A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065898 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #1830 Dátum: 2019. Szeptember 22. 13:31 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 01. 21:50 írta kivancsi111 »

« Válasz #1831 Dátum: 2019. Szeptember 22. 20:04 »
Nem néztem a képet, nem is érdekelt. Látom én a sajátjaimon, hogy mi a helyzet. E. Ü.felelős vagyok, látom a környezetemben lévő méhészeteket is. Ebből fakad az, hogy nem ülök fel a csoda hunoros sztoriknak sem. Nem vitatom el a hunor/rakodó előnyeit, én inkább kiküszöbölöm a fekvő hátrányait. Az én derekam nem rakodóhoz való. Tavasszal valóban több a munkám mint a rakodósoknak, csak hogy ez megtérül. Velem az a baj, hogy a saját szememnek hiszek, ezért a véleményem az, hogy az én körülményei között Attilának van igaza.

« Válasz #1832 Dátum: 2019. Szeptember 22. 20:27 »
111

« Válasz #1833 Dátum: 2019. Szeptember 22. 20:44 »
Nekem meg egyre jobban az nem tetszik, ha valakinek valami írásom tetszik, az kivncsi111-nek nem tetszik.
Na tehát a keresett képek.
Ismét lehet rajtuk csámcsogni, kacarászni.
Örvendek, hogy ilyen vidámságra adnak okot képeim.
Köszönöm a sok privát üzenetet, de megígértem, hogy nem idézek belőlük.
Több felháborodott NB-s írt, hogy tiltsam ki kivancsi111-et.
Annyit biztosan elért, hogy megutáltatta magát a fél országgal, mivel még mindig a fekvő kaptárak vannak túl súlyban.
De ez az ő baja, legalább mi is egy jót röhögünk rajta.
Az első kép a keresett család.
A második egy fokkal gyengébb, a harmadik pedig egy fokkal jobb.
A méhészetem 80%-a 7 NB lépen telel, és jóval népesebbek mint tavaly ilyenkor.
Akkor benéztem az atkavédekezést, de mégis minden családom kitelelt.
Baromi fájdalmas lehet a rosszakaróimnak, de ez van.
Igazából a kutya ott van elásva, hogy nem tudják feldolgozni, hogy Brosst nem utálom.
Ezért mindet elkövetnek, de irdatlan nagyokat is hibáznak.
Pedig a java még hátra van fiúk....
Majd valamelyik nap a szakmapolitikában kifejtem véleményem a közelgő választásról is.
Addig meg éjszakánként lehet dörzsöli a bokákat, mert ahogy nézem néhányan elég rossz alvók.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1834 Dátum: 2019. Szeptember 22. 20:53 »
111

« Válasz #1835 Dátum: 2019. Szeptember 22. 21:20 »
Kíváncsi 111!
A válaszomat értsd általánosságban adottnak az itt írt hozzászólásaidra/barátaid hozzászólásaira. Mint mondtam engem nem érdekel a kép, nem is néztem. Az érdekel és tetszik, amit Attila ír/írt. Kérlek nézd el nekem, hogy egyet értek vele... 
(Ládának nevezitek a fekvőt, nem értem akkor a rakodó miért nem lyukas doboz... 😀)
Úgy gondolom teljes mértékben érted az elöző válaszom, csak akadékoskodsz. Tudom, hogy vagy annyira okos, hogy érted.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1836 Dátum: 2019. Szeptember 22. 23:09 »
".
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 22:08 írta oszkár »

« Válasz #1837 Dátum: 2019. Szeptember 23. 08:37 »
Oszkár!
Kérlek ne csinálj úgy, mintha ez a rovat azzal a két posztal kezdődött volna. Amennyiben nem érted, hogy mire írtam akkor sajnálom, nincs is miről beszéltünk, vedd úgy, hogy neked van igazad, és mindenki boldog. Értem én, hogy nektek szükségetek van egymás biztatására, és arra hogy azt lássátok, hogy az emberek szerint a Hunor/rakodó a legjobb (pedig nincs legjobb). Ez véleményem szerint azért van, mert ti sem vagytok biztosak benne, ezért kell(ene) a visszacsatolás. Bele áltok Attilába mert nem is értitek miről van itt szó. Felhozod nekem, hogy valaki mellet kampányolok, pedig hidd el, nem érdekel az omme belső ügye, mert nem látom át. Viszont azt a vak is látja, hogy titeket a Bross zavar, Attila meg azért, mert Bross párti. Nem itt kell ezen pörögni, rendezzétek a szavazáson.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1838 Dátum: 2019. Szeptember 23. 10:41 »
L

« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 22:07 írta oszkár »

« Válasz #1839 Dátum: 2019. Szeptember 23. 10:53 »
A gond az, hogy ti kevertek ide mindent. Nem lehet a méhekről beszélni, mert jöttök trollkodni. Aztán ha valaki szól, hogy nyughass, rögtön megy a nyüszítés. 2 éve ugyan azt írjátok, szólok, már unalmas. Tudom tudom, nem vagy omme tag, majd ha Bross már  nem lesz elnök.

« Válasz #1840 Dátum: 2019. Szeptember 23. 10:58 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 01. 21:49 írta kivancsi111 »

« Válasz #1841 Dátum: 2019. Szeptember 23. 11:17 »
Kíváncsi111!
Nem én tettem szóvá, hogy ki mit kedvel, de ha már megszólítottál, légy hozzám kegyelmes, s engedd meg, hogy kifejtsem véleményem erről az évek óta tartó huzavonáról, amit itt néhányan művelnek a Te vezénylésed alatt. A legelső észrevételemnél világossá tettem, hogy a kép érdekel, bíztam benne hogy ezt fel is éritek ésszel. Most hirtelen nincs gond a ládával, eddig meg csak nyomorék családokat lehetett benne tartani. Érdekes dolog a pollen. A megyénkből 13 mintát küldtünk, az én mintám a 2.legmagasabb.... Fura, utánnam rakodósok voltak, még jó, hogy papírom is van róla... Ezért puffogtathatjátok a rakodós legendákat, de mint mondtam, a saját szememnek hiszek, s ezekkel váltok hiteltelenné a szememben.
Remélem mostmár pittyen a telefon tényleg, igaz ezt is ti kevertétek ide, aztán ha válasz jön rá, meg fújjátok, hogy most nem is erről van szó.
Szerintem komolyabb ember vagy Te, kérlek ne alázd már magad.

« Válasz #1842 Dátum: 2019. Szeptember 23. 11:55 »
Kolbász ne aggódj látható, hogy szépen lassan saját magukat lejáratják.
Bár most megszegem ígéretem, de válaszolok erre:
" A valóságban a kép alapján- tehát 111 milyen keretméret- egy gyengusz család látható."
Az a 7 keretre szűkített család egyáltalán nem gyengusz.
A vizsgálatkor még 3 keretben volt komoly kiterjedésű fiasítása, és szép népesnek ítéltem.
30 fokban teljesen mást mutatnak mint ilyenkor, mivel reggel már két alkalommal is voltak talaj menti fagyok, a családok szinte csak 10 óra után kezdenek fellazulni.
A méhegészségügyi felelőssel beszélgettem, és nincs panaszra okom.
Sok méhésznek az idei esztendő siralmas, pár hordó méze lett csupán.
Igazából szakmailag próbálnak belém-kötni, de mint írták, ez lepereg rólam.
Akik jártak a méhészetünkben azok véleményét elfogadom.
Vannak jó páran, de olyan is van kit nem  szívesen látnék vendégül.
Az a sok mocsok, rosszindulat,  amit terjesztenek néhányan rólam, főként az irigységből adódik.
Többször leírtam, hogy betonkemény az idegrendszerem, nem igen tudnak kihozni a sodromból.
Sokan azt kérdezik tőlem, ezt hogy bírom?
Simán, majd ők lesznek ezzel a mindenbe, mindenkibe belekötök stílussal ellenszenvesek, amit már megtapasztalhattunk.
Vissza picit a témához, bár ez méhegészségügy.
Rengeteg helyről hallom, hogy nyúlós van. (Nem Tolna megyében.)
Van egy olyan település ahol 45 méhészetből már elégettek, 9-et , ebből 2-őt részlegesen mert nem érte el az 50% + 1-et.
Majd az újságokban olvashattok róla.
Ennyi raj után ami az idén volt előre lehetett tudni, hogy ez lesz.
Emiatt is szűkítettem ennyire a  kijáróimat, mert jobb félni.
Ha bejönnek a tartós hidegek, akkor természetesen kibővítem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1843 Dátum: 2019. Szeptember 23. 13:40 »

Ha bejönnek a tartós hidegek, akkor természetesen kibővítem.

Az miért jó?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1844 Dátum: 2019. Szeptember 23. 13:54 »
A
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 22:06 írta oszkár »