A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065605 megtekintés
*

Kitin

• 934
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #1635 Dátum: 2019. Április 17. 21:41 »
ez a "lazán csuklóból" rádobom a fiókot, meg napozóágyból nézem a hordást engem is érdekelne.
:D ;D :D ;D :D :) :) :)

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1636 Dátum: 2019. Április 18. 09:32 »
K
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 20:42 írta oszkár »

*

wr

• 1013
« Válasz #1637 Dátum: 2019. Április 18. 10:23 »
Oszkár, szerintem versenyezzetek!  :D Csak az 1 szem méhész maga, senki más! Kimentek reggel hatkor, és elkezditek a mézelvételt, és megnézzük hogy úgy délelőtt tízig kinek mennyi kerete (fiókja) lesz a pörgető mellett, meg hogy kinek kinek a kereteiben mennyi lesz a friss nektár.  ;D ;D ;D

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1638 Dátum: 2019. Április 18. 12:09 »
Ad

*

wr

• 1013
« Válasz #1639 Dátum: 2019. Április 18. 12:25 »
Közben rám szóltak hogy ez így nem ér, nem fair a verseny.  ;D Úgy lenne fair, hogy a rakodós valóban egymaga csinál mindent, szedi le a fiókokat és viszi a pörgetőbe, míg a sepregetős mögött van egy elszedő-visszaadó emberke, meg egy talicskás emberke is aki közben elviszi.  :o
 ;D ;D ;D

*

wr

• 1013
« Válasz #1640 Dátum: 2019. Április 18. 12:38 »
Előre is elnézést kérek mert ez nem ide tartozik, de azt még leírom a dolog folytatásaként, hogy láttam egyszer hogy hogyan csinálják ezt a nagyok. Azt hittem betojok. Van ez a 3-4 méter hosszú mobil szállítószalag, az egyik vége a kisteher platójának végében, a másik az adott sor mögött. Az egyik kapkodja le sorban a fiókokat és teszi a szalagra, a másik a szalag végéről szedi le és rakja el a platón.  :-\

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1641 Dátum: 2019. Április 18. 14:13 »
Eg

*

Berci

• 317
« Válasz #1642 Dátum: 2019. Április 18. 15:42 »
A rakodósok miért tudnak napközben hozzászólni?! Ennyire ráérnek?!  ;D ;D ;D

« Válasz #1643 Dátum: 2019. Április 18. 18:52 »
Egyedül-egyedül. VALÓBAN EGYEDÜL!

Mit gondolnak,miért csináltam a "kaptár rakodó talicskát"! Fiókot is lehet pakolni vele! 2db Tele hunor,ami 60kg vagy 4 db 1/2NB ami 80kg, 1 kanyar. Futóra is, pörgetőhelyiségbe is!! :D
A többi csak matek! Időben is ,súlyban is.

Így van, Oszkár. Rámpával a futóra, ami a végén le is szorítja a fiókokat a szállításnál. Plusz aljak és tetők kellenek, pikk-pakk le is terheljük a futót, aztán go. Én így csinálom.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1644 Dátum: 2019. Április 18. 20:46 »
 M
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 20:41 írta oszkár »

*

Kitin

• 934
« Válasz #1645 Dátum: 2019. Április 19. 01:15 »
Kedves Oszkár!

Nem értelek!
Minek kellene nekünk versenyeznünk? A méhészet egy verseny lenne?
Ti bizonygatjátok folyton a tutit, de hogy minek az számomra igazi rejtély....
Tudom, hogy vannak olyan méhészetek ahol mindig minden tökéletes ismerjük ezeket...
Meg a magukra hagyott méhcsaládok.... Ezt is tudjuk.
A véleményemet már a rakodós rovatban leírtam, mindennek van előnye is és hátránya is. Pakolni meg ha nagyon egyedül akar az ember akkor lehet kapni teherautóra szerelhető kis darukat, illetve ahogy alább írták lehet rámpákkal stb. Tök mindegy kár is ezen rágódni tegyél a teherautóra csörlőt akkor egyedül ki is tudod magad húzni a sárból, ahhoz sem kell segítség..
Tudom miért csinálom úgy ahogy, ez legyen az én dolgom. Ha akarnám válthatnék, ha akarnám lehetne több száz családom, van egy rakás lehetőség meg támogatás hitelek stb. semeddig nem tart elintézni ebben a világban. Lehet anyát nevelni, szaporítani, mindent lehet csak akarni kell. De vajon hol a határ, mi az elég?
 :o A linkelésről meg csak annyit: Te mennyit tettél fel idáig? Te mit teszel hozzá ehhez a fórumhoz a sok kardozásodon mellveregetéseiteken kívül???
Vagy jobb ha az összes fórum bedöglik végre a sok civakodástól? Ez a cél?
 Nem lenne jobb értelmesen beszélgetni esténként a dolgokról?
Hidd el engem tökre nem érdekel kinek hány száz családja van meg hogyan teszi tönkre magát. Ő dolga, magának csinálta.
Ha meg versenyezni szeretnél, minden ősszel október elején indulok a keceli nagydíjon. 20 km-t kell időre letekerni. Ott leszek, gyere el versenyezzünk, utána meg ha gondolod szakmázhatunk egy nagyot.

Ami meg a méheket illeti megint kezd beindulni a mászkálósdi ahogy hallom másfelé is.
NA EZ AZ IGAZI TRAGÉDIA!

« Válasz #1646 Dátum: 2019. Április 19. 08:42 »
Hú, most nagy gondban vagyok. Nem tudom melyik táborhoz tartozzam! Van 46 db rakodó kaptáram, meg vagy száz fekvő kaptáram.  Van Borbély féle BNB kaptáram, meg Apitecos rakodó, meg sztiropolos rakodó. De szeretem mindegyiket. Ez olyan dolog, hogy az ember ezt ezért szereti, azt meg azért. Egyik méhész barátom jut eszembe, akitől megkérdezték, - Melyik mézet szereted?-  - A hordósat!- volt a válasz. És talán ez rejti az igazságot!

*

wr

• 1013
« Válasz #1647 Dátum: 2019. Április 19. 09:09 »
Viszont nincsen hunor fekvő kaptárad, meg nincsen NB rakodód, sem 2x9 kerettel sem pedig 3x6 kerettel.  :D Egy 2x9-es NB rakodós kollégát ismertem régebben, 3 évig voltak meg neki azok a kaptárak, aztán áttért a 3 fiókos hunorra. Azt mondta, azokat képtelenség volt emelni, a keretek ki-be rakosgatásával meg épp a rakodókaptár előnye veszett el...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1648 Dátum: 2019. Április 19. 11:03 »
Kitin!
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 20:41 írta oszkár »

*

wr

• 1013
« Válasz #1649 Dátum: 2019. Április 19. 12:37 »
Oszkár!

Nem kell azt törölni. Ha nem akarsz nem írsz, ennyi. Gondolod, ha én nem olvasok itt olyan eszement blődségeket hogy többet termelnek meg könnyebben a fekvőben akkor valaha is regisztráltam volna ide? A frászt.  :D Minek. Csak nem tudtam elmenni mellette, mert mi tudjuk hogy épp az ellenkezője igaz. Sima szakmai vita ez, amihez ha gondolom hozzászólok, ha nem akkor meg csak mosolygok rajta, vagy éppen erre sem nézek, így nem is látom.
Mondjuk általában ez utóbbi a legjobb, mert ha már olvasol akkor szűrni is kell, mi az ami követendő és mi az ami hülyeség, és valljuk be az előbbiből lényegesen kevesebb van.

Fogd ezt úgy fel mint bármilyen más jellegű fórumot, ahhoz, hogy az értelmes gondolatokat is lásd, el kell olvasni mellé jó sok értelmetlent is.