A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065898 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2640 Dátum: 2023. Március 22. 20:32 »

"Miért van az fiam, hogy téged mindenki irigyel?"
Mert sikeres vagyok akkor, amikor ti szenvedtek.

Nagyernyei Attila
Attila én bevallom őszintén 2 dolgot tényleg irigylek tőled! Az egyik a telephelyed azt nem lehet vitatni az szemet gyönyörködtető. A másik meg , hogy ilyen szerény vagy .

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #2641 Dátum: 2023. Március 22. 20:38 »
Sancho Panza

Igazán megálhattál volna az 1800-as akácért !!!
Sokat lehet nevetni Nagyernyei fröcsögésein elöször 3-4 keret KB- kereten lévö táblás fiasokról beszél majd a kollégák elégedtségéröl és 5-6 keret táblás fiasokról !!!óriási dumaszínház van nála 🤣🤣

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2642 Dátum: 2023. Március 22. 21:06 »
2 nap alatt 3 táblás virágport hordtak be, műlépeztünk, harangot láttuk ,Jövő héten csapoljuk az erőseket.A két hunor fiókon lévőket ,HA! most kettéosztanánk is termelne akácon.

Csak igy cím szavakban.   Döntse el mindenki milyenek lehetnek.

50000 ezer alatt meg nincs család!! Április elején viszik őket. Válogatni  nem igen kell! ;)  Rajzásgátlásra meg készüljön fel az új gazdájuk!  :)

« Válasz #2643 Dátum: 2023. Március 22. 21:45 »
Sancho Panza

Igazán megálhattál volna az 1800-as akácért !!!
Sokat lehet nevetni Nagyernyei fröcsögésein elöször 3-4 keret KB- kereten lévö táblás fiasokról beszél majd a kollégák elégedtségéröl és 5-6 keret táblás fiasokról !!!óriási dumaszínház van nála 🤣🤣
Megállhattam volna de ugye nem nekem kell a méz meg ugye siettem haza a kacsákkal!
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 22. 21:56 írta Sancho Panza »

« Válasz #2644 Dátum: 2023. Március 22. 21:53 »
Nem olvasom tovább fröcsögéseidet,

Kár.

A "gyenge nyomorult" állományommal, tavaly éves szinten 98 kilót értem el,

Összesen.

« Válasz #2645 Dátum: 2023. Március 22. 21:56 »
98 kiló????????????? most nézem akkor ahhoz nem is kell kamion basszus az befért volna a csomagtartóba is tényleg megállhattam volna. Elbasztam!

« Válasz #2646 Dátum: 2023. Március 22. 22:02 »
Lehet csak elírta.

« Válasz #2647 Dátum: 2023. Március 22. 22:03 »
Mint ezt???

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2648 Dátum: 2023. Március 23. 20:54 »
Én meg már azt hittem, lekörözött a napraforgó hordásban. :)

« Válasz #2649 Dátum: 2023. Március 24. 07:02 »
Legyetek szívesek ezt a témát a megfelelő rovatban folytatni.
A "szamaras bácsi" azt elfelejtette idézni, (gondolom nem véletlenül), hogy emiatt a bakim miatt lejjebb elnézést kértem!
No de ő már ilyen, sok boldogság nem érheti az életben ha csak a rosszindulat körül forog az agya.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2650 Dátum: 2023. Március 24. 07:23 »
Ezt hol olvastad ravaszdi, Róka?
"Igazán megálhattál volna az 1800-as akácért !!!
Sokat lehet nevetni Nagyernyei fröcsögésein elöször 3-4 keret KB- kereten lévö táblás fiasokról beszél majd a kollégák elégedtségéröl és 5-6 keret táblás fiasokról !!!óriási dumaszínház van nála 🤣🤣"
Ne csúsztass!
6-7 átlagban, erről írtatok!
Tegnap egyébként István Kovacsics horvátországi anyanevelő meghívására Batinán voltam, olyan 30 méhész társaságában, szerbekkel, horvátokkal közösen.
A tavaszias időjárásban élénken jártak a méhek, és betekintést nyerhettünk az anyanevelés rejtelmeibe.
Én már többször jártam itt, de most sem csalódtam.
Amikor méhészeket hoztam ide, akkor éppen 144-en voltunk 3 busszal, .....és azóta sem voltak még itt ennyien....mondta a házigazda.
Sötétedésbe nyúló virtuális méhészkedés mellett megtudhattam, hogy a bomba méhcsaládoknál van MOST 5 keret táblás fias, és ezt az adatot profi ezer családos méhészek is megerősítették, és üzenik a szájkaratésoknak, hogy maradjanak a Földön.
Azért nem teszek fel közelebbi képeket, nehogy személyiségi jogait sértsem valakinek.
Este a szajki polgármester tárogatóját hallgattuk a szovjet emlékműnél. (nesze neked nagypolitika)
Nagyon kellemesen telt a nap, ehhez hozzátartozott a báránypörkölt, a malacsült, és sok édes finomságok.
Kedves István!
Köszönöm a meghívást!
Akit érdekel idén 10 euró lesz egy Kovacsics anya.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2651 Dátum: 2023. Március 24. 07:40 »
Csakhogy Te már megint megpróbálod a méhészeket félrevezetni, és nem Róka, cserépfalva, Panza és a többi tag a hibás ezért.
Nézzük csak miről is volt szó!
Elszóltad magadat, hogy lehet irigykedni, mert 3-5, de van ahol 5. kereten van fiasítás KB kereteken.
Erre jöttek a reakciók. Azok gyengék. Mondjuk az 5 akkor még erősnek számított, ma már 03.24. közepes. Most meg már abban kapaszkodsz, hogy vannak 6-7 kereten fiasos állományok átlagban. Vannak. Van család 8-9 kereten fiassal is. annál általában sok az élelem. Te ezt soha nem tapasztaltad meg, és ezért nem tudod milyen az, amikor már ilyenkor a méhészetben vannak bölcsőharangok, napokon belül petés bölcsők, és 12 KB kereten a szélső lépeken is folyik a méhtömeg.
Valaki már rakhatna fel videót, ami segítségével Nagyernyei Attila elgondolkozhatna hol is tartanak a méhei. Ez pedig minden évben így van.
Képtelen felfogni, hogy a  méhészek egy részének az örökös rajzás, és a hova tegyem a szaporulatot a gondja.

(Egyébként az összes nevelt anya PÓTANYA. Külhonban is.)  :):)

« Válasz #2652 Dátum: 2023. Március 24. 07:51 »
Úgy van Géza ahogy írod azok mind pótanyák!

*

buksi

• 466
« Válasz #2653 Dátum: 2023. Március 24. 08:40 »
Hát egy kicsit irigylem a profi méhészt,a két hunor fiók miatt,én megelégszem az 1 tele hunor fészekkel és 5 fiassal,a nevelt anyák valóban mások,mint az "igaziak",mert egyre több anyát adnak el a. nevelők és mennyiség sokszor nem minőség,de sok sikert mindenkinek.

« Válasz #2654 Dátum: 2023. Március 24. 09:26 »
elolvasgatva az itteni hozzászólásokat, azért felmerült bennem egy-két kérdés.
Jómagam csak 2 éve méhészkedem, nem is nagyon értek hozzá, de nagyon kíváncsi lennék Nagyernyei úr mennyire szűkítené le az alábbi családokat?
https://videa.hu/videok/allatok/mehek-teleles-utani-atvizsgalasa-2023.03.22-Tl1cCcca3Hll3iNY
Mert én nem épp a szűkítés szükségességét érzem, amikor 12 kereten vannak és én úgy látom van aki már anyabölcsőt kezdett húzni közülük...de ugye én nem értek hozzá, ezért is kérdezem mit kell tegyek hogy 98kg/család átlagot hozzanak nekem idén rajzás nélkül