Az etetés augusztus elején vagy közepén kezdődik, és 3-4 hétig tart.
Te Attila! Ez már tényleg annyira ciki, hogy akkor is nagyon ciki lenne ha egy tizenéves gyerek írta volna le példaként. Olvasd már el mit írtam a napokban a jó ég áldjon meg! Augusztus elején közepén etettem fel én is! Csak nálam nem tart ez egy hónapig, hanem csak 6-7 napig! Miért?
1. Van hova (méztérbe), nem szorítom ki a fiast sehonnan
2. Nem pörgettem kopaszra
3. Csak a 3. fiókot pörgetem ilyenkor ugye, de még a másodikban is annyi kaja van (szotyi maradék meg aranyvessző), hogy amelyik családnál a legkevesebb élelem volt (kb. 22 család) azokkal is végeztem 8 nap alatt, naponta 7 deci sűrű szirupot kaptak. Sok meg semmit nem kapott mert nem kellett neki.
4. Nekem nem szokott gondom lenni a téli népességgel, anélkül is elég fiatal méhem van. Ellenkezőleg, azzal szokott inkább gondom lenni, amikor április közepén már a bölcsőkkel kell küzdeni.
- Bár lehet hogy ez azért van, mert ősszel nem volt elég fiatal méhem, az öregek meg már nagyon el szeretnék hagyni a kaptárat és a fára költözni. Hihihi.
5. Serkenteni meg serkentett az aranyvessző. Ma reggel is szép virágporhordás volt, fogalmam sincs miről.
Örösi lehet hogy tényleg forog a sírjában, de más miatt mint gondolod. És akkor mi van azokkal, akiknél az akác után semmiféle hordás nincs? Vagy mi van azokkal, akik az aranyvesszőről még ki szoktak pörgetni néhány hordóval?