A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065934 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2760 Dátum: 2023. Április 09. 12:29 »
Robi75.Elvileg lehet igazad is,10-15 családot lehet jól kezelni,főleg az első 2 évben,jó anyákkal,majd 100-120nál mutogassa őket,
Nálam szerintem olyan 7-8 keret fias van már mindenhol és van 342 család ! Meg lehet csinálni csak tudni kell , hogy mit kell csinálni.

*

buksi

• 466
« Válasz #2761 Dátum: 2023. Április 09. 12:39 »
Ilyen is lehet de majd ha júliustól nem lesz semmi virágpor a telelőknek...akkor tessék dicsekedni.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2762 Dátum: 2023. Április 09. 13:57 »
 :D :D :D
Ja!! Meg ,ha nagyanyámnak pöcse lenne akkor ő lenne a nagyapám!?

Tavaly is itt aszály volt nem kicsi! mégis volt virágpor nem kevés!

Mi lesz ha....! Szorítkozzunk már a tényekre!
A Délvidék látogatása helyet vinnének egy busznyi embert azokhoz mint írjátok : "hencegnek!"
Én meghívtam Attilát, de jöhet bármelyik "hitetlen". Nézzen szét nálam . Nem is reagált.

Tudjátok a tények makacs dolgok nehéz vele szembesülni egyeseknek!

« Válasz #2763 Dátum: 2023. Április 09. 14:36 »
Nem számítanak a téli tisztuló kirepülések. A tavaszi tisztuló kirepülés a tavasz dátuma -ahogy Panza írta 03.21.- után lehetséges csak. Etesd azokat, akik még beveszik a sok okoskodást!
Aztán megvolt e a tisztulás arrafelé?
Remélem sikerül átnézni a meheket mire elutazol és addig még kicsit gyengül a jen(ő). :D

« Válasz #2764 Dátum: 2023. Április 09. 14:49 »
Te Attila miért nem engeded vissza Kiváncsit ? Helyre lennétek rakva.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Április 09. 19:43 írta Sancho Panza »

« Válasz #2765 Dátum: 2023. Április 09. 14:52 »
:D :D :D
Ja!! Meg ,ha nagyanyámnak pöcse lenne akkor ő lenne a nagyapám!?

Vagy ha nagyanyámnak kerekei lettek volna akkor én se lennék, mert ahányszor nagyapám meg akarta volna lökni mindig ki gurult volna alóla.

Nyuszika ül az erdő szélén és gépel a számítógépén. Arra megy a róka és megkérdi:
- Mit csinálsz nyuszika?
- Írom a diplomadolgozatomat.
- Na és miből írod?
- Hát, hogy hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Ne hülyéskedj nyuszika! De te ehhez mit sem értesz!
- Ha nem hiszed róka, gyere be velem a bokorba, mindjárt megmutatom!
Be is mennek a bokorba. Nagy csatazaj, a róka kirepül a bozótból és fejvesztve elrohan. Nyuszika előjön és folytatja az írást. Arra megy a Farkas:
- Mit csinálsz Nyuszika?
- Írom a diplomámat.
- És miből?
- Hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Na ne nevettess, te ehhez nem értesz!
- Ha nem hiszed, gyere velem a bokorba, majd megmutatom!
Be is mennek a bokorba. Nagy zajjal kirepül a farkas és elrohan.
Nyuszika folytatja a gépelést. Kisvártatva jön a medve:
- Mit gépelsz nyuszika?
- Írom a diplomámat.
- És milyen témából?
- Hat, hogy hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Jaj, ne röhögtess! Te ehhez nem érthetsz!
- Ha nem hiszed, gyere be velem a bokorba, megmutatom, milyen profi vagyok. Be is mennek. Nagy csihi-puhi, kirepül a Medve a bozótból és elszalad.
Kilép a nyuszika a bokorból, utána előjön az oroszlán:
- Látod nyuszika, nem megmondtam! Nem az a lényeg, hogy miből írod a diplomádat, hanem, hogy ki a konzulensed!

« Utoljára szerkesztve: 2023. Április 09. 19:42 írta Sancho Panza »

« Válasz #2766 Dátum: 2023. Április 09. 15:05 »
Tavaly is itt aszály volt nem kicsi! mégis volt virágpor nem kevés!

Mi lesz ha....! Szorítkozzunk már a tényekre!

A tény az, hogy nálam viragporos lepenyt kellett beadni,  akkora volt a hiány.
Ezért írtam hogy nagyon nem mindegy hol mehészkedik az ember. Meg hogy vándorol e.
Ennek függvényében lehetnek sokkal jobb méhészetek.

*

buksi

• 466
« Válasz #2767 Dátum: 2023. Április 09. 16:20 »
Kicsit kiváncsi voltam a folytatásra,hát van itt minden/pöcs-és kerék nélküli n.szülő/-továbbá szerintem ennyi-annyi fias,további jó okoskodást és észosztást kívánok mindenkinek.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2768 Dátum: 2023. Április 09. 17:39 »
Tanulni, okulni, tanulni ,okulni!!! Utána lehet írogatni . Vagy ahogy mondod: "Okoskodni, észt osztani"

Amiről nem tudsz az azért még létezik! ;)

« Válasz #2769 Dátum: 2023. Április 09. 20:03 »
Te Attila miért nem engeded vissza Kiváncsit ?
Vissza? A palackba? A szelleme(s)t? Itt kisért ő.. Ki.sérteget különben méhészeket?
Bár ő inkább lelleményes, a piszkos munkát a klónok végzik.
Én visszaengedném, de nem én vagyok a szellemírtó.

« Válasz #2770 Dátum: 2023. Április 09. 20:18 »
Te tudod amúgy miket írsz?

« Válasz #2771 Dátum: 2023. Április 09. 20:31 »
Én sem tudom összerakni a képet. Valami nagy gáz lehet.

"Aztán megvolt e a tisztulás arrafelé?
Remélem sikerül átnézni a meheket mire elutazol és addig még kicsit gyengül a jen(ő). :D"

Ez pl. mi?
Megvolt-e a tisztulás? Ez vicces akart lenni, vagy valami olyasmi, amiről nem tudok.
Gyengül a jen(ő). A kiküldetést a cégem fizeti, gépeket ellenőrzök majd Hokkaidóban. Ehhez neked mi közöd? Ezzel mit akarsz elérni?
Sikerült átnézni a méheket, és nem minden családom olyan mint a BGergelyé szerencsére. A építtetőket is nagyrészt kitörtem, igaz majd megettek.

« Válasz #2772 Dátum: 2023. Április 09. 21:18 »
Nálad nem szórtak ki heréket?

« Válasz #2773 Dátum: 2023. Április 09. 21:32 »
Dehogynem. Már ahol az ÉK-ből keltek, onnét is. A virágpor nagyon megfogyott, délután már jól hordták, de majd holnaptól pótolják a hiányt. Szerencsére hétvén ismét pihiznek.

« Válasz #2774 Dátum: 2023. Április 10. 00:54 »
Valóban jó családok ez nem vitás, igen kiváló anyák lehetnek.
Hát Gergely ha "kidögleni" nem is fognak😂😂 így a harmadik évre, de lerajzani tuti lerajzana az összes😂😂.
Nagyon figyeld mit mond a mentorod, mit csinálj és hogyan, ezt késedelem nélkül kövesd mert ezek a családok mindenre jók.
Gyakorlatilag itt mindből tudsz csinálni mégeggyet egy kölyköt pl, vagy kettőből 1 szinte azonnal termelőt, úgy hogy a méztermelésed se kerül veszélybe.
Élveztem a videót, Jenő bá méhészetét léttam rajdad keresztül😂😂, de ez nem baj ez a jó.
És igen be tud oltani a kesztűn keresztül is, betalál a varrásnál és még te is rásegítesz mert nem számítasz rá, kurvára tud fájni.
Bőrkesztyűt egy idő után rohadtul támadják, használj olyat amit a mentorod.
Én nem használok de félliteres virágpermetezőben ott van az ecet, 2-3 család után egy keveset a kézre mintha gyengén kezetmosnék, békén hagyják akármi van.
Az anyáidra a lagnagyobb veszély hogy vastagon vannak a méhek😂😂, könnyen leeshet egy méhcsomóban, ledörgölheted megsérülhet amikor veszed ki vagy teszed be a kereteket.
De erre nem nehéz figyelni csak legyen észbe mindig.

Köszi az ötleteket. Próbálkozom azzal amit a mentorom mondott - és most te is említetted- hogy 2 családból 1 rögtön termelő verziót, mert sajnos  a télen megint elmaradtam a dolgaimmal és nem kaptam megfelelő tartalék kaptárnak valót és a keretekkel se készültem el időben:( Most próbálom utolérni magam, hirtelen, mivel erre én nem számítottam, amit láttam, mikor kibontottam őket. Épp ellenkezőleg. Holnap meglátom mi történt az elmúlt 1 hétben náluk. Örülök, ha Jenő bá-ra emlékeztetlek, de azt kell mondjam ő fényévekkel van előttem:) Ő inkább azt szokta mondani, hogy nem valók nekem a méhek ahogy bánok velük:), szóval őtt nem önmagára emlékeztetem az már egyszer biztos:))