Ezt írja wr:
"Le szoktak pörgetni 17-18 hordó akácot a 100 családról!"
Az idén ez valóban nem rossz eredmény.
Akkor van mit tanulnom?
Ja, hogy le szoktak?...akkor az idén nem szokták?
Wr mindig visszaesik abba a stílusába, hogy a méhekkel nem kell ennyit tökölődni, szűkítgetni, babusgatni, fészket túrni, bölcsőzni.
Egyszerű ez a méhészkedés mint a faék...
Szerintem pedig rengeteget kell a méhekkel dolgozni ha valaki kimagasló eredményt akar produkálni.
Én nem szoktam kérkedni az eredményeimmel, mert a méhészt nem a dicsekvés teszi naggyá, hanem a méhcsaládjainak teljesítménye.
Aztán jönnek az átlagszámítások.
Én 201 NB családdal telelek, majd májusban ha a jó Isten is úgy akarja, ezzel a darabszámmal számolom a pergetési átlagomat.
Nem kiemelek 10 bombát, és hülyítem a kollégákat.
Egyébként Wr ezzel a mondatával engem egy cseppet sem sértett meg, de a sok NB-ben méhészkedőt valószínű:
"Attila, arról nem a hunor tehet, meg nem is én, hogy neked harminc akárhány év "kísérletezés" után is csak a fekvőig sikerült eljutnod."
Nagyon örülök, hogy végre megtaláltam önmagam, és úgy méhészkedhetek, hogy örömömet lelem benne.
Személyes dolgaimat nem szeretem kiteregetni, most kivételt teszek.
Amikor a Hunorokat rendesen megpakolták, sokszor két mézteret is, akkor lett igazán elegem a pakolászásból, bár örülnöm kellett volna.
Egyik alakalommal kínai természetgyógyász gyúrt le, másik alkalommal Csányi Anti segített egy gyógytornászt szerezni, majd jöttek a különböző vitamin, és táplálékkiegészítők.
Amikor az autóban ültem és azon gondolkodtam, hogy megyek haza, mert a kuplungot sem tudtam benyomni úgy beállta derekam, eldöntöttem, hogy inkább kevesebb méhcsaládom legyen, de azt élvezettel csináljam.
Végre 2010 óta 27 évi kínlódás, pakolászás, pántolás, fiókcipelés, kacatolás után kikötöttem a hajómat a nyugalom szigetén, melynek zászlaján az NB18 lobog.
Hálás vagyok azoknak az őseinknek, főként Boczonádi Szabó Imrének aki egy ilyen remek kaptárt összehozott!
Sok méhésztársamnak azt kívánom, hogy lelje örömét a méhészkedésben...én úgy hiszem közéjük tartozom.
Ja, és a derekam nem fáj, már reklamált a természetgyógyász, mert állandó kuncsaftja voltam.
Kérdezte, hogy mi történt?
Mondtam neki, átestem egy rendszerváltáson.....
Nagyernyei Attila