A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065655 megtekintés
*

Róka

• *
  • 25
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2655 Dátum: 2023. Március 24. 09:46 »
Üdv Attila

""Ezt írod 3 busszal voltunk 144 fő""
Ez szép és jó !!Az én feltételezésem szerint ez csak arra volt jó, hogy reklámot csináltál az említett anyanevelőnek !!!És az óhatalan feltünési fiszketegségednek !!!Amúgy nálam hunor kereten a gyengébeknél 4 táblás fias van a jóknál visszont 5-6 keret táblás fias !! A 4 keret táblás fiasokat 1 mézes lép felkarcolásával bővitem ahol 5-6 keret fias van ott 2keret mézes lépel karcolásával bövitem !!húsvét után kiegyenlítés és azzonal rakom a virágporszedös aljakat + a méztereket !!!Akkor talán te vissza fele szükited Nb álományodat !!!!
Attila és Gábor 1985 ! Eszeteknél vagytok ???
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 24. 22:17 írta Róka »

« Válasz #2656 Dátum: 2023. Március 24. 10:51 »
Hát nálam is elég sok az 5-6 táblás fias de van 7 es is egy pár remélem repcén nem lesz szar idő mert lesz itt annyi raj mint a karácsonyfán a dísz . Szoktam is mondani a mentoromnak , hogy egy galád ember csak azt tudta megtanítani hogyan legyenek bika családok amivel harcolni kell hogy ki ne rajozzon igaz 98-t sose hoztak! Valami baj lehet el kellene mennem mert itt valami trükk van ! Szűkített himi humi családok hoznak 98 kilót a bombák meg sokkal kevesebbet? Úgy látszik már én se értek a méhekhez .

*

buksi

• 466
« Válasz #2657 Dátum: 2023. Március 24. 17:56 »
Azért valamit nem értek,a 98 kiló szép eredmény családonként,miért baj ez,ha a méhész elégedett.A családokról tanító mesterem és több ismerősöm is azt vallotta,jobba a közepes család mint a rajzós erős,mer az nem fog dolgozni,egy idős méhész régebben azt mondogatta a raj nem igazán dicsőség a méhésznek,és ennek ellenére mindenki jól méhészkedik.

« Válasz #2658 Dátum: 2023. Március 24. 18:52 »
Repce-vegyes (tisztító pergetés), 2x akácpergetés, hárs, napraforgó és már meg is volt.
Szerintem ti egymást licitáljátok a nagyot mondásban!!!!!!!!!!!
Ezt írja: BGergely78
"Mert én nem épp a szűkítés szükségességét érzem, amikor 12 kereten vannak és én úgy látom van aki már anyabölcsőt kezdett húzni közülük."
Nagyon vigyázz, mert jövő héten már lehetnek rajaid.
Ezt írja a másik főokos,seed150:
"Egyébként az összes nevelt anya PÓTANYA. Külhonban is."
Szerintem azt sem tudja hol van a Kovacsics anyanevelő telep, nemhogy méhanyát vett volna tőle.
Ezért jók ezek a benyögések.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2659 Dátum: 2023. Március 24. 19:15 »
Írásod ellenére nagyon sajnállak Attila.
Nézd végig a videót!
Majd gondolkozz el, miért nincsenek ilyen családjaid, és miért nem voltak még soha.
Azon is, hogy mi az az igazmondás.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2660 Dátum: 2023. Március 24. 19:27 »
Nem a Csányi méhészetből elosztogatott anyákra gondol seed 150? Amivel dicsekedtél anno!

Nem győztél hálálkodni neki amikor adott agy pár szar pót anyát. ;D

« Válasz #2661 Dátum: 2023. Március 24. 19:31 »
Mi vaaaaaan?
Ez komoly?

« Válasz #2662 Dátum: 2023. Március 24. 20:10 »
Na most én nem tudom kinek mi a baja, az én családjaim nagyja is agyon van szűkítve most is, meg tavaly is így volt ilyenkor.
 A tavalyi családonkénti átlagok nálam: tavaszi+repce 8kg/ család, akác 43,5kg/cs, nyári vegyes 4kg/cs, napraforgó 37,5kg. Ez ugye 93kg/cs. Ja és állóméhészet, 65család, szabolcs megye.
Röpkörzetben még pluszban van itt  kb 150 család állóban.
 A méhek ilyenkor itt mindig ilyenek, van nekem is 6 fiasos meg sok 5 fiasos család, de ez nem mond el semmit, nem is jelent sokat. A lényeg, hogy mekkora a kiterjedése a fiasnak, ezért én nem keretben számolok hanem négyzetdeciméterben mert ez ad csak pontos infót, ez alapján egyenlítem majd ki őket. Így csinálom már egy ideje.
Ilyenkor már lenni kellene 20-25dm2 fiasnak. Van család amelyik elérte, olyan is aki jócskán túllépte, de a nagy átlag bőven alatta van. Tavaly is így volt, viszont tele vannak a sejtek fűz virágporral, nektárral, kapják a szirupot, lepényt orrba-szájba már február elejétől agyontakarva. Kb 10 napja kezdtek robbanni az anyák. 2. Bővítésen vagyok túl, a következő beavatkozásnál műlépet is kapnak akik kívánják.
Brutális virág illat mindenfelé.
 A repce fejlettsége ma a tavalyi április 6.-ai! 3 hét múlva kezdi. Akác bőven kipattanva. Csak le ne fagyjon.
Idén hamarabb kezdődött minden virágzás eddig, a mandula és a kajszi lefelé virágzik, tavaly ilyenkor nyílott.
 Nyomni kell a gázpedált!
A méhek csodákra képesek ezt mondtam már és tapasztaltam is többször.

