A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065545 megtekintés
*

wr

• 1013
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2865 Dátum: 2023. Szeptember 09. 13:24 »
Hát ha ő hunoros, akkor - amellett hogy nem én égetem magam, - még sokkal de sokkal szomorúbb az a hozzá nem értés amit elővezetett. Ez már az a kategória, ami nem nevetséges hanem már siralmas. A gömbölyűt viszi, a kockát meg gurítja tipikus esete.

« Válasz #2866 Dátum: 2023. Szeptember 09. 17:46 »
wr ezen célzására válaszolnom kell:
"ilyenekből is látszik, hogy embereknek halvány gőzük sincs arról, hogyan is működik a rakodó kaptár. De nincs min csodálkozni, amikor annak sincs aki állítólag 27 évig nyomta..."
Megint olyan dolgot állítasz, nem gondolsz, hanem állítasz ami valótlan!
Te vagy itt a méhészklubon te vagy  a legokosabb?.... legalább is szerinted.
Többször kértelek, hogy a felvásárlókat kérdezd meg ki mennyi mézet szokott leadni, és azt oszd el a méhcsaládjai számával.
Soha nem szoktam dicsekedni, de a pofátlanságodnak is van határa öcsi!
Szórakozz azzal aki ezt megengedi!
Sokszor cikizel, de van egy pont ahol neked is megálljt kell parancsoljak.
Ha szakmailag nem tudsz érvelni, akkor kötekedni menj a kocsmába!
Ha tetszik sárga lapot kaptál!
Ha szeretnéd itt tovább rontani a szakmai színvonalat akkor agarakkal vissza!
Végezetül (de ezt már sokszor leírtam) szerinted 27 évig lehet balf@szkodni és anyagilag életben maradni?
A választ a környezetemben keresd.
Berágtam?
Igen!
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2867 Dátum: 2023. Szeptember 10. 00:43 »
Hunoros!?  :) :) :)

« Válasz #2868 Dátum: 2023. Szeptember 10. 09:21 »

Soha nem szoktam dicsekedni, de a pofátlanságodnak is van határa öcsi!

Írod ezt WR-nek. Éppen Nagyernyei Attila írja ezt egy olyan méhésznek, akinek egy sora is többet ér, mint Nagyernyei tavaszi induló méhészete, amit egy kis huzavona után ugye elismert. Emlékeztek? A nagy beégés. Amikor bemutatta  videón a kezdő B. Gergely a 12 keretes Hunorjaiból kidőlő méhészetét, amiről azt hitte szűkítenie kell úgy 60-70 nm2 fiassal, miközben Nagyernyei a 20-25 dm2-es fiassal rendelkező családokat akarta 2x tetszikelni. Egyébként tegnap este együtt vacsoráztam B. Gergellyel, és még vagy 15 méhésszel. Jó hangulatban a "Klubvezető" is szóba került. Többen elkomordtak neve hallatán, és megkérték a hangadót, hogy ne csessze el az estét!!!

A pofátlanság az, amikor le"öcsi"zel , vagy más odanem illő kifejezéseket használsz méhésztársaidra, mivel már kínodban nem tudsz mit mondani. Akinek szégyenkezni kell itt, az Te vagy Nagyernyei.
Te kapsz valamennyi írásod után sárga lapot, csak nem veszed észre. Rajtad röhög egy ország méhészközössége, bárhol írsz, vagy megjelensz. Neked egy barátod sincs mára. A felvásárlókkal ne dicsekedj, mert hátad mögött elmondanak mindent rólad. erre figyelj oda! Egyébként a régi és a későbbi méhegészségügyi felelőseid "tózse". (Gondolkozz miért "tózse"!!!)Egy nyitott könyv vagy, csak nem tudod, mert elfelejtesz minden néhány nap alatt.

WR szakmai dolgokat próbált ismét felsorakoztatni, éppen Te vagy az, akinek nincsenek erre sem képességei, sem pedig tudása, ezért "öcsizel", vagy törölsz, vagy éppen akiktől én is a legtöbb tapasztalatot szereztem itt, azokat kizártad.

Neked 27 évig a Hunorban is nyomorult nehéz éveid voltak, nem is vitted semmire, és azóta is csak szenvedsz. Egyszer volt hunoros méhészeted, és pergettél nagyot. Akkor az általad kizárt Wenhardtól( lehet rosszul írom a nevét) kaptál fias kereteket, amivel feltudtad normálisra erősíteni az állományodat. Le"gyurikáztad", kizártad, mert ismer, és elmondta, hogy hányszor írsz valótlanságokat.

A szakmai színvonalat te nyomnád a tó aljára ha hagynák. Éppen WR az akitől itt az egyik akitől elég sokat tanultunk, míg rólad ezt nem mondhatnánk el, habár ha azt vesszük figyelembe, hogy mit ne tegyünk, akkor Te is hasznos tagja vagy a méhészek közösségének.
Tehát jól jegyezd meg! Neked kellene visszafogni az " agarakkal" (elírtad?), mert olyan méhészek között próbálsz valaki lenni, akik ellentétben veled, néhány év alatt is -esetenként- tényleg vitték valamire.

"Ha szakmailag nem tudsz érvelni, akkor kötekedni menj a kocsmába!"

Ilyet írni Wr-nek. Aki szakmailag érvelt. Te pedig egy szót sem írtál ismét a szakmáról, mert nem tudsz arról semmit. Egyébként a rossz kaptártípussal és gyenge tudással valamint szorgalommal "dicsekedhető"  méhészek fognak kiesni az általad is nagy hévvel hatalomra segített "érdekvédőid" dologtalasága vagy éppen korruptsága miatt. Majd meglátod ki fogja abbahagyni, mert esetleg már annyi tőkéje sem lesz, hogy beteleljen. Ugye tudod miről beszélek?
 WR, neked még nem kellet az üres kaptárjaidat árulnod?

*

wr

• 1013
« Válasz #2869 Dátum: 2023. Szeptember 10. 10:15 »
Idézet
Megint olyan dolgot állítasz, nem gondolsz, hanem állítasz ami valótlan!
Nem, olyat állítok, amire a több évnyi írásaid alapján következtetnek a méhészek, nem csak én.
Idézet
Te vagy itt a méhészklubon te vagy  a legokosabb?.... legalább is szerinted.
Ilyet sem állítottam sehol, hogy én lennék a legokosabb. Ha találsz ilyen írásomat akkor keresd meg és idézd be ide.
Idézet
Többször kértelek, hogy a felvásárlókat kérdezd meg ki mennyi mézet szokott leadni, és azt oszd el a méhcsaládjai számával.
Nem emlékszem hogy valaha is megkértél volna erre, de nem is kell, mert én eleinte magamtól is bele szoktam tekinteni a felvásárló füzetébe. Manapság már nem, mert részben nem érdekel, valamint hellyel közzel tudom ki mennyit termel, illetve mennyit hazudik.
Idézet
Soha nem szoktam dicsekedni,
Dehogynem, de most nincs kedvem visszakeresni.
Idézet
Szórakozz azzal aki ezt megengedi!
1. Nem szórakozok.
2. Ez egy fórum, ahol a népek (méhészek vagy mik) véleményt cserélnek.
3. Már a nagynál is nagyobb a baj akkor, ha egy szakmainak? nevezett fórumon valaki felhívja az olvasók figyelmét durván szakmaiatlan (hozzá nem értő) hozzászólásra segítségnyújtás gyanánt (hogy a kezdők ne a hülyeséget tanulják meg), és te ezt "szórakozásnak" hívod. Én inkább helyesbítésnek, lektorálásnak vagy valami hasonlónak nevezném.
Idézet
Sokszor cikizel,
Soha nem cikizlek, minden írásom magja (alapja) a szakmaiság, nyilván ez nem mindenkinek jön le.
Idézet
Ha szakmailag nem tudsz érvelni
De, tudok, hiszen egyfolytában azt csinálom.
Idézet
szerinted 27 évig lehet balf@szkodni és anyagilag életben maradni?
Azt kell mondjam, lehet. Nem szeretnék belemenni mélyebben, de ismerek olyan méhészt aki 2-3 évente megfelezi az állományát. Na nem úgy hogy elad, hanem hogy bezár kijárókat. És ezt évtizedek óta csinálja. Meg ismerek olyat is, akinél az év első kaptárnyitása a repcevirágzásra esik. Inkább nem folytatom.
Végezetül. Soha nem állítottam olyat, hogy családszám arányosan én termelném a világon a legtöbb mézet, ellenben arra bárkivel mernék akár 7 számjegyű összegben is fogadni, hogy az éves kipörgetett mézmennyiség kontra ehhez szükséges méhészeti munka arányában nem sokan vernek rám ebben az országban.

*

wr

• 1013
« Válasz #2870 Dátum: 2023. Szeptember 10. 10:18 »
Idézet
WR, neked még nem kellet az üres kaptárjaidat árulnod?
Nem, nekem cserélnem kellett őket, mert elrohadtak, vagy szétnyíltak a régen még fa fiókok mert a napsütésre/csapadékra vetemedő deszka széle eltépte a csavarokat. Meg nem volt a fiókokon rendes fogás, meg nem volt alattuk higiénikus alj, stb.

« Válasz #2871 Dátum: 2023. Szeptember 10. 13:33 »
Szia wr! Szerintem seed150 nem arra célzott amire válaszoltál , hanem erre....
Tisztelt Méhésztársak!
NB-18-as újszerű kaptárakat kínálok eladásra.
Már csak 19 db van belőle.
A kaptárakba azonnal telepíthetők a méhcsaládok, mivel új, többrétegű felületkezelést kaptak.
Méhegészségügyi felelős voltam 16 évig, bárkinek merem ajánlani őket, az új árától jóval kedvezőbb áron.
Igény szerint beépített vályús etetővel, pálcás anyaráccsal.
Akit érdekel, a
30/978-9812-es telefonszámon megtalál.
Nagyernyei Attila
Egyébként múltkor nagyon elégedett volt a szolidágó és egyebek hordásával, reméljük nála is ilyen lépek vannak NB-be mint nálam a 12-es Hunorba. Ja és a Nagy Alföldön méhészkedem...Én kénytelen vagyok leszedni a méztereket csak elfogynak annyira , hogy elférnek a 12 kereten , mert most egy részük kint üldögél....Ezek is lesznek olyanok tavasszal mint BGergelyé voltak.... Az atkával viszont rosszul állok, a nyáron egyszer egyet láttam... adtam is a pofájukra.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2872 Dátum: 2023. Szeptember 10. 19:15 »
Nem is tudom mit mondjak!

A demencia egy betegség!

Cirka újabb "30 év" ! Majd csak bele jön.   Hiába mondja neki bárki, hogy "megvirradt" úgysem hiszi el!

« Válasz #2873 Dátum: 2023. Szeptember 10. 19:21 »
Vagy valamiért vágyat érez, harcol ki a ....és direkt csinálja. ???

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2874 Dátum: 2023. Szeptember 10. 19:25 »
Mint a vadász?

« Válasz #2875 Dátum: 2023. Szeptember 11. 06:56 »
Ezt írja seed150, amit senki nem hisz el csak ő maga:
"Jó hangulatban a "Klubvezető" is szóba került. Többen elkomordtak neve hallatán, és megkérték a hangadót, hogy ne csessze el az estét!!!"
Anno a salgótarjáni mesterkurzuson többször is voltam előadó, ott a hallottak alapján senki nem komorodott el!
Arra lennék "kivancsi", hányan hallották azok közül az előadásomat akik elkomorodtak?
Megsúgom, senki!
A mesterkurzuson ha hülyeséget beszéltem volna, vagy kivezetnek, vagy kifütyülnek.
Ja közületek hányan tartottak előadást a mesterkurzuson, vagy a profi összejövetelen?
Én a profin is tartottam előadást, igaz akkor más témában, a neonikotinoidok (néma gyilkosok) pusztító hatásáról, azóta rég betiltották őket, de aki ezekben nem hisz azóta is ott rontja a levegőt az OMME-ban!
Tehát én nem láttam ott sem egyikőtöket!
Vagy ez valami külön szekta nálatok, a trollok, vagy deviánsok gyülekezete, de hogy nem szakmai tömörülés az tuti.
Ezt írja ez a szerencsétlen troll lejjebb:
"Rajtad röhög egy ország méhészközössége, bárhol írsz, vagy megjelensz. "
Aha, ez megint nem így van komám! (Ez jobban tetszik mint az öcsi?)
Előadásaim után sok a kérdés, és hálásak a méhészek, mert a valóságot szoktam elmondani, nem a vágyaimat fogalmazom meg.
Azt írja, hogy akitől a legtöbb tapasztalatot szerezte, kizártam.
Akik ki lettek zárva jó helyen vannak, a személyeskedés a bunkózás miatt!
Anno amikor Buchinger Györgynek megmutattam (nem elmeséltem), hogy mit csinálok a Hunorban, azonnal meghívott a mesterkurzusra!!!!!!!!!!!!!!!
Olyan termelésnövelő fogása van Átillánák, amit még én se láttám sohá....mondta.
Sokan emiatt tenyerükön hordanak, de azok nem közületek valók!
Majd elmondtam egy dolgot a jelenlegi legnagyobb NB méhészgurunak, az NB Királynak, azóta ha meghívják előadásra, mindenkinek elmondja, hogy ezt én mutattam meg neki!!!!!!!
Pedig édesapja, és papája is méhész volt ám!
Most komorodjatok el a sok sületlenségen amiket itt összehordotok!
A többi marhaságra már nincs energiám válaszolni, de görcsöljetek, vagy komorodjatok, én inkább megyek strandolni, kihasználva a kései nyári időt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2876 Dátum: 2023. Szeptember 11. 08:49 »
A Jenőt is többször hívta előadást tartani ,de a Jenő a 131 kg-os hazugság miatt elutasította és nem ő volt az egyetlen. Hívd föl kérdezd meg miket ígért neki ha elmegy előadást tartani. Ezt évek alatt nagyon sokunknak elmesélte . Ezekkel már nem tudod fényezni magadat. Attila ki vagy te , hogy a neokrol tartottál előadást , milyen képzettséged van neked , vagy milyen tapasztalatod van , hogy te értesz ehhez is ? “a neonikotinoidok (néma gyilkosok) pusztító hatásáról , azóta rég betiltották őket , “ Betiltották őket ? Akkor , hogy lehetséges az , hogy a repcemézekben a megengedett mennyiség többszöröse van acetamipridből vagy az már nem neonikotinoid ??? Miért nem tájékozódsz mielőtt valamit leírsz ??? van itt Méhész aki a Csurgói sokat emlegetett előadásodon jól kiröhögött társaival , azt se tudtad mi folyik körülötted . Jó strandolást nekem még vagy 50 mázsát ki kell pörgetnem .
« Utoljára szerkesztve: 2023. Szeptember 11. 08:53 írta Sancho Panza »

« Válasz #2877 Dátum: 2023. Szeptember 11. 19:20 »
Látod "Szancsó" te is beálltál a sorba, sőt a vezető vagy az abszurdisták táborában.
De szamárháton csak erre vagy képes, megakadtál egy értelmi szinten.
Súgd halkan a csacsid fülébe, hogy hegyezze nagyon amiket most válaszolok, mert a szamár az igen okos állat!
Tehát ha annyira figyelted az írásaimat akkor tudhatnád, hogy a 131 Kg/ kaptár pergetési átlag igaz volt.
Ezt ezerszer leírtam, de mondom a szamarad talán megjegyzi.
Gyurinak NB24-es kaptárai voltak, és azokat akác előtt egyesítette!!!!!!!!
Én vittem fel 2. akácra, Baranyából.
Onnan ment fel Salgótarjánba.
Nem ecsetelem, ez az eredmény 3 akácon született, de ha jobban tetszik akkor Csányi Antiék abban az éveben 1 családra kivetítve nagyobb átlagot pergettek!
Nézzük tovább a sületlenségeid garmadát!
Ezt kérdezed tőlem!
Csacsi figyelj, mert a gazdád nem érti!!!!
"Attila ki vagy te , hogy a neokrol tartottál előadást , milyen képzettséged van neked , vagy milyen tapasztalatod van , hogy te értesz ehhez is ? “"
Ha ennyire toppon vagy a témában akkor tudhatnád, hogy a neonikotinoidoról akkor egyszerre hárman tartottunk előadás!
Az egyik előadó Tóth Péter (akkori vezető szaktanácsadó volt) a szakember szemszögéből, a másik Pecze Rozália a Syngenta Magyarország (Gyártó-forgalmazó részéről) én pedig egy mezei gyakorlati méhész szemszögéből adtam elő, hogy mi tapasztalunk napraforgón, és repcén!
Szegény szamár!
Tehát amikor megkérdezed tőlem milyen végzettségem van, hála az égnek méregkeverő nincs!
De Simon Gergővel  a Greenpeace vegyi.anyag szakértőjével sokat beszélgettem a témáról, és rengeteg infót kaptam tőle.
Van még 50 mázsa pergetni valód?
Tudok rá 620-ért vevőt!
Én a szolidágót 3.500-ért adom, a virágmézet pedig 2.500-ért.
Ha kacsatollal sepred a kereteket még mindig, kérd a szamarad segítségét!
Szánalmas hozzászólásod felvidított!
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 317
« Válasz #2878 Dátum: 2023. Szeptember 11. 20:31 »
Attila!

Az itt folyó diszkurzusról egy vicces történet jutott eszembe...

A Vadász és a Nagy Medve A vadász magához veszi a legjobb puskáját és elhatározza, hogy kimegy az erdőbe megölni a Nagy Medvét, már úgyis régóta tartozik neki ezzel. Elmegy a Sziklához, a Medve barlangjához, majd a barlang bejáratánál bekiabál: "Gyere ki Nagy Medve, ütött az utolsó órád!". Brum, brum bim, bum, hallatszik belülről, a hangok egyre közelednek, majd mikor elérkezik a pillanat a Vadász céloz és csit-csat bim-bum, kilövi az összes golyóját a Medvére. A hatalmas hangzavar után lassan minden elcsendesedik, a porfelhő is elszáll, megjelenik a Medve és odamegy a Vadászhoz: "Ez nem sikerült Vadász. Most két lehetőséged van: vagy les**psz, vagy megeszlek!". Nincs mit tenni, gondolja a Vadász, bármilyen megalázó is les**pja a Medvét. Ezekután nem tud nyugodni a Vadász. Megesküszik bármi is lesz ő a Medvét megöli. Néhány nap múlva a Vadász összeszedi a környék összes vadászát és így, többedmagával megy el ismét a Medve barlangjához. Bekiabál a Vadász: "Gyere ki Nagy Medve, ütött az utolsó órád!". Brum, brum bim, bum, hallatszik belülről, a hangok egyre közelednek, ekkor az összes vadász céloz és telelövöldözik a barlang bejáratát. A hatalmas zaj lassan elnémul, minden elcsendesedik, ekkor a Medve előjön a barlangból és odamegy a Vadászhoz: "Ez megint nem sikerült Vadász. Most ismét van két lehetőséged: vagy les**psz, vagy megeszlek!". Bármilyen kellemetlen is, a Vadász megint a les**pást választja. A hatalmas szégyentől napokig nem tud a Vadász aludni. Összeszedi minden erejét és elmegy a helyi katonasághoz. Segítséget kér, majd tankokkal, ágyúkkal, páncéltörő gránátrokkal felszerelkezve egy egész hadsereggel megy ki a Medve barlangjához. Miután a katonák elfoglalták harcállásukat a Vadász bekiabál a barlangba: "Gyere ki Nagy Medve, ütött az utolsó órád!". Brum, brum bim, bum, hallatszik belülről, a hangok egyre közelednek és ekkor a hadsereg akcióba lép. Szétlövik a sziklát felrobbantják a barlangot. Miután az összes lőszer elfogyott és minden romba dőlt a lövöldözés abbamaradt. Minden elcsendesedett és ekkor megmozdulnak a kövek, a Medve feláll, lerázza a port magáról és odamegy a Vadászhoz. "Te Vadász, Te gyanús vagy nekem. Te nem vadászni, hanem s**pni jársz az erdőbe". (forrás: internet)

...Neked olyan ez a fórum, mint a vadásznak az erdő...

« Válasz #2879 Dátum: 2023. Szeptember 11. 21:15 »
Néda Attila mi kerül itt elő a tarsolyból... A szamár mégiscsak több kaptárat el tud vinni a vándorhelyre , mint a kerékpár...