiatt van, mert a 2013-as anyák már kezdenek kimerülni.
Szóval nem májusi állapot, de van minden korú fias. Aztán minek?
Nem érted, hogy akármennyi fias már káros? Akiknél zöldítés van, örülnek a szárazságnak.
Ismét baj lesz meglátod, és nem azok a hibásak ezért, akik ezt mindenkinek elmondják. Egyébként bárki tényleg úgy méhészkedik, amiként akar. Négy évszakos méhészek.

Azt írtam, hogy a hűvös idő beálltával majd erősen szűkül a fiasítás, de az anyák még petéznek.
Ez nálam nem azt jelent, hogy májusi állapot uralkodik a kaptárakban.

« Utoljára szerkesztve: 2023. Október 16. 13:30 írta seed150 »

« Válasz #3130 Dátum: 2023. Október 16. 16:14 »
Szegény szamár már összeroskad ennyi utastól.
Ne csináld seed150!
Ezt írja ugyanis:
"Te vagy itt már csak, és azok a  méhészek, akik még bírják idegekkel a sok lódítást.
Ha nyugi van, olyankor kitalálsz valami hülyeséget, amit állításod szerint el is végzel a méheiden."

Ma csináltam egy körtelefont mi a valóság a déli méhesekben.
Csak profikkal beszéltem, köztük irigylésre méltó eredményt elérőkkel.
Pár napja volt egy "méhészpiknik", és ott is szóba jött a klub, meg, hogy a "hitetlenek" csak irigykednek.
Tehát NB kereten 2-3 keretben van fias, az anyák petéznek.
Azt mondták amíg így dől a virágpor nem is hagyják abba.
Az itteni írásokat ismerik, idéztek belőle, és azt üzenték .....inkább ezt kihagyom.
Kérdeztem attól aki most az "NBkirály"....milyenek a méheid?
Atombombák.
És mennyi a fias? ...azt feljebb leírtam
Mondom neki, hogy itt az "okos oldal" azt állítja csak a gyenge, beteg családok anyja nyomja még ilyenkor.
A válaszát nem idézném, de akik ezt írták, rájuk nézve több mint ciki.
Hát így állunk.
Van egy tiszteletteljes ajánlatom azoknak akik itt összehordanak minden marhaságot.
Ha gondoljátok megszervezek egy szűk méhésztalálkozót az-az a "hitetlenek" klubját.
Írjatok privátban, és elviszlek olyan méhészetekbe (többe is) ahol bombák a méhcsaládok, és van fiasuk, petéznek MOST IS az anyák.
Legyetek gyorsak, és ha lehetne, hétköznap!
Várom a jelentkezőket.
Ez most éles, komoly!
Egyet kérek viszont.
Amit OTT látni fogtok, arról ITT mindent írjatok le.
Képet is készíthettek, ezt már lebeszéltem.
Néhány név akiket várok.
 seed150, Berci,Sancho Panza,Wr...a teljesség igénye nélkül, de más is jöhet a lényeg az, hogy "hitetlen" legyen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3131 Dátum: 2023. Október 16. 18:50 »

Néhány név akiket várok.
 seed150, Berci,Sancho Panza,Wr...a teljesség igénye nélkül, de más is jöhet a lényeg az, hogy "hitetlen" legyen.
Nagyernyei Attila

Ezt már eljátszatta veled a Főni Neo-val.
Nekünk több eszünk van, és nem vagyunk olyan naivak mint Neo Úr.
(Bocsánatot kérek Neo-tól, nem szerettem volna megbántani, de másként ezt nem lehet elmondani, remélem megérti!)

« Válasz #3132 Dátum: 2023. Október 16. 19:15 »

Pár napja volt egy "méhészpiknik", és ott is szóba jött a klub, meg, hogy a "hitetlenek" csak irigykednek.
Tehát NB kereten 2-3 keretben van fias, az anyák petéznek.
Azt mondták amíg így dől a virágpor nem is hagyják abba.

Ha ez igaz -amit kétlek- akkor nem kell nekik üzennem segítségeddel, mert ezek szerint olvassák a fórumodat.
Tehát méhésztársak! Gyorsan atkát irtani, mert még valamit meg lehet talán menteni.
Azt meg tessék kérem megjegyezni, hogy nem azért van október közepén önöknél vegyes korú fiasítás, mert van virágpor, hanem azért, mert próbálják visszaállítani a népességet a családok, és ahhoz bizony virágpor kell. Normális méhészetben ilyenkor alig érkezik haza néhány méh virágporral.

« Válasz #3133 Dátum: 2023. Október 16. 19:27 »
Szegény szamár már összeroskad ennyi utastól.
Nagyernyei Attila

Te roskadsz össze Attila ennyi Columbo feleségétől . Profi méhészek NB királyok .

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3134 Dátum: 2023. Október 16. 22:20 »
Attila mindent tudni vél!   Sancho=Jenő? , oszkár=wr? A "körtelefon" végén mindenkinél nyomják az anyák! Nálunk "hitetleneknél meg leállt szinte mind.

Hitetlenek klubja? :) Ismerős ez a duma!

Most meg te akarsz "hitetlenek" klubját azoknak akik a szűk látókörödet  akarják kiszélesíteni? ;D Amikor meg hívtalak ,hogy láss a saját szemeddel ,nem jöttél mert nem akarsz szembesülni a saját méheid nyomorával? Most meg NB király, atombomba családokról szól a legendád? Vagy, csak "dicsekszik" ahogy mondani szoktad?

"Pár napja volt egy "méhészpiknik"... Megint birkát főztél egy pár láda sör kíséretében? Valami "méregkeverőtől" akarsz megszerezni új atka irtó receptet? 

Nem furcsa neked, hogy vannak itt jópáran akikkel mindig hadakozol?
« Utoljára szerkesztve: 2023. Október 16. 22:32 írta oszkár »