« Válasz #2663 Dátum: 2023. Március 24. 20:21 »
Na végre!
Egy előre mutató hozzászólás, amivel maximálisan egyet értek....sőt köszönöm.
Ezt írja Gábor1985:
"A lényeg, hogy mekkora a kiterjedése a fiasnak, ezért én nem keretben számolok hanem négyzetdeciméterben mert ez ad csak pontos infót, ez alapján egyenlítem majd ki őket."
Ezt így is kell.
És örvendek ennek az őszinte mondatnak!
"Ilyenkor már lenni kellene 20-25dm2 fiasnak. Van család amelyik elérte, olyan is aki jócskán túllépte, de a nagy átlag bőven alatta van."
Nincs mi hozzá tenni.
Ha lehetne két "tetsziket" kapnál tőlem.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2664 Dátum: 2023. Március 24. 20:32 »
És mi van az 50dm2-esekkel?  Megmondom!   ELADVA!!! :D

« Válasz #2665 Dátum: 2023. Március 24. 20:50 »
Visszatérve itt a pótanyás dologra nekem egy volt anyanevelő mondta meg a tutit mivel elég jo viszonyba vagyok vele , hogy a szerelem gyerek az igazi !!! Remélem mindenki érti.

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #2666 Dátum: 2023. Március 24. 22:12 »
Üdv  Attila

Ismét jöttök ezzel a kamu dumával, és a vetitéssel ,hogy dm2 be kell mérni a fiast, ha hunor keret méretet nézzünk akkor a középső lépekbe mézkoszorú már nincs szinte léctől lécig fiasok vannak  abból legalább 5 -6 !!! Ez a duma Zimmer Zoli dumája már csak annyi van vissza,  hogy az anyanevelöktől vásárolt  pótbölcsökből nevelt anyákat kezdjétek el méregetni tolómérővel és megmérni  hogy hány miligramos egy anya súlya !!!Ettől lejebb már nem süllyedhetsz !!! Ebből már nem jössz ki jól !!!

« Válasz #2667 Dátum: 2023. Március 24. 22:13 »

"Ilyenkor már lenni kellene 20-25dm2 fiasnak. Van család amelyik elérte, olyan is aki jócskán túllépte, de a nagy átlag bőven alatta van."
Nincs mi hozzá tenni.
Ha lehetne két "tetsziket" kapnál tőlem.

Te tetszikeled kétszeresen az ilyen semmire se való nyomorék családokat, 40 év méhészkedés után???
20-25dm2? Tartaléknak sem való. Ember!!! Ezt ti lemeritek írni? Milyen nyomorék méhészetetek van nektek? Arról pergetett Gábor annyit? Mi folyik itt?  Itt (majdnem) mindenki hülye? Láttátok a két éve méhészkedő Gergely videóját? 7-8 Hunoron fias. 50-60 dm2 fiassal. Normálisak vagytok?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2668 Dátum: 2023. Március 24. 22:59 »
 BGergely78
Jók a családok! És jól látom, mintha 20 -25dm2 nél több fiasuk lenne!? :

Az is biztos, hogy nem régóta méhészkedsz. Miből gondolom?  Mert keresed az anyát. (Ilyenkor nem szoktuk)!   Pete van és nem sírnak, akkor anya is van!

Az a "kúrva" csavarhúzó nekem meg mindent elárul! ;D ;D 

« Válasz #2669 Dátum: 2023. Március 24. 23:21 »
Nincs okom kamuzni, semmi előnyöm nem származna belőle!
 Csak a fröcsögés, a mocskolódás megy itt mindig, végül is már nem lepődök meg.
Vitatkozni itt van kivel, csak semmi értelme. 😁
 Ez itt nem a méhészklub, hanem a köpködjük egymást klub, szakmai része egyenlő a nullával, látjátok ti is.
 Sikeres szezont, sok és jó áron eladható mézet, egészséges családokat kívánok mindenkinek! 🐝