Úgy látom kezd kialakulni ellenem egy baráti társaság, de mivel rólam van szó szeretnék én is hozzászólni a témához.
Először is itt a nagy nyilvánosság előtt szeretnék felajánlani a kezdő méhésztársnak 3 NB méhcsaládomat, amelyet ő választhat ki!
A fuvar sem gond, én elszállítom neki!
Egy feltételem van, adjátok meg a címét, elérhetőségét szeretnék előtte elmenni hozzá megnézni mit hozott össze.
Nem turkálni, nem kekeckedni, nem kutakodni, és semmihez nem nyúlok hozzá.
Egyszerűen azt szeretném látni, hogy mindent úgy csinált e ahogy én itt leírtam!
Ennyi az egész.
Mivel én 3 napig karcoltam a mézes lépeket és még "szaglászó" méhek sem voltak, érdekesnek tartom a történetet.
Tehát a gyengébbek kedvéért (bár most magam ellen beszélek, mert a kolléga a 3 család reményében esetleg megcsinálja).
Először is a kijáró szélessége 2-2.5 cm a magassága 8 mm.
A fészeklép után van egy oldaltakaró, melynek alján és tetején van egy 8 mm széles 10 cm hosszú méhjárat.
Ezután jön az "ÉK" építő keret, majd a felkarcolt lép.
Utána felül gondos takarás(két rétegben), majd ennek tetején egy szövet takaró, hogy az illat ne menjen ki a kaptárból.
Ha mindent így csinált kizárt a kutatás!!!!!!!
A kijárótól messze van a felkarcolt lép, csak az őrség leölése árán tudnak bejutni a kutatók.
Ehhez viszont erős családok kellenek.
Amikor vége ennek az élelemkiegészítő (általatok marhaságnak nevezett macerának), a fóliát a fészek fölött 3 centit hátra húzom, és a rést egy telibe takart filccel zárom, a kijárókat téli egérszűkítősre váltom.
Szórakozzatok mással ha megkérhetlek benneteket.
37. szezonomat kezdtem, több száz méhészetben jártam, 10 évig voltam szaktanácsadó, 16 évig méhegészségügyi felelős, amely tanfolyamokat is én szerveztem.
Tisztelettel megkérlek benneteket, ha nehezetekre is esik próbáljatok meg kulturáltan részt venni a szakmai vitában.
Ez az alpári stílus amit előadtok sok méhészt elűzött már.
Mutassátok meg írásaitokat édesanyátoknak, kíváncsi vagyok ezt tanította e veletek.
Mivel Bercit hívta tegnap a kezdő méhész ismerőse, Őt pedig kérem mutassa meg ajánlatomat.
Egy a feltételem, én megyek hozzá először.
Ha minden úgy van mint nálam, jöhet a méheiért!
Áll az alku?
Nagyernyei Attila