TAVASZ (Újabban van ilyen egyáltalán?)

• 95 válasz
  • 48250 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:TAVASZ (Újabban van ilyen egyáltalán?)
« Válasz #60 Dátum: 2015. Április 08. 20:18 »
QUQURIQ !!!

Csak egy érdekes mért adat.
Októberben közepén mért család a mai napig – 5 kg fogyott.
Úgy, hogy, 1 kg főzött és 1 kg fondant lepényt kaptak. 3 naponként 5. alkalommal adtunk 0,5 l 1:2 szirupot zacskózva.
Nálam nagyon jó a tavasz, sok sok virágporral és nektárral.
Ma napsütés volt, a méhek nyári mozgással!
Holnap kezdjük a bővítést, mert lassan megszorulnak a családok a szűkítés miatt!
A hát végére a meggy és a cseresznye is kedvez a méheimnek.

Az elégedett Kiskakas!

« Válasz #61 Dátum: 2015. Április 09. 20:04 »
Sziasztok ! Na végre , ma megszűnt a szél! Csodás volt az idő , a gyűmőlcsfák virágai kezdenek kinyilni ,de már a repce is munkálkodik . Hogy ebből mi lesz ?   Űdv .  Antal

« Válasz #62 Dátum: 2015. Április 09. 21:47 »
Ma csináltam egy kis körutat itt a déli régióban, ha nem csalt a kukkerom akkor én nem vettem még észre fagykárt az akácosban. Szedtem pár ágat elérhető magasságokból, majd a vázában kiadja magát.

A méhek úgy mentek ma mit a golyó. A kanadai nyár szél által levert virágait is járták a földön.

Üdv. jani bátya

« Válasz #63 Dátum: 2015. Április 10. 13:44 »
Sziasztok!

Nálunk holnapra 19 fokot mondanak napsütéssel. Kérdésem, hogy 5 méhcsaládot szeretnék átpakolni másik (új) kaptárba. Meg lehet csinálni, vagy várjak még inkább? Úgyis ki kell nyitnom a kaptárakat, mert talán bővíteni kell a fészkeket. Hunor rakodóról van szó.
Köszi

Zoli

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #64 Dátum: 2015. Április 10. 15:08 »
Már tegnap is megtehetted volna.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #65 Dátum: 2015. Április 10. 17:31 »
Remek, akkor holnap megcsinálom. Hétközben dolgozok, így csak a hétvége marad. Köszönöm a választ
Zoli

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #66 Dátum: 2015. Április 14. 19:23 »
Méhegészségügyi vizsgálataim tapasztalatai:

Öt méhészet vizsgálatán vagyok túl. A méhállományok az elmúlt három év tavaszi állapotához képest harmatgyengék, de eddig még mind egészséges volt.  A téli veszteségek óriásiak. Szerintem átlagosan a méhtömeg 2/3-a hiányzik. Ennek ellenére - számomra érthetetlen módon - mind repcére akar menni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #67 Dátum: 2015. Április 19. 08:52 »
https://m.idokep.hu/index.php?oldal=hirek&title=tobbfele-fagyott-az-orszagban

No ez is jól indul. :(
Mit lehet tenni , menjünk füstölni az akácosba?

Üdv. jani bátya

« Válasz #68 Dátum: 2015. Április 19. 11:51 »
Az előbb néztem a jelző akácfámat, bizony 2cm-es virágok vannak rajta. Ez számomra azt jelenti 15-18 nap múlva akácvirágzás.
A repcéket is körbekukkeroltam a melegedő időben. Hát nem igazán láttam rajtuk méheket, talán ha 3 darabot, pedig elég rendesen le van terhelve 370 családot számoltam a környéken.

Üdv. jani bátya

« Válasz #69 Dátum: 2015. Április 19. 14:35 »
Nálam a fű reggel hófehér az autó ablakain vastag dér, a vödör víz teteján 3-4 mm-es jég.

« Válasz #70 Dátum: 2015. Április 19. 14:56 »
Sziasztok. Felénk bács megyében 3 méter magasságig elfagyot az akác és a diófa is.

*

nata

• 176
« Válasz #71 Dátum: 2015. Április 19. 16:28 »
Bács megye déli része is jócskán fagyott. A gyümölcsök se viselték túl jól.

« Válasz #72 Dátum: 2015. Április 19. 18:17 »
2-3 méter nem érdekes 5-6 méter szintén nem 10-12 métertől már aggódnék.

« Válasz #73 Dátum: 2015. Április 19. 19:17 »
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy honnan lehet felismerni, hogy elfagyott-e az akác? Felénk még csak a levelei kezdenek bontakozni. Sok gyümölcsfát ültettem már, de azt nem tudom, hogy honnan tudom, hogy elfagyott-e vagy sem. Mikor nincs gyümölcs, akkor már látom, de közvetlenül egy-két nappal egy fagyos éjszaka után még nem ismerem fel :)
Mai gyerek vagyok, ezért nem tudom.
Köszi

Zoli

« Válasz #74 Dátum: 2015. Április 19. 19:52 »
Öregek mondták!
A diót nézd, legérzékenyebb a fagyra, megfeketedik a hajtása a barka virága és leesik szinte órákon belül.
Akácnál később lehet látni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 19. 19:56 írta konihoney